Jamajka – Salvador 1:1 (kon.) | Curaçao – Mexiko 0:2 (kon.)
koniec
Curaçao
0:2 (0:1)
Mexiko
cz Pondelok 17.07.2017, 02:30 • Alamodome (San Antonio) • CONCACAF Gold Cup • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zlatý pohár CONCACAF, nebo také Mistrovství ve fotbale Severní, Střední Ameriky a Karibiku pokračuje dalšími skupinovými zápasy a my budeme společně souboj mezi Curaçaem a Mexikem.
     
    Curaçao

    Curaçao je beznadějně na poslední pozici ve skupině C. Tento celek nezvládl oba úvodní zápasy a navíc v nich nevstřelil ani branku. Pro Curaçao neexistuje už možnost postupu z prvních dvou pozic a dosti nepravděpodobný je i postup z třetího místa. Ostrovní mužstvo by muselo zvítězit drtivým výsledkem, a přitom spoléhat, že si Salvador vyláme zuby na Jamajce.
     
    Mexiko

    Naopak Mexičané si vedou mnohem lépe. Díky většímu počtu vstřelených branek se momentálně sluní na první pozici. Dosavadní zisk čtyř bodů ale zatím neznamená jistotu postupu. Mexiko se může pyšnit vynikající obranou, neboť v uplynulých dvou duelech inkasovalo pouhý jeden gól.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní rozehrávku obstarali fotbalisté Curaçaa, konkrétněji to byl hráč české Slavie Praha Gino Van Kessel.
     
    3
    Hráči v modrém se okamžitě usídlili na útočné polovině, pokus o přenesení těžiště hry na Antonia skončil až za postranní čárou.
     
    4
    S kulatým nesmyslem se konečně pomazlil i favorit z Mexika. Dá se očekávat postupná dominance fotbalistů v bílém kompletu.
     
    5
    Van Kessel nyní velmi dobře napadal rozehrávku a zadáci Mexika tak měli velký problém s udržením míče. Nakonec to ale vše zvládli a další útočná akce vede přes střed hřiště.
     
    6
    Nejdříve Martinus odvrátil centrovaný balón, posléze se k odraženému míči dostal Gutiérrez, který ho ale poslal vysoko nad branku.
     
    7
    Tentýž hráč se vydal na zteč k opačné šestnáctce, kde se ale při snaze získat míč dopustil útočného faulu.
     
    8
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Lachman. Zadák Curaçaa si zřejmě přivodil nějaké menší zranění, sám ale opouští hrací plochu a určitě se na ní brzo vrátí.
     
    9
    Carmelia nic závratného nevymýšlel a balón nakopnul co nejdál od branky. Mexičané začínají diktovat tempo utkání.
     
    10
    Opět to byl Gino Van Kessel, který napadal rozehrávku soupeře a nyní dokonce více než úspěšně. Jednomu z protihráčů uzmul balón a vybojoval ho pro svoje barvy zpět.
    Tyto týmy se setkali poprvé po 35 letech, dokonce vůbec poprvé na GC.

     
    12
    Eloy Room si nyní seběhl pro centrovaný balón do šestnáctky jeho týmu, míč si v poklidu stáhl ze vzduchu a okamžitě rozehrál akci.
     
    13
    Aktivní van Kessel si na druhé straně vypomohl svýma rychlýma nohama, jenomže zakončení se mu vůbec nepovedlo a spíše ohrozil některé z diváků za brankou Josého Corony.
     
    14
    Utkání je ale v úvodu vcelku vyrovnané. Outsider z Curaçaa má místy dokonce i herně navrch, což se zatím nepromítlo na výsledku.
     
    15
    No a co chybělo! Svižná akce hráčů v modrém vyústila v Mariovu přihrávku na van Kessela, který z hranice malého vápna ihned udeřil do balónu. Obrovskou šanci ale skvěle vyráží José Corona, který přízemní střelu ke vzdálenější tyči likviduje konečky prstů.
    15. Gino van Kessel (CUA)
     
    16
    Balón posléze propadl opět až k Roomovi, který okamžitě rozehrává po zemi. Vypadá to, že Mexičané jsou lehce zaskočeni aktivitou svého dnešního soupeře.
     
    18
    Lídr skupiny hraje stále bez míče. Curaçao si je vědomo toho, že k případnému postupu potřebuje vstřelit velké množství branek.
     
    19
    Leonardo Bacuna si nyní došel pro faul, hlavní sudí neváhal ani chvíli a odpískal nedovolený zákrok. K exekuci přímého kopu se postavil sám "postižený", svůj obstřel ale poslal daleko vedle levé tyče.
     
    20
    López nevyzrál svým průnikem na Statieho, o pár vteřinek později se k centru od rohového praporku prodral Reyes. Brankář Room byl opět ve střehu a balón i tentokráte v poklidu chytá.
     
    21
    Curaçao vhazovalo poblíž pokutového území svého dnešní protivníka, následovala ale ztráta míče po které pohotově pálil Pineda. Forvard Mexika nasměroval svůj projektil přímo do Roomových rukavic.
     
    22
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Jenomže Mexičané trestají hned ze své první šance! Přetažený centr si na zadní tyči našel hlavu ANGELA BALTAZARA SEPÚLVEDY SANCHEZE, který hlavičkou do protipohybu brankáře posílá svůj celek do vedení.
    22. Ángel SEPÚLVEDA - 0:1
     
    24
    Curaçao tak přes svojí úvodní aktivitu je "odměněno" inkasovaným gólem. Mexiko tak využívá hned svojí první šanci utkání.
     
    25
    O okamžité vyrovnání se chtěl postarat van Kessel. Těsně před šestnáctkou narazil na blok hráčů v bílém, kteří si s ním hravě poradili.
     
    26
    Mexičané opět kombinují s míčem na útočné polovině, je zřetelné, že je úvodní branka docela nakopla.
     
    27
    Fotbalisté v bílých dresech si dokonce vymodlili faul zhruba třicet čísel od pokutového území. Následný centrovaný balón dopadl přesně na nohu Barragána, který ale neměl ideální pozici ke změně dráhy letu míče. Kulatý nesmysl tak pouze doplachtil do rukavic brankáře Curaçaa.
     
    28
    Pro další faul si došel střelec úvodní branky Sepúlveda a nyní to bude o dost zajímavější situace. K míči se staví López a vypadá to na střelu přímo na branku.
     
    30
    Bylo tomu skutečně tak. Středopolař Mexika sice obstřelil zeď, svůj projektil ale nevměstnal mezi tři tyče, Room nemusel vůbec zasahovat.
     
    31
    Curaçao trochu zanevřelo na útočení, tento fakt se ale pokusil změnit Carmelia, jehož pokus byl zablokován na penaltovém puntíku.
     
    32
    Lópezův centr dopadl přesně na hlavu protihráče, do odraženého míče se sympaticky opřel Gutiérrez. Znovu se ale jednalo o střelu do prostoru, kde se pohyboval Eloy Room.
     
    33
    Ledabylá rozehrávka Mexika vedle ke ztrátě balónu, rychlá akce soupeře byla taktéž ihned zastavena. Poslední minuty nabízejí spíše boj o jakýkoliv prostor na hřišti.
     
    34
    Rodríguez neměl na pravé straně nárok na zachycení přetaženého balónu, fotbalisté Curaçaa se tak zadarmo dostávají k autovému vhazování.
     
    35
    Van Kessel skvěle odstavil od balónu Rodrígueze, v následném silovém souboji proti dvojici bránících hráčů ale neměl sebemenší šanci.
     
    37
    Laxní rozehrávka Carmelia málem vedla k další inkasované brance! Barragán se ocitl zcela osamocen uvnitř pokutového území, v ideální pozici stačil pouze slabě trefit balón.
     
    38
    Mexiko má i nadále územní převahu a soupeř se už jen sporadicky dostává k míči. Stále je ale dost času, v utkání může padnout nejedna branka.
     
    39
    López si vyskakoval na vysoký balón, který ale omylem zpracoval rukou. Pomezní rozhodčí okamžitě upozornil svého kolegu, že se jednalo o nedovolené hraní rukou.
     
    40
    Van Kessel se v souboji u středového kruhu dopustil faulu a rozhodčí tak přisuzuje balón zpět hráčům v bílých dresech.
     
    41
    Martinus teď měl plné ruce práce, neboť do jeho prostoru plachtil nebezpečný centr. Zadák Curaçaa situaci zvládl, v opačném případě by byli na zakončení připraveni hned dva protihráči.
     
    43
    Mexičané se baví fotbalem, nyní jeden z hráčů favorita zápasu nasadil jesličky protihráči, posléze se ale dosti zbrklým způsobem připravili o balón.
     
    44
    López si nedokázal zpracovat vysoký balón, který následně doputoval ven z hrací plochy. Curaçao tak bude mít jednu z posledních šancí na skórování.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Vstup do utkání měli překvapivě aktivnější fotbalisté Curaçaa, kteří si dokonce vybojovali obrovskou šanci, kterou ale van Kessel neproměnil. Logicky tedy přišel trest na druhé straně, kde si se situací hravě poradil Sepúlveda. Mexičané posléze přebrali inciativu utkání a po zásluze tak odcházejí do kabin za příjemného stavu. Druhý poločas začne přibližně v 03:38.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Výkopu se pro změnu ujal výběr Mexika, který do druhého dějství vstupuje v lepší pozici.
     
    48
    Rodríguez ani López se nedostali k centru, na půlící čáře si život nekomplikoval Pereira a balón raději odehrál na jistotu za postranní čáru.
     
    49
    Na pravé straně se naopak k centru odhodlal Carmelia, svůj vzdušný projektil nasměroval pouze do choulostivých míst jednoho z protihráčů. Ten následně ulehl na hrací plochu.
     
    50
    Antonia sice nenasměroval svojí vzdušnou pobídku do prostoru, kde byli jeho spoluhráči. To ho nemusí vůbec mrzet, neboť situaci řešil odkopem za brankovou čáru Nepomuceno.
     
    51
    Curaçau zkrátka není přáno! Na následný rohový kop si naskočil Bacuna, který svojí hlavičku v tísni poslal do horní konstrukce.
    51. Leandro Bacuna (CUA)
     
    53
    Výběr hráčů v modrém začal aktivně stejně jako v prvním poločase. Před malou chvilkou si ke střele seběhl Martinus, José Corona musel rychle k zemi.
     
    54
    Corona si připsal další zákrok. Tentokráte to z větší vzdálenosti vyzkoušel Carmelia, přízemní střela ale neměla gólové parametry.
     
    55
    Na opačné straně nedoskočil na vysoký balón Barragán, míč následně propadl až k Roomovi. Curaçao předvádí sympatický výkon, chybí tomu už jen to nejdůležitější – vstřelená branka.
     
    56
    Tak to je neuvěřitelná smůla! Nejprve se van Kessel s trochou štěští propracoval ke střele z malého vápna, jeho přízemní dělovku ale Corona vyrazil. O několik vteřinek později napřáhl z velké dálky další z hráčů Curaçaa, ten pro změnu zamířil opět do horní tyče.
    56. Dvě obrovské šance.
     
    57
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Luis Rodríguez, přichází Elías Hernández.
     
    59
    Ve druhém dějství sledujeme jednoznačnou partii! Curaçao hýří opravdu slušnou aktivitu a Mexičané mají opravdu velké problémy s bráněním jejich útočných nájezdů.
     
    60
    Před malou chvíli si van Kessel opět vylámal zuby na Coronovi. Forvarda Slavie Praha to ale tentokráte nemusí mrzet, byl totiž máván ofsajd.
     
    61
    Mexičané nezvládli po zisku míče jednoduchý přechod do protiútoku, na druhé straně nepřešel Martinus přes hranici šestnáctky.
     
    62
    Lachman musel spěchat za dlouhým balónem, ke kterému se řítil Sepúlveda. Situaci nakonec zvládl na jedničku, neboť vše řešil s Roomem.
     
    63
    Carmelia si nyní dosti nešetrným způsobem vyšlápl na Sepúlvedu, hlavní sudí samozřejmě odpískal faul. Za postranní čárou se připravuje druhé střídání Mexičanů.
     
    64
    Nyní se blýskl i Room! Brankář Curaçaa se musel reflexivně natahovat po dalekonosné střele z kopačky Nepomucena. Následovat bude rohový kop.
     
    66
    A znovu! Hernandéz si seběhl do pokutového území, odkud zkoušel technicky obstřelit branku. Jeho záměr překazil Room, který střelu fantasticky vyráží.
     
    67
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Martín Barragán, přichází Edson Álvarez.
     
    68
    Pro přetažený balón si ještě stačil doběhnout Pineda a následně ho vracel před branku. Prudký balón doletěl pouze na kopačku Martinuse, který kulatý nesmysl odklízí do bezpečí.
     
    69
    Mexiko ale konečně začalo hrát. Svoje štěstí zkouší spíše dalekonosnými střelami, před malým okamžikem se taktéž prezentoval Reyes. Eloy Room tentokráte celou situaci kontroloval.
     
    70
    Mulder si zkoušel efektivně poradit hned s dvojicí bránících hráčů, klička mu málem vyšla, na poslední chvíli mu ale jeden z hráčů odkopl balón od nohou.
     
    71
    Střídání v týmu Curaçao: ze hřiště odchází Jarchinio Antonia, přichází Ashar Bernardus.
     
    73
    Martinusovi se moc nezdařil centr, balón pouze slabě doputoval ke Coronovi. Curaçao má sice celý druhý poločas o něco více ze hry, branku ale stále nemůže vstřelit.
     
    74
    Na hřiště nyní ulehl Statie, na zeleném pažitu byly přítomny i nosítka. Levý obránce Curaçaa ale nakonec odešel ze svých, vypadá to ale, že bude pokračovat ve hře.
     
    75
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Orbelín Pineda, přichází Jesús Gallardo.
     
    76
    Z ničeho nic obrovská příležitost! Gutiérrez si zcela neatakován seběhl k penaltovému puntíku, odkud ale trestuhodně hlavičkou minul branku.
    76. Érick Gutiérrez (MEX)
     
    77
    Van Kessel je ve druhém poločase sice hodně vidět, akce jeho týmu ale povětšinou končí na jeho nepřesnostech. Před pár vteřinami si neporadil se zpracováním, balón mu byl následně odcizen.
     
    79
    Stále sledujeme tu jistou písničku. Fotbalisté v modrém mají územní převahu, která ale nevede k vyrovnávací brance. Mexičané skvěle vyplňují mezery na hřišti a tak outsider dnešního střetnutí musí pomýšlet na útoky po stranách hřiště.
     
    80
    Po jednom z nich si Carmelia neporadil s protihráčem. Byl to nakonec pravý bek Curaçaa, od koho šel balón jako poslední za postranní čáru.
     
    81
    To je zápas! Po rohovém kopu Curaçaa se na v opačné šestnáctce zmocnil míče Hernandéz, který udělal rychlé tři kroky, jenomže následně napálil jen Eloye Rooma.
     
    82
    Na opačné straně byl van Kesselův centr sražen na rohový kop, utkání má ve druhém poločase skutečně co nabídnout.
     
    83
    Střídání v týmu Curaçao: ze hřiště odchází Gevaro Nepomuceno, přichází Elson Hooi.
     
    85
    Gino van Kessel opět úplně zbrklým způsobem věnoval balón soupeři. Tyto výkony jednoznačně neprobojují forvarda Curaçaa do základní sestavy sešívaného celku.
     
    86
    Dlouhý balón doplachtil přesně na kopačku Hernandéze, kterému jeho průnik kolem brankové čáry zmařil Bacuna – roh pro Mexiko.
     
    87
    To je něco! Centrovaný balón byl ještě prodloužen na malé vápno, kde jeden z hráčů Mexika orazítkoval břevno. Suma sumárum už třetí branková konstrukce v dnešním utkání.
    87. Další horní konstrukce v dnešním utkání.
     
    88
    Na hřišti to začalo slušně vřít. Vše nastartoval nedovolený zákrok na Gutiérreze, hlavní sudí měl co dělat, aby situaci uklidnil.
     
    89
    Střídání v týmu Curaçao: ze hřiště odchází Ayrton Statite, přichází Rangelo Janga.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! EDSON ÁLVAREZ se zmocnil míče uvnitř pokutového území, počkal si na výběh Rooma, kterého hravě obstřelil k pravé tyči.
    90+1. Edson ÁLVAREZ - 0:2

     
    90+3
    Curaçao se i nadále nevzdává a pomýšlí alespoň na kosmetickou úpravu skóre. V opačném případě by ostrovní celek skončil tento turnaj s žádným vstřeleným gólem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Mexičané nakonec ustrážili hubený náskok z prvního poločasu, a nakonec to byli znovu oni, kdo vstřelil druhou a zároveň poslední branku tohoto střetnutí. V nastaveném čase se prosadil střídající Álvarez, který rozhodl o tom, že Mexiko postoupí z první pozice své skupiny. Curaçao na tomto turnaji končí s vizitkou zisku žádného bodu, a dokonce ani jedné vstřelené branky.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:9.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (04:31:44)

    David Suchý

    Góly: 22. Sepúlveda (R. López), 90+1. E. Álvarez


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 5:7. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:9.
    Curaçao: Room – Carmelia, Martinus, Lachman, Statite (89. Janga) – Mulder, Bacuna – Nepomuceno (83. Hooi), Maria, Antonia (71. Bernardus) – van Kessel.
    Náhradníci: Pieter, Sumter – Agustien, Gaari, Bernardus, Jakoba, Hooi, Justiana, Janga.

    Mexiko: José Corona – L. Rodríguez (57. E. Hernández), J. Pereira, Montes, L. Reyes – R. López, É. Gutiérrez, Jorge Hernández – Sepúlveda, Barragán (67. E. Álvarez), O. Pineda (75. Gallardo).
    Náhradníci: Fraga (C), Muñoz – E. Álvarez, Ayala, Dueñas, Gallardo, E. Hernández, Marín, Mayorga, Jesús Molina, R. Pizarro, Erick Torres.