Kladno – K. Vary 3:0 (kon.) | Hradec Králové – Olomouc 3:1 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 2:4 (kon.)
Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (kon.) | Plzeň – Chomutov 2:3 (po pr.) | Detva – Michalovce sk 4:1 (kon.)
Benátky n/J – Ústí n/L 6:2 (kon.) | Litoměřice – Kadaň 3:0 (kon.) | HC Slovan – Kometa Brno sk 3:2 (1:0 po s.n.)
Mor. Budějovice – Osmos Bratislava 10:5 (kon.) | Val. Meziříčí – Opava 3:4 (kon.) | Poprad – SAPA Fehérvár sk 4:3 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Slovan Bratislava
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
HC Kometa Brno
Utorok 15.08.2017, 18:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    HC Slovan v príprave na nadchádzajúcu sezónu čaká posledný prípravný zápas a ten odohrá na domácom ľade, súperom mu bude účastník českej Extraligy, spoza rieky Moravy pricestuje k Dunaju úradujúci majster krajinyKometa Brno.

    HC Slovan Bratislava v rámci prípravy na novú sezónu odohral už osem zápasov, no bodovať dokázal len v dvoch z nich. V Pardubiciach v dvojzápase zviedol súboje s domácim Dynamom, v tom prvom po nerozhodnom výsledku zvíťazilo Dynamo 2:1 po realizácii samostatných nájazdov. Slovan získal pomyselný jeden bod. V druhom bodovacom zápase sa Slovan predviedol pred domácim publikom a súperom mu bol účastník KHL Spartak Moskva. Hokejisti HC Slovan sa s divákmi rozlúčili po zápase tradičnou „ďakovačkou“. Belasí v prvej tretine mali ťažký rozbeh, v druhej hru vyrovnali a v tej tretej sme videli veľmi dobrý hokej a šance na oboch stranách. O víťazovi zápasu rozhodlisamostatné nájazdy, v nich domáci premenili všetky tri pokusy, kým súper z hlavného mesta Ruskej federácie ani jeden.

    Belasí sa so svojim dnešným súperom v príprave stretávajú pravidelne už štyri roky. V tomto roku súboj v Brne diváci už videli, domáca Kometa zvíťazila v pomere 3:0, Slovan tak má čo svojmu súperovi vracať. Po tomto zápase budú hokejisti HC Slovan čakať na úvod KHL, ktorý je naplánovaný na 21. augusta otváracím zápasom medzi SKA Petrohrad a CSKA Moskva. Belasí nastúpia na svoj prvý duel o dva dni neskôr a práve na ľade obhajcu Gagarinovho poháraSKA Petrohrad.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu posledného prípravného zápasu HC Slovan, Aréna Ondreja Nepelu v Bratislave privíta klub z Moravy, divákom sa predstaví úradujúci majster krajiny Kometa Brno a my vám z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Mazanec (Štepánek) – Švarný (C), Ebert, Taimi, Voráček, Bačík, Kozák, Černý, Boldižár – Kašpar (A), Viedenský, Řepík – Smoleňák, Ramstedt, Buchtele – Skalický, Šťastný, Hrnka – M. Hlinka, J. Mikúš, Hecl

    HC Kometa Brno:

    Vejmelka (Čiliak) – Krejčík, O. Němec (C), Gulaši, Štencel (A), Malec, Král, Bartjes, Mikyska – Svoboda, Hruška, Vincour – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – Dočekal, Nahodil, H. Zohorna – Havránek, R. Zohorna, Horký

    Rozhodca:

    Jeřábek, Fraňo (CZE) – Kacej, Výleta (SVK).
     
    Príjemný podvečer z Bratislavy vám želám, na ľadovej ploche už môžeme sledovať rozkorčuľovanie oboch tímov. Slovan nastúpi na duel dnes v bielych dresoch, Kometa zvolila modré farby.
    Rozkorčuľovanie oboch tímov v plnom prúde
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:35
    Ondřej Němec vystrelil spoza pravého kruhu a puk letiaci tesne nad ľadom Mazanec schoval vo svojej lapačke.
     
    01:46
    Dočekal zachytil rozohrávku belasých, puk potiahol na palici pred bránkovisko, defenzíva domácich mu zakončiť už nedovolila.
     
    02:17
    Černý pálil príklepom od modrej z jej stredu, Vejmelka rovnako pozorný a puk letiaci nad ľadom schoval bezpečne vo svojej lapačke.
     
    03:26
    Brno od úvodu aktívnejším tímom, Mazanec strelecký pokus hostí zlikvidoval a puk schoval v bránkovisku pod svoju lapačku.
     
    03:48
    Taimi chyboval v rozohrávke, puk zachytil Vojtěch Němec, ktorý vystrelil švihom spoza pravého kruhu, Mazanec puk schoval do náručia.
     
    04:21
    Nahodil sa zmocnil puku za bránkou, nakorčuľoval k bránkovisku a vystrelil švihom, minul však bránku domácich a puk skončil na zadnom mantineli.
     
    04:50
    Slovan dopratal puk až do bránkoviska, no pozorný Vejmelka ho okamžite prikryl pod rukavicu.
     
    05:13
    Slovan Bratislava dal gól!
    Černý vystrelil spoza ľavého kruhu, Vejmelkovi puk spadol pred betóny, tam si ho na palicu prevzal MAREK HECL a po kľučke zavesil. Asistencia: Tomáš Černý.
     
    06:47
    Slovan chcel vysunúť do brejku Smoleňáka, nepodarilo sa to, zakázané uvoľnenie a hra sa vráti pred Mazanca.
     
    07:30
    Bartejs od modrej z ľavej strany od mantinelu len nahodil puk na bránku domácich, Mazanec ho v pokľaku schoval v náručí.
     
    08:36
    Puk sa v pásme hostí obtrel o ochrannú sieť, arbitri hru prerušili a nariadili vhadzovanie po ľavej ruke Vejmelku.
     
    08:59
    Potlesk tribún patril teraz Vejmelkovi, ktorý puk smerujúci na bránku z ľavej strany usmernil na ochrannú sieť.
     
    09:35
    Slovan to chcel vyskúšať zas a znova na brejk na útočnú modrú, nepodarilo sa to ani teraz, zakázané uvoľnenie a sťahujeme sa pred Mazanca.
     
    09:45
    Puk smerujúci na bránku domácich od modrej z pravej strany medzi kruhmi zachytil Voráček, domáci ho však poslali len na modrú na druhú stranu, odkiaľ pálil Malec, puk aj teraz letel tesne nad ľadom, Mazanec mal dobrý výhľad a upratal ho vo svojej rukavici.
     
    10:43
    Radim Zohorna sa predral s pukom na palici cez defenzívu belasých až na dostrel bránky, vystrelil švihom, Mazanec puk cez vyrážačku poslal k mantinelu.
     
    11:09
    Dobrú príležitosť mal na druhej strane aj Hecl, ktorý vystrelil z ľavého kruhu, Vejmelka v pokľaku puk schoval vo svojom výstroji.
     
    11:48
    Vejmelka sa v bránke nenudí, aj teraz likviduje strelecký pokus domácich, pomer striel medzi žrde do týchto chvíľ 11:10.
     
    12:15
    Smoleňák chyboval v pásme hostí, do brejku sa takmer dostal Haščák, Mazanec sa rozhodol v poslednej chvíli opustiť bránkovisko a puk Haščákovi vypichol, zo zakončenia napokon nič nebolo.
     
    13:19
    Hostia sa dostali do prečíslenia, Nahodil poslal puk z pravej strany na ľavú a pred bránkoviskom pohotovo zakončil z prvej Dočekal, Mazanec sa stihol včas presunúť a puk v páde na ľad vyrazil na pravú stranu klziska.
     
    14:25
    Ďalšia veľká šanca hostí, z rovnakého miesta spred bránkoviska teraz strieľal Radim Zohorna, Mazanec aj tento puk bravúrne poslal späť do hry a podržal tím belasých.
     
    15:43
    Radim Zohorna vystrelil z pravého kruhu príklepom, Mazanec vytiahol pekný zákrok a puk schoval vo svojej roztancovanej lapačke.
     
    16:15
    Voráček poslal po modrej puk vľavo a k strele príklepom sa rozhodol Taimi, klbko hráčov pred bránkoviskom puk zblokovalo a Vejmelka bol v tejto chvíli bez práce.
     
    17:46
    Hlinka vystrelil švihom z ľavej strany z vnútornej strany kruhu, Vejmelka puk poslal do rohu klziska a zmenu skóre nepripustil.
     
    18:25
    Slovan to chcel teraz na krásu a pobaviť publikum, puk doviezť až do kuchyne sa mu však nepodarilo.
     
    19:01
    Slovan vyhral buly v pásme hostí, puk okamžite smeroval na modrú, príklepom vystrelil Taimi, Vejmelka puk zlikvidoval vo svojej lapačke.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli hokej vo svižnom tempe, s množstvom šancí na oboch stranách, no jediný gól sme videli do siete hostí a tak Slovan odchádzal do šatne s malým brejkom. Obaja gólmani Vejmelka i Mazanec predviedli rad pekných zákrokov a bavili publikum. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 14:16.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:49.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:13
    Od modrej z ľavej strany vystrelil príklepom Gulaši, Mazanec v rozkľaku cez betóny poslal puk do rohu klziska.
     
    22:32
    Brno aj v tejto tretine od úvodu aktívnejším tímom, z modrej čiary z jej stredu vystrelil Král, Mazanec puk letiaci tesne nad ľadom zjedol do lapačky.
     
    22:53
    Aktívny Hecl dostal puk z ľavej strany na pravý kruh, vystrelil bez prípravy príklepom, Vejmelka sa stihol presunúť na druhú stranu a puk v pokľaku schoval v lapačke.
     
    23:17
    Švarný mal pekný palebný priestor na ľavom kruhu, puk príliš podvihol a poslal ho len na ochranné sklo za bránkou hostí.
     
    24:22
    Za držanie dostal dve minúty Voráček a Brno si zahrá ako prvý tím v dnešnom dueli presilovú hru.
     
    24:39
    Slovan poslal puk až za bránkovú čiaru hostí a zbiera cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    25:20
    Ďalší pozdrav putoval až k Vejmelkovi, Brno bude musieť vymyslieť inú presilovkovú akciu.
     
    25:46
    Puk pod lapačkou Mazanca, hostia vybojovali aspoň pásmo na vhadzovanie, budeme vhadzovať po ľavej ruke novej posily belasých.
     
    26:01
    Bačík vybojoval puk v pásme, založil brejkovú akciu, puk potiahol po ľavej strane vpred a od kruhu vystrelil, Vejmelka s pukom letiacim po ľade na jeho bránku problémy nemal.
     
    26:17
    Mazanec na konci útočného snaženia modrých, Kometa sa však ani po tejto akcii radovať nemôže, Mazanec má puk pod kontrolou.
     
    26:22
    Domáci v plnom počte a puk našiel na ľad práve nakorčuľujúceho Voráčka, ktorý zoči-voči Vejmelkovi neuspel, gólman hostí puk smerujúci po ľade medzi betóny vychytal a poslal ho späť do hry.
     
    27:27
    Slovan Bratislava dal gól!
    Tribúny sa radujú a o túto skutočnosť sa postaral RADEK SMOLEŇÁK, ktorý doklepol puk za chrbát Vejmelku, keď gólman hostí zrazil pred seba puk po strele Bačíka z pravej strany. Asistencia: Patrik Bačík.
    Belasí oslavujú gól Radka Smoleňáka
     
    28:31
    Brno sa nevzdáva a po jeho útoku puk opäť končí v lapačke Mazanca, ktorý naďalej drží sebe čisté konto.
     
    28:58
    Skalický sa presadil na pravej strane, zbavil sa hráčov hostí a z kruhu vystrelil švihom, Vejmelka puk zrazil do rohu klziska.
     
    29:27
    Král od modrej len nahadzoval puk na bránku domácich, Mazanec ho poslal na pravú stranu a Brno drží domácich v pásme.
     
    30:51
    Domáci chybovali a puk spoza bránky priletel pred bránkovisko, Radim Zohorna však nemal dostatok času na prípravu a zakončenie, Mazanec puk pohotovo vypichol a nebezpečenstvo zažehnal.
     
    31:35
    Brno naďalej v tejto tretine aktívnejším tímom, no na efektívne zakončenie si zrejme budeme musieť počkať, Mazanec aj tento strelecký pokus jedného z hráčov hostí schoval vo svojej lapačke.
     
    31:55
    Kotol domácich skanduje hlasito Kometa Brno, a po pokriku Brno Bratislava Brno aj toto gesto vystihuje atmosféru na tribúnach.
     
    32:40
    Brno dáva gól!
    Z rohu klziska ku kruhu s pukom na hokejke nakorčuľoval Hynek Zohorna, všimol si dobre postaveného medzi kruhmi MARTINA DOČEKALA, poslal mu nezištnú prihrávku a Martin cez rameno Mazanca poslal puk pod brvno domácej klietky. Asistencia: Hynek Zohorna.
     
    35:17
    Slovan vyrobil ofsajd na modrej a tak musel čiarový akciu domácim zastaviť.
     
    37:19
    Ebert vystrelil od modrej príklepom, minul bránku hostí, Slovan operuje s pukom na hokejkách v pásme Komety.
     
    38:05
    Hráme dlho bez prerušenia a strelu do priestoru tej ktorej bránky v tejto fáze hry nevidíme.
     
    38:18
    Puk v lapačke Mazanca, Brno prerušilo nahodeným pukom hru a získalo pásmo na vhadzovanie.
     
    39:14
    Hecl dostal puk do nájazdu, rútil sa sám na Vejmelku, chcel zakončiť po kľučke vľavo po ľade, Karel roztiahol betóny, priestor pri pravej žrdi vytesnil a zlikvidoval tak tutovku domácich.
     
    39:42
    Buchtele potiahol puk vpred až k bránkovisku a vystrelil z tesnej blízkosti, Vejmelka puk vyrazil späť do hry, aby vzápätí rovnakým spôsobom zlikvidoval šancu domácich z pravej strany.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám aj druhá tretine duelu, v ktorej diktovalo tempo hry Brno a držalo taktovku vo svojich rukách, Slovan však pridal druhý gól a spoliehal na brejky. Brno si vypracovalo rad akcií, ktorým chýbalo len úspešné zakončenie. No to sa podarilo Dočekalovi, ktorý kontaktným gólom vrátil hostí späť do hry. Brno hralo aktívne na puku, pomer striel medzi žrde dosiaľ 22:29. Bez ohľadu na výsledok sa tréneri oboch tímov dohodli, že po riadnej hracej dobe bude nasledovať predĺženie a aj realizácia samostatných nájazdov.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:37.
    Návšteva na dnešnom prípravnom dueli
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:19
    Po opatrnom začiatku mal krásnu šanci na palici Gulaši, ktorý príklepom z ľavého kruhu preveril pozornosť Mazanca. Marek v pokľaku puk schoval v náručí a opäť podržal tím belasých.
     
    41:51
    Brno dáva gól!
    Puk z ľavej strany na pravú popred bránkovisko poslal Hynek Zohorna a MARTIN DOČEKAL z prvej poslal puk do odkrytého priestoru domácej bránky. Asistencia: Hynek Zohorna.
     
    43:15
    Za podrazenie vyfasoval dve minúty Malec a Slovan bude mať výhodu v podobe presilovej hry.
     
    44:18
    Až teraz Slovan zamkol hostí v pásme, no chyboval na modrej, puk predsa len prekĺzol do stredného pásma, ofsajd.
     
    45:13
    Slovan hral s pukom v pásme hostí, Brno mu však palebný priestor neposkytlo. Je po presilovke belasých, bez strely na bránku.
     
    45:15
    Hostia v plnom počte, Slovan ponuku na gól neprijal.
     
    46:37
    Buchtele sa zmocnil puku v strednom pásme, zbaviť obrancu hostí sa však nedokázal a tak sme zakončenie nevideli.
     
    48:49
    Nič mimoriadne sa na hracej ploche nedeje, puk lieta z pásma do pásma, defenzíva oboch tímov hráčov súpera k streľbe nepúšťa a tak nám tu plynie akurát tak len čas.
     
    50:00
    Brejk hostí dva na jeden, Zaťovič z pravej strany nabil medzi kruhy Nahodilovi, ten vystrelil, zoči-voči Mazancovi neuspel, Marek puk vyrazil späť do hry!
     
    51:03
    Horký poslal puk z pravej strany pred bránkovisko, jeden z jeho spoluhráčov puk poslal medzi tri žrde, Mazanec aj tento puk poslal späť do hry.
     
    53:17
    Až teraz je po dlhej dobre hra prerušená, Slovan nahodil puk na bránku hostí a vybojoval pásmo na vhadzovanie.
     
    54:04
    Taimi dostal spätnú prihrávku na modrú čiaru, puk pohotovo poslal do priestoru bránky, Vejmelka však zmenu skóre nepripustil.
     
    56:03
    Buchtele vystrelil švihom z vnútornej strany pravého kruhu, Vejmelka mal ideálny výhľad a puk v pokľaku zlikvidoval.
     
    57:30
    Trochu nepresností a to na oboch stranách, ani jeden z tímov prípadnú chybu súpera však potrestať v tejto fáze hry zatiaľ nedokázal.
     
    58:09
    Vzájomné vylúčenie, Hlinka a Krejčík po dve minúty za hrubosť. Hráme štyria proti štyrom.
     
    59:03
    Puk na hokejkách hráčov Komety, čakáme, kým oba tímy na ľad pošlú čerstvé sily.
     
    59:35
    Ramstedt vyrobil zakázané uvoľnenie, arbitri hru prerušili a pozrieme si teraz vhadzovanie pred Mazancom.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sme videli jeden gól a Kometa skóre vyrovnala, po krátkej dvoj minútovej prestávke tak ide zápas do predĺženia. Pomer striel medzi žrde po riadnej hracej dobe 30:37.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:14
    Predĺženie hráme traja proti trom a dvaja previnilci na trestnej sa vrátia do hry pri najbližšom prerušení hry.
     
    63:06
    Hráme na istotu, videli sme jedne zásah Vejmelku, čas plynie.
     
    63:41
    Taimi vystrelil od modrej, Vejmelka včas roztiahol betóny na bránkovej čiare, puk zachytil a následne ho schoval pod svoju rukavicu.
     
    64:05
    Krejčík mal tutovku na palici, zachytil rozohrávku belasých a vystrelil osamotený na medzikruží, Mazanec puk vyrazil späť do hry a je jasné, kto bude brankárska jednotka belasých pre zápas v Petrohrade.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V predĺžení sme gól nevideli a tak nám hráči predvedú svoje umenie v samostatných nájazdoch.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    0:0
    Haščákov pokus Mazanec zneškodnil.
     
    1. séria
    0:0
    Viedenský to chcel medzi betóny, neuspel.
     
    2. séria
    0:0
    Zaťovič zvolil strelu, Mazanec ho vychytal bravúrne do lapačky!
     
    2. séria
    0:0
    Kašpar to chcel na kľučku, nevyšlo to.
     
    3. séria
    0:0
    Ani Vincour v kľučke neuspel.
     
    3. séria
    1:0
    Juraj Mikúš po kľučke puk poslal pod brvno bránky Komety.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
    Rozhodujúci nájazd premenil Juraj Mikúš.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa prípravný zápas dvoch spriatelených tímov, v hľadisku niekoľko krát zaznelo Slovan a Brno a diváci búrlivým potleskom vyprevadili do šatne hráčov majstrovskej Komety. V Bratislave si teraz pozrieme ďakovačku v centrálnom kruhu a to je z dnešného zápasu od nás všetko. Priaznivci belasých si zajtra môžu užiť autogramiádu svojich hokejistov a ja sa s vami lúčim, hosťom šťastnú cestu domov a belasým úspešný štart v Petrohrade želá Vladimír Korduliak. (20:19:38)
    Marek Mazanec si svojim výkonom získal publikum

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 6. Hecl (Černý), 28. Smoleňák (Bačík), rozh. náj. J. Mikúš – 33. Dočekal (H. Zohorna), 42. Dočekal (H. Zohorna)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Haščák (KOM)
    0:0   Viedenský (SBA)
    2. séria:
    0:0   zaťovič (KOM)
    0:0   Kašpar (SBA)
    3. séria:
    0:0   Vincour (KOM)
    1:0   J. Mikúš (SBA)


    HC Slovan Bratislava: Mazanec (Štepánek) – Švarný (C), Ebert, Taimi, Voráček, Bačík, Kozák, Černý, Boldižár – Kašpar (A), Viedenský, Řepík – Smoleňák, Ramstedt, Buchtele – Skalický, Šťastný, Hrnka – M. Hlinka, J. Mikúš, Hecl – Sádecký, Sloboda
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – Krejčík, O. Němec (C), Gulaši, Štencel (A), Malec, Král, Bartjes, Mikyska – Svoboda, Hruška, Vincour – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – Dočekal, Nahodil, H. Zohorna – Havránek, R. Zohorna, Horký

    Rozhodca: Jeřábek, Fraňo (CZE) – Kacej, Výleta (SVK)

    Diváci: 4.386