Tottenham – Dortmund 3:1 (kon.) | Real Madrid – APOEL 3:0 (kon.) | Porto – Besiktas 1:3 (kon.)
Lipsko – Monaco 1:1 (kon.) | Doneck – Neapol 2:1 (kon.) | Feyenoord – Manchester City 0:4 (kon.)
Liverpool – Sevilla 2:2 (kon.) | Maribor – S. Moskva 1:1 (kon.)
koniec
Šachtar Doneck
2:1 (1:0)
SSC Neapol
Streda 13.09.2017, 20:45 • Metalist Stadium, Charkov • Liga majstrov • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Aj druhý polčas bol napokon veľmi zaujímavý a vyrovnaný. Hostia síce začali veľkým náporom, ale vyrovnanie sa v tomto zápase nedočkali. V 59. minúte išli domáci do vedenia o dva góly a to už vyzeralo pre hostí veľmi zle. Neapol ešte napokon z penalty znížil, ale na viac sa už nezmohol a tak Šachtar Doneck zaznamenáva veľmi dôležité víťazstvo.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok už neskorého večera. Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:41:04)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Päť minút už síce ubehlo, ale hlavný rozhodca ešte necháva hru pokračovať, čo sa domácim fanúšikom nepáči. Zrejme ešte uvidíme jeden útok Neapola.
     
    90+4
    Loptu majú na svojich kopačkách futbalisti Šachtara a už zrejme nič výnimočného neuvidíme. Hostia sa snažia o vysoké napádanie, ale to k ničomu nevedie.
     
    90+3
    Šachtar odoláva tlaku svojho súpera a už minimálne jeden bod získa. Hostia už veľa času nemajú a ak zvládnu domáci nasledujúce zvyšné minúty, dosiahnu veľmi dôležité víťazstvo.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Ivan Ordec, prichádza David Chočolava.
     
    90
    Hlavný rozhodca tohto zápasu nadstavuje ešte 5 minút! Neapol tak už začína aj riskovať.
     
    89
    V zakončení sa teraz predviedol na druhej strane Callejón, ale prekonať domáceho brankára, ktorý dnes zažíva jubileum sa mu nepodarilo. Pjatov bude mať v prípade víťazstva svojho tímu veľký podiel na tomto výsledku.
     
    88
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Facundo Ferreyra, prichádza Dentinho.
     
    87
    Domácim sa však darí aj naďalej zakladať rýchle a nebezpečné protiútoky, po jednom z nich sa dostal do zakončenia Srna, ale obrana hostí tento pokus zblokovala do bezpečia.
     
    85
    Čas už začína hrať proti Neapolu, domáci si stále držia svoje tesné vedenie a smerujú sa veľmi dôležitým víťazstvom, ktoré by im dodalo psychickú pohodu do ďalších zápasov.
    84. Arkadiusz Milik (NEA)
     
    84
    Veľa však teraz nechýbalo ani na druhej strane, Milik sa dostal v pokutovom území domácich k odrazenej lopte, ale v páde nedokázal presne zakončiť.
     
    83
    A mohlo byť po zápase! Ferreyra sa dostal do hlavičkového zakončenia na bránu hostí, jeho pokus skončil na tyčke! Následne sa ešte do zakončenia dostal Kovalenko, ale nový muž na ihrisku stroskotal na Reinovi!
     
    82
    Žltú kartu dostáva Kalidou Koulibaly (SSC Neapol).
     
    82
    Domáci však zakladajú nebezpečné protiútoky. Fred sa po dobrej prihrávke dostal do zakončenia, Reina loptu vyrazil iba pred seba a tak musela ešte zasiahnuť obrana SSC.
     
    81
    Neapol sa usadil na útočnej polovičke, ale strely od Mertensa a Insigneho zblokovali domáci do bezpečia. Šachtar dnes chyby v defenzíve nerobí, až na tú penaltovú situáciu, z ktorej padol gól na 2:1.
     
    80
    Tlak hostí narastá aj naďalej, Neapol znova kopal rohový kop. Aj túto situáciu domáci futbalisti ustáli a držia si svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    79
    Na center od rohovej zástavky úspešne zareagoval brankár Pjatov a loptu vyboxoval do bezpečia. Zápas sa už blíži do záverečnej fázy, Neapol tak už veľa času nemá.

    Miroslav Revaj

    Góly: 15. Taison, 59. Ferreyra – 71. Milik (pen.)

    Karty:   69. Fred (SAC), 71. Stepanenko (SAC) – 68. L. Insigne (NEA), 70. D. Mertens (NEA), 82. Koulibaly (NEA)


    Šachtar Doneck: Pjatov – Srna (C), Ordec (90+2. Chočolava), Rakyckyj, Ismaily – Fred, Stepanenko – Marlos (77. Kovalenko), Taison, Bernard – Ferreyra (88. Dentinho).
    Náhradníci: M. Ševčenko – Butko, Chočolava, Dentinho, Patrick, de Azevedo, Kovalenko.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński (67. Allan), Diawara, Hamšík (C) (60. D. Mertens) – Callejón, Milik, L. Insigne.
    Náhradníci: Sepe – Allan, Jorginho, Ch. Maggio, D. Mertens, Nikola Maksimović, Rog.

    Rozhodca: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller (všetci Nemecko)