Tottenham – Dortmund 3:1 (kon.) | Real Madrid – APOEL 3:0 (kon.) | Porto – Besiktas 1:3 (kon.)
Lipsko – Monaco 1:1 (kon.) | Doneck – Neapol 2:1 (kon.) | Feyenoord – Manchester City 0:4 (kon.)
Liverpool – Sevilla 2:2 (kon.) | Maribor – S. Moskva 1:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
3:1 (2:1)
Borussia Dortmund
Streda 13.09.2017, 20:45 • Wembley Stadium, London • Liga majstrov • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:44:58)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 15:6.
     
    Tottenham vyhral po dobrom výkone nad hosťujúcou Borussiou Dortmund 3:1. Základ víťazstva anglického tímu sa zrodil už v prvom polčase, po zmene strán upravil na konečnú podobu výsledku dvojgólový Harry Kane. Skóre otvoril už v štvrtej minúte Son Heung-min, na ktorého ranu odpovedal Andrij Jarmolenko. V druhom polčase domáci zahadzovali šancu za šancou, na strane druhej nebol hosťom uznaný regulárny gól za stavu 2:1. Rozhodcovia v tomto stretnutí nepredviedli ideálny výkon, za čo sa môžu hostia cítiť mierne poškodení. V závere zápasu bol ešte vylúčený Jan Vertonghen, ktorý tak nebude môcť zasiahnuť do súboja s Apoelom, no najmä nebude môcť hrať proti Realu Madrid.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Naskytla sa ešte jedna šanca hostí, avšak hlavička a ani akrobatické zakončenie Aubameyanga Llorisa neohrozili.
     
    90+4
    Moussa Sissoko bol v ofsajde, ale aj napriek tomu sa dostal do útoku a stihol zakončiť. Strela domáceho záložníka mierila mimo bránu, zápas je u konca.
     
    90+3
    Táto presilovka je ale príliš krátka na to, aby hostia dokázali vyrovnať.
     
    90+2
    Vertonghenova ľavá ruka sa ocitla v tvári Maria Götzeho, za čo vidí belgický reprezentant druhú žltú kartu, ktorá znamená jediné – predčasný koniec v zápase.
     
    90+1
    Posledné okamihy pre hostí na malý zázrak, Borussia drží loptu na súperovej polovici.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90
    Gonzalo Castro poslal na zem Dembélého, pískal sa faul. Hlavný arbiter z Talianska ukázal striedajúcemu hráčovi žltú kartu. Nebolo to za predchádzajúci zákrok, ale za zbytočné reči po ňom.
     
    89
    Christian Pulisic nemožno uprieť snahu, ale na väčšinu akcií je prevažne sám. V podčíslení nedokázal nič vymyslieť, dostávame sa do poslednej minúty zápasu.
     
    88
    Kohúti kontrolujú záver duelu. Žiadne nepresné prihrávky, Jeremy Toljan navyše vyprodukoval zbytočný faul na Auriera. Vysoká noha sa v súbojoch neodpúšťa.
     
    87
    Domácemu lodivodovi zostalo ešte jedno striedanie, potlesk v stoji si vyslúžil aj Kane.
     
    87
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Fernando Llorente.
     
    86
    Lopta je sa pohybuje medzi obrancami BVB, hrať do plných je pre hráčov hostí ťažké. Aj napriek tomu sa Nuri Şahin dostal k zakončeniu, jeho prízemná strela zo strednej vzdialenosti šla riadne mimo.
     
    85
    Svoj debut si za Spurs odbije Fernando Llorente, ktorý nahradí strelca posledných dvoch gólov.
     
    85
    Pierre-Emerick Aubameyang v ďalšom z ofsajdov, tentokrát sa pískalo správne.
     
    84
    Sokratis Papastathopoulos v ďalšom z nespočetne množstva súbojov fauloval kanoniera domácich. Kane si svojím pohybom "vyžiadal" úder kolenom do boku.
     
    83
    Strelec úvodného gólu odchádza za obrovských ovácií z publika, nahrádza ho čerstvý a najmä dobre stavaný Sissoko.
     
    83
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Heung-min, prichádza Moussa Sissoko.
     
    82
    Christian Pulisic sa chytá za hlavu. Pekná akcia po ľavej strane, Američan servíroval loptu na Aubameyanga, ten bol na tento center prikrátky.
     
    81
    Držanie lopty – 37% : 63%.
     
    80
    18-ročný Dan-Axel Zagadou je poslaný do obrovskej skúšky. Hneď v prvých sekundách na trávniku si nepostrážil Kanea, ktorý cez neho dokázal vystreliť smerom na zadnú tyč. Našťastie pre hostí, táto strela mierila mimo.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Ömer Toprak, prichádza Dan-Axel Zagadou.
     
    79
    Medzitým v paralelne hranom druhom dueli skupiny H vyhráva obhajca trofeje z Madridu nad cyperským Apoelom jednoznačne 3:0.
     
    78
    Aurier sa ocitol v tvrdom súboji, Francúz bol zasiahnutý do nohy a je ošetrovaný za postrannou čiarou. Mauricio Pochettino dnes ešte nestriedal a to sa blížime do záverečnej desaťminútovky.
     
    77
    Čoraz častejšie sa otvárajú zadné vrátka obrany Dortmundu. Tottenham môže mrzieť zlyhávanie v koncovke v poslednej štvrťhodine, už dávno mohlo byť po zápase.
     
    76
    Christian Eriksen mal na nohe gólovú definitívu, ale zvnútra šestnástky netriafa presne. Dán trafil iba pred neho stojaceho Toljana, rohový kop ale nepochopiteľne nenasleduje. Hlavný rozhodca Rocchi podcenil túto situáciu, domáci futbalisti sú rozčarovaní z tohto verdiktu.
     
    75
    Roh rozohraný nakrátko aj na druhej strane. V netradičnej defenzívnej roli sa ocitol Kane, ktorý hlavičkou poslal loptu pred od Llorisa.
     
    74
    Rohový kop nebezpečenstvo nepriniesol, o pár sekúnd neskôr sa v ofsajde ocitol práve Son Heung-min.
     
    73
    Ömer Toprak mal plné nohy práce s centrom Kanea. Angličan hľadal pred bránou Heung-mina, turecký obranca odvrátil prízemný center na roh.
     
    72
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mahmoud Dahoud, prichádza Gonzalo Castro.
     
    72
    Po nakrátko rozohranom rohu sa k hlavičke dostal jeden z domácich stopérov, jeho hlavička šla nad bránu Borussie.
     
    71
    Son Heung-min šprintoval do brejku, hráč z Južnej Kórei cez Toljana neohrozil brankára BVB, bude sa zahrávať aspoň roh.
     
    70
    Mario Götze zatočil center spoza rohovej zástavky priam dokonale pred Llorisa. Loptu na prednej tyči ešte predĺžil jeden z hráčov hostí, lopta sa dostala k Aubameyangovi, ktorý triafa iba nohy Llorisa. Špičkový zákrok domáceho kapitána!
     
    69
    Kane chcel elegantnou pätičkou posunúť loptu na Eriksena, hostia ale zachytili tento úmysel.
     
    68
    Kto iný ako Christian Eriksen by mal poslať presný center na nohu spoluhráča. Dôsledný pas spadol priamo pred Daviesa, ktorý krížnou nízkou strelou chcel prekonať Bürkiho. Ten si dal na toto zakončenie pozor, síce ho vyrazil iba pred seba, tam už ale bola dvojica stopérov Dortmundu, ktorá loptu poslala ďaleko preč.
     
    67
    Eriksen rozdáva jednu krajšiu prihrávku za druhou, Son si zbehol za obranu, ale Roman Bürki vybehol práve čas, aby mu loptu odkopol spred nohy.
     
    66
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Šindži Kagawa, prichádza Mario Götze.
     
    66
    Dôrazný zákrok Daviesa, Jan Vertonghen si nabehol až k súperovej rohovej zástavke, kde poslal loptu za postrannú čiaru Sokratis.
     
    65
    Dovolím si povedať, že prišiel čas na striedania. Ak chce Peter Bosz vydolovať zo stretnutia aspoň bod, musí na ihrisko poslať novú krv. Vyzerá to tak, že tou krvou bude Mario Götze.
     
    64
    Center Dortmundu nebol presný, adresát sa k hlavičke nedostal.
     
    63
    Jarmolenko vybojoval pri bránkovej čiare rohový kop, Ben Davies bol opäť v správnom čase na správnom mieste.
     
    62
    Po hodine hry má k trom bodom nakročené lepšie Tottenham. Borussia musí vytiahnuť lepšie premieňanie šancí, inak z Londýna odíde bez bodového zápisu.
     
    60
    Tottenham dal gól! Nedáš, dostaneš. HARRY KANE je v septembri na neudržanie. Po dvoch úvodných zásahoch v Premier League skóruje dvakrát aj v Lige majstrov. Akcia na jeden dotyk, Kane sa dostal k lopte na hranici šestnástky. Z ľavej strany prízemnou strelou prekonal gólmana hostí, Łukasz Piszczek toto zakončenie ešte stihol tečovať.
    60. Harry Kane (TOT) - 3:1
     
    59
    Pierre-Emerick Aubameyang poslal loptu vysoko nad bránu Llorisa.
     
    58
    Rýchlosť Aubameyanga narobila problémy Sánchezovi aj Alderweireldovi. Lopta sa dostala ku Jarmolenkovi, ktorého zozadu poslal na zem Vertonghen. Stopér Spurs vidí žltú kartu, nasleduje priamy kop zo strednej vzdialenosti.
     
    57
    Na druhej strane sa do zakončenia nepretlačil Kane, hostia mieria do protiútoku.
     
    56
    Hostia sa môžu cítiť ukrivdení! Pierre-Emerick Aubameyang rozhodne nebol v ofsajde, lopta mu pristála priamo na kopačke a volejom dokázal prekonať Llorisa. Postranný rozhodca ale odpískal ofsajd, ktorý sa neuskutočnil. Aj kvôli tomuto je vo futbale nevyhnutný videorozhodca...
     
    56
    Pekná postupná akcia zakončená zblokovaným centrom Piszczeka. Ben Davies si splnil defenzívne povinnosti, rohový kop pre Borussiu.
     
    55
    Ben Davies v ofsajde po desiatich minútach druhého polčasu. Bude zaujímavé sledovať, čo s osudom zápasu narobia striedania.
     
    54
    Toby Alderweireld nedal najmenšiu šancu Pulisicovi, ktorý si ho chcel obhodiť. Jeden z najlepších obrancov Premier League mu ukázal, že z neho si trhací kalendár robiť nemôže.
     
    53
    Aktuálne sa hra kúskuje častými faulami v strede poľa.
     
    52
    V druhom polčase prevzali taktovku útočného futbalu domáci, ktorí ale nevedia trafiť priestor brány BVB.
     
    51
    Toto môže Tottenham mrzieť! Ďalší z bleskových protiútokov, ktorý začal Eriksen. Ten vyslal do prečíslenia Kanea. Angličan prízemným centrom našiel Sona, ten si loptu musel zaseknúť, čo by vôbec nevadilo, ak by ju potom neposlal nad bránu Dortmundu!
     
    50
    Ešte v tej istej minúte mal Harry Kane na kopačke tretí gól svojho tímu. Po prihrávke Eriksena ale z pravej strany prestreľuje bránu hostí.
     
    50
    Andrij Jarmolenko videl nabiehajúceho Aubameyanga, ktorý už bol niekoľko metrov za obranou Spurs. Lloris opäť raz čítal hru na jednotku, z brány vybehol čas a loptu poslal za postrannú čiaru.
     
    49
    Akcia vedená stredom nakoniec skončila u Auriera, ktorý ju poslal priamo do náručia Bürkiho.
     
    48
    Toprak očividne otrasený, Turek už mieri za postrannú čiaru, odkiaľ bude za pár okamihov vpustený späť do hry.
     
    47
    Ömer Toprak sa zvíja v bolesti na zemi po neočakávanom nákope lopty do jeho hlavy. Do oblasti tváre ho trafil jeho reprezentačný kolega Nuri Şahin.
     
    46
    Po zmene strán zatiaľ bez úvodných zásahov v kádroch oboch celkov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Nenadstavovala sa ani sekunda navyše, nebol k tomu rozumný dôvod. V úvodnej štvrťhodine sme videli tri góly, dva z nich boli ako cez kopirák. Heung-min a Kane predviedli rýchlu akciu cez ľavé krídlo, aby z malého vápna prekonali Bürkiho. Sedem minút po úvodnom góle Sona vyrovnával na 1:1 umiestnenou strelou Andrij Jarmolenko, na ktorého o necelých 240 sekúnd reagoval presnou strelou už spomínaný Kane.

    Borussia mohla pokojne aj vyhrávať, to by ich centre museli byť o čosi presnejšie.

    Druhý polčas sa začne približne v 21:47.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Pierre-Emerick Aubameyang teraz urobil ťah, ktorý stál Dortmund gól v sieti Llorisa. Africký hráč stál v čase prihrávky v ofsajde, naznačil svoj pohyb smerom k lopte, ale nedotkol sa jej. Medzitým si ju prebral Christian Pulisic, ktorý z minimálnej vzdialenosti dostal loptu popod Llorisa až do brány. Jeden z postranných rozhodcov posúdil túto situáciu ako ofsajd, gól nemôže platiť.
     
    44
    Dier si počkal na prihrávku Kagawu, aby svojím ľahnutím na trávnik zblokoval prihrávku smerujúcemu do pokutového územia.
     
    43
    Prvý polčas sa blíži ku svojmu koncu. Pekný silový súboj pri postrannej čiare predvádzajú Pulisic a Aurier, úspešnejší je domáci krajný obranca.
     
    42
    Ofsajdy na oboch stranách. Najprv na tej hosťujúcej bol netrpezlivý Pierre-Emerick Aubameyang, o polminútu neskôr sa ofsajdovej pasci nevyhol Son Heung-min.
     
    41
    Nepodarený roh, Spurs razom šli do brejku. Kane sa dostával cez Topraka, bolo z toho prečíslenie. Roman Bürki s výborným čítaním hry, brankár Dortmundu vyšiel z brány von a silným odkopom poslal loptu do poľa.
     
    40
    Center na zadnú tyč nezasiahol Diera, ale Jarmolenka. Aj preto sa domáci hráč hnevá, nepáči sa mu rozhodnutie hlavného rozhodcu, ktorý nariadil rohový kop.
     
    40
    Dembélé svojím ľavým ramenom poslal k zemi Pulisica, ten len tak prekypuje aktivitou.
     
    39
    Roman Bürki v tomto zápase inkasoval takmer dva totožné góly, teraz sa prezentoval rozohrávkou, ktorá skončila za postrannou čiarou.
     
    38
    Sokratis Papastathopoulos si pomohol rukami v súboji Kaneom na poliacej čiare. Jasný faul kapitána BVB.
     
    36
    Davinson Sánchez si nepostrážil Pulisica, ktorý po dobrom šprinte Aubameyanga mohol skórovať. Americký reprezentant bol ale v nepriaznivom postavení, na mokrom trávniku sa pošmykol a je tak po šanci. Loptu síce trafil, ale tá skončila iba za bránkovou čiarou.
     
    36
    Po dlhom čase sa domáci usadili pred bránou Dortmundu. Eriksen neprepasíroval loptu do šestnástky, potom prišiel tvrdý zákrok Diera na Sokratisa, za čo vidí domáci univerzál žltú kartu.
     
    35
    Šindži Kagawa poslal časovanú prihrávku na Aubameyanga. Ten si počkal na svoj čas na hranici ofsajdu, šiel za loptou, ale Lloris čítal tento úmysel a situáciu mal pod kontrolou.
     
    34
    Łukasz Piszczek zvalený na zem, Borussia musí založiť ďalší z množstva postupných útokov.
     
    32
    Christian Pulisic jasne najlepším hráčom hostí. Aj teraz tento teenager prenikol do územia pred Llorisom, ale miesta na strelu bolo primálo. Jeremy Toljan síce zakončil, jeho pokus bol ale zblokovaný. Bude sa vhadzovať.
     
    31
    Serge Aurier vyviezol loptu dobrých 35 metrov z vlastnej šestnástky do stredu poľa, kde hľadal Kanea. Ten si loptu prebral, ale nedokázal ju udržať na kopačkách.
     
    30
    Krásna kolmica na Pulisica, ten mal náskok pred najbližším obrancom Spurs. Američan hľadal prízemným centrom Aubameyanga, Jan Vertonghen pred ním loptu ešte tečoval a znemožnil mu vyrovnať na 2:2.
     
    30
    Moussa Sidi Yaya Dembélé s nákopom na Eriksena, pred domácim špílmachrom zasiahol Ömer Toprak.
     
    29
    Úspešné prihrávky – 59 : 193.
    Držanie lopty – 33% : 67%.
     
    29
    Nacvičený signál hosťom nevyšiel, Dortmund ale zostáva pri lopte.
     
    28
    Nuri Şahin s nadýchaným centrom na zadnú tyč. Pred Jarmolenkom odvrátil na roh Ben Davies.
     
    27
    Hostia so snahou o dobytie šestnástkového priestoru anglického mužstva, domáci pripravení na smrtiaci protiútok.
     
    26
    Borussia neinkasovala v prebiehajúcom ročníku Bundesligy ani raz, avšak počas úvodnej štvrťhodiny musel Roman Bürki vyťahovať loptu zo siete hneď zo dvakrát.
     
    25
    Nepresná kombinácia Piszczeka na pravom krídle, hra sa po treťom góle mierne upokojila.
     
    24
    Ömer Toprak inkasoval vo vzdušnom súboji úder do chrbta, previnil sa Kane.
     
    23
    Ak domácim robí problém pressing Dortmundu, u hostí je problematickým postupný prechod do útoku. Tottenham sa bráni so všetkými desiatimi hráčmi v poli.
     
    22
    Ben Davies na ľavej strane nepresne prihral smerom na os ihriska. Dokonca to vyzeralo aj na ofsajd, v hre sa každopádne pokračovalo bez prerušenia.
     
    21
    Dvadsať minút ubehlo ako voda, Spurs sú na lopte. Vysoký pressing ich protivníka im ale robí veľký problém, rozohrávka od stopérov sa tu rozhodne neuplatní.
     
    20
    Kohúti sa dostali k lopte prakticky zadarmo. Sokratis Papastathopoulos si v súboji s Kaneom pomohol rukami a píska sa útočný faul po štandardke spoza rohovej zástavky.
     
    19
    Christian Pulisic vyskúšal šťastie spoza pokutového územia, jeho strela bola ešte tečovaná. Roh pre Dortmund.
     
    18
    Serge Aurier doslova zrovnal Sahina so zemou, turecký hráč sa ťažko dvíhal z trávnika.
     
    18
    Ajaj. Son Heung-min si neskoro všimol voľného Eriksena, ktorý si pýtal prihrávku do behu. Ak by sa tak stalo, Dán by šiel sám na brankára Borussie.
     
    17
    Aubameyang padol pred hranicou šestnástky, faul sa ale nepíska. Lopta je na kopačkách obrancov BVB.
    15. Harry Kane (TOT) - 2:1
     
    15
    Tottenham dal gól! Neviem, čo k tomu dodať! HARRY KANE preukázal všetko, čo má elitný útočník mať. Sila, rýchlosť, dribling a presná strela. Aj tento gól domácich padol po rýchlom protiútoku, Kane si poradil s dvomi protihráčmi a takmer rovnakým kúskom ako jeho spoluhráč Son, aj on prekonáva Bürkiho!
     
    15
    Centrovaná lopta nepríjemnosti Llorisovi tentokrát nenarobila.
     
    14
    Serge Aurier a jeho debut v drese anglického tímu, po bloku od Auriera budú hostia zahrávať rohový kop.
     
    12
    Skvelý úvod stretnutia, anglický celok sa v posledných minútach stiahol na vlastnú polovicu, za čo prišiel krutý trest v podobe vyrovnávajúceho gólu.
    11. Andrij Jarmolenko (DOR) - 1:1
     
    11
    Dortmund dal gól! Neskutočný technický obstrel Llorisa od ANDRIJA JARMOLENKA. Ukrajinec dostal loptu priamo na svoju ľavačku od Kagawu a krásnym zakončením nedal kapitánovi Spurs žiadnu šancu na úspešný zákrok. Lopta skončila v šibenici brány Tottenhamu.
     
    10
    Zopár nepresností na oboch stranách, hostia z Nemecka vytiahli pressing, ktorý im v tejto chvíli získal autové vhadzovanie.
     
    9
    Toby Alderweireld sa opäť činil, tentokrát šiel do veľkého vápna rýchly center z pravej strany. Pierre-Emerick Aubameyang sa už naťahoval ku zakončeniu, domáci stopér sa ale vyznamenal.
     
    9
    Až si odmyslíme jednu akciu z pravej strany, všetky ataky idú cez ľavé krídlo Borussie. Na ľavej strane okrem Pulisica pôsobí aj Jeremy Toljan.
     
    8
    Dlhá lopta na Pulisica, Toby Alderweireld bol na svojom mieste a dobrým zákrokom zneškodnil šancu amerického mladíka.
     
    7
    Harry Kane pridlho dribloval s loptou na kopačkách. Angličan prišiel o loptu, následne jej stratu oplácal faulom v stredovom kruhu. Rozohrávka Dortmundu nepôsobí najlepším dojmom.
     
    6
    Nepresný center hosťujúceho hráča spoza pokutového územia. Hugo Lloris zasahovať nemusel. Gól Sona nám rozhodne rozhýbe toto meranie síl od začiatku.
    4. Son Heung-min (TOT) - 1:0
     
    4
    Tottenham dal gól! Bleskový protiútok Spurs! SON HEUNG-MIN si nabehol za obranu hostí, dostal sa až dovnútra šestnástky. V súboji jeden na jedného okabátil Sokratisa Papastathopoulosa a strelou nad rameno Romana Bürkiho otvára skóre zápasu!
     
    3
    Nepresná akcia Dembélého pozdĺž postrannej čiary, vhadzuje Borussia.
     
    2
    Eric Dier zahral proti pravidlám. Sklzom síce vybojoval loptu proti Sokratisovi, ale hlavný arbiter posúdil túto činnosť ako nedovolenú.
     
    2
    Christian Pulisic bol príliš netrpezlivý a ocitol sa v ofsajde.
     
    1
    Výkop zápasu patril "domácim", ktorí hrajú v bielych dresoch, Dortmund v tradičnej kombinácii žltej a čiernej.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Heung-min, M. Dembélé, Dier, Eriksen – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Foyth, F. Llorente, Moussa Sissoko, Trippier, Winks.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak, Toljan – Dahoud, Şahin, Kagawa – Jarmolenko, Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – G. Castro, M. Götze, Isak, Subotić, Philipp, Zagadou.

    Rozhodca: Rocchi – Di Liberatore, Tonolini (všetci Taliansko).
     
    Tottenham Hotspur

    Spurs v minulom ročníku Ligy majstrov neprešli skupinou E. V nej sa umiestnili na treťom mieste, ktoré im zaručilo aspoň play-off Európskej ligy. V skupine E bolo nad sily anglického zástupcu Monaco a Bayer Leverkusen, na štvrtom mieste sa umiestnila CSKA Moskva. Katastrofálny európsky ročník zakončil Tottenham vypadnutím hneď v prvom kole play-off proti belgickému Gentu.

    Miestenku do tejto sezóny Ligy majstrov si Spurs vybojovali vďaka druhému miestu v uplynulom ročníku Premier League.

    Do zápasu s Dortmundom určite nenastúpia Alli (trest), Lamela a N'Koudou (zranenia). Otázny je štart Wanyamu a Rosea.
     
    Borussia Dortmund

    BVB v uplynulej edície Ligy Majstrov mierne prekvapivo vyhrala skupinu F pred Realom Madrid, Legiou Varšava a Sportingom. Nasledovalo osemfinále proti Benfice, ktorú Borussia vyradila po celkovom skóre 4:1. Vo štvrťfinále už ale Dortmund nestačil na AS Monaco, ktorému podľahol 2:3 a 1:3.

    Borussia v minulej sezóne skončila v Bundeslige na treťom mieste za Bayernom Mníchov a Lipskom, čo jej stačilo na priamy postup do skupinovej fázy pre tento ročník.

    Vo Wembley sa dnes určite nepredstavia Guerreiro, Reus, Rode, Schmelzer a Schurrle, otáznik visí nad nasadením Durma.
     
    Vážení diváci, vitajte pri zápasoch prvého hracieho týždňa nového ročníka Ligy majstrov.

    V tomto textovom prenose sa zameriame na duel Tottenhamu Hotspur a Borussie Dortmund.

    V skupine H popri anglickom a nemeckom tíme figurujú aj španielsky Real Madrid a cyperský APOEL.

    Stretnutie sa začne o 20:45.

    Viktor Kalinács

    Góly: 4. Heung-min, 15. Kane, 60. Kane – 11. Jarmolenko

    Karty:   36. Dier (TOT), 58. Vertonghen (TOT) – 88. Toljan (DOR), 90. G. Castro (DOR)   90+2. Vertonghen (TOT)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 15:6.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Heung-min (83. Moussa Sissoko), M. Dembélé, Dier, Eriksen – Kane (87. F. Llorente).
    Náhradníci: Vorm – Foyth, F. Llorente, Moussa Sissoko, Trippier, Winks, Walker-Peters.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak (80. Zagadou), Toljan – Dahoud (72. G. Castro), Şahin, Kagawa (66. M. Götze) – Jarmolenko, Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – G. Castro, M. Götze, Isak, Subotić, Philipp, Zagadou.

    Rozhodca: Rocchi – Di Liberatore, Tonolini (všetci Taliansko)