Toronto – NJ Devils 3:6 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Colorado – Boston 6:3 (kon.)
Anaheim – NY Islanders 3:2 (kon.) | LA Kings – Calgary 3:4 (po pr.)
koniec
Washington Capitals
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Pittsburgh Penguins
cz Štvrtok 12.10.2017, 01:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Bohatý program NHL nedá svým fanouškům spát v pozitivním slova smyslu ani ve čtvrtek v noci, kdy Washington Capitals přivítá na svém ledě v ostře sledovaném zápase Pittsburgh Penguins. Úřadující dvojnásobní držitelé Stanley Cupu zavítají do Capital One Areny, kde se budou snažit zastavit rozjetou ruskou mašinu na góly jménem Alexandr Ovečkin, který v úvodním utkání sezóny proti Ottawě vstřelil hattrick a proti Montrealu zaznamenal branky čtyři!

     
    Washington Capitals

    Alexandr Ovečkin je se sedmi góly nejlepším střelcem ligy. Ruský kanonýr letos vstřelil sedm branek během pouhých tří zápasů, zatímco loni stejné porce dosáhl po sedmi zápasech a celkem vstřelil 33 gólů, což je jeho druhá nejnižší bilance v kariéře NHL. Nejméně branek vstřelil kapitán Capitals v sezónách 2010/2011 a 2012/2013, kdy zaznamenal shodně 32 gólů. Abychom nechválili jen ruského útočníka, ve skvělé formě vstoupil do nové sezóny NHL také jeho krajan Jevgenij Kuzněcov, který s osmi kanadskými body za osm asistencí vede v zámoří kanadské bodování.

     
    Pittsburgh Penguins

    Pittsburgh se proti Washingtonu představí poprvé od druhého kola playoff Východní konference, ve kterém Penguins vyřadili tým z hlavního města USA po dramatické sérii v sedmém rozhodujícím zápase. Svěřenci Mikea Sullivana zvítězili nad Washingtonem ve druhém kole playoff během posledních dvou sezón podruhé v řadě. Nejproduktivnějším hráčem Penguins je na začátku letošní sezóny NHL kapitán Sidney Crosby, který během úvodních pěti zápasů zaznamenal pět kanadských bodů za jeden gól a čtyři asistence.

     
    Vzájemné zápasy v loňské sezóně NHL

    17.01.17 Pittsburgh – Washington 8:7
    12.01.17 Washington – Pittsburgh 5:2
    17.11.16 Washington – Pittsburgh 7:1
    14.10.16 Pittsburgh – Washington 3:2
    Debutující Christian Djoos vyrazil jako první na rozbruslení

     
    Česká stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH) 0+3, +/- +2
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orpik (A), Carlson, Orlov, Niskanen, Djoos, Ness – Burakovsky, Bäckström (A), Oshie – Ovečkin (C), Kuzněcov, J. Vrána – Connolly, Eller, Chiasson – Graovac, Beagle, Smith-Pelly. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Niemi) – Dumoulin, Letang (A), Hunwick, J. Schultz, Määttä, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Kessel – Sheary, McKegg, Hörnqvist – Kühnhackl, Rowney, Reaves. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Kyle Rehman, Gord Dwyer. Čároví: Matt MacPherson, Darren Gibbs.
    Útočník Jakub Vrána prověřil ochranné sklo a byl překvapen

     
    V Capital One Areně se rozezněla americká národní hymna, po které bude následovat úvodní buly!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Washington vyhrál úvodní vhazování zápasu a ostře sledovaný souboj mezi Capitals a Penguins byl zahájen.
     
    00:39
    Nicklas Bäckström na levém křídle nabral rychlost a zpoza brány posílal puk mezi kruhy pro vhazování, tam sice nebyl nikdo, ale od modré čáry vzápětí pálil na pravé straně Matt Niskanen, jehož střelu zablokoval před bránou Justin Schultz. Penguins poté nepřesně rozehráli a vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    01:16
    Alexandr Ovečkin si najel na přihrávku z pravého křídla, a přestože mu puk sjel v levém kruhu pro vhazování při prvním pokusu zápěstím z hole, vzápětí se ke střele dostal a jeho rána minula bližší levý horní roh brány.
     
    01:38
    Olli Määttä na levém křídle ihned po vhazování od modré čáry napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která byla tečována a zamířila mimo.
     
    02:15
    Capitals dostali Penguins pod tlak a hráči hostujícího celku poté vyhodili puk na další zakázané uvolnění.
     
    02:38
    Devante Smith-Pelly se snažil v levém rohu útočného pásma vybojovat puk, ve svém forčekingu ale úspěšný nebyl.
     
    02:49
    Brian Dumoulin na levém křídle napřáhl od modré čáry k táhlé střele zápěstím, kterou Braden Holtby vyrazil do rohu ledové plochy a připsal si úspěšný zákrok.
     
    03:02
    Carter Rowney si vybruslil z pravého rohu útočného pásma do pravého kruhu pro vhazování, odkud napřáhl k prudké střele a Braden Holtby znovu musel zasahovat. Úspěšně.
     
    03:27
    Bryan Rust na pravém křídle pronikal do kruhu pro vhazování, na jehož vrcholu ho sekl Matt Niskanen.
     
    04:25
    Capitals se ubránili a po pravém křídle vyrazili do přečíslení dva na jednoho, místo přihrávky do druhé vlny přišla prudká střela z pravého kruhu, kterou Matt Murray vyrazil! Jay Beagle pálil.
     
    05:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Před bránou Bradena Holtby vznikl po nahození z vrcholu levého kruhu pro vhazování obrovský závar. Bryan Rust se ocitl u levé tyče v nulovém úhlu, a tak bekhendem poslal puk pod sebe. Patric Hörnqvist ještě fantastického brankáře Capitals z blízkosti nepřekonal, dorážející KRIS LETANG už byl ale v blízkosti pravé tyče úspěšný, když bekhendem zvedl puk do bližšího horního rohu brány! Penguins využili přesilovou hru. Asistence: Bryan Rust a Patric Hörnqvist.
    05:22 Kris LETANG - 0:1
     
    05:53
    Jevgenij Kuzněcov vypálil na pravé straně ze střední vzdálenosti a Matt Murray ukryl puk v lapačce.
     
    06:05
    Po dalším nahození a zákroku Matta Murrayho následovala komerční přestávka, nyní už se ale opět hraje.
     
    06:39
    André Burakovsky na levém křídle zavezl puk rychle do útočného pásma a na vrcholu kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, kterou Matt Hunwick přizvedl do ochranné sítě.
     
    07:46
    Chad Ruhwedel před Mattem Murraym zaklekl, aby nepustil Capitals ke střele v mezikruží, což se mu podařilo.
     
    08:24
    Dmitrij Orlov na levé straně nabral rychlost a v kruhu pro vhazování z úhlu zápěstím vystřelil, Justin Schultz ho ale fantasticky stínoval a holí jeho střelu dokázal srazit za bránu.
     
    08:52
    Ryan Reaves se ocitl v blízkosti levé tyče po pěkném průniku ve velké šanci, Braden Holtby ale dokázal jeho pokus mířící mezi jeho betony skvěle vyrazit! Na druhý gól si musíme počkat.
     
    09:38
    Chad Ruhwedel si najel na vrcholu pravého kruhu pro vhazování na zpětnou přihrávku z levého křídla a napřáhl bez přípravy ke tvrdé ráně s příklepem, která těsně nad ledem mířila k pravé tyči, Braden Holtby se ale stačil přesunout a levým betonem puk vyrazil! Skvělý zákrok.
     
    10:33
    Carl Hagelin se málem řítil sám na bránu, Braden Holtby proti němu ale skvěle vystartoval z brány a téměř až u obranné modré čáry se mu fantasticky vrhl pod nohy! Bude se vylučovat.
    Braden Holtby fantasticky vystartoval proti Carlovi Hagelinovi!
     
    10:33
    Braden Holtby skvěle vystartoval proti Carlovi Hagelinovi a po pádu pod jeho nohy ukryl puk pod lapačkou, za což dostal dvě minuty, které odsedí na trestné lavici André Burakovsky.
     
    11:38
    Jednomu z hokejistů Penguins přeskočil na útočné modré čáře puk hůl a Capitals se opět osvobodili.
     
    12:33
    André Burakovsky odpykal trest za Bradena Holtbyho a Penguins se druhou přesilovou hru využít nepodařilo.
     
    13:10
    Dmitrij Orlov napřáhl na pravém křídle ke tvrdé střele s příklepem, kterou na přední tyči ukryl v náručí Matt Murray. Byl ovšem signalizován trest a znovu se bude vylučovat, tentokrát na straně Pittsburghu.
     
    13:10
    Chad Ruhwedel sekl u hrazení v obranném pásmu Devantea Smitha-Pellyho a dostal dvě minuty za sekání. Capitals si zahrají první přesilovou hru a mají příležitost vyrovnat.
     
    14:39
    Alexandr Ovečkin po přihrávce Matta Niskanena od modré čáry v levém kruhu napřáhl bez přípravy ke tvrdé ráně s příklepem, kterou na přední tyči pozorný Matt Murray vyrazil.
     
    15:10
    Vyloučený Chad Ruhwedel je zpět na ledě a Capitals se na rozdíl od svého rivala první přesilovou hru využít nepodařilo.
     
    15:46
    Bryan Rust se na pravém křídle ocitl v postavení mimo hru a na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    16:25
    Alexandr Ovečkin si najel na vrcholu levého kruhu na krásnou přihrávku přes šířku útočného pásma od Christiana Djoosa a poté napřáhl ke střele zápěstím, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Už se zdálo, že Matt Murray předvede krásný semafor, jenže puk mu vypadl a v blízkosti pravé tyče mohl puk dorazit do prázdné brány Jevgenij Kuzněcov, jenže se mu odrazil od pravé nohy a do zakončení se nakonec nedostal. Matt Murray poté vleže nebezpečí zažehnal a kotouč zalehl!
    Kuzněcov po střele Ovečkina nevyužil obrovskou příležitost!
     
    17:43
    Capitals poté mohli skórovat znovu, když z pravého kruhu mířili krásnou střelou ke vzdálenější levé tyči, Matt Murray ale tentokrát skvěle zasáhl vyrážečkou a bude se vylučovat!
     
    17:43
    Patric Hörnqvist podél střídaček zavážel puk do útočného pásma a John Carlson ho zezadu na modré čáře podrazil.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:40
    Justin Schultz z vrcholu pravého kruhu nahazoval puk před bránu na teč, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Pittsburgh Penguins v loňské sezóně prohrál na ledě Washingtonu v základní části NHL obě vzájemná utkání a navíc přesvědčivě. Do dnešního zápasu ale vykročil správnou nohou, když se již v šesté minutě prosadil z dorážky obránce Kris Letang. Vedení Penguins poté mohl navýšit Carl Hagelin, v samostatném úniku mu ale zabránil po rychlém vyjetí z brány až k téměř modré čáře Braden Holtby. Před přestávkou mohl udeřit na opačné straně Alexandr Ovečkin a Jevgenij Kuzněcov, ani jeden z ruských útočníků Capitals se ale po nepřesvědčivém zákroku Matta Murrayho lapačkou neprosadil. Skóre po velmi atraktivní první třetině zápasu. Washington Capitals 0 Pittsburgh Penguins 1.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:36.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 7-9; Zablokované střely: 5-11; Vhazování: 84%-16%; Hity: 8-8; Přesilové hry: 0/1-1/3; Trestné minuty: 6-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Alexandr Ovečkin měl v úvodní části nejvíce střel ze všech hráčů na ledě, ani jeden z jeho tří pokusů ale gólem neskončil a jeho Washington prohrává s Pittsburghem 0:1.
     
    20:26
    Penguins mohli rychle navýšit své jednobrankové vedení, Matt Murray ale tvrdou střelu od modré čáry vyrazil pravým betonem!
     
    21:05
    T. J. Oshie mohl udeřit na opačné straně ledové plochy, jeho střela z pravého kruhu pro vhazování ale skončila na výstroji zatím bezchybného brankáře Matta Murrayho.
     
    21:29
    Capitals se snažili zavést puk do útočného pásma příliš rychle a pískalo se proti nim postavení mimo hru.
     
    21:57
    Matt Niskanen operoval s pukem v rohu obranného pásma Capitals a napadající Patric Hörnqvist ho zezadu sekl do hole.
     
    22:23
    Alexandr Ovečkin pálil z levého kruhu, jeho střelu ale na přední tyči zastavil v náručí Matt Murray.
     
    23:13
    Puk skončil v hledišti a po přerušení hry se vhazovalo ve středním pásmu. Pittsburgh stále vede nad Caps 1:0.
     
    24:10
    Jakub Vrána za bránou vyhrál souboj a čelem k ochrannému sklu bekhendem puk poslal krásně za sebe, Justin Schultz ale srazil puk pod Matta Murrayho, který hru přerušil.
     
    25:10
    Tyler Graovac a Jevgenij Kuzněcov motali na pravém křídle hráčům Penguins, ani jeden se ale k ničemu nedostal. Ruský útočník navíc poté v blízkosti modré čáry o puk přišel.
     
    25:26
    Posledním momentům předcházela šance Bryana Rusta, který rychle objel bránu a v blízkosti pravé tyče se z otočky snažil puk bekhendem zasunout ke vzdálenější levé tyči, Braden Holtby ovšem skvěle zasáhl pravým betonem!
     
    26:15
    Střela Penguins z levého kruhu pro vhazování byla přizvednuta do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    26:26
    Braden Holtby zastavil střelu Penguins z levého kruhu v lapačce a Christian Djoos dostal dvě minuty za podražení.
     
    26:41
    John Carlson se zmocnil puku a odpálil ho s příklepem do obranného pásma Pittsburghu Penguins.
     
    27:09
    Patric Hörnqvist na levém křídle nabral slušnou rychlost, jeden z hráčů Capitals ho ale dokázal dobruslit a kotouč skončil v ochranné síti. Hra byla přerušena.
     
    27:46
    Olli Määttä nahodil puk od modré čáry k pravé tyči, kde se z úhlu snažil rychle zakončit Jake Guentzel, Braden Holtby šel ale rychle k ledu a puk úspěšně vyrazil za bránu! Dobrý zákrok.
     
    28:05
    Justin Schultz napřáhl od modré čáry ke střele, kterou pozorný Braden Holtby ukryl v náručí.
     
    28:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sidney Crosby na vrcholu pravého kruhu pro vhazování podržel puk a zápěstím napřáhl ke střele, která na přední tyči trefila do stehna clonícího Toma Kühnhackla. Odrazu poté využil PATRIC HÖRNQVIST, který z blízkosti poslal puk k levé tyči! Penguins využili druhou přesilovou hru a vedou na ledě Washingtonu 2:0! Asistence: Tom Kühnhackl a Sidney Crosby.
    28:20 Patric HÖRNQVIST - 0:2
     
    29:23
    Nicklas Bäckström se po přihrávce z levého křídla a ostrého úhlu ocitl v mezikruží v obrovské šanci, jenže rychlou střelou s příklepem těsně minul pravý horní roh brány!
     
    30:00
    Brian Dumoulin na opačné straně vypálil od modré čáry a pozorný Braden Holtby puk podržel.
     
    30:22
    Jevgenij Malkin měl na holi třetí gól, když se ocitl překvapivě úplně sám před bránou a z otočky rychle vypálil, Braden Holtby ale fantasticky zasáhl pravým betonem!
     
    31:20
    Jake Guentzel se na pravé straně snažil tak vehementně prosadit, až se mu Matt Niskanen postavil do cesty a bylo mu odpískáno nedovolené bránění. Další přesilová hra pro Penguins.
     
    32:27
    T. J. Oshie spěchal na levém křídle za vyhozeným kotoučem a málem se hnal sám do brány, nakonec měl ale ke kotouči příliš daleko a Matt Murray rozehrál podél hrazení za svou klec.
     
    33:43
    Jeden z hráčů Capitals se ocitl před bránou ve velké šanci, Matt Murray ale puk dokázal vyrazit a následná rána od modré čáry v podání Johna Carlsona byla zablokována! Domácí hráči se znovu snažili dostat do pásma, puk ale skončil na zakázaném uvolnění a hra byla přerušena.
     
    34:20
    Alexandr Ovečkin na pravé straně od hrazení nebezpečně nahazoval puk před bránu, jeden ze spoluhráčů se ale do zakončení těsně nedostal. Matt Murray nakonec zasahovat nemusel, protože kotouč byl sražen za jeho bránu.
     
    34:36
    Jakub Vrána z pravého křídla nahodil puk na bránu a po pohodovém zákroku Matta Murray dostává prostor reklamní přestávka.
     
    35:40
    Matt Murray u pravé tyče své brány zmrazil nahození Capitals pod lapačkou a přerušil hru.
     
    35:58
    Greg McKegg na levém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a krásnou žabičkou našel na vzdálenější pravé tyči Conora Shearyho, jehož střela zápěstím z úhlu skončila na horní tyči!
    Conor Sheary po přečíslení z úhlu orazítkoval horní tyč brány!
     
    36:49
    Capitals v rychlém sledu dvakrát vyhodili puk na zakázané uvolnění a mezitím rozhodčí přezkoumali video. Jasná tyč. Pens si musí na třetí trefu počkat.
     
    37:53
    Chad Ruhwedel od modré čáry nahodil puk před bránu a mezi kruhy pro vhazování skvěle tečoval puk čepelí hole na úrovní horní tyče mezi nohy Matta Niskanena útočník Jake Guentzel. Braden Holtby měl zacloněný výhled, nakonec ale dobře zasáhl a po ukrytí puku ve výstroji hru přerušil!
     
    38:48
    Chad Ruhwedel od modré čáry na pravé straně napálil puk směrem na vzdálenější tyč, kde puk fantasticky tečoval Sidney Crosby, Braden Holtby ale senzačně vyrážečkou kotouč letící těsně nad ledem vyrazil! Nádherný zákrok.
     
    39:00
    Do konce prostřední části zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:07
    Washington právě vstřelil branku!
    CHRISTIAN DJOOS si nabruslil do pravého kruhu na přihrávku od Larse Ellera a tvrdou střelou s příklepem bez přípravy na přední tyči propálil přesouvajícího se Bradena Holtbyho mezi levým betonem a vyrážečkou! Capitals jsou zpět v zápase. Asistence: Lars Eller a Brett Connolly.
    39:07 Christian DJOOS - 1:2
     
    39:55
    Alex Chiasson fauloval za vlastní bránou a dostal v závěru druhé třetiny dvě minuty za držení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Penguins i po přestávce využili přesilovou hru, když se z dorážky tentokrát prosadil Patric Hörnqvist. Na jeho gól poté mohl navázat po přečíslení dva na jednoho Conor Sheary, z úhlu ale zamířil do horní tyče a 53 sekund před druhou sirénou snížil svým prvním gólem v NHL debutující Christian Djoos. Skóre po 2. části. Washington Capitals 1 Pittsburgh Penguins 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:36.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 15-24; Zablokované střely: 10-14; Vhazování: 57%-43%; Hity: 19-13; Přesilové hry: 0/2-2/6; Tr. minuty: 12-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    CONOR SHEARY si na vzdálenější pravé tyči najel na krásnou diagonální přihrávku Justina Schultze z vrcholu levého kruhu pro vhazování a z blízkosti poslal puk do odkryté brány! Penguins využili třetí přesilovou hru v zápase a vedou znovu o dvě branky. Tentokrát 3:1. Asistence: Justin Schultz a Olli Määttä.
    40:38 Conor SHEARY - 1:3
     
    41:37
    Jakub Vrána ve středním pásmu ukradl puk skvěle Penguins a na levém křídle napřáhl z kruhu pro vhazování k prudké zápěstím, která těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány! Nádherná akce českého útočníka ve službách Washingtonu.
     
    41:38
    Greg McKegg zezadu sekl unikajícího Jakuba Vránu a usedl na trestnou lavici na dvě minuty za sekání.
     
    42:55
    Carl Hagelin v oslabení pronikl mezi dvěma hráči do samostatného úniku a z úhlu mířil ke vzdálenější pravé tyči, Braden Holtby ale skvěle zasáhl levým betonem a puk vyrazil!
     
    44:20
    Phil Kessel napřáhl v pravém kruhu k prudké střele, kterou na přední tyči zastavil Braden Holtby.
     
    45:56
    Nahození Penguins z ostrého úhlu ukryl Braden Holtby a Greg McKegg byl znovu vyloučen, tentokrát za vysokou hůl.
     
    47:21
    Nicklas Bäckström v pravém kruhu napřáhl ke střele zápěstím, kterou Matt Murray zastavil v náručí.
     
    47:56
    Vyloučený Greg McKegg je zpět na ledě a Pittsburgh hraje opět v plném počtu. Capitals nevyužili ani jednu početní výhodu.
     
    50:09
    Capitals na pravém křídle vypálili od modré čáry, jejich střela ale byla sražena mimo.
     
    51:39
    Lars Eller z vrcholu levého kruhu pro vhazování nahodil puk na vzdálenější pravou tyč, žádný z jeho spoluhráčů ho ale nedokázal usměrnit do brány.
     
    52:51
    Washington právě vstřelil branku!
    Nicklas Bäckström napřáhl na vrcholu pravého kruhu ke střele s příklepem, po které se na vzdálenější levé tyči dostal k puku Christian Djoos. Místo zakončení ale kotouč skvěle poslal pod sebe a ALEXANDR OVEČKIN skóroval z blízkosti do prázdné brány! Znovu je to o gól. Asistence: Christian Djoos a Nicklas Bäckström.
    52:51 Alexandr OVEČKIN - 2:3
     
    53:29
    Hra byla přerušena a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Washington znovu dokázal snížit.
     
    54:27
    Nicklas Bäckström byl zřejmě hráčem, který se po nahození z levého křídla od modré čáry ocitl na vzdálenější pravé tyči v obrovské šanci, jenže trestuhodně minul z úhlu bránu!
     
    55:32
    Kris Letang na pravém křídle vypálil od modré čáry a pozorný Braden Holtby puk ukryl v náručí. Komerční přestávka.
     
    56:24
    Jevgenij Kuzněcov na levém křídle nabral rychlost a krásnou zadovkou zpoza brány našel na přední tyči najíždějícího Alexandra Ovečkina, ten ale z blízkosti minul bránu! To byla obrovská šance!
     
    57:28
    Hra byla přerušena a na řadu přichází reklamní přestávka, po které budeme sledovat vyvrcholení dnešního utkání.
     
    57:54
    Bryan Rust se ocitl před bránou v další slibné šanci, Braden Holtby ho ale dokázal betonem vychytat.
     
    58:35
    Brankář Braden Holtby vyrazil na střídačku a Capitals to zkouší s šesti hráči ve hře!
     
    58:53
    Jevgenij Kuzněcov se mezi třemi protihráči protáhl až před bránu, v rozhodující chvíli mu ale kotouč sjel z čepele hole a do zakončení se nedostal!
     
    59:00
    Do konce dramatického utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:42
    Penguins vyhodili puk na zakázané uvolnění a Washington si vyžádal oddechový čas – 18 sekund do konce! Washington vede 3:2.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Konec zápasu.

     
    Debutující Christian Djoos zaznamenal v dresu Washingtonu dva body za gól a asistenci, jeho tým ale v domácím prostředí těsně nestačil na Pittsburgh. O osudu utkání rozhodly přesilové hry, během kterých se v každé třetině jednou prosadili Kris Letang, Patric Hörnqvist a Conor Sheary, jehož gól z úvodu třetí části byl nakonec vítězný. Konečný výsledek. Washington Capitals 2 Pittsburgh Penguins 3.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 22-36; Zablokované střely: 16-17; Vhazování: 57%-43%; Hity: 26-16; Přesilové hry: 0/4-3/6; Tresné minuty: 12-8.
     
    Hvězdy utkání

    1. Patric Hörnqvist (PIT) 1+1
    2. Christian Djoos (WSH) 1+1
    3. Conor Sheary (PIT) 1+0
     
    Česká stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 1 střela, TOI 15:09 (04:43:20)

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 40. Djoos (Eller, Connolly), 53. Ovečkin (Djoos, Bäckström) – 6. Letang (Rust, Hörnqvist), 29. Hörnqvist (Kühnhackl, Crosby), 41. Sheary (J. Schultz, Määttä)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orpik (A), Carlson, Orlov, Niskanen, Djoos, Ness – Burakovsky, Bäckström (A), Oshie – Ovečkin (C), Kuzněcov, J. Vrána – Connolly, Eller, Chiasson – Graovac, Beagle, Smith-Pelly.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Niemi) – Dumoulin, Letang (A), Hunwick, J. Schultz, Määttä, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Kessel – Sheary, McKegg, Hörnqvist – Kühnhackl, Rowney, Reaves.

    Rozhodca: Kyle Rehman, Gord Dwyer. Čároví: Matt MacPherson, Darren Gibbs

    Diváci: 18506