Bilbao – Sevilla 1:0 (kon.) | Getafe – Real Madrid 1:2 (kon.) | Alavés – Sociedad 0:2 (kon.)
Atlético Madrid – Barcelona 1:1 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
1:1 (1:0)
FC Barcelona
Sobota 14.10.2017, 20:45Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid po prvom polčase viedlo zásluhou Saúla 1:0, takže v druhom dejstve musela Barcelona vrhnúť všetko do útoku. Jej ofenzívna snaha dlho ostávala bez odozvy, avšak v 82. minúte vyrovnal hlavou Luis Suaréz. V závere ešte mohol rozhodnúť Messi, z priameho kopu namieril do Oblaka. Ja vám ďakujem za pozornosť a lúčim sa s vami. Prajem ešte pekný zvyšok víkendu. (22:40:25)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Lionel Messi to naozaj zobral na seba, ale jeho prudká strela našla miesta, kde bol pripravený Jan Oblak.
     
    90+3
    Perfektná pozícia z priameho kopu pre Lionela Messiho!
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Antoine Griezmann (Atlético Madrid).
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Saúl Ñíguez (Atlético Madrid).
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Lionel Messi vyslal zaujímavý pokus ľavačkou spoza pokutového územia, celá akcia skončila nepresnou ranou nad Oblakovu bránu.
    89. Luis Suárez (BAR)
     
    89
    Deulofeu veľmi pekne potiahol loptu k šestnástke súpera, kde prihral na Andrého Gomesa, lenže pokus Portugalčana nájsť Suaréza vo veľkej šanci presný nebol.
     
    88
    Kokeho tečovaný center Griezmanna nájsť nedokázal, Atlético však pri lopte ostalo. Napriek tomu sa neujal ani ďalší pas, postaral sa oň Juanfran.
     
    87
    Lionel Messi sa postavil k rozohrávke priameho kopu z diaľky, no jeho vysoký pas nedokázal nájsť žiadneho zo spoluhráčov. Všetko vo vzduchu prečítal Oblak.
     
    85
    Barcelona sa aj po strelenom góle snaží tlačiť za ďalším presným zásahom. Lionel Messi sa dostal pred šestnástku, kde mu ale narážačku znemožnil Godín.
     
    83
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Gabi, prichádza Fernando Torres.
    82. Luis Suárez (BAR) - 1:1
    82. Luis Suárez (BAR) - 1:1
     
    82
    Barcelona dala gól!
    Hostia sa nakoniec dočkali vyrovnania, pretože prichádza prvá chyba domácich v tomto zápase, čo sa týka bránenia. Center sprava od Sergiho Roberta našiel LUISA SUARÉZA na vzdialnejšej žrde. Pozor si nedal Juanfran, takže Uruguajčan hlavou vyrovnáva.
     
    80
    Prudký center z ľavej strany od Albu sa nedostal na hlavy alebo nohy požadovaných futbalistov, defenzíva Atlética si dala veľký pozor.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ivan Rakitić, prichádza Paulinho.
     
    77
    Piqué sa snažil hlavou sklepnúť loptu pre spoluhráčov v malom vápne, tam sa najlepšie zorientovali futbalisti Atlética Madrid a odkopli do bezpečia.
     
    76
    Juanfran vedľa svojej šestnástky zastavil faulom Jordiho Albu, ktorého trafil lakťom do hrude, takže španielsky obranca sa samozrejme zvalil na zem kričiac a držiac si tvár.
     
    75
    Posledná štvrťhodina zápasu, v ktorom sme stále videli iba jeden gól. Barcelona je v druhom polčase aktívnejším tímom, no vyrovnanie je jej vzdialené.
     
    73
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Thomas Partey.
     
    72
    Ďalší strelecký pokus hostí, tentoraz prišiel od Andrého Gomesa, lenže mieril veľmi vysoko nad.
     
    71
    Lionel Messi vystrelil z hranice veľkého vápna protivníka, jeho dobrý pokus mieril len tesne vedľa brány Jana Oblaka, pri ktorom teraz stálo asi aj šťastie.
     
    70
    Už len dvadsať minút ostáva do konca riadneho hracieho času a Barcelona sa stále márne tlačí do brány Atlética, ktoré zvláda brániť veľmi dobre.
     
    68
    Prienik od Deulofeuho sa nepodarilo doviesť do zdarného konca, pretože pri snahe Španiela pomôcť si so Suarézom sa lopta odrazila za bránkovú čiaru.
     
    67
    Jordi Alba sa cez Juanfrana do šestnástky protivníka nedostal a navyše si pomohol faulom proti Carrascovi, ktorý prišiel na výpomoc.
     
    66
    Luis Suaréz prepustil loptu na Lionela Messiho, ktorý prudko strieľal spoza obrancu Juanfrana. Trafil priestor, kde si dal pozor Jan Oblak.
     
    65
    Antoine Griezmann prišiel pomôcť spoluhráčov dozadu, čo nieslo úspech. Francúz sa však už dopredu nedostal, nakoľko bol podľa hlavného rozhodcu zastavený čisto.
     
    64
    Atlético pri lopte, snaží sa ju držať na vlastných kopačkách čo najdlhšie, ako to len ide, pretože väčšinou sa musí pohybovať bez nej.
     
    63
    Kombinácia Barcelony pred pokutovým územím nedopadla z pohľadu hostí dobre, pretože o loptu prišli a navyše sa faulom previnil Busquets.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Gerard Deulofeu.
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Nélson Semedo, prichádza Sergi Roberto.
     
    60
    Jordi Alba sa snažil prejsť do pokutového územia z ľavej strany, lenže pri tomto akte spadol nezavinene na trávnik. O loptu okamžite prišiel.
     
    59
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Nicolás Gaitán.
    57. Lionel Messi (BAR)
     
    57
    Lionel Messi zatočil loptu ponad múr do žrde brány Atlética Madrid. Krásna strela len tesne minula priestor, po ktorom zásahu by sa Barcelona mohla tešiť.
     
    56
    Lionel Messi spadol po faule od Saúla, takže Barcelona bude mať k dispozícii priamy kop z veľmi zaujímavej pozície.
     
    55
    Luis Suaréz si loptu naviezol spred šestnástky až do nej, kde cez Godína vystrelil veľmi prudko smerom na vzdialenejšiu žrď, no Oblak sa napriek ťažšiemu zákroku vyznamenal.
    54. Antoine Griezmann (ATM)
     
    54
    Carrasco sa po spolupráci so spoluhráčmi takmer dostal do šance, lenže v jeho rozbehu dobre zavadzal Umtiti, takže Belgičan mal k lopte ďaleko.
     
    53
    Koke našiel centrom na opačnej strane šestnástky pred malým vápnom Griezmanna, Francúzova rana z prvej ide niekoľko čísel vedľa troch žrdí.
     
    52
    Gabi veľmi dobre prečítal prihrávku na vlastnej polovici, jeho dvaja spoluhráči prešli do rýchlej kontry. Griezmann nakoniec zle prihrával na Correu, ktorého zastavil Piqué.
     
    51
    Filipe Luís po krídle ďaleko neprešiel, loptu preto vrátil dozadu, no Carrasco takmer zakončoval. Pred šestnástkou sa zamotal, po prihrávke doprava center od Juanfrana neprešiel.
     
    50
    Rakitič uvoľnil vedľa pokutového územia Semeda, ten si loptu chcel hodiť do krídla, avšak odkopol ju za bránkovú čiaru.
     
    49
    Kľučka Lionela Messiho na Saúla sa síce podarila, lenže Argentínčan následne bez faulu spadol a o loptu prišiel. Alba o pár sekúnd centroval, nepresne.
     
    48
    Barcelona sa snažila dostať sa dopredu po ľavej strane, tento úmysel však nevyšiel a Jordi Alba potom poslal veľkú malú domov k svojmu brankárovi.
     
    47
    Atlético začalo druhý polčas od podlahy. Po priamom kope, ktorý na roh odvrátil Umtiti, strieľal Carrasco z menšieho uhlu, ale nebezpečne. Ter Stegen si musel dať pozor.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Atlético Madrid je po prvom polčase vo vedení, ktoré zariadil Saúl Ñíguez veľmi peknou strelou spoza šestnástky. Tento gól však ako keby zápasu uškodil, pretože po ňom už futbal nebol taký ofenzívny, ale skôr to bolo o bránení domácich.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Ivan Rakitić (FC Barcelona).
     
    44
    Iniesta nedokázal udržať loptu na hracej ploche, no po aute sa k nej Barcelončania dostali veľmi rýchlo. Nakoniec všetko vyriešil brankár Oblak.
     
    43
    Lionel Messi si to nasmeroval cez niekoľko hráčov súpera až do šestnástky, lenže cestou mu obrancovia Atlética loptu odkopli a bez problémov ho zastavili.
     
    42
    Andrés Iniesta poslal veľmi peknú kolmicu do pokutového územia, kam si nabehol André Gomes a ten... nespracoval loptu, ktorú do rukavíc bez problémov zachytil Oblak.
     
    41
    Antoine Griezmann sa takmer dostal do zaujímavej pozície pre priamu strelu, lenže ešte pred jeho pokusom sa pískal faul na Rakitiča, čiže vzrušenie bolo zbytočné.
     
    40
    Luis Suaréz dostal prihrávku do šestnástky, veľmi rýchlo sa otočil a pokúsil sa o krížnu strelu, lenže tento pokus zrazil stopér Savič.
     
    39
    Jordi Alba v poslednej chvíli stihol loptu na bránkovej čiare a aj napriek nepriazni fanúšikov ju odcentroval pod seba. Nabiehajúci spoluhráč sa však už do zakončenia nedostal.
     
    37
    Ivan Rakitič vystrelil z voleja spoza pokutového územia, jeho ľavá noha však loptu medzi tri žrde nasmerovať nedokázala. Oblak ostal bez práce.
     
    36
    Ofenzívny faul barcelonských futbalistov končí faulom v šestnástke Atlética Madrid. Jan Oblak sa s rozohrávkou nikam neponáhľa, dáva si na čas.
     
    35
    Barcelona znova s loptou na útočnej polovici, kde sa snaží niečo vymyslieť, no zatiaľ sa jej dostať sa na dostrel brány Atlética nedarí.
     
    34
    Jan Oblak si taktiež zahral, no po jeho výkope sa lopta dostala až za postrannú čiaru na polovici Barcelony.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Samuel Umtiti (FC Barcelona).
     
    33
    Prudký center do malého vápna nedokázal tečovať žiadny z hráčov Barcelony, najbližšie na pas Messiho mali Suaréz a po ňom Piqué.
     
    32
    Juanfran vyvážal loptu podľa postrannej čiare, ale zdalo sa, že ešte predtým fauloval Albu. Keď ho obchádzal, tak sa ho jemne dotkol, čo Alba hneď využil.
     
    31
    Barcelona drží loptu a posúva si ju ďaleko od brány Oblaka. Atlético sa v posledných niekoľkých minútach dostalo do hernej pohody a svojou prepracovanou defenzívou súperovi nič nedovoľuje.
     
    30
    Center z priameho kopu smeroval na Diega Godína. Ten sa dostal k hlavičke, ale cez obrancu ju nedokázal nasmerovať na bránu. Celú situáciu si postrážil ter Stegen.
     
    29
    Rakitič takticky zastavil akciu súpera, keď evidentne rukami stiahol na zem Griezmanna. Francúzsky útočník sa dvíha ťažko, ale bude v poriadku.
     
    28
    Ivan Rakitič nedostal loptu centrom do pokutového územia, následne sa neujala ani snaha Andrého Gomesa. Ten o loptu hneď po prihrávka na svoju osobu prišiel.
     
    27
    Hosťom to po pravej strane nešlo, tak loptu presunuli doľava. Ani tam to nevyšlo, takže guľatý nezmysel je znova na kopačkách Semeda.
     
    26
    Chvíľka pre pohyb v strede poľa. Po góle sa začína byť hra dosť ospalá. Máloktorý moment ju v týchto chvíľach dokáže zrýchliť.
     
    25
    Semedo poslal loptu do pokutového územia, Messi bol hneď zdvojený. Neujal sa ani následný pas sprava od Andrého Gomesa. Ten navyše fauloval.
     
    24
    Lionel Messi sa po pravej strane nedostal nikam, ale zabojoval ešte krajný bek Semedo, ktorého center na zadnú tyč odvrátil krajný bek Juanfran.
     
    23
    Barcelona pri lopte v strede poľa, hráči Atlética súpera veľmi dobre vytláčajú čo najďalej od brány Jana Oblaka.
     
    22
    Atlético Madrid po strelenom góle stále aktívne, snaží sa nepustiť Barcelonu späť k svojej hre. Strelený gól však dodáva domácim veľa psychickým síl.
    21. Saúl Ñíguez (ATM) - 1:0
     
    21
    Atlético dalo gól!
    Barcelona bola doposiaľ síce aktívnejším tímom, ale gólovo sa nepresadila, a tak prichádza trest. Krásna strela od SAÚLA ÑÍGUEZA spoza šestnástky skončila nechytateľne v sieti.
     
    16
    Kombinačná fáza Barcelony naďalej pretrváva, ale momentálne to až do finálnej fázy nejde. Messi prihrával na Suaréza, ktorého čistým sklzom zastavil Godín.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Gabi (Atlético Madrid).
     
    12
    Barcelonský tím je naďalej aktívnejším mužstvom, defenzíva Atlética má čo robiť, aby ofenzívnu snahu protivníka stíhala včas zastavovať.
     
    10
    Konečne sme videli aj pozitívnu ofenzívnu akciu zo strany domácich. Po desiatich minútach musíme konštatovať, že sledujeme veľmi zauiímavý zápas.
    9. Antoine Griezmann (ATM)
     
    9
    Veľká šanca pre Griezmanna, ktorý sa dostal do šestnástky veľmi blízko k ter Stegenovi, lenže ten jeho strele vystavil stopku a do siete ju nepustil.
     
    7
    Snaha Atlética, prvýkrát v pokutovom území, nepriniesla zakončenie, pretože Correa sa porúčal na zem, no pokutový kop sa nepískal.
     
    6
    Teraz sa Filipe Luís snažil kombinovať na krídle na polovici Barcelony, no od lopty ho odstavil André Gomes tak, že vhadzovať bude môcť hosťujúci celok.
     
    5
    Úvod patril jednoznačne Barcelone, ktorá sa aj naďalej pravdepodobne bude snažiť tlačiť do brány protivníka. Atlético toho zatiaľ veľa neukázalo.
     
    4
    Jan Oblak mal ďalšiu prácu, strieľal kapitán Barcelony Andrés Iniesta, no slovinský brankár nemal so zákrokom žiadny problém.
     
    3
    Hostia sa usadili v strede poľa, kde loptu dostali hráči Atlética Madrid. Zahral si aj brankár ter Stegen, aktivita Barcelončanov však naďalej pokračuje.
     
    2
    Barcelona pokračuje v ofenzívnej aktivite. Po centri sprava zakončenie neprišlo, avšak "Blaugranas" majú loptu naďalej na svojich kopačkách.
    1. Lionel Messi (BAR)
     
    1
    Hneď na úvod obrovská šanca Barcelony, v ktorej bol Lionel Messi. Jeho zakončenie zvnútra šestnástky z veľmi dobrej pozícii ešte tesne vedľa Oblakovej brány.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Koke, Gabi (C), Saúl Ñíguez, Ferreira-Carrasco – Griezmann, Á. Correa.
    Náhradníci: Moyà – J. Giménez, Gameiro, Hernández, Partey, F. Torres, Gaitán.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Umtiti, Piqué, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, A. Gomes.
    Náhradníci: Cillessen – Paulinho, Digne, Deulofeu, Mascherano, Roberto, Denis Suárez..
     
    Atlético Madrid

    Budú to Madridčania, kto pretne sériu Barcelony bez straty bodu, alebo tá bude pokračovať? Zverenci Diega Simeoneho by si najradšej na domácom štadióne nechali všetky tri body, no budú to mať veľmi náročné. Taktiež Atlético je v lige zatiaľ bez prehry, ale vyhralo len štyrikrát, pretože v troch prípadoch remizovalo. So skóre 12:4 a pätnástimi bodmi je momentálne na štvrtom mieste tabuľky. Mohlo to byť o niečo lepšie, ale pred repre pauzou "Rojiblancos" nezvládli malé mestské derby na pôde Legánes, kde sa zrodila remíza 0:0. Najviac gólov v lige dalo duo Yannick Carrasco – Ángel Correa, obaja po tri. Zaujímavý duel to môže byť pre Fernanda Torresa, ktorý možno nastúpi na jubilejný trojstý duel v La Lige.

    FC Barcelona

    Na pozadí nedávnych udalostí v Katalánsku, kde kvôli možnosti osamostatnenia prišlo k hromadným protestom a následným zásahom ozbrojených jednotiek, sa bude hrať tento duel v Madride za účasti doposiaľ v lige neporazeného tímu FC Barcelona. Ba čo viac, zverenci Ernesta Valverdeho ešte nestratili ani bod. "Blaugranas" postupne povyhrávali nad Betisom, Alavésom, Espanyolom, Getafe, Eibarom, Gironou a Las Palmas, pričom sa presadili až 23-krát a inkasovali len v dvoch prípadoch. Najlepším ligovým strelcom je kto iný, než Lionel Messi. Ten dal jedenásť presných zásahov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 21. Saúl Ñíguez – 82. L. Suárez

    Karty:   14. Gabi (ATM), 90+2. Saúl Ñíguez (ATM), 90+3. Griezmann (ATM) – 34. Umtiti (BAR), 45. Rakitić (BAR)


    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Koke, Gabi (C) (83. F. Torres), Saúl Ñíguez, Ferreira-Carrasco (73. Partey) – Griezmann, Á. Correa (59. Gaitán).
    Náhradníci: Moyà – J. Giménez, Gameiro, Hernández, Partey, F. Torres, Gaitán.

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo (61. Roberto), Umtiti, Piqué, Alba – Rakitić (79. Paulinho), Busquets, Iniesta (C) (61. Deulofeu) – Messi, L. Suárez, A. Gomes.
    Náhradníci: Cillessen – Paulinho, Digne, Deulofeu, Mascherano, Roberto, Denis Suárez.