Tlačová konferencia DAC Dunajská Streda (kon.) | Tisková konference k ITS Cup 2017 (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia DAC Dunajská Streda

Pondelok 17.07.2017, 09:00Tlačové konferencie
     
    Súpiska pre Fortuna ligu 2017/18:

    Brankári: Száraz, Macej, Slávik
    Obrancovia: Huk, Kocsis, Kwin, Koštrna, Živković, Davis, Špiriak, Šatka, Kosorín, Bajić
    Stredopoliari: Ljubičić, Pačinda, Ľupták, Vida, Pambou, Moďoroší, Domonkos, Čmelík, Kontár, Aluku
    Útočníci: Mervó, Almási, Mészáros, Šafranko, Divković

    Tréner: Marco Rossi
    Asistenti trénera: Cosimo Inguscio, Giovanni Costantino, Branislav Fodrek
    Kondičný tréner: Csaba Gábriš
    Tréner brankárov: Martin Raška
    Rehabilitačný odborníci: Ágnes Szilágyi, Juraj Ludik
    Lekári: Marián Jančár, Zsolt Fegyveres
    Masér: Vojtech Nagy
    Vedúci mužstva: Karol Pecze (12:56:41)
     
    Tlačová konferencia klubu FC DAC Dunajská Streda je tým pádom minulosťou. Dozvedeli sme sa množstvo informácii tak o hráčoch, infraštruktúre, ako aj ambíciach "žlto-modrého" celku. Ja vám už len môžem poďakovať za pozornosť a zároveň vám zapriať príjemný zvyšok dňa. Lúči sa s vami Milan Vrábeľ. Dovidenia!
     
    Ďalšie otázky neboli, a tým pádom Krisztián Nagy dnešnú tlačovú konferenciu ukončil.
     
    Otázka na trénera, ktorý v minulej sezóne trénoval v maďarsku. Porovnajte prosím vás maďarskú a slovenskú ligu.

    "V prvom rade treba povedať, že minulosť je minulosť a tam Honvéd patrí a nechcem sa tam moc vracať. Myslím si, že súťaže sú pomerne rovnaké, ale čo sa týka fyzičkosti, tak tam je na tom lepšie slovenská liga. Zároveň aj renking obidvoch súťaží hovorí, že sú podobné. Rozdiel robí azda Slovan."
     
    Ako je to s predajom permanentiek?

    Világi: "Aktuálne sme s predajom na čísle nad 1200, no máme ešte pár dní predaju druhej fázy, a tak očakávam 1500 predaných permanentiek a samozrejme aj zotrvávajúci záujem o naše zápasy. Od konca októbra budeme mať 10 300, no dúfam, že aj tieto miesta sa budú predávať."
     
    Ako je to s ponukami na vašich hráčov?

    Jan Van Daele: "Áno v posledných týždňoch sme zaznamenali záujem o našich hráčov. Hlavne o tých, čo reprezentovali na U21 a aj Davisa, no my sme sa rozhodli udržať káder."
     
    Športový riaditeľ spomínal ambície klubu a ja chcem vedieť, že s koľkými bodmi by bol tréner spokojní po piatich kolách?

    "Určite by som bol spokojný so šestnástimi bodmi (smiech). Určite to nebude ľahké. Vo futbale platí, že netreba myslieť na body, ale dosiahnuť ich. Keď som prišiel, tak požiadavka bola vylepšiť miesto z predošlej sezóny, čo si myslím, že je dosiahnuteľné. Na začiatku sú silnejší súperi menej rozohraní a tam je šanca aj pre papierovo slabšie kluby. Niekde sa hovorí, že po piatom kole budem odvolaný, ale všetko ukáže až čas."
     
    Ako sa ukazujú mladí hráči z akadémie?

    Marco Rossi: "Videl som, že v mužstve je veľa mladých hráčov. Niektorí sú viac pripravení a niektorí menej. Verím, že aj okrem spomenutých Domonkos a Divković majú aj ďalší hráči nádej sa presadiť. Zaujímavým mladým je pre nás aj Aluku, ktorý je však zranený. Všetci však potrebujú určite čas na to, aby boli schopní nám pomôcť."
     
    Otázka na Jan Van Daela. Hovorili ste o troch hráčov, o ktorých sa chcete posilniť. O aké pozície ide?

    "Hľadáme hlavne do stredu poľa, potrebujeme viac kreativity a hľadáme hráča univerzálneho na viacero postov."
     
    Otázka na majiteľa: Kedy očakávate, že bude hotová výstavba celého štadióna?

    "Očakávam, že by sme to všetko mali mať hotové koncom jarnej časti sezóny."
     
    Krisztián Németh

    "Dobre vieme, že napredovať môžeme až keď bude aj akadémia dobrá a keď prišiel majiteľ, tak sme boli v TOP 50 v druhej lige a teraz máme mužstvá v prvých ligách. Mali sme nula reprezentantov a teraz máme desať reprezentantov. V minulom ročníku vybehlo na krásnu MOL Arénu traja mládežníci a ja verím, že v tejto sezóne ich bude viac. Rozbiehame projekt regionálny na posilňovanie mužstva, a tak verím, že stále budeme napredovať."
     
    Jan Van Daele

    "Naším cieľom pri transferovom období bolo skončiť šiesty. Prioritou bolo udržať Šatku a to nebolo jednoduché, lebo bolo veľa záujemcov. Ďalej sme vedeli, že Davis bude chýbať kvôli repre Panamy na Gold Cupe a preto prišiel aj Koštrna. Ďalšou bola výmena Čmelík – Polievka. Polievka túžil po odchode do Žiliny. Ďalej veľa mladých hráčov dostali príležitosti a veľmi dobre si ukázal DOmonkos, či Divković. Stále máme možnosť posilniť sa a stále hľadáme troch hráčov. Budeme chcieť aj oznámiť príchod nových hráčov v budúcnosti. Čo sa týka našich cieľov, tak chceme skončiť v prvej šestke a neskôr aj v TO.P"
     
    Marin Ljubičić

    "Každá príprava je ťažká, pri novom trénerovi sa každý chce vytiahnuť, každý čaká na prvý zápas. Veľa hráčov sa vymenilo. Zároveň máme veľa nových, mladých hráčov, ktorým musíme pripravovať a bojovať za seba na ihrisku."
     
    Marco Rossi:

    "Všeobecne som vždy pravdovravný, musím vám povedať, že keď som sa rozhodol prijať ponuku DAC-u po rozhovoroch s majiteľom a športovým riaditeľom, tak som mal pocit, že sa klub snaží rozširovať. Prírpravu sme začali 22. júna, kedy sme mali polovicu kádra, mali sme zranených a zároveň štyroch hráčov na ME2017. Hráči sa do prípravi zapojili pred tromi dňami. Pracovali sme s maximálnym nasedním, no a až teraz sa vlastne začala príprava naplno. Máme veľmi mladých a talentovaných hráčov a tým, ktorí však potrebujú aj skúsených hrčáov, ako napríklad Ljubičić. Zatiaľ teda káder nie je kompletný, ale veríme, že klub doplneníme e budeme pripravený na zápas."
     
    Oszkár Világi

    "Štvrtýkrát tu sedím na predsezónnej tlačovke. Chcel by som najprv porozprávať, že ako sa to všetko zatiaľ zmenilo. Máme zámery s mládežníkmi, s budovaním klubu na prvej tlačovke. Na druhej sa najprv náčrty štadióna rozoberali a na tretej sme rozoberali už, že kedy už budeme hrať na štadióne a teraz predstavým infraštruktúru. Máme 6 ihrísk na mládežníckej, 2 umelá tráva a 4 trávnaté. Minulý týždeň sme začali s dvomi novými ihriskami, ktoré majú byť hotové koncom týždňa. Má byť aj tribúna a kabíny pre U14 až U19. Začali sme aj so stavbou novej budovy akadémie, čo má byť hotové asi vo februári. Koncom marca by sme mali mať akadémiu hotovú na 90%. Ďalšie ihriská by sme mali začať budovať po marci. Koncom júna by sme mali mať akadémiu porovnateľnú s Európou. Štadión by mal byť hotový 22. októbra, na zápase s Trenčínom, ako sme mali aj pri otvorení dvoch tribún. Na jar by som chcel dokončiť štvrtú časť štadióna. Chcem povedať, že čo som sľúbil pred štyrmi rokmi som dodržal, všetko čo ste videli je naplnené alebo sa na tom pracuje. Chcel som vám povedať, že klub, čo sa týka infraštruktúry napreduje."
     
    Úvodné slovo má Krisztián Nagy, ktorý všetkých zúčastnených privítal a zároveň odovzdal slovo majiteľovi klubu.
     
    Tlačová konferencia sa práve začala.
     
    Hlavní predstavitelia dnešného programu sú na mieste, čoskoro začíname.
     
    Účastníci tlačovej konferencie:

    - majiteľ futbalového klubu: Oszkár Világi
    - tréner: Marco Rossi
    - kapitán mužstva: Marin Ljubičić
    - Športový riaditeľ: Jan Van Daele
    - Manažér mládežníckej akadémie: Krisztián Németh
    - Manažéť pre vonkajšie vzťahy: Krisztián Nagy

    Milan Vrábeľ