Trenčín – Trnava 1:2 (kon.)
koniec
AS Trenčín
1:2 (0:0)
FC Spartak Trnava
Nedeľa 29.10.2017, 17:00 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu štrnásteho kola Fortuna Ligy. Zlepšujúci sa Trenčín privíta na domácom trávniku Trnavu a bude chcieť prerušiť jej víťaznú sériu.

    Trenčín vstúpil do nového ligového ročníka rozpačitými výkonmi a postrácal veľa bodov. Vedenie klubu reagovalo na neuspokojivé výsledky zmenou trénera a tím sa pod vedením nového kouča chytil. Futbalisti spod Čákovho hradu bodovali naplno v ostatných piatich ligových vystúpeniach, keď zdolali Nitru 2:1, Prešov 7:0, Zlaté Moravce 3:0, Senicu 4:1 a Dunajskú Stredu 2:1. V úvodných ôsmich stretnutiach pritom triumfovali iba raz. Trenčania nedokázali potvrdiť dobrú formu akurát v Slovnaft Cupe, z ktorého prekvapivo vypadli po zaváhaní na trávnika Medzeva. Má to však aj svoju pozitívnu stránku, pretože sa môžu naplno sústrediť na boj o elitnú šestku tabuľky.

    Trnava zatiaľ neohrozene kraľuje slovenskej najvyššej súťaži. Spartak vedený trénerom Nestorom El Maestrom predvádza vynikajúce výkony a prezentuje sa výbornou organizáciou hry. Vďaka tomu nestratil body už od konca augusta. Futbalisti Spartaka Trnava ťahajú v lige šnúru siedmich víťazných súbojov v rade, keď porazili Nitru 2:1, Prešov 2:0, Zlaté Moravce 1:0, Senicu 3:1, Dunajskú Stredu 2:0, Michalovce 3:0 a Podbrezovú 2:0. Počas úspešnejšej série inkasovali dovedna len dvakrát a v uplynulých troch ligových súbojoch si udržali čisté konto. V bráne „andelov“ pritom stojí mladík Martin Vantruba, ktorý má minimálne skúsenosti so seniorským futbalom. Spartak navyše pokračuje aj v Slovenskom pohári, kde sa prebojoval už do štvrťfinále.

    Prvý vzájomný duel Trenčína a Trnavy v tejto sezóne sa odohral ešte začiatkom augusta. Spartak v domácom prostredí nezaváhal a zabodoval naplno po výsledku 2:1. Hostí síce poslal do vedenia El Mahdioui, ale v drese domácich sa presadil Godál a dvoma presnými zásahmi otočil skóre.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Lawrence, Skovajsa – El Mahdioui – Paur, van Haaren, Ubbink, Beridze – Janga.
    Náhradníci: Chovan – Keston, Zubairu, Gong, Azango, Mance, Čögley.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – A. Kadlec, Tóth, Godál (C), Čonka – Sloboda, Pehlivan – Čanturišvili, Vlasko, Jirka – Egho.
    Náhradníci: Chudý – Janso, S. Lukić Lukić, Hladík, Brigant, Greššák, Yilmaz.
     
    Tesne pred štartom zápasu si domáci funkcionári uctili Jozefa Jankecha, ktorému odovzdali pamätný dres k jubilejným osemdesiatym narodeninám.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali na starosti Trnavčania. Spartak dnes nastúpil v červeno-čiernej kombinácii, Trenčín zvolil biele dresy.
     
    2
    Vachtang Čanturišvili dostával prihrávku do pokutového územia, ale pri preberaní lopty bol atakovaný a spadol na trávnik. Penalta sa však nepískala.
     
    3
    James Alexander Lawrence si nevšimol, že za jeho chrbtom je rozbehnutý Marvin Egho. Na útočníka hostí si však dali pozor Kleščík so Šemrincom.
     
    4
    Giorgi Beridze mal pred sebou otvorený priestor, mohol zakončovať pravačkou spoza pokutového územia, ale zvolil prihrávku do strany.
     
    5
    Martin Šulek hľadal vo vnútri pokutového územia voľného Rangela Jangu, ale tomu sa nepodarilo loptu usmerniť na bránu súpera.
     
    6
    Igor Šemrinec sa dostal pod tlak troch napádajúcich hráčov, ale nespanikáril a na poslednú chvíľu našiel voľného kolegu v bielom drese.
     
    7
    Marvin Egho zostal ležať na trávniku po nenápadnom strete so Skovajsom. Po chvíli sa však postavil a hra môže pokračovať.
     
    8
    Marvin Egho je už v poriadku, čo potvrdil nebezpečnou strelou spoza šestnástky. Ľavačkou však netrafil bránu a Šemrinec nemusel zasahovať.
     
    10
    Lukáš Skovajsa odcentroval do pokutového územia a hostia nedokázali odpratať loptu do bezpečia. Nasledovali strely Ubbinka a Beridzeho, ktoré boli zblokované.
     
    11
    Vachtang Čanturišvili sa ocitol úplne sám za obranou Trenčína a mohol postupovať na bránu. Rozhodcovia ho však videli v ofsajdovej pozícii.
     
    12
    Erik Jirka výborne čítal hru, krížnou prihrávkou našiel na opačnej strane ihriska voľného Matúša Čonku, ale jeho strelecký pokus z diaľky smeroval nad bránu.
     
    13
    Zápas dvoch popredných slovenských tímov zatiaľ spĺňa očakávania. Hrá sa v dobrom tempe, chýbajú akurát strely do priestoru brány.
     
    15
    Trenčania dlho váhali s rozohrávkou štandardky. Napokon centroval Desley Ubbink, ktorý našiel iba futbalistov Spartaka Trnava.
     
    16
    Domáci rozohrali rohový kop. Odrazená lopta sa dostala mimo šestnástky, odkiaľ strieľal Desley Ubbink vysoko nad bránu.
     
    17
    Úvodná štvrťhodina nepriniesla žiadnu gólovú šancu. Napriek tomu sledujeme zaujímavý ofenzívny futbal z oboch strán.
     
    18
    Trnavčanom sa otvoril priestor na rýchly brejk, ale Erik Jirka bol vytlačený mimo ideálnej streleckej pozície, a tak musel iba centrovať na pokrytého Egha.
     
    19
    Giorgi Beridze predviedol vynikajúci šprint, ale preváhal ideálny moment na prihrávku, stratil loptu a navyše fauloval. Hlavný rozhodca mu preto udelil žltú kartu.
     
    20
    Beridze fauloval Godála, ktorý musel byť ošetrený priamo na trávniku. Kapitán hostí však pokračuje bez problémov ďalej.
     
    21
    Brankári stále čakajú na prvý zákrok v dnešnom stretnutí. Častejšie sa hrá pred Vantrubom, ale ten sa môže spoľahnúť na svojich spoluhráčov.
     
    22
    Ricky van Haaren sa dostal do výbornej pozície vo vnútri šestnástky, našla ho presná prihrávka z pravej strany, ale jeho pokus bez prípravy nemal správny smer.
     
    23
    Giorgi Beridze tvrdo atakoval Antona Slobodu, ale vyhol sa druhému žltému trestu. Hlavný rozhodca bola zhovievavý a nevylúčil Gruzínca.
     
    25
    Jasná žltá karta pre Lukáša Skovajsu. Domáci obranca nebol včas pri lopte a nebyť faulu, Vachtang Čanturišvili by smeroval do rýchleho brejku.
     
    26
    Giorgi Beridze zostal ležať na trávniku, ale rozhodca neprerušil hru, čo poriadne rozčúlilo domácich fanúšikov. Gruzínec je ošetrovaný.
     
    27
    Gruzínsky ofenzívny hráč nebol faulovaný, iba zle došliapol na nohu a ťažko sa zdvíhal. Momentálne to vyzerá tak, že bude pokračovať.
     
    28
    Spartak Trnava nevyužil štandardnú situáciu. Erik Jirka sa rozbiehal k lopte na dvakrát a napokon centroval iba k hráčom v bielom.
     
    30
    Ubehla polhodina hry a stále čakáme na priamu strelu do priestoru brány. Defenzívy pracujú veľmi dobre, takže sa hráči nedostávajú do šancí.
     
    31
    Trnavčania vysoko napádajú rozohrávku domáceho tímu, ale Trenčania s tým nemajú problémy a nerobia zbytočné chyby.
     
    32
    Ricky van Haaren a Jakub Paur sa pozerali na seba, ale ani jeden z nich nebežal za loptou a tá sa napokon odkotúľala za čiaru.
     
    34
    Lukáš Skovajsa prihrával z prvej do voľného priestoru na ľavom krídle, ale Jakub Paur nebol včas na správnom mieste.
     
    36
    Marvin Egho unikol defenzíve domáceho tímu, postupoval na bránu Šemrinca a domáci kapitán Peter Kleščík ho stiahol na trávnik. Hlavný rozhodca na to zareagoval červenou kartou.
    36. Peter Kleščík dostal červenú kartu
    Zdroj: www.huste.tv
     
    37
    Boris Marhefka váhal s rozhodnutím, domáci dlho čakali na to, ako situáciu vyrieši, ale napokon vylúčil Petra Kleščíka. Hostia rozohrajú štandardku.
     
    38
    Trnavčania museli čakať na rozohrávku štandardnej situácie poriadne dlho. Napokon si loptu pripravil Ján Vlasko a tesne minul bránu.
    38. Vlaskov priamy kop bol zblokovaný
    Zdroj: www.huste.tv
     
    38
    Yasin Pehlivan je prvým potrestaným hráčom na strane hostí. Legionár v drese Trnavy dostal žltú kartu pravdepodobne za protesty.
     
    40
    Erik Jirka takisto uvidel žltú kartu. Slovenský mládežnícky reprezentant zastavil brejk domácich taktickým faulom.
     
    40
    Domáci tréner zareagoval na vylúčenie Petra Kleščíka striedaním. Z ihriska odišiel ofenzívne ladený Giorgi Beridze, nahradil ho obranca Peter Čögley.
     
    42
    Na trávniku pracovali emócie už pred vylúčením Kleščíka. Po červenej karte pokračuje napätie na trávniku, a tak vidíme časté fauly.
     
    43
    Trnavčania majú výhodu presilovky, a tak sa snažia viac tlačiť dopredu. Voľnosť v krídelnom priestore sa snažil využiť Erik Jirka.
     
    44
    Lukáš Skovajsa prudko odcentroval z ľavého krídla do pokutového územia. Rangelo Janga nebol včas v predbránkovom priestore.
     
    45
    Nad rámec riadneho hracieho času úvodného dejstva sa nadstavujú ešte dve minúty.
     
    45+1
    Igor Šemrinec sa neponáhľal s rozohrávkou, získal čas a poslal loptu ďaleko od vlastnej brány. Dopredu však pôjde Spartak.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Šláger štrnásteho kola Fortuna ligy nepriniesol veľa zaujímavých momentov. Zápasu nechýba tempo, hráči si v súbojoch nič nedarujú, ale ešte ani raz nedokázali ohroziť bránu. Atraktívnejší priebeh však môže ponúknuť druhý polčas, pretože domáci hrajú od 36. minúty bez vylúčeného Kleščíka.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Rangelo Janga uviedol loptu do pohybu, takže záverečný súboj štrnásteho kola slovenskej najvyššej súťaže pokračuje. V prestávke sa nestriedalo.
     
    47
    Boris Marhefka mohol pokojne siahnuť do kapsičky. Andrej Kadlec stratil loptu v strede poľa a musel si pomôcť rukami, aby zastavil únik súpera.
     
    48
    James Alexander Lawrence zamestnal brankára Igora Šemrinca, keď mu poslal nepresnú malú domov. Domáci gólman na poslednú chvíľu zabránil rohovému kopu.
     
    49
    Erik Jirka sa ocitol na hranici pokutového územia, rozhodol sa odcentrovať, ale lopta mu vôbec nesadla na kopačku.
     
    49
    Trnava dala gól! Fortunaligový líder otvoril skóre. MARVIN EGHO si narazil loptu so spoluhráčom, ktorý mu ju vrátil dovnútra šestnástky a potom prekonal Šemrinca.
    49. Marvin EGHO - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    51
    Trenčín je teraz v náročnej situácii. Dohráva bez vylúčeného Kleščíka a navyše krátko po zmene strán prvýkrát inkasoval, takže musí doťahovať.
     
    52
    Aktívny Marvin Egho má výborný pohyb na hrote útoku. Tentoraz ale nemohol pokračovať v ofenzívnej akcii, pretože stál v ofsajde.
     
    53
    Domáci futbalisti mali k dispozícii rohový kop. Desley Ubbink poslal nebezpečný center do šestnástky, no jeho spoluhráči loptu neupratali do siete.
     
    54
    Martin Vantruba si pripísal prvý úspešný zákrok v dnešnom stretnutí. Strelou spoza pokutového územia ho preveril Desley Ubbink.
     
    55
    Igor Šemrinec urobil obrovskú chybu. V snahe pomôcť svojmu tímu v rozohrávke zamieril mimo pokutového územia a Vachtang Čanturišvili takmer poslal loptu do odkrytej siete.
    55. Čanturišvili nepotrestal chybu Šemrinca
    Zdroj: www.huste.tv
     
    57
    Vachtang Čanturišvili sa pravdepodobne inšpiroval Šemrincom a teraz katastrofálne prihrával brankárovi Vantrubovi, ktorý loptu na poslednú chvíľu odkopol pred Jangom.
     
    58
    Trnava dala gól! Hostia zvyšujú svoj náskok. Andrej Kadlec zostal voľný v pokutovom území a našiel ešte lepšie postaveného VACHTANGA ČANTURIŠVILIHO, ktorý loptu so šťastím dotlačil do siete.
    58. Vachtang ČANTURIŠVILI - 0:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    59
    Trnavčania nielen v dnešnom zápase, ale aj v celom doterajšom priebehu sezóny ukazujú trpezlivosť. Vedia si počkať na šance a dokážu ich premieňať.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a Trnava vedie o dva góly. Hostia zužitkovali početnú prevahu a vypracovali si náskok.
     
    62
    Domáci tréner vyprodukoval druhé striedanie v dnešnom stretnutí. Z ihriska odišiel Desley Ubbink, ktorého nahradil Hilary Gong.
     
    63
    Trenčania riskujú v oslabení. Do konca zápasu zostáva posledná polhodina, a tak sa snažia všetko tlačiť do útoku.
     
    64
    Vachtang Čanturišvili vymyslel zaujímavú prihrávku na Marvina Egha, ktorý vbiehal do pokutového územia. Situáciu prečítal Igor Šemrinec.
     
    65
    Na opačnej strane ihriska mohol skórovať kanonier Rangelo Janga. Reprezentant Curacaa zostal nekrytý pred bránou, ale v poslednej možnej chvíli ho zblokoval Matúš Čonka.
     
    66
    V prípade Spartaka Trnava je potrebné vyzdvihnúť efektivitu. Hostia dnes len dvakrát vystrelil do priestoru brány, ale v oboch situáciách sa tešili z gólu.
     
    67
    Martin Šulek a Rangelo Janga bojovali o loptu na hranici šestnástky, ale prvý menovaný fauloval, takže rozhodca ihneď prerušil hru.
     
    68
    Trenčín dal gól! Domáci futbalisti nečakane znížili. RICKY VAN HAAREN mal pred sebou veľa priestoru, rozhodol sa vystreliť z diaľky a lopta z jeho kopačky doplachtila až do siete.
    68. Ricky VAN HAAREN - 1:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    70
    Spartak Trnava musí zbystriť pozornosť, pretože do konca riadneho hracieho času zostáva ešte dvadsať minút a Trrenčín stráca jediný gól.
     
    71
    Trenčanom strelený gól pomohol, pretože dostali novú motiváciu do záveru stretnutia. Za stavu 0:2 už pôsobili frustrovane.
     
    72
    Spartak Trnava mal výhodu rohového kopu. Center Jána Vlaska našiel hlavu Marvina Egha, ktorý zakončoval nad brvno.
     
    73
    Nestor El Maestro urobil prvé striedanie v dnešnom zápase. Z ihriska odišiel Ján Vlasko, ktorého vymenil Lukáš Greššák.
     
    74
    Rýchly Rangelo Janga unikol po ľavom krídle, z uhla prudko vypálil a Martin Vantruba loptu iba vyrazil. V šestnástke však nebol nikto z domácich, kto by mohol dorážať.
     
    76
    Peter Čögley vnikol do šestnástky, hodil si loptu medzi dvoch hráčov a teatrálne spadol na trávnik. Hlavný rozhodca mu udelil žltú kartu.
     
    77
    Domáci kormidelník vykonal posledné striedanie. Z ihriska odišiel Jakub Paur, ktorého nahradil útočník Antonio Mance.
     
    78
    Mance vbehol na ihrisko a ihneď zložil zápasníckym chvatom Pehlivana. Záložník hostí sa ťažko zdvíhal, ale nebude musieť striedať.
     
    79
    Ricky van Haaren chcel napodobniť svoju presnú strelu spred približne desiatich minút. V tomto prípade však poslal loptu mimo brány.
     
    80
    Peter Čögley odviedol kvalitnú prácu v defenzíve. V osobnom súboji vytlačil vyššieho Marvina Egha mimo ihriska a získal loptu pre svoj tím.
     
    81
    Trenčania nevyužili rohový kop. Lopta smerovala iba k hráčom Spartaka Trnava, ktorí ju poslali ďaleko od vlastnej brány.
     
    82
    Marvin Egho obišiel v súboji statického Jamesa Lawrenca a mohol postupovať sám na bránu. Všetko vyriešil pohotový Igor Šemrinec.
     
    84
    Domáci futbalisti mohli skórovať zo štandardky. Ricky van Haaren prudko odcentroval z pravej strany, na prvej žrdi stál Rangelo Janga a jeho hlavička iba tesne minula bránu.
    84. Janga trafil iba bočnú sieť
    Zdroj: www.huste.tv
     
    85
    Trenčínu sa kráti čas na vyrovnanie. Domáci hrajú ofenzívne, tlačia sa dopredu, ale zatiaľ nedokážu prekonať Vantrubu.
     
    86
    Futbalisti AS Trenčín nevyužili rýchly brejk do otvorenej obrany. Útočná akcia sa skončila u Hilaryho Gonga, ktorý veľmi zle odcentroval do šestnástky.
     
    87
    Vachtang Čanturišvili vystrelil pravačkou spoza šestnástky. Mal však pred sebou viacerých protihráčov, ktorí jeho pokus zblokovali.
     
    88
    Marvin Egho si chcel vypýtať faul v blízkosti pokutového územia, ale loptu preberal v ofsajdovom postavení.
     
    89
    Nestor El Maestro chce rozkúskovať záver stretnutia. Preto druhýkrát v zápase strieda, keď sťahuje z ihriska Erika Jirku a posiela do hry Slavka Lukića.
     
    90
    Antonio Mance si urobil priestor v pokutovom území, otočil sa s loptou a pravačkou tvrdo vypálil. Nedokázal však trafiť bránu.
    90. Mance v šanci prestrelil bránu
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90
    Krátko po druhom prichádza tretie striedanie hostí. Na lavičku odišiel Vachtang Čanturišvili, do hry naskočil Oliver Janso.
     
    90+1
    Nadstavujú sa ešte tri minúty. Trenčania vysúvajú všetkých hráčov čo najvyššie a nakopávajú lopty.
     
    90+2
    Martin Vantruba dobre vyštartoval po lopte, ktorá smerovala do šestnástky. Trnavský brankár upokojil hru.
     
    90+3
    Trenčania vrhli všetko do ofenzívy. Mali výhodu dvoch rohových kopov za sebou, v šestnástke hostí sa objavil aj brankár Šemrinec, ale ani on nepomohol domácim k vyrovnaniu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Spartak Trnava pokračuje vo svojom víťaznom ťažení a po zlatom septembri sa môže pochváliť aj zlatým októbrom, pretože naposledy stratil body ešte koncom augusta. Zverenci Nestora El Maestra dnes zužitkovali početnú výhodu, ktorú mali od 36. minúty po vylúčení Petra Kleščíka. V druhom polčase sa presadili Marvin Egho a Vachtang Čanturišvili, ktorí vytvorili hosťom rozhodujúci náskok. Domáci futbalisti napriek oslabeniu dokázali znížiť zásluhou Rickyho van Haarena, ale vyrovnania sa už nedočkali.
     
    Držanie lopty: 54 % : 46 %.
    Strely na bránu: 3:2. Strely mimo: 5:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 14:11. (18:58:46)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 68. van Haaren – 49. Egho (Pehlivan), 58. Čanturišvili (A. Kadlec)

    Karty:   19. Beridze (TRE), 25. Skovajsa (TRE), 76. Čögley (TRE) – 38. Pehlivan (TRN), 40. Jirka (TRN)   36. Kleščík (TRE)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 14:11.
    AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Lawrence, Skovajsa – El Mahdioui – Paur (77. Mance), van Haaren, Ubbink (62. Gong), Beridze (40. Čögley) – Janga.
    Náhradníci: Chovan – Keston, Zubairu, Gong, Azango, Mance, Čögley.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – A. Kadlec, Tóth, Godál (C), Čonka – Sloboda, Pehlivan – Čanturišvili (90. Janso), Vlasko (73. Greššák), Jirka (89. S. Lukić Lukić) – Egho.
    Náhradníci: Chudý – Janso, S. Lukić Lukić, Hladík, Brigant, Greššák, Yilmaz.

    Rozhodca: Marhefka – Slyško, Pozor