Kazachstan – Čierna Hora 1:1 (kon.) | Slovinsko – Luxembursko 3:1 (kon.) | Lotyšsko – Ukrajina 1:1 (kon.)
Estónsko – Slovensko 1:2 (kon.) | Bosna – Rumunsko 1:3 (kon.) | Srbsko – Gibraltar 4:0 (kon.)
Cyprus – Malta 2:1 (kon.) | Holandsko – Anglicko 1:1 (kon.) | Gruzínsko – Poľsko 0:3 (kon.)
Bielorusko – Grécko 0:2 (kon.) | Švajčiarsko – Wales 0:3 (kon.) | Kosovo – Nórsko 3:2 (kon.)
koniec
Estónsko
1:2 (0:1)
Slovensko
Piatok 01.09.2017, 16:45 • Kadriorg, Tallinn • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Slovenskí futbalisti do 21 rokov majú za sebou úspešný vstup do kvalifikácie o postup na ME 2019 do Talianska a San Marína. Výkonom síce neohúrili, no tri body z Tallinu majú pre zverencov Pavla Hapala veľkú cenu. V záverečnej desaťminútovke síce inkasovali z kopačky Markusa Pooma, no v 89. minúte rozhodol o výhre Slovákov vlastný gól Kaspara Mutsa po výbornom centri Lászla Bénesa. Ja vám pre túto chvíľu ďakujem za pozornosť, no teším sa na vás aj pri sledovaní zápasu reprezentačného A-tímu, ktorý v trnavskej City aréne privíta Slovinsko. Dovtedy dovidenia. (18:45:03)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Infarktový moment pre slovenských fanúšikov. Vlasij Sinjavskij si hodil loptu okolo Lászla Bénesa a spadol v pokutovom území. Fínsky arbiter fúkol do píšťalky, no namiesto penalty dáva domácemu hráčovi žltú kartu za filmovanie.
     
    90+3
    Domáci sa po rohovom kope nepresadili. Naopak, slovenskí futbalisti vyvážajú loptu do stredu ihriska a snažia sa držať hru ďaleko od brány Mareka Rodáka.
     
    90+2
    Andre Järva sa presadil po ľavej strane, no jeho zakončenie zblokoval Denis Vavro. Nebezpečenstvo ale nie je zažehnané, keďže domáci futbalisti majú k dispozícii rohový kop.
     
    90+1
    Domáci mali výhodu priameho kopu. Z pravej strany posielal loptu do pokutového územia Markus Poom, ale strelec estónskeho gólu nasmeroval loptu len do rúk Mareka Rodáka.
     
    90
    Riadny hrací čas sa v týchto chvíľach naplnil. Fínsky arbiter nadstavuje ešte štyri minúty. Tak dúfajme, že túto časovú porciu už zverenci Pavla Hapala zvládnu bez inkasovaného gólu.
    89. Mutso (EST) - 1:2
     
    89
    Slovensko dalo gól!
    Tak napokon sa to podarilo. Slovenskí futbalisti strieľajú druhý gól v dnešnom zápase, ktorý môže mať prívlastok víťazný. László Bénes poslal skvelú loptu do šestnástky súpera a po súboji s Dávidom Hanckom si strieľa vlastný gól KASPAR MUTSO.
     
    88
    Slovenskí mladíci sa v závere ešte snažia druhýkrát skórovať, no zatiaľ sa im príliš nedarí cez sformovanú obranu súpera. Možno pomôže štandardná situáciu, ktorú bude zahrávať László Bénes.
     
    87
    Žltú kartu dostáva aj estónsky brankár Andreas Vaikla. Ten sa snažil naťahovať čas, získať cenné sekundičky, no hlavný rozhodca pre jeho počínanie nemal pochopenie.
     
    86
    Posledné striedanie na strane Slovenska. Pavel Hapal posiela na trávnik ešte Erika Jirku pôsobiaceho v drese Spartaku Trnava. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Róbert Polievka.
     
    85
    Po pravej strane sa snažil niečo vymyslieť Lukáš Čmelík. Napokon sa ale nepresadil a dokonca nevybojoval ani len vhadzovanie pre slovenské farby.
     
    84
    Tak toto rozhodne nie je scenár, ktorý sme si pred zápasom predstavovali. V Talline sme inkasovali z ojedinelej akcie súpera trojbodový zisk sa nám výrazne vzdialil.
    83. Poom (EST) - 1:1
     
    83
    Tím Estónsko práve strelil gól! Bohužiaľ, slovenskí mladíci prichádzajú o svoj tesný náskok. Na ľavej strane dobre zapracoval Vlasij Sinjavskij, cez Juraja Chvátala dokázal odcentrovať a presným pasom našiel MARKUSA POOMA, ktorý strieľa vyrovnávajúci gól.
     
    82
    Opäť sledujeme herný úsek plný nepresných prihrávok na jednej či druhej strane. Hra sa však odvíja len v strede ihriska, čo vyhovuje nášmu tímu, ktorý vedie najtesnejším rozdielom.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva už len desať minút. Možno sme si po rýchlom góle predstavovali pokojnejší záver zápasu, no stále si musíme dávať pozor na prípadne vyrovnanie.
     
    79
    Na trávniku sa teraz ocitol jeden z najaktívnejších hráčov zápasu László Bénes. Ten sa drží za členok, no našťastie nebude musieť potrebovať ani len ošetrenie reprezentačného lekára.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 83. Poom – 14. Sipľak, 89. Mutso (vla.)

    Karty:   34. Berggren (EST), 36. Mutso (EST), 75. Kuusk (EST), 87. Vaikla (EST), 90+4. Sinjavskij (EST) – 54. Vavro (SVK)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:11.
    Estónsko: Vaikla – Lilander, Pürg, Kuusk, Berggren – Poom, Mutso – Sinjavskij, Liivak, Tur – Järva.
    Náhradníci: Igonen – Šlein, Džumadil, Grauberg, Lukka, Kaldma, Rande.

    Slovensko: Rodák – Hancko, Sipľak, Vavro, Chvátal – Hromada – Polievka, Bénes, Káčer, Špalek – Vestenický.
    Náhradníci: Jakubech – Šulek, Kružliak, Lesniak, Čmelík, Balaj, Jirka.

    Rozhodca: Jari Järvinen – Sami Nykänen a Riku Vihreävuori (FIN)