Besiktas – Monaco 1:1 (kon.) | Tottenham – Real Madrid 3:1 (kon.) | Dortmund – APOEL 1:1 (kon.)
Porto – Lipsko 3:1 (kon.) | Doneck – Feyenoord 3:1 (kon.) | Neapol – Manchester City 2:4 (kon.)
Liverpool – Maribor 3:0 (kon.) | Sevilla – S. Moskva 2:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:1 (1:0)
Real Madrid
Streda 01.11.2017, 20:45 • Wembley Stadium, London • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    V londýnskom Wembley sa dnes môže oslavovať. Tottenham zdolal úradujúceho šampióna Ligy majstrov Real Madrid 3:1, keď o svojom triumfe rozhodol už po 65 minútach hry. Vtedy skóroval Christian Eriksen, čím nadviazal na druhý presný zásah Deleho Alliho. Za hostí stihol skorigovať výsledok zápasu iba Cristiano Ronaldo, ktorý využil skrumáž pred bránou Huga Llorisa. Každopádne, Spurs postupujú do osemfinále Ligy majstrov, Los Blancos si musia na definitívu ešte počkať. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. Týmto zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:40:45)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Moussa Dembélé fauloval v strede ihriska, no teraz nešlo o žiadny zbytočne ostrý zákrok. Čas sa kráti a je jasné, že Tottenham postúpi do vyraďovacích súbojov Ligy majstrov.
     
    90+1
    Turecký rozhodca Cüneyt Çakır pridáva k dnešnému duelu ešte tri minúty. Počas tej prvej vyťahuje z vrecka žltú kartu a úplne zaslúžene ju dostáva frustrovaný Sergio Ramos.
     
    90
    Kiko Casilla teraz veľmi dobre čítal hru a včas zasiahol pred striedajúcim Fernandom Llorentem. Následne na druhej strane centroval Achraf Hakimi, ale hlavička Cristiana Ronalda nebola dôrazná.
     
    89
    Záver zápasu je poriadne nervózny, možno trošku až zbytočne. Moussa Dembélé teraz zrejme odplácal a tvrdo fauloval Sergia Ramosa. U hlavného rozhodcu si vyslúžil žltú kartu.
     
    88
    A ďalšia hlúposť v podaní Sergia Ramosa. Zozadu prebrúsil Deleho Alliho a turecký rozhodca mu jednoznačne mal udeliť žltú kartu. Po následnom priamom kope a centri Kierana Trippiera sa domáci nepresadili.
     
    87
    Sergio Ramos je poriadne frustrovaný a môže byť rád, že ho Cüneyt Çakır teraz nevylúčil. Snáď trikrát išiel lakťom v súboji s Moussom Dembelém a má veľké šťastie, že dohrá dnešný duel.
     
    86
    Theo Hernández po prihrávke Marcela ešte stihol loptu na ľavej strane a následne ju poslal do šestnástky. Jeho prízemný pas smeroval na Cristiana Ronalda, no pred ním zasiahol Eric Dier.
    85. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    85
    A ďalší strelecký pokus, tento raz z dielne Cristiana Ronalda. Najlepší futbalista roka 2017 podľa FIFA vystrelil spoza pokutového územia, lopta nepríjemne "zaplávala", ale napokon si s ňou Hugo Lloris poradil.
     
    83
    Tentokrát už musel Hugo Lloris zasahovať, pretože ho strelou spoza pokutového územia preveril Casemiro. Brazílčan ale mieril len do stredu brány, a tak si Francúz bez väčších ťažkostí poradil.
     
    82
    Striedajúci Theo Hernández sa okamžite zapojil do útočnej akcie svojho tímu. Jeho center preletel pokutovým územím, no žiadny z hráčov v tmavých dresoch sa do koncovky nepredral.
     
    81
    Zinedine Zidane poslednýkrát v dnešnom dueli strieda. Na trávnik posiela Thea Hernándeza, ktorý by mal operovať zrejme v krídelných priestor. Na lavičku náhradníkov smeruje Luka Modrić.
    80. Cristiano Ronaldo (REA) - 3:1
     
    80
    Real Madrid dal gól! Desať minút pred koncom zápasu ešte hostia znižujú náskok súpera. Domáci trošku podcenili center z pravej strany, loptu vrátil do ohňa Marcelo a po drobnom závere ju nekompromisne poslal do siete z tesnej blízkosti CRISTIANO RONALDO.
     
    79
    Veľký potlesk si zaslúži Harry Kane, ktorý pôvodne nemal pre svalové problémy dnes nastúpiť. Napokon hral a skutočne ho bolo vidieť. Teraz ho domáci tréner strieda a prenecháva miesto Fernandovi Llorentemu.
     
    78
    Tak toto mohol byť už poriadny debakel! Kieran Trippier centroval z pravej strany, Nacho Fernández absolútne nedôrazne bránil Dele Alliho, no ten odmietol hattrick nepresnou hlavičkou snáď z piatich metrov.
     
    77
    Marco Asensio sa presadil cez dvojicu hráčov súpera. Tesne pred šestnástkou si chcel naraziť loptu s Cristianom Ronaldom, ale Portugalčanovu prihrávku dobre prečítal Davinson Sánchez.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 27. Alli, 56. Alli, 65. Eriksen – 80. Ronaldo

    Karty:   89. M. Dembélé (TOT) – 90+1. Ramos (REA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 7:10. Střely mimo: 2:3. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:6.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld (24. Moussa Sissoko), D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Eriksen, Winks (66. M. Dembélé), Dier, Davies – Kane (79. F. Llorente), Alli.
    Náhradníci: Vorm – Rose, Heung-min, Moussa Sissoko, F. Llorente, M. Dembélé, Aurier.

    Real Madrid: Casilla – Hakimi, Ramos (C), Nacho Fernández, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić (81. Hernández) – Isco (74. Mayoral), Benzema (74. Asensio), Ronaldo.
    Náhradníci: Ramos – Vallejo, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Mayoral, D. Ceballos.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Bahattin Duran a Tarik Ongun (TUR)