Winnipeg – Carolina 2:1 (kon.) | NY Rangers – NJ Devils 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Florida 4:3 (kon.) | Philadelphia – Washington 8:2 (kon.) | Tampa Bay – St. Louis 2:1 (kon.)
Dallas – Colorado 3:1 (kon.) | Minnesota – Columbus 4:5 (po pr.) | Chicago – Nashville 2:1 (po pr.)
Arizona – Boston 2:6 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 1:6 (kon.)
San Jose – NY Islanders 1:3 (kon.) | LA Kings – Buffalo 4:2 (kon.)
koniec po predl.
Montreal Canadiens
3:4 (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)
Toronto Maple Leafs
cz Nedeľa 15.10.2017, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Česka stopa v utkání:
    Tomáš Plekanec – 17:10 na ledě – 4 střely na branku – 0+0
    Aleš Hemský – 9:42 na ledě – 0 střel na branku – 0+0 (04:03:36)
     
    Zápas je tedy u konce a po prodloužení ho nakonec ovládlo Toronto Maple Leafs! Hosté nejprve přečkali velkou šanci soupeře, aby z kontru udeřil jejich klenot v podobě Austona Matthewse – ten tak dnes dal dvě branky a rozhodl o tom, že jeho celek si odveze z Montrealu dva body!

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
    60:48 Auston MATTHEWS - 3:4
     
    60:48
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Na jedné straně parádně vychytal Andersen dorážku Drouina, na té druhé poté rozhodl zázračný AUSTON MATTHEWS! Nylander se prosmýkl po křídle, našel křížným pasem amerického mladíka a ten tvrdou střelou zacílil přesně mimo dosah Careyho Price! Po vítězné brance proti Chicagu tak Matthews rozhoduje další prodloužení! Asistence: William Nylander.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Máme za sebou základní hrací dobu a uvidíme tedy prodloužení. Ve třetí periodě o něco blíže k výhře domácí, kteří na to měli dost šancí, ale puk za Andersena nedostali. Na druhé straně Toronto toho zase tolik neukázalo, tak uvidíme, jestli se to ještě změní.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:29
    Ke střele od modré se dostal Hainsey, který ale pálil pouze doprostřed branky a tam byla připravena lapačka Pricea.
     
    59:05
    Konec zápasu mají pod kontrolou spíše hosté a teď pálil Marner, ovšem Price byl na ledě včas a dokázal betonem zasáhnout.
     
    58:09
    Montreal se snaží utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale nesmí zapomínat na obranu – za tu se dostal Kadri, ale Price jeho dorážku dokázal pokrýt.
     
    56:45
    Maple Leafs se po delší době dostali na chvíli do pásma, ovšem ke střele to nevedlo a Price tak stále nemá ve třetí periodě moc práce.
     
    55:30
    Jake Gardiner se snažil rozehrát kreativně, puk mu ale trochu ujel a tak končí pouze na zakázaném uvolnění – domácí Canadiens platí za o něco lepší tým.
     
    54:32
    Branku jsme v této třetině stále neviděli, teď skoro ujížděl sám Martin, ale výtečně se vrátil Čech Hemský, který nakonec parádně zasáhl.
     
    53:25
    Montreal si vytvořil mírný tlak a ke střele se dostal v mezikruží Shaw, ovšem jeho tvrdý pokus našel pouze beton Andersena, který vykopl.
     
    52:18
    Oba celky se střídají v držení puku a vidíme hru nahoru-dolů, obě strany se snaží rozhodnout, ale brankáři na obou stranách drží.
     
    51:28
    Danault se dostal k puku v levém kruhu a zkusil překvapit gólmana Toronta pokusem na zadní tyč, ovšem ten pouze schoval puk do lapačky.
     
    50:37
    Střelu zkusil i Benn, který napřáhl z dobré pozice, ale na místě byl Andersen, který tak zasáhl a opět přerušil hru.
     
    49:42
    Petry se opět snažil pálit od modré čáry, střelec dnešní první branky ale tentokrát podobně úspěšný nebyl a puk získává Toronto.

    Ondřej Hradecký

    Góly a asistencie: 3. Petry (Drouin, Lehkonen), 17. Galchenyuk (Hudon), 32. Drouin (Alzner) – 8. J. van Riemsdyk, 9. Matthews, 33. Marleau (Kadri), 61. Matthews (W. Nylander)


    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – S. Weber (A), Mete, Petry, Alzner, Davidson, Jo. Benn – Lehkonen, Drouin, Pacioretty (C) – A. Shaw, Danault, Hudon – Gallagher, J. de La Rose, Byron – Hemský, Plekanec (A), Galchenyuk.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Borgman – W. Nylander, Matthews, Hyman – Komarov (A), Kadri, Marleau – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Co. Brown, Fehr, M. Martin.