Barcelona – Real Madrid 1:3 (kon.)
koniec
FC Barcelona
1:3 (0:0)
Real Madrid
Nedeľa 13.08.2017, 22:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielský Superpohár
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Jedno El Clásico v ročníku 2017/18 sme už mali možnosť sledovať. Stalo sa tak 29. júna v americkom Miami. Pomerom 3:2 dokázala triumfovať FC Barcelona. O góly sa postarali Messi, Raktič, Piqué, na opačnej strane Kovačič a Asensio.
     
    Veľký súboj o španielsky Superpohár je tu! V tomto dvojzápase nepôjde ani tak o zisk trofeje, ale hlavne o to, kto z nezmieriteľného dua Real Madrid a FC Barcelona porazí toho druhého.

    FC Barcelona

    Katalánsky kouč má nového trénera, pretože Luis Enriqué už po skončení sezóny pokračovať nechcel. Nástupcom sa stal Ernesto Valverde, ktorý dlho a úspešne viedol baskický celok Athletic Bilbao.

    Najväčšou témou počas leta však bol niekto iný a síce Neymar. Brazílsky virtuóz zamieril za neuveriteľných 222 miliónov eur do PSG. Barcelone sa tak rozbilo silné trio MSN a je otázne, kto túto hviezdu nahradí. Hovorí sa o tom, že FCB chce získať z Liverpoolu krajana menom Philippe Coutinho, ale v hre je i Ousmane Dembelé z Borussie Dortmund.

    V tieni Neymara sa preto zabudlo aj na ďalšie odchody. Brankár Jordi Masip posilnil Real Valladolid, obranca Jeremy Mathieu portugalský Sporting Lisabon, bývalý talent Borja López si to nasmeroval do Hajduku Split, šikovný mladík Jordi Mboula zvolil AS Monaco a Cristian Tello zas Real Betis Sevilla.

    Barcelona však získala na pravú stranu defenzívy Portugalčana Nélsona Semeda za tridsať miliónov eur z Benficy Lisabon, odchovanca Gerarda Deulofeua, za ktorého Everton zinkasoval dvanásť mega a hosťovanie stopéra Marlona sa za polovicu posledne zmieňovanej sumy zmenilo v prestup.

    Z hosťovaní sa navyše vrátili Thomas Vermaelen, Douglas, Munir El Haddadi, Sergi Samper či Juan Cámara, ale aká bude ich budúcnosť je momentálne otázne.

    Real Madrid CF

    Na strane "Bieleho baletu" bolo pohybov na prestupovom trhu o niečo viac. Začnime však správou zo všetkých nasledujúcich najaktuálnejšou. Zinedine Zidane predĺžil zmluvu až do roku 2020.

    Real Madrid síce získal v tomto prestupovom období len dvoch hráčov, celkovo jeho prvý tím posilnilo až kvarteto futbalistov. Z úspešných hosťovaní sa vrátili dvaja mladíci. Marcos Llorente z Alavésu a Jesús Vallejo, ktorý zbieral skúsenosti v Eintrachte Frankfut. Z konkurenčného Atlética Madrid dorazil mladý ľavý obranca Theo Hernández. Ten stál 28 miliónov eur a záložník Betisu Sevilla Dani Ceballos vyšiel na sedemnásť miliónov.

    Klub hlavne hráči opúšťali a neboli to žiadne neznáme mená. Pepe nedostal novú zmluvu, zadarmo si to namieril do tureckého Besiktasu. Za Álvara Moratu bola Chelsea ochotná zaplatiť až sedemdesiat miliónov, tridsať pridal Manchester City za Danila. Málo využívaný James Rodríguez bude dva roky za desať miliónov hosťovať v Bayerne Mníchov, ten má potom možnosť Kolumbijčana za tridsať odkúpiť. Mariano pre nedostatok herného času zamieril do Olympique Lyon (8 miliónov €), Fábio Coentrao bude hosťovať v Sportingu Lisabon a Diego Llorente prestúpil k Baskom do Realu Sociedad San Sebastián (7 miliónov eur). Na hosťovania sa vybrali aj niekoľkí mladíci ako Sergio Diáz (Lugo) či Philipp Lienhart (SC Freiburg). Brankár Alexandro Craninx natrvalo posilnil Spartu Rotterdam, Enzo Fernández spolu s Burguim Deportivo Alavés.

    Real Madrid už jeden súťažný zápas v novej sezóne za sebou má. V súboji o európsky Superpohár porazil Manchester United 2:1. O góly v sieti de Geu sa postarali Casemiro a Isco.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Vidal, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitič, Busquets, Iniesta (C) – Luis Suárez, Messi, Deulofeu
    Náhradníci: Cillessen, Semedo, Denis, Mascherano, Alcácer, Digne, Sergi Roberto

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Sergio Ramos (C), Varane, Marcelo – Kovačič, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Isco
    Náhradníci: Casilla – Nacho, Ronaldo, Theo, Lucas Vazquéz, Asensio, Ceballos.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop tohto ostrosledovaného zápasu na Nou Campe mali hráči FC Barcelona, ktorí sa klasicky usadili na svojej polovici a prihrávajú si medzi hráčmi.
     
    2
    Po chybe v rozohrávke domáceho mužstva skúsil z diaľky prekvapiť vybehnutého ter Stegena Kovačič, ale svojej strele nedostal dostatočnú presnosť ani razanciu.
     
    3
    Marcelo sa dostal do problémov vedľa svojej šestnástky, pretože ho tam aktívne napádal Rakitič, ale Brazílčan to spravil tak dobre, že odkop obtrel o súpera a bude to aut.
     
    4
    Hráči Realu Madrid kombinujú v strede ihriska, odkiaľ sa nikam neponáhľajú. V úvode je to veľmi opatrné, nik nechce urobiť chybu.
     
    6
    Prvý rohový kop tohto stretnutia svojou aktivitou na krídle získali domáci futbalisti, no vo vzduchu bol najlepší kapitán súpera Sergio Ramos.
     
    7
    Real Madrid sa musí brániť na ľavej strane, kadiaľ sa hráči domáceho mužstva pokúsili preniknúť do šestnástky, lenže Marcelo všetko vyriešil a vyviezol loptu do bezpečia.
     
    8
    Marcelo tentoraz v akcii na polovici súpera, kde si vypýtal faul do jedného zo súperov. Real Madrid ostáva na lopte, lenže ju posúva iba smerom dozadu.
     
    9
    Isco perfektne prečítal rozohrávku záložník Barcelony, prešiel až k pokutovému územiu, lenže tam akcia nepokračovala cez Benzemu, ktorý loptu stratil.
     
    10
    Luis Suaréz dostal krásny pas na hranicu šestnástky, kde ho Sergio Ramos v podstate len tieňoval. Uruguajčan cez svojho strážcu zakončil iba do rukavíc Keylora Navasa.
     
    11
    Po niekoľkých súbojoch v strede poľa sa pri lopte ocitol najsilnejší Casemiro. Ten okamžite nakopol na hrot ofenzívy, Benzemu nenašiel. Na druhej strane dopredu vyrazil Messi, prihrávku na Suaréza nedal presnú.
     
    12
    Toni Kroos si telom zakryl loptu, ktorú mu chcel zobrať Rakitič a od chorvátskeho protivníka si v strede poľa dokázal vypýtať faul na svoju osobu.
     
    13
    Znova sa píska kvôli Kroosovi, ale tentoraz v strede poľa on fauloval prenikajúceho Lionela Messiho.
     
    14
    Sergio Ramos odpratal nákop do pokutového územia za autovú čiaru, takže okamžite diriguje spoluhráčov, ako sa majú správať pri bránení tejto situácie.
     
    15
    Raphael Varane sa ocitol na krídle a dokonca si chcel loptu hodiť okolo Albu do otvoreného priestoru. Ten ho zastavil aj za cenu autu. Barcelona postupne kombinuje, keďže získala loptu a dokonca prišiel pas za obranu, no Deulofeu nabiehal z ofsajdu.
     
    16
    Umtiti mal takmer veľký problém s Baleom, pretože dlhá lopta skočila za chrbát Francúza do pokutového územia, no Walesan sa k zakončeniu nakoniec nedostal. Dopredu prešiel Vidal, jeho prihrávku do druhej vlny našla len Casemira.
     
    17
    Marcelo zahnal Isca prihrávkou za autovú čiaru. Vidal sa chcel dostať dopredu po kombinácii s Rakitičom, všetko zastavil Marcelo a v spolupráci s Ramosom dostal loptu preč.
     
    18
    Karim Benzema sa pokúsil vbehnúť do pokutového územia zľava, lenže to sa mu nepodarilo. Real Madrid ale pri lopte ostal a Isco roztancoval Vidala. Strela cez pravého obrancu našla bočnú sieť.
     
    19
    Deulofeu dostal loptu do šestnástky súpera, kde ju prenechal na Luisa Suaréza a ten možno centrom trafil do ruky Carvajala. Nou Camp si pýta penalta, hlavný rozhodca nepíska.
     
    20
    Barcelona dlho kombinovala v strede ihriska, až Messimu perfektným sklzom zobral loptu Isco. Následne ju však stratil a Casemiro ho už poriadne prebrúsil cez nohy, za čo uvidí žltú kartu.
     
    21
    Barcelona síce po rozohrávke nezahrozila, ale znova išla dopredu. Luis Suaréz si hodil loptu cez Sergia Ramosa, ktorý ju zrazil a Uruguajčan do stopéra Realu narazil. Faul to nebude.
     
    22
    Benzema nezachytil prudký center do pokutového územia Barcelony, ktorý dostal na päty. Na opačnej strane ihriska už nič nedokázal vymyslieť Isco.
     
    23
    Karim Benzema išiel za dlhým nákopom rovnako, ako Vidal, avšak Francúz si pomohol faulom, takže aj keď loptu získal, pokračoval v snahe nemohol.
     
    24
    Lionel Messi sa znova rozbehol k bráne súpera. Dostal sa medzi dvoch súperov. Gareth Bale za pomoci Sergia Ramosa ho zrútili na zem. Bude to dobrá pozícia na priamy kope pre domácich.
     
    25
    Práve Lionel Messi si zobral na starosť rozohrávku, ale aj keď prekopol múr, tak medzi tri žrde nenamieril. Jeho pokusy chýbal necelý meter, aby bol Navas nútený zasahovať.
     
    26
    Isco síce získal loptu vedľa šestnástky Barcelony, ale medzi tromi hráčmi sa nedokázal k ničomu dostať. Piqué dobre vykombinoval zo situácie a odkopol do autu.
    26. Messi (BAR)
     
    27
    Pokus o rýchly prechod Messiho so Suarézom sa síce nepodaril, avšak Barcelona ešte ostala vpredu a po centri zľava zrazil Carvajal loptu na roh.
     
    27
    Gerard Piqué síce centrovaný pas zakončil, no vo vzduchu sa presadil len preto, že zahral rukou. Dostal za to žltú kartu.
     
    28
    Gareth Bale a ani Karim Benzema sa nedostali do zakončenia po dlhom pas pred ter Stegena. Všetko prihrávkou hlavou na svojho gólmana vyriešil Umtiti.
     
    29
    Messi vysunul pred šestnástku Rakitiča, no tomu ušla lopta od nohy a dostala sa k stopérovi Realu Madrid Varaneovi. Nákop na krídlo spracoval Marcelo, hľadal dobrým centrom na zadnej žrdi Balea, toho na poslednú chvíľu ubránil Alba.
     
    30
    Casemiro vyskúšal svoje strelecké šťastie z nejakých 25 metrov po tom, čo dostal veľmi veľa priestoru od hráčov Barcelony. Pokus mu nesadol, našiel len stred brány a tam pozorného ter Stegena.
     
    30
    Casemiro vyskúšal svoje strelecké šťastie z nejakých 25 metrov po tom, čo dostal veľmi veľa priestoru od hráčov Barcelony. Pokus mu nesadol, našiel len stred brány a tam pozorného ter Stegena.
     
    32
    Luis Suaréz dostal zaujímavý pas po zemi do otvoreného priestoru za obranou Realu Madrid, ale Varane bol rýchlejší a dostal loptu na Navasa, ktorý všetko vyriešil.
     
    33
    Sergio Busquets bol faulovaný v strede poľa Kroosom, ktorý veľmi rýchlo stratil loptu. Prechod Barcelony vpred skončil centrom, ten odvrátil Marcelo. Následný pokus Albu, prihrávka do malého vápna na Messiho, skončila zákrokom Navasa.
     
    34
    Po rohovom kope sa domáci futbalisti do zakončenia nedostali, no ostali vedľa pokutového územia Realu, kde sa snažia kombinovať a stále zatápať obrane protivníka.
     
    35
    Pas Isca na Balea neskončil podľa predstáv, zachytil ho Alba. Na druhej strane sa však stalo niečo podobné, nakoľko prízemnú prihrávku za obranu našiel Sergio Ramos.
     
    36
    Luis Suaréz si narazil s Rakitičom a mohol ísť do obrovskej šance, v poslednej chvíli na roh odkopol Danny Carvajal. Na rohy je to už 4:0 pre domácich.
     
    37
    Barcelončania rozohrali na krátko a center prišiel až po dlhej chvíli. Ten sa navyše stal obeťou Sergia Ramosa. Loptu už má Real Madrid.
     
    37
    Isco vnikol do šestnástky, znova zamotal hlavu Vidala a nečakanou prihrávkou pod seba vyzval na strelu z prvej Balea. Jeho pokus vyráža ter Stegen.
     
    38
    Po rohovom kope vyrazil do protiútoku Deulofeu, ktorého nepustil cez seba Carvajal a následnú prihrávku pre Suaréza prečítal Kovačič.
    38. Bale (REA)
     
    39
    Po kombinácii domácich sa to pokúsil rýchlym pasom zrýchliť Messi, jeho pokus vyzvať Suaréza z prvej odkopol Varane. Barcelona kombinuje ďalej.
     
    40
    Lionel Messi si tentoraz na seba zobral veľké sústo, pretože Casemiro proti nemu zahral rezolútne, ale čisto a loptu mu odobral. Brazílčana následne zdvojila dvojica Busquets – Messi a jeden z nich dostal žltú. Vyzerá to práve na Messiho.
     
    41
    Gareth Bale išiel za loptou sklzom, rovnako tak aj Sergio Busquets. Walesan bol však pomalší, takže po tvrdom zákroku vidí kartu aj on.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Carvajal (Real Madrid CF).
     
    42
    Po faule Carvajala na Iniestu rozohral priamy kop centrom Lionel Messi, všetko hlavou vyriešil Sergio Ramos, ktorý dostal loptu na aut.
     
    43
    Barcelona ostala kombinovať na polovici súpera, kde znova predvádza svoje typické prihrávky, lenže momentálne sa drží veľmi ďaleko od brány Keylora Navasa.
     
    44
    Real Madrid sa len platonicky snaží v týchto chvíľach napádať rozohrávku súpera v strede ihriska. Domáci to následne zrýchlili, center Albu našiel pripraveného Varanea.
     
    45
    Vpredu sa teraz usadil Real Madrid. Lopta sa dostala z ľavého krídla na pravé. Odtiaľ centroval Carvajal, Bale hlavičkoval z hranice malého vápna bránený Vidalom nad.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    FC Barcelona má zatiaľ opticky navrch, ale aj Real Madrid hrozí a to hlavne z protiútokov. Dá sa povedať, že oba tímy mali po jednej veľkej šanci. Najskôr pálil nad z priameho kopu Lionel Messi, na druhej strane strelu Garetha Balea vyrazil ter Stegen. V podstate je to ale veľmi opatrné stretnutie.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nestriedal ani jeden tréner, takže oba tímy začínajú tak, ako odštartovali aj celý zápas.

    FC Barcelona: ter Stegen – Vidal, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitič, Busquets, Iniesta (C) – Luis Suárez, Messi, Deulofeu

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Sergio Ramos (C), Varane, Marcelo – Kovačič, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Isco
     
    47
    Raphael Varane si poradil s prihrávkou za obranu Realu Madrid, nakoľko bol rýchlejší ako Deulofeu a dokázal pred ním loptu odvrátil. Medzičasom sa začalo rozcvičovať niekoľko hosťujúcich hráčov vrátane Cristiana Ronalda.
     
    48
    Lionel Messi sa do šestnástky neprebil, nakoľko mu cestu skrížili hneď štyria hráči. Perfektne mu pod nohy spadol Varane a loptu čistým a presným sklzom vypichol.
     
    49
    Karim Benzema dokázal vo výskoku, chrbtom k bráne a medzi dvomi obrancami súpera spracovať nákop Sergia Ramosa, no zakončiť alebo prihrať už nezvládol.
     
    50
    Real Madrid dal gól!
    Hostia napriek predošlému momentu ostali v ofenzíve a získali roh. Ten síce nebezpečný nebol, ale po centri Marcela zľava si GERARD PIQUÉ loptu nešťastne nasmeroval do vlastnej brány.
     
    51
    Jordi Alba potiahol loptu po ľavej strane dopredu, prenechal ju na Deulofeua, avšak ten vrátil len vzad. Barcelona kombinuje na polovici súpera.
     
    52
    Deulofeu zle prihral na Suaréza, takže Isco s Benzemom prešli po ľavej strane až do šestnástky Barcelony. Pokus o prihrávku od Francúza bol zrazený na rohový kop.
     
    53
    Na roh najlepšie zareagoval Piqué, lenže po vyvezení lopty od Suaréza sa Lionel Messi ďaleko nedostal, nakoľko mu nedal ani sekundy jeden z dobre postavených hráčov Realu.
     
    53
    Vidal sa dostal na pravej strane k veľmi nebezpečnému centru, ktorý v malom vápne nedokázal zakončiť Messi a následná strela Deulofeua spred malého vápna konč vedľa.
     
    54
    Real Madrid mal teraz aj šťastie, možno preto po rozohrávke Keylora Navasa upokojuje hru v strede ihriska a smerom dopredu sa nehrnie za každú cenu.
     
    55
    Marcelo mal strašne veľa priestoru na ľavej strane, počkal ešte na Benzemu, ktorý sa pohral s Piquém a položil ho na zadok. Následne prihral do malého vápna, kde sa prázdna brána otvorila pred Carvajalom, lenže skvelý zákrok predviedol Alba a zachránil Barcelonu od takmer istého gólu.
     
    56
    Ivan Rakitič prenikal smerom k šestnástke Realu, avšak zozadu dobehol Toni Kroos a sklzom Chorváta poslal na zem. Ďalšia dobrá pozícia na priamy kop pre Messiho.
    56. Alba (BAR)
     
    57
    Lionel Messi namieril svoju strelu iba do múru z hráčov Realu Madrid. Pokus o kontru Isca zastavil aj za cenu žltej karty Sergio Busquets.
     
    58
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Cristiano Ronaldo.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Deulofeu, prichádza Denis Suaréz.
     
    59
    Po centri z priameho kopu do šestnástky Realu Madrid prišiel na rad aj roh a z neho veľmi dobrá hlavička Luisa Suaréza. Keylor Navas reflexívne zachránil hostí od inkasovania.
     
    60
    Isco bol v zakončení na opačnej strane, avšak siedma strela Realu Madrid v tomto stretnutí Španielovi nesadla a skončila vedľa priestoru brány ter Stegena.
     
    61
    Cristiano Ronaldo si nabehol za obranu, ale kolmica od Isca na neho kvôli zákroku Umtitiho neprešla. Následne sa síce prihrávka Carvajala k Portugalčanovi už dostala, no útočník stál v ofsajde.
     
    62
    Cristiano Ronaldo si po prihrávke Kroosa hodil loptu v šestnástke na ľavačku a chcel prestreliť Piquého. Ten jeho pokus zrazil na rohový kop.
     
    63
    Luis Suaréz sa dostal do ofsajdu po tom, ako Vidal založil rýchly protiútok a našiel Uruguajčana úplne voľného v šestnástke protivníka. Išlo o tretí ofsajd Barcelony, celkovo siedmy v zápase.
     
    64
    Marcelo v sklze zrazil pokus o center v podaní Aleixa Vidala, Real Madrid sa bude musieť brániť siedmemu rohu súpera. Všetko najskôr vyriešil Carvajal, no Suaréz loptu späť dobehol na bránkovej čiare, prihral pod seba a Varane si takmer strelil vlastný gól!
     
    65
    Nasledoval teda ďalší roh, po tomto sa už Barcelončania k zakončeniu nedostali. Hostia odkopli, domáci sa vrátili späť a znova kombinujú.
     
    66
    Lionel Messi sa uvoľnil cez dvoch hráčov, prihral na krídlo, kde bol Denis Suaréz, no ten cez Carvajala neodcentroval. Hostia sa rohu ubránili, aby prišla nepresná strela Vidala spoza vápna.
     
    67
    Mateo Kovačič má nejaké zdravotné problémy, ktoré sú zapríčinené nedávnym súbojom so stopérom Umtitim. Uvidíme, či bude musieť Zinedine Zidane striedať.
     
    68
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Kovačič, prichádza Asensio.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Iniesta, prichádza Sergi Roberto.
     
    69
    Luis Suaréz získal roh, ktorý rozohrali domáci na krátko, aby prišla kolmica do šestnástky, avšak center Messiho do malého vápna chytil Keylor Navas.
     
    70
    Po súboji Luisa Suaréza so Sergiom Ramosom nasledoval rohový kop, ktorý rozohral Lionel Messi veľmi zlým a pretiahnutým centrom. Ten nedokázal na hracej ploche zachytiť žiadny hráč.
     
    71
    Gareth Bale vyslal krásny center do šestnástky, kde našiel voľného Cristiana Ronalda. Portugalčan neváhal a pokúsil sa spred päťky o nožničky, priestor brány minul.
     
    72
    Cristiano Ronaldo prenechal loptu na hranici šestnástky súpera Marcelovi, čím zmiatol hneď dvojicu hráčov, avšak strelu Brazílčana zastavil nemecký gólman ter Stegen. Samotný Ronaldo o niekoľko sekúnd neskôr zúžitkoval kolmicu na skórovanie, gól pre ofsajd neplatí.
     
    73
    Luis Suaréz posunul loptu do pokutového územia pre Denisa Suaréza, no technická strela Španiela z prvej išla do stredu brány, kde bol pripravený Keylor Navas.
     
    74
    Barcelona sa snaží otupiť snahu Realu Madrid, ktorého akcie sú v posledných minútach veľmi nebezpečné a po snahe na pravej strany "Valverdeovci" získali roh.
     
    75
    Lionel Messi poslal veľmi jedovatú strelu spoza šestnástky, ktorú Keylor Navas fantasticky vyrazil a následne si poradil aj s dorážkou zblízka. Úžasný zákrok!
    75.
     
    76
    Luis Suaréz si pri bránkovej čiare prehodil Navasa, lopta mu ušla vedľa brány a tak sa doslova hodil o zem. Toto simulovanie mu rozhodca "zožral" a je tu penalta.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Navas (Real Madrid CF).
     
    77
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI to kopol po svojej ľavej ruke, zatiaľ čo kostarický brankár Keylor Navas sa hodil do opačnej strany, a tak je trinásť minút pred uplynutím riadnej hracej doby vyrovnané.
    77. Messi (BAR) - 1:1
     
    78
    Barcelona je teraz na koni a po rýchlom protiútoku, ktorý potiahol Messi, zakončoval z vnútra šestnástky Luis Suaréz, avšak priestor brány minul a navyše bol v ofsajde.
     
    79
    Cristiano Ronaldo centroval z krídla do šestnástky, kde si nabiehali dvaja hráči Realu Madrid, pri lopte bol ako prvý brankár ter Stegen.
     
    80
    Real Madrid dal gól!
    Hostia predviedli svoj ukážkový protiútok a znova idú do vedenia! CRISTIANO RONALDO dostal loptu do otvoreného priestoru, potiahol si ju k šestnástke, kde sa pohral s nešťastníkom Piquém a jeho nádherná strela do rohu brány nedala ter Stegenovi najmenšiu šancu.
    80. Ronaldo (REA) - 1:2
     
    81
    Cristiano Ronaldo si pri oslave gólu vyzliekol dres, takže ešte dostal žltú kartu.
     
    81
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Bale, prichádza Vazquéz.
     
    82
    Tak toto je neuveriteľný záver zápasu! Cristiano Ronaldo sa tlačil za dlhou loptou do šestnástky súpera, kde sa pretláčal s Umtitim. Kontakt tam rozhodne bol, takže je otázne, či sa jednalo o simulovanie, no hlavný rozhodca to tak videl. Portugalská hviezda sa tak po druhej žltej karte porúča do spŕch.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Rakitič, prichádza Paco Alcácer.
    83. Ronaldo (REA)
     
    84
    Strhujúci futbal nás určite ešte čaká, pretože emócie sú znova na programe. Niečo si tam vysvetľujú Busquets a Carvajal, zatiaľ čo domáci hráči aj bez toho, aby sa rozhodca oprel pľúcami do píšťalky a znova začal hru, hrajú ďalej.
     
    85
    Ďalšie menšie strkanice, tentoraz pred šestnástkou Realu Madrid, kde streľeal Luis Suaréz z ťažkej pozície nad bránu Keylora Navasa.
     
    86
    Dlhý pas za defenzívu Realu Madrid Jordi Alba v šestnástke súpera nezachytil, rozohrávať preto môže Keylor Navas, no dáva si na čas. Musí si ale dať aj pozor, pretože jednu žltú už má, tak aby nedopadol ako Ronaldo.
     
    87
    Barcelone sa kráti čas, ale na jej hráčoch je vidieť, že v závere chce ešte niečo vymyslieť. Center na Sergiho Roberta však presný nebol.
     
    88
    Marco Asensio si pri postrannej čiare vypýtal faul od Aleixa Vidala a Marcelo pri rozohrávke naťahuje čas. Do konca už ostáva iba niečo cez dve minúty riadnej hracej doby.
     
    89
    Barcelona síce drží loptu na svojich kopačkách v okolí pokutového územia Realu Madrid, avšak hostia hráčov súpera veľmi dobre vytláčajú do málo nebezpečných pozícií.
     
    90
    Real Madrid dal gól!
    Hostia nemajú problém ani v desiatich a bez Cristiana Ronalda, pretože po ďalšom protiútoku si loptu spracoval na hranici šestnástky MARCO ASENSIO, pozrel sa na bránu a neskutočne presnou ranou sa trafil do bližšieho rohu brány ter Stegena. Inak, brániť v tejto situácii španielskeho mladíka mal kto iný, než Piqué.
    90. Asensio (REA) - 1:3
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Barcelona ešte získala rohový kop, avšak hlavička Gerarda Piquého sa nepodarila a namierila mimo priestor troch žrdí.
     
    90+3
    Prudká strela spoza šestnástky Realu Madrid sa stala obeťou Sergia Ramosa, ktorý tento pokus zrazil a nepustil teda Barcelonu do šance.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Dámy a páni, druhý polčas bol proste neuveriteľný. Gerard Piqué si dal najskôr vlastný gól, aby Lionel Messi reagoval z vymyslenej penalty po filmovaní Luisa Suaréza, lenže striedajúci Cristiano Ronaldo krásnou strelou vyrovnal. Potom sa síce nechal vylúčiť, čo nakoniec Realu Madrid nevadilo, nakoľko talentovaný mladík Asensio trafil krásne do rohu brány a stanovil konečný výsledok na 1:3, čo je pre "Biely balet" pred odvetou skvelá pozícia. (23:54:59)

    Matej Kubove

    Góly: 77. Messi – 50. Piqué (vla.), 80. Ronaldo, 90. Asensio

    Karty:   27. Piqué (BAR), 40. Messi (BAR), 57. Busquets (BAR) – 20. Casemiro (REA), 41. Bale (REA), 41. Carvajal (REA), 76. Navas (REA), 81. Ronaldo (REA)   82. Ronaldo (REA)


    FC Barcelona: ter Stegen – Vidal, Piqué, Umtiti, Alba – Rakitič, Busquets, Iniesta (C) – Luis Suárez, Messi, Deulofeu
    Náhradníci: Cillessen – Semedo, Denis Suaréz, Mascherano, Alcácer, Digne, Sergi Roberto

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Sergio Ramos (C), Varane, Marcelo – Kovačič, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Isco
    Náhradníci: Casilla – Nacho, Ronaldo, Theo, Lucas Vazquéz, Asensio, Ceballos
    Streda 16.08.2017
    Real Madrid - Barcelona 2:0

    Góly: 4. Asensio, 39. Benzema

    Karty:   89. Suaréz (BAR), 90+3. Mascherano (BAR)