Toronto – NJ Devils 3:6 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Colorado – Boston 6:3 (kon.)
Anaheim – NY Islanders 3:2 (kon.) | LA Kings – Calgary 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
Los Angeles Kings
3:4 (0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)
Calgary Flames
cz Štvrtok 12.10.2017, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:02 Sean MONAHAN - 3:4
     
    61:02
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Fantastická tečka za utkáním! Rychlý protiútok Flames vedl po levé straně SEAN MONAHAN a dal puk do druhé vlny T.J. Brodiemu. Obránce hostů ho okamžitě posunul do pravé strany na hůl Johnnyho Gaudreaua, jenž si počkal, až mu mladý parťák najede před branku a po přesné přihrávce Sean Monahan jen doklepl pul do sítě – 3:4! Asistence: Johnny Gaudreau, T.J. Brodie.
     
    58:25
    Hra byla přerušena, protože se v rohu útočného pásma Kings odehrál další tvrdý hit Dustina Browna (LAK) na Marka Giordana, což si nenechal líbit Troy Brouwer (CGY) a dal to pěstně najevo. Oba kohouti míří na trestnou lavici s dvouminutovým trestem.
     
    57:06
    Když mladý útočník přijel na trestnou lavici, okamžitě se zvedl Drew Doughty a jeho slova určitě nebyla žádným pozváním na kamarádské pivo.
     
    57:06
    Emoce tryskají proudem! Matthew Tkachuk (CGY) u jedné z tyček dorážel kotouč za záda Jonathana Quicka, který ho měl zřejmě pod kontrolou a pochopitelně začaly létat pěsti. Za brankou se v rukavicích semleli dva hráči, další tři masírovali ležícího Mikaela Backlunda a Matthew Tkachuk tou dobou mířil na trestnou lavici.
     
    55:29
    Útočník Johnny Gaudreau si dovolil na útočné modré pěknou zasekávačku, kterou rozhodil Drewa Doughtyho (LAK), který si tak pomohl háčkem a byl za to potrestán.
    50:59 Matthew TKACHUK - 3:3
     
    50:59
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno a lví podíl na tom má i český útočník Michael Frolík. Český útočník vyvezl kotouč do útočné třetiny, posunul na Dougieho Hamiltona, jenž našel MATTHEWA TKACHUKA, a ten střelou k tyči a svým druhým gólem v utkání vyrovnal na 3:3! Asistence: Dougie Hamilton, Michael Frolík.
     
    47:37
    Výtečný Mike Smith podržel Calgary! Dustin Brown si vyměnil kotouč s Anže Kopitarem, který ho od modré čáry našel zcela volného a najíždějící hráč zkoušel zkompletovat hattrick zvednutým kotoučem. Jeho backhandové zakončení však pokryl hostující brankář.
    41:58 Dustin BROWN - 3:2
     
    41:58
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Máme tu obrat! Obránce Derek Forbort pálil od modré čáry a před brankou opět zaúřadoval DUSTIN BROWN, jenž tečoval puk do branky – 3:2! Asistence: Derek Forbort.
     
    41:04
    Pro Alexe Iafalla se jedná o první kanadský bod v zámořské NHL.
    40:14 Dustin BROWN - 2:2
     
    40:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Přišlo to, o čem jsem mluvil. Alex Iafallo rychle vyvezl kotouč do útočné třetiny, objel branku a nabil na hůl Drewa Doughtyho, který tvrdě vypálil. Jeho střelu tečoval před brankou zcela nehlídaný DUSTIN BROWN a vyrovnal na 2:2. Asistence: Drew Doughty, Alex Iafallo.
     
    38:13
    Navíc přichází další komplikace. Mike Smith (CGY) šel v dobrém úmyslu za branku, jenže měl se skákajícím pukem problémy a zezadu ho napadal Trevor Lewis. Brankář soupeře nedovoleně bránil, za což dostane dvě minuty, které odsedí Jaromír Jágr.
     
    36:23
    Aréna v Los Angeles bouří a má k tomu důvod! Kings se očividně dostali na koně a jsou výrazně aktivnější. Tentokrát ujeli do brejku dvou na jednoho, v němž Tyler Toffoli zvolil střelu a proti ráně z kruhu zasahoval Mike Smith.
    35:44 Anže KOPITAR - 1:2
     
    35:44
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings zaváhání Flames trestají tím nejlepším možným způsobem. Jake Muzzin zachytil na modré čáře odražený kotouč, posunul ho do strany, kde stál ANŽE KOPITAR a vše už bylo jen na něm. Kapitán domácích si připravil střelu a z hranice kruhu parádní ránou tahem za pomocí tyče snížil na 1:2! Asistence: Jake Muzzin, Dustin Brown.
     
    32:26
    Mikael Backlund našel pěkně z rohu kluziště Matthewa Tkachuka, který už si před brankou zkrotil puk, aby ho zasunul za Jonathana Quicka, ale byl podražen Jakem Muzzinem (LAK). Dvě minuty pro domácího obránce.
     
    26:36
    Český útočník se následně ve středním pásmu srazil s Jakem Muzzinem a s bolestivou grimasou odjel na střídačku. Během přerušení poslali rozhodčí na trestnou lavici Andyho Andreoffa (LAK), jenž byl potrestán za hrubost.
     
    20:40
    Zajímavá akce Los Angeles hned v úvodu druhé třetiny! Jeden z hráčů Kings hledal pěknou žabičkou najíždějícího Tylera Toffoliho, jenž byl sám před brankou, ale na letící kotouč nedosáhl.
     
    16:43
    O chvíli později ukončil přesilovou hru hostující Sean Monahan (CGY), který si pomohl háčkem a dostane dvouminutový trest.
     
    15:58
    A mohou si ulevit. Na trestnou míří další hráč Kings, jmenovitě Dustin Brown (LAK), jenž si mimo hru za brankou počíhal na Michaela Frolíka a za svůj hit byl oceněn trestem za nedovolené bránění.
     
    14:09
    Český útočník nejspíš na ledě zůstane. Calgary jde totiž opět do čtyř, tentokrát si háčkem pomohl Matt Stajan (CGY) a po komerční přestávce začne jeho dvouminutový trest.
     
    10:30
    Tentokrát už Los Angeles zahrozilo výrazněji! Jeho kombinace v útočném pásmu skončila nebezpečným závarem před brankou, kde se ocitl nehlídaný Tanner Pearson, ale puk do branky nedotlačil.
     
    08:35
    Tanner Pearson si svým nájezdem za branku vybojoval faul, kterého se hákováním dopustil hostující Michael Stone (CGY) a nabídl první přesilovou hru svému soupeři.
    07:47 Michael FROLÍK - 0:2
     
    07:47
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Parádní akce kanadského týmu končí druhým gólem. MICHAEL FROLÍK vyvezl kotouč po pravé straně, posunul ho pod sebe na Johnnyho Gaudreaua, který si najel do kruhu a pěknou žabičkou ho vrátil českému útočníkovi, jenž pouze doklepl do prázdné branky – 0:2! Asistence: Johnny Gaudreau, Sean Monahan.
    03:56 Matthew TKACHUK - 0:1
     
    03:56
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Vedoucí gól! MATTHEW TKACHUCK míchal s kotoučem za brankou Jonathana Quicka, a když si všiml zaváhání domácích obránců, najel přímo před domácí branku a na druhý pokus protlačil kotouč mezi betony domácího brankáře – 0:1. Asistence: Mikael Backlund, Mark Giordano.
     
    02:54
    Máme tu první vyloučení, které si připíše Adrian Kempe (LAK). Důvodem je nedovolené bránění.

    Daniel Ryl

    Góly a asistencie: 36. Kopitar (Muzzin, D. Brown), 41. D. Brown (Doughty, Iafallo), 42. D. Brown (Forbort) – 4. Tkachuk (Backlund, Giordano), 8. Frolík (J. Gaudreau, Monahan), 51. Tkachuk (D. Hamilton, Frolík), 62. Monahan (J. Gaudreau, Brodie)


    Los Angeles Kings: Quick – Doughty (A), Forbort, Folin, Muzzin, Fantenberg, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, J. Carter (A), Pearson – Cammalleri, Kempe, Andreoff – Lewis, N. Shore, Clifford.
    Calgary Flames: M. Smith – D. Hamilton, Giordano (C), Hamonic, Brodie, Stone, Bartkowski – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, S. Bennett, Versteeg – Brouwer (A), Stajan, T. Glass.

    Rozhodca: F. St. Laurent, G. Rank – B. Murphy, B. Mills.

    Diváci: 18 320