Tottenham – Dortmund 3:1 (kon.) | Real Madrid – APOEL 3:0 (kon.) | Porto – Besiktas 1:3 (kon.)
Lipsko – Monaco 1:1 (kon.) | Doneck – Neapol 2:1 (kon.) | Feyenoord – Manchester City 0:4 (kon.)
Liverpool – Sevilla 2:2 (kon.) | Maribor – S. Moskva 1:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:0 (1:0)
APOEL Nikósia
Streda 13.09.2017, 20:45Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid splnil úlohu favorita a cyperský tím APOEL zdolal rozdielom triedy 3:0. Dva góly strelil Cristiano Ronaldo, jeden pridal Sergio Ramos. Šance boli aj na ďalšie, ale konečné víťazstvo je pre domácich dostatočným zadosťučinením. (22:40:45)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+3. Borja Mayoral (REA)
     
    90+3
    Aj Borja Mayoral dostal loptu do siete, gól neplatí, nakoľko ešte chvíľu pred tým sa v ofsajde ocitol Ronaldo.
     
    90+2
    Carvajal sa síce rýchlo rozbehol po krídle, napriek tomu nedokázal udržať loptu na hracej ploche.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Agustin Farías (APOEL FC).
     
    87
    Modrič poslal krásny pas do šestnástky na Casemira, ktorý chcel pripraviť šancu Ronaldovi, lenže pri lopte bol skôr brankár Waterman.
    85. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    85
    Cristiano Ronaldo dostal tretíkrát v stretnutí loptu do siete, všetkému však predchádzal ofsajd, takže tento presný zásah platiť nemôže.
     
    83
    Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Igor De Camargo, prichádza Mickaël Poté.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Borja Mayoral.
     
    81
    Luka Modrič centrom zahral rohový kop, nik z jeho spoluhráčov sa k zakončeniu nedostal. To ale domácim vadiť nemusí.
     
    79
    Čím je záver bližšie, tým jednoduchšie Real hrá. Lopta pendluje z kopačky na kopačku a hráči APOELu vôbec nevedia, kde skôr skočiť.
     
    77
    Aloneftis je v posledných sekundách veľmi aktívny, tentoraz jeho pokus o akciu zastavila ofsajdová pasca, ktorá Realu Madrid veľmi dobre zafungovala.
     
    76
    Cristiano Ronaldo si perfektne nabehol na centrovaný pas, do hlavičky sa pokúsil vložiť všetky sily, čo našiel, lenže si pomohol faulom.
    75. Igor De Camargo (APO)
     
    75
    Aloneftis sa dostal cez Nacha až do šestnástky Realu Madrid. Prestrčil loptu na malé vápno, De Camargo strieľal cez dvoch obrancov tesne vedľa.
     
    74
    Domáci Real Madrid si užíva závere stretnutia, ktoré má už prakticky vyhraté. Hráči "Bieleho baletu" len čakajú, či sa v defenzíve súpera nájde nejaká medzera, ktorú by ešte mohli využiť.
     
    73
    Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Lorenzo Ebecilio, prichádza Ghayas Zahid.
     
    72
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Dani Ceballos.
     
    71
    Po dlhšom čase sa o slovo prihlásili aj ofenzívni hráči APOELu Nikózia, avšak rýchlu kontru zastavil dobre postavený kapitán Sergio Ramos.
     
    69
    Do tretice strela Realu Madrid. Vyskúšal to aj Isco, medzi tri žrde nenamieril, čiže gólmana cyperského mužstva nedokázal ohroziť.
     
    68
    Zaujímavo strieľal aj chorvátsky záložník Luka Modrič, lenže tento projektil až k brankárovi neprešiel. Bol zrazený obrancami APOELu.
     
    67
    Cristiano Ronaldo útočí na hattrick, dokonať ho mohol teraz. Jeho pokus k ľavej žrdi však holandský gólman Waterman vyrazil do bezpečia.
     
    65
    Real Madrid aj v druhom polčase kontroluje hru a darí sa mu držať súpera na veľký odstup. Cesta za tromi bodmi o chvíľu bude končiť.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Lorenzo Ebecilio (APOEL FC).
     
    61
    Real Madrid dal gól!
    Rýchla akcia Realu končí tretím gólom. Marcelov center na malé vápno usmeril Bale, tam si nabehol SERGIO RAMOS a akrobatickým zakončením rozvlnil sieť.
    61. Sergio Ramos (REA) - 3:0
     
    60
    Striedanie v tíme APOEL FC: z ihriska odchádza Roland Sallai, prichádza Agustin Farías.
     
    59
    Cristiano Ronaldo v dobrom nábehu smerom k bráne protivníka, avšak ocitol sa v postavení mimo hru. Bol takmer v niekoľko decimetrovom postavení.
     
    57
    Toni Kroos sa medzi tri žrde nespratal. Technický pokus nemeckého internacionála skončil vysoko nad bránou Watermana.
     
    55
    Ronaldo si snažil predošlý nezdar vykompenzovať ďalšou akciou, teraz ho zastavilo postavenie mimo hry.
     
    54
    Ronado spadol v pokutovom území a právom si po kontakte s protihráčom pýtal pokutový kop. Hlavný arbiter sa však nerozhodol zapískať v prospech hviezdy Realu.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Roland Sallai (APOEL FC).
     
    52
    Žltú kartu dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).
    51. Cristiano Ronaldo (REA) - 2:0
     
    51
    Real Madrid dal gól!
    Skvelý úvod pre domáci tím, pretože po pár minútach ide do vedenia o dva góly. S pokutovým kopom si bez problémov poradil CRISTIANO RONALDO.
    50. Roberto Lago (APO)
     
    50
    Real Madrid bude kopať pokutový kop!
     
    48
    Cristiano Ronaldo sa veľmi čertil, pretože on loptu v sieti jednoznačne videl. Gólová technológia však jasne ukázala, že o presný zásah rozhodne nešlo.
    47. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    47
    Real Madrid mohol ísť hneď na úvod polčasu do vedenia, pretože po centri z krídla voľný Ronaldo trafil loptou brvno a od neho sa guľatý nezmysel odrazil na čiaru!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Real Madrid ovládol prvý polčas, ale dal iba jeden gól, o ktorý sa postaral kto iný, než Cristiano Ronaldo. Ten sa presadil po prihrávke Garethea Balea. Zidane však nemôže byť spokojný so zranením Matea Kovačiča.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Asi posledný nápor domácich v prvom polčase skončil centrom Ronalda, ktorý vyzval na zakončenie hlavou Balea, toho preskočil brankár Waterman.
     
    45+2
    Ronaldo si pýtal faul po tom, ako vyslal svoju strelu zvnútra šestnástky dosť ďaleko od brány. Vouros sa ho určite dotkol, penalta sa však po tejto situácii pískať nebude.
     
    45
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    44
    Ronaldo sa pokúsil rybičkou zakončiť center na hranicu malého vápno, to sa mu nepodarilo. Real Madrid síce ešte ostal pri lopte, avšak Carvajal si pomohol faulom.
     
    43
    Marcelo nedostihol prihrávku do šestnástky súpera. V súboji s Ruedom navyše neuspel a nezískal ani roh. Bude to len odkop od brány Watermana.
     
    41
    Veľmi pekný oblúčik Casemira za obranu smeroval na Ronalda, pred ním loptu nadvihol stopér Carlao a brankár Waterman ju zachytil v rukaviciach.
     
    40
    Real Madrid vstupuje do záveru polčasu s vidinou druhého gólu. Dokážu ho domáci v zostávajúcom čase streliť?
     
    39
    Problémy v šestnástke Realu Madrid boli takmer potrestané, nakoniec sa však hráči APOELu nedokázali dostať až do šance a všetko ukončil ofenzívny faul.
     
    38
    K Ronaldovi sa dostala zrazená prihrávka Isca, no Portugalčan z hranice šestnástky nasmeroval loptu z prvej tesne vedľa brány Watermana.
     
    37
    Casemiro v strede poľa poslal na zem Viníciusa, ktorého nepríjemne v súboji kopol do nohy. Tento kontakt ostáva bez toho, aby Brazílčan v službách Realu videl kartu.
     
    35
    Po jeho centri sa k hlavičke drali niekoľkí futbalisti Realu Madrid, lopta sa nakoniec smerom na bránu hostí nedostala a nebude nasledovať ani ďalší roh.
     
    34
    Toni Kroos vyskúšal strelu z diaľky, tá bola zrazená na rohový kop, ktorý rozohrá sám Nemec.
     
    33
    Cristiano Ronaldo ostal úplne sám v malom vápne súpera, kde dostal presnú prihrávku a z prvej v páde zakončil o niekoľko centimetrov vedľa Watermanovej brány.
     
    31
    Real Madrid je aj po polhodine stretnutia lepším tímom v tomto zápase. Stále však dal iba jediný gól, čo by veľmi rád zmenil.
     
    30
    Modrič si nabehol do šestnástky, kde si síce spracoval loptu, lenže veľmi dobre bránený stopérmi APOELu ju okamžite stratil a do šance sa nedostal.
     
    29
    Aktivita Balea priniesla zisk rohového kopu pre Real Madrid, center však nebezpečenstvo neznamenal. Isco sa ešte snažil, loptu späť nevrátil.
     
    28
    Kombinácia Balea s Ronaldom tentoraz ku gólu neviedla, dopredu po krídle vyrazil Lago, avšak veľmi rýchlo jeho posun skončil. V strede poľa fauloval Ramos.
     
    26
    Mateo Kovačič sa smolne zranil, takže v hre už nie je. Naskočiť musel Toni Kroos, ktorého chcel Zidane pôvodne dopriať oddych.
     
    25
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Toni Kroos.
     
    24
    APOEL na chvíľu upokojil hru, pretože jeho hráči držia loptu v strede ihriska, kde sa snažia kombinovať. Táto aktivita ale dlho nevydržala.
     
    23
    Real Madrid síce získal loptu na krídle, avšak prihrávka Ronalda k šestnástke pre Marcela presná nebola. Lopta doputovala až k Watermanovi.
     
    21
    Mateo Kovačič si privodil nejaké zdravotné problémy. Najskôr ukazoval, že to už asi nepôjde a bude musieť striedať, ale Chorvát to ešte skúsi.
     
    20
    Dvadsať minút za nami, Real Madrid je jasne dominantným mužstvom a súpera do absolútne ničoho nepúšťa. APOEL čaká ešte veľmi ťažký priebeh.
     
    19
    Zakončenie spoza šestnástky od Isca presné nebolo. Španiel tomu zabudol dať razanciu a strela nemala ani smer, takže Watermana neohrozil.
     
    18
    Real opäť s loptou v strede poľa, odkiaľ sa postupne snaží rozvíjať akcie. Hráči APOELu síce napádajú, ale je to skôr platonický tlak.
     
    17
    Isco má na krídle proti sebe presilu protihráčov, rozhodol sa preto voliť prihrávku smerom dozadu. Center aj tak síce prešiel, lenže presný nebol.
     
    16
    Ďalšia akcia Realu Madrid bola zastavená, lopta sa ocitla až za postrannou čiarou, takže vhadzovať mohli hráči cyperského mužstva.
     
    15
    Cristiano Ronaldo mohol byť už dvojgólový, avšak jeho hlavička takmer z bránkovej čiary v malom vápne išla len do bočnej siete brány Watermana.
     
    14
    Real Madrid sa po góle snaží kontrolovať hru a drží loptu v strede ihriska, kde si ju posúva medzi svojimi hráčmi tak, aby ju hostia nemohli získať a niečo vymyslieť.
    12. Cristiano Ronaldo (REA) - 1:0
     
    12
    Real Madrid dal gól!
    Hráči APOELu mali ďalší náznak šance, avšak domáci idú do vedenia po rýchlej kontre, na konci ktorej sa ocitol kto iný, než CRISTIANO RONALDO. Ten dostal pas cez malého vápno a trafil pohotovo do siete.
     
    11
    Hostia z tejto príležitosti nevyťažili nič, defenzíva Realu Madrid si poradila aj po následnom nákope späť do veľkého vápna.
     
    10
    Aj APOEL si vybojoval priamy kop. Ebecilio necentroval, ale rozohral na krátko. Rana z diaľky od Laga mierila pod brvno, Keylor Navas vyrazil nad bránu.
     
    9
    Gareth Bale hlavičkoval z hranice malého vápna niekoľko čísel vedľa brány holandského gólmana Watermana, ktorý zatiaľ nemusel riešiť nič drastické.
     
    8
    Lopta z kopačky Luku Modriča smerovala na Sergia Ramosa, avšak španielsky stopér sa až k zakončeniu cez niekoľko súperov nedostal.
     
    7
    Center Carvajala sa sprava cez Laga až do pokutového územia nedostal, Real Madrid získal rohový kop. Prvý v tomto zápase.
     
    6
    Nakoniec lekári potrební neboli, lenže brazílsky obranca aj tak musí nepríjemný nákop od protihráča rozchodiť.
     
    5
    Obaja hráči sú síce späť a v poriadku, lenže tentoraz ostáva ležať pre zmenu Marcelo a taktiež to vyzerá, že bude potrebné ošetrovanie.
     
    4
    Casemiro a De Camargo sa po vzájomnom vzdušnom súboji ocitli na zemi a obaja budú musieť byť ošetrovaní priamo na ihrisko. Verme, že budú v poriadku.
     
    3
    Ronaldo sa z krídla dostal až do šestnástky, avšak na strelu to nebolo, a tak prihral len smerom dozadu. Následný pas Kovačiča za obrancu presný nebol.
     
    2
    Domáci hráči prvýkrát na polovici súpera, okamžite bol faulovaný Ronaldo. Zverenci Zinedinea Zidaneho kombinujú a loptu súperovi nepožičiavajú.
     
    1
    Hráči Realu Madrid mali výkop tohto stretnutia, v ktorom sú jasným favoritom. Nastupujú v klasickej bielej kombinácii, hostia sú žlto-modrí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kovačić – Isco, Ronaldo, Bale.
    Náhradníci: Casilla – Varane, Kroos, Hernández, L. Vázquez, Mayoral, D. Ceballos.

    APOEL FC: Waterman – Vouros, Rueda, Carlão, Lago – Sallai, Morais (C), Vinicius, Aloneftis – De Camargo, Ebecilio.
    Náhradníci: Gudiño – Poté, Alexandrou, Zahid, Antoniou, Farías, Merkis..
     
    Kuriózne zranenie

    Do zápasu nezasiahne Marco Asensio, ktorý sa kuriózne zranil. Počas holenia nôh sa porezal, dostal infekciu, ktorá mu zabraňuje nasadiť si štulpne bez toho, aby ho to bolelo. Ide o jedno z najkurióznejších zranení histórie futbalu!
    Keď Cristiano Ronaldo naposledy hral proti APOELu Nikózia.
     
    Real Madrid CF

    "Biely balet" sa perfektne naladil na štart ligovej sezóne, keď v dvojzápase o španielsky Superpohár dvakrát zdolal Barcelonu. Taktiež La Ligu začal víťazstvom 3:0 na pôde La Corune, lenže následne prišla na domácej pôde dva zaváhanie a straty bodov s valencijskými mužstvami. Najskôr sa zrodila remíza 2:2 proti tamojším "netopierom" z CF a následne 1:1 remizovali futbalisti Levante. Navyše, v treťom kole sa zranil Karim Benzema a po predaji Moratu s Marianom má Zidane z klasických hrotových útočníkov k dispozícii iba mladého Borju Mayorala.

    Dobrou správou ale je, že do zostavy Realu Madrid sa v súťažnom zápase prvýkrát od prvého stretnutia spomínaného superpohára s Barcelonou vracia Cristiano Ronaldo, ktorý dostal päťzápasový trest a proti Realu Sociedad cez víkend ešte nenastúpi. Na Ligu majstrov sa však nevzťahuje, takže APOEL sa má na čo tešiť.

    Klub z hlavného mesta Španielska je, ako všetci dobre vieme, aktuálnym obhajcom "ušatej trofeje", ktorú ako prvý tím v modernej ére vyhral dvakrát po sebe a aktuálne má na konte už dvanásť ziskov najprestížnejšej klubovej súťaže sveta. Podarí sa Zidanovi a spol. zvíťaziť aj tretíkrát v rade?

    APOEL FC

    Cyperský tím je jednoznačným outsiderom skupiny H, lenže v minulosti už v Lige majstrov prekvapil. Bolo to počas sezóny 2011/12, kedy podceňovaný tím dokráčal až do štvrťfinále. Cez tri predkolá, kde postupne porazil albánsky Skënderbeu Korçë, slovenský Slovan Bratislava a poľskú Wislu Krakov sa dostal až do základnej skupiny. Tam mal byť taktiež mimo hry, avšak pred Portom, Šachťarom Donetsk a Zenitom Petrohrad skončil prvý! A to ešte nebolo všetko, pretože v osemfinále predčil francúzsky Olympique Lyon, ktorý porazil v odvete na penalty. Zastavil ho práve až Real Madrid. Na Cypre vyhral 3:0, doma zas 5:2. Z aktuálnych zostáv si to pamätá iba pätica Sergio Ramos, Raphaël Varane, Marcelo, Cristiano Ronaldo a na druhej strane vicekapitán Nuno Morais.

    APOEL má za sebou zatiaľ iba jedno kole cyperskej najvyššej súťaže. Na pôde Nea Salamis FC vyhral 4:1. V novej sezóne to ale bol už druhý súťažný zápas, čo sa týka súťaží v spomínanej krajine, pretože ešte počas augusta prehral súboj o superpohár s Apollonom Limassol.

    Do základnej skupiny LM 2017/18 sa APOEL dostal po vyradení luxemburského mužstva F91 Dudelange (1:0 a 1:0), rumunského Viitorul Constanta (0:1 a 4:0pp) a Slavii Praha (2:0 a 0:0).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 12. Ronaldo, 51. Ronaldo, 61. Ramos

    Karty:   52. Carvajal (REA) – 53. Sallai (APO), 63. Ebecilio (APO), 90. Farías (APO)


    Real Madrid: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kovačić (25. Kroos) – Isco (72. D. Ceballos), Ronaldo, Bale (82. Mayoral).
    Náhradníci: Casilla – Varane, Kroos, Hernández, L. Vázquez, Mayoral, D. Ceballos.

    APOEL Nikósia: Waterman – Vouros, Rueda, Carlão, Lago – Sallai (60. Farías), Morais (C), Vinicius, Aloneftis – De Camargo (83. Poté), Ebecilio (73. Zahid).
    Náhradníci: Gudiño – Poté, Alexandrou, Zahid, Antoniou, Farías, Merkis.