SR 18 – Bielorusko U18 sk 1:4 (kon.) | Olomouc – Třinec 2:4 (kon.) | Slavia – Benátky n/J 4:1 (kon.)
Chomutov – Liberec 1:6 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | B. Bystrica – Cracovia sk 9:4 (kon.)
Poprad – Zvolen 6:1 (kon.) | Kometa Brno – HC Slovan sk 3:0 (kon.) | Vítkovice – Znojmo 4:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
6:1 (2:1, 3:0, 1:0)
HKM Zvolen
Štvrtok 03.08.2017, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný letný podvečer a vítam vás pri sledovaní hokejového on-line prenosu. Príprava na novú sezónu je v plnom prúde a s ňou sú spojené aj prípravné zápasy. Dnes budeme v Poprade svedkami duelu dvoch tipsportligových tímov – HK Poprad a HKM Zvolen. Stretnutie sa začína o 18:00.

    HK Poprad

    Popradčania v uplynulej sezóne skončili už vo štvrťfinále na hokejkách Nitry a mohli tak už od týchto chvíľ pomýšľať na budovanie kádra pred ďalšou sezónou. Počas tejto prestávky sa Poprad vystužil už o niekoľko zaujímavých mien a v klube zároveň ostáva trénerská dvojica Ozimák, Štolc. Na post brankára Poprad angažoval kanadsko-ruskú dvojicu Corbeil – Kostenko, okrem nich sa k mužstvu pridali aj útočníci Denis Vikarev, Michael Vandas, Radomír Heizer, Jindřich Abdul, Rastislav Gašpar, Marek Mašlonka, Richard Rapáč. Do zadných radov Poprad prilákal Erika Čaládiho, Petra Koniga, Daniela Brejčáka, Tomáša Rusinu, či Jimmyho McDowella. Poprad má už za sebou aj jeden prípravný zápas. Predvčerom cestoval do Košíc. Kamzíci dokázali oceliarov poraziť 1:2.

    HKM Zvolen
    Zvolen takisto ako Poprad v minulej sezóne skončil pred bránami semifinále, ale len tesne. So Žilinou prehral v sérii 4:3 a predviedol sympatické výkony. Pod vedením trénera Petra Mikulu Zvolenčania formujú káder na novú sezónu a pod Pustý hrad mieri niekoľko zaujímavých mien, najmä legionárov. Do Zvolena prišiel útočník Coffman, brankár Climie, kanadský obranca Ross, ruský útočník Raisov, či ďalší kanadský útočník Spencer Asuchak. Zo slovenských hokejistov Zvolen podpísal Milana Kytnára, či navrátilca Michala Chovana. Pre rytierov bude zápas v Poprade prvou skúškou v novej sezóne.

    Pevne veríme, že uvidíme zaujímavú konfrontáciu dvoch tipsportligových tímov, ktoré sa opäť snažia dostať sa po letných dovolenkách do zápasového nasadenia.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostenko (Corbeil) – D. Brejčák (A), Ignatov, Krempaský, König, Rusina, D. Šterbák, Krmenčík, Bdžoch – Kroták, Vikarev, Vandas – Štrauch, Mlynarovič (A), Svitana (C) – Bogoslovskij, Lichanec, Václav – B. Šterbák, Bjalončík, Bednarčík

    HKM Zvolen: Babík (Šimko) – M. Novák (A), Dubeň, Bokroš, Andersons (C), Ťavoda (A), Drgoň, Ondris, Priatka – Török, V. Fekiač, Raisov – Vidělka, Cutt, Obdržálek – Kelemen, Jakubík, Ďaloga – J. Tatar, Tomčák, Marcinek.
     
    Oba tímy už máme na ľadovej ploche. Popradčania nastúpia v bielych dresoch, zvolenskí hokejisti v modrých.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:24
    Úvodné buly stretnutia vyhrali zvolenskí hokejisti, ktorí však iba nahodili puk do pásma a nevytvorili si streleckú príležitosť.
     
    01:01
    Šikovne to teraz vymysleli hostia. Spomedzi kruhov vystrelil švihom po prihrávke Obdržálek a Kostenko musel vytiahnuť ihneď svoj ľavý betón.
     
    01:45
    Denis Šterbák posunul po krídle na Václava. Domáci sa prvýkrát dostali do pásma, ale ich akcia sa skončila v rohu klziska.
     
    02:27
    Bednarčík smeroval s pukom do pásma a aj keď bol už tiesnený zozadu protihráčom, dokázal vyslať aspoň ľahkú strelu. Jeho zakončenie šlo do Babíkovho betónu.
     
    03:01
    Brejčák vyskúšal pozornosť gólmana Babíka aj nenápadne z ostrého uhla. Zvolenský gólman vytiahol svoj betón a strelu vyrazil.
     
    03:22
    Po predchádzajúcej akcii domáceho tímu sa zvolenská bránka vychýlila zo svojho stáleho postavenia a rolbári to musia napraviť. Bude sa vhadzovať pred Babíkom.
     
    03:48
    Vandas stratil puk v strednom pásme, čo sa snažil využiť Fekiač, ktorý potom z rohu klziska ihneď hľadal Nováka. Prihrávku domáci hráči vypichli.
     
    04:37
    Svitana potiahol akciu po pravom krídle, no nedokončil ju. Zvolenčania potom vyštartovali do protiútoku, z pravej strany vystrelil Obdržálek, ale mieril do Kostenkovho betónu.
     
    05:18
    Poprad dal gól!
    Domáci strieľajú otvárací gól! Pred zvolenskou bránkou bol frmol, v ktorom sa najlepšie zorientoval Václav, posunul nakrátko na VLADISLAVA BOGOSLOVSKÉHO, ktorý doklepol puk do brány.
    Asistencie: Rastislav Václav, Peter Lichanec.
     
    06:32
    Zvolen si zahrá presilovku. Martin Bdžoch dostáva dve minúty za faul lakťom.
     
    07:05
    Cutt bol šikovne postavený pred bránkou a snažil sa tečovať Obdržálkovu strelu. Kostenko si urobil poriadky okolo seba a hra bola prerušená.
     
    07:38
    Svitana sa dostal do šikovného úniku, v ktorom vyzvŕtal zvolenského obrancu kľučkami a bekhendom zakončil. Babíkovi puk prepadol a skončil za bránkou.
     
    08:40
    Paločko vykorčuľoval po pravom krídle, urobil pár kľučiek, no napokon vystreliť sa mu nepodarilo. Podarilo sa to ale následne Bednarčíkovi, no jeho strela letela priamo do Babíkovej lapačky.
     
    09:11
    Török nejak prepasíroval puk pred Kostenka, no iba tam pred bránkoviskom skackal a Kostenko ho v pokoji skryl pod lapačku.
     
    09:44
    Michael Vandas vykorčuľoval zľahka po pravom krídle a vystrelil. Strela to bola šikovná a Babíkova lapačka ale šikovnejšia.
     
    10:29
    Václav vykorčuľoval po obvode kruhu a z vrcholu sa snažil Babíka prekvapiť strelou. Zvolenský brankár mal lapačku opäť na správnom mieste.
     
    11:52
    Novák potiahol akciu po pravom krídle a vystrelil spoza kruhu. Jeho zakončenie skončilo bezpečne v Kostenkovej lapačke a Kostenko ihneď rozohrával.
     
    12:47
    Vikarev hľadal prihrávkou pred bránu Vandasa, ktorý strieľal z prvej, no už mu protihráč zblokoval hokejku.
     
    12:59
    Poprad bude hrať prvú presilovku. Lukáš Dubeň dostáva dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    13:32
    König strieľal ihneď z prvej od modrej čiary. Jeho strela skončila v Babíkovej výstroji.
     
    14:54
    Lichanec sa otočil na modrej čiare a švihom poslal puk smerom na bránku. Nikto ho však netečoval a Zvolenčania sa potom dokázali oslobodiť.
     
    16:01
    Vidělka ostal voľný medzi kruhmi, no nepodarilo sa mu trafiť priestor brány. Jeho zblokovaná strela mierila ponad Kostenka a skončila na plexiskle.
     
    16:42
    Poprad dal gól!
    Poprad sa dostáva do dvojgólového vedenia a naozaj zaujímavým spôsobom. Babík vykorčuľoval von z bránky, aby stihol puk skôr ako Vandas, no odstrelil ho iba priamo na hokejku ARNEHO KROTÁKA, ktorý ako skúsený útočník neváhal, okamžite strieľal a trafil do prázdnej bránky.
    Asistencia: Michael Vandas.
     
    17:24
    Andreas Štrauch si vytvoril dobrú streleckú pozíciu, odtiahol sa od protihráča a švihom zakončil. Babíkovi puk prepadol a Zvolenčania museli ihneď uhasiť oheň.
     
    18:41
    Bednarčík už nevedel, čo s pukom, tak to urobil podľa jasného hokejového porekadla, keď nevieš čo s pukom, vystreľ na bránu alebo daj gól. Gól z toho nebol, Babík strelu zachytil.
     
    19:15
    Zvolen si zahrá v závere tretiny presilovku. Marek Krmenčík je vylúčený za podrazenie.
     
    19:58
    Zvolen dal gól!
    Šikovná akcia hostí sa končí gólom do domácej šatne. Medzi kruhmi posunul puk Fekiač LUKÁŠOVI DUBEŇOVI, ktorý z prvej trafil do odkrytej časti brány a znížil.
    Asistencia: Viktor Fekiač.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvú tretinu zvládli lepšie domáci hokejisti, ktorí boli aj aktívnejší. Strelili dva góly, Zvolen sa presadil jedenkrát.
    Druhá tretina sa začína približne o 18:49.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:45
    Druhú tretinu začali útočnejšie kamzíci. K strele z pravého kruhu sa dostal Štrauch, ale jeho pokus Babík bezpečne zachytil.
     
    21:20
    Mlynarovič vyslal strelu z pravého kruhu, no tá letela vedľa bránky. Následne vyštartovali do útoku hostia. Kostenko vykryl Vidělkovu strelu.
     
    22:05
    Václav krížnou prihrávkou našiel Lichanca, ktorý ešte stihol napriahnuť a páliť. Strelu mu však protihráči zablokovali.
     
    22:37
    Zvolen si zahrá presilovú hru. Za držanie si dvojminútový trest odpyká Tomáš Rusina.
     
    23:24
    Török posúval krížom na Raisova, ten strieľal z prvej spred bránky, ale nedokázal ju už trafiť. Kostenko si mohol vydýchnuť.
     
    24:55
    Presilovku si zahrajú domáci. Zvolenčania ukázali, ako sa nemá striedať a dostávajú dve minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
     
    25:16
    Od modrej vypálil Ignatov, jeho delovka skončila na výstroji gólmana Babíka.
     
    25:34
    Kroták vypálil z prvej po prihrávke z pravého kruhu. Jeho strelu ešte dokázal tečovať Lichanec, ale už sa mu nepodarilo usmerniť ju do brány.
     
    26:10
    Brejčák krížom krásne našiel Krotáka, ktorý už mohol strieľať, no ešte to chcel vyšperkovať prihrávkou na Vandasa, ale ten už puk netrafil.
     
    27:37
    Kostenko si po dlhšej dobe siahol na puk. Od modrej tvrdo vypálil Janis Andersons. Jeho delovku do lapačky bezpečne zachytil práve popradský gólman.
     
    27:46
    Poprad bude hrať v oslabení. Denis Šterbák dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    28:37
    Drgoň z ľavej strany tvrdo vypálil, ale puk letel mimo a následne už ho Zvolenčania zachytiť nedokázali.
     
    29:09
    Poprad dal gól!
    Kamzíci strieľajú gól v oslabení! Zvolenčania si nepostrážili stredné pásmo, CHRISTIÁN BEDNARČÍK prebral puk, šiel sám na bránu a perfektným blafákom zakončil pomedzi Babíkove betóny!
    Asistencie: Peter Bjalončík, Daniel Brejčák
     
    30:10
    Štrauch sa šikovne preštrikoval z rohu klziska poza bránku až pred Babíka. Následne vystrelil, strela bola mierne blokovaná a Babík ju zastavil betónom.
     
    30:30
    Tento raz sa vo štvorici budú brániť Zvolenčania. Patrik Marcinek dostáva dve minúty za faul kolenom.
     
    30:45
    Poprad má ešte lepšiu možnosť. Ján Ťavoda inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    31:09
    Poprad dal gól!
    Kamzíci využívajú prvú presilovku a ešte majú k dispozícii minútu a 36 sekúnd. Štrauch posunul poza bránku krížom Mlynarovičovi, ten sa na chvíľu rozhliadol a pred bránkoviskom našiel neobsadeného MARTINA KREMPASKÉHO, ktorý z prvej zakončil pomedzi Babíkove betóny!
    Asistencie: Samuel Mlynarovič, Andreas Štrauch.
     
    31:43
    Poprad dal gól!
    Aj druhá hra v početnej prevahe je využitá! Popradčania dokázali perfektne zacloniť Babíkovi, DENIS ŠTERBÁK si počkal na správny moment a delovkou prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.
    Asistencie: Vladislav Bogoslovskij, Rastislav Václav.
     
    32:56
    Zvolenčania však ihneď zvýšili obrátky a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Marcinek smeroval dopredu po pravej strane, dostal sa medzi kruhy a vystrelil. Kostenko absolútne stopercentný.
     
    33:51
    Tomčák korčuľoval za pukom, no nebol dostatočne rozbehnutý. Ešte na modrej čiare ho odstavila dvojica domácich a zmarila mu pokus o únik.
     
    34:46
    Mlynarovič si puk medzi kruhmi nespracoval, no podarilo sa to Krempaskému, ktorý okamžite bez váhania strieľal. Babík použil na zneškodnenie svoju hokejku.
     
    36:01
    Zvolen bude môcť s pomocou presilovky znížiť. Peter Lichanec dostáva dve minúty za držanie.
     
    37:13
    Popradčania sa zatiaľ bránia stabilne. Zvolen vyslal asi len jednu strelu bránu a aj tá nebola veľmi nebezpečná.
     
    37:31
    Tak Zvolenčanom striedania dnes nejdú. Hráčska lavica HKM dostáva trest za príliš veľa hráčov na ploche.
     
    38:40
    König to od modrej vyskúšal, no jeho delovka smerovala vedľa brány. Poprad ostáva aj naďalej v pásme, no iba si hráči posúvajú medzi sebou puk.
     
    39:45
    Poprad sa necháva v závere tretiny vylúčiť. Peter König dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej časti boli domáci suverénnejší. V 30. minúte sa presadil Bednarčík, potom zvýšil Krempaský a piaty gól pridal Šterbák.
    Tretia dvadsaťminútovka sa začne približne o 19:37.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 800 divákov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:51
    Zvolenčania začínajú tretiu tretinu presilovkou a ihneď sa im podarilo dostať do pásma. Bolo to však bez zakončenia, puk sa iba presúval zo strany na stranu. Hra je teraz prerušená kvôli posunutej bránke.
     
    41:57
    Popradčania prežili oslabenie a už hrajú v pätici. Práve v momente, keď šli hostia do útoku a Kelemen strieľal z ľavého kruhu. Puk skončil ale iba na ochrannej sieti.
     
    43:01
    Tomčák vykorčuľoval po pravom krídle a vystrelil príklepom. Jeho zakončenie skončilo na zadnom mantineli.
     
    43:49
    Popradčania sa budú musieť brániť. Daniel Brejčák dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    44:36
    Ťavoda posúval po modrej čiare Ondrisovi, ktorý vypálil z prvej. Sergej Kostenko si postrážil svoju svätyňu a puk podržal.
     
    45:22
    Ján Ťavoda sa šikovne preštrikoval po pravom krídle a dokázal zakončiť z tesnej blízkosti. Puk letel na Kostenkov betón.
     
    46:53
    Krempaský sa pomocou šikovnej kľučky uvoľnil a následne vypálil z pravého kruhu príklepom. Puk však letel mimo.
     
    47:21
    Vandas naservíroval krížom ako na podnose Krotákovi, ktorý mal už pred sebou takmer celú odkrytú bránu, no mieril nad!
     
    48:02
    Ondris sa snažil šikovnou strelou prekvapiť Kostenka, švihom strieľal z pravého kruhu, no puk letel vedľa.
     
    49:52
    Zvolen sa bude musieť brániť vo štvorici. Lukáš Dubeň dostáva trest za podrazenie.
     
    50:41
    Arne Kroták to skúsil individuálne, dostal sa dopredu po pravom krídle, pretlačil sa pred bránku, no mieril iba do Babíka.
     
    51:42
    Kelemen šikovne krížom posunul Ďalogovi, ktorý vystrelil spomedzi kruhov. Jeho strelu ešte tečoval domáci Krempaský a skoro si nechtiac trafil do vlastnej brány. Puk však letel mimo.
     
    52:31
    Rusinovi sa podarilo udržať pásmo, okamžite posunul na Lichanca, ktorý vyskúšal Babíka švihom. Jeho vyrážačka bola na správnom mieste.
     
    52:53
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa radujú zo šiesteho gólu. Lichanec na malom priestore pred bránkoviskom dokázal pripraviť príležitosť pre RASTISLAVA VÁCLAVA, ktorý z prvej prestrelil Babíka!
    Asistencie: Peter Lichanec, Denis Šterbák.
     
    53:36
    Perfektný zákrok od Kostenka! Raisov pred bránkoviskom naservíroval Törökovi, ktorý vystrelil z prvej, no objavil sa tam zázračný betón domáceho gólmana.
     
    53:37
    Zvolen si bude môcť zahrať presilovku. Peter Bjalončík dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    54:55
    Vandas sa dostal k odrazenému puku z rohu klziska a poslal ho preč. Zvolenčania sú zatiaľ v presilovke bezzubí.
     
    56:20
    Lichanec posunul do rohu klziska Václavovi, ktorý však už Bogoslovského nenašiel. Zvolenčania získali puk vo vlastnom pásme.
     
    56:49
    Tomčákovi sa podarilo uvoľniť na pravom kruhu a vystreliť. Jeho zakončenie však skončilo mimo bránky.
     
    57:18
    Poprad bude ešte v závere tretiny hrať presilovku. Nino Ondris je vylúčený na dve minúty za držanie.
     
    58:27
    Kroták šikovne našiel medzi kruhmi Vandasa, ktorý vystrelil švihom, no nechal vyniknúť brankára Babíka. Ten totižto predviedol krásny semafor.
     
    59:04
    Babík si pripísal na konto ďalší úspešný zákrok a vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme videli ešte jeden gól. Václav v 53. minúte upravil na konečných 6:1. Zvolen odštartoval zápasovú prípravu veľmi neúspešne. Popradčania si naopak pripisujú druhé víťazstvo v príprave.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:09:53)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 6. Bogoslovskij (Václav, Lichanec), 17. Kroták (Vandas), 30. Bednarčík (Bjalončík, D. Brejčák), 32. Krempaský (Mlynarovič, Štrauch), 32. D. Šterbák (Bogoslovskij, Václav), 53. Václav (Lichanec, D. Šterbák) – 20. Dubeň (Fekiač)


    HK Poprad: Kostenko (Corbeil) – D. Brejčák (A), Ignatov, Krempaský, König, Rusina, D. Šterbák, Krmenčík, Bdžoch – Kroták, Vikarev, Vandas – Štrauch, Mlynarovič (A), Svitana (C) – Bogoslovskij, Lichanec, Václav – B. Šterbák, Bjalončík, Bednarčík
    HKM Zvolen: Babík (Šimko) – M. Novák (A), Dubeň, Bokroš, Andersons (C), Ťavoda (A), Drgoň, Ondris, Priatka – Török, V. Fekiač, Raisov – Vidělka, Cutt, Obdržálek – Kelemen, Jakubík, Ďaloga – J. Tatar, Tomčák, Marcinek

    Diváci: 800