Slovensko – Anglicko sk 1:2 (kon.) | Poľsko – Švédsko 2:2 (kon.)
koniec
Slovensko
1:2 (1:0)
Anglicko
Pondelok 19.06.2017, 18:00 • Kielce Stadium, Kielce • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Bohužiaľ, zverenci Pavla Hapala v druhom vystúpení na európskom šampionáte prehrali s Anglickom 1:2. V druhom polčase vyrovnal Alfie Mawson a v 61. minúte duelu rozhodol o anglickom víťazstve Nathan Redmond. Naši hráči si za predvedený výkon zaslúžia pochvalu, hoci dnes žiadne body nezískali. Bojovali do posledných sekúnd a možno boli aj ukrátený o pokutový kop po ruke Jacoba Murphyho. Každopádne, na svojom konte stále máme tri body a prípadná štvrtková výhra nad Švédskom nás môže dostať do semifinále turnaja. Slovenský sen o postupe zo skupiny stále žije a my veríme, že bude mať šťastný koniec. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. Za pozornosť ďakuje a týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (19:58:37)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Nedarí sa nám a zrejme to už nestihneme. Každopádne, ešte žltú kartu dostane Lewis Baker, ktorý úmyselne zahral rukou na konci nadstaveného času.
     
    90+3
    Cauley Woodrow teraz dokonca vybojoval rohový kop. Anglicko je blízko k zisku cenných troch bodov. Roh zahrá James Ward-Prowse a zrejme sa bude snažiť nazbierať, čo najviac sekúnd.
     
    90+2
    Angličania kontrolujú nadstavený čas. Cauley Woodrow centroval do šestnástky a po nepresnom odkope Branislava Niňaja budú vhadzovať pred našim pokutovým územím.
     
    90+1
    Angličania teraz nazbierajú cenné sekundy, pretože voči pravidlám sa previnil zrejme László Bénes. Prvá nadstavená minúta sa pomaly chýli k svojmu koncu.
     
    90
    Slováci teraz stratili loptu pred šestnástkou súpera, no Cauley Woodrow veľa času nezískal. Začína sa štvorminútový nadstavený čas a my smerujeme dopredu.
     
    89
    Slovensko mohutne útočí, no zatiaľ si nevypracovalo gólovú príležitosť. Slovenskí fanúšikovia teraz reklamovali ruku jedného z hráčov Anglicka, no hlavný rozhodca je pokojný a penaltu nepíska.
     
    88
    Cauley Woodrow je posledným hráčom, ktorý sa zapojí do diania na ihrisku. Anglický tréner tak využíva svoje posledné striedanie a sťahuje Tammyho Abrahama.
     
    87
    Albert Rusnák poslal loptu na zadnú žrď, no Milan Škriniar už nevrátil loptu do ohňa. Následne sme mali výhodu aj rohového kopu, no po centri Stanislava Lobotku anglickí obrancovia zablokovali strelu Alberta Rusnáka.
     
    86
    Jacob Murphy teraz zápasníckym spôsobom zastavil Lukáša Haraslína a dostáva žltú kartu. Okrem toho máme výhodu dobrej štandardnej situácie, ktorú zrejme zahrá Albert Rusnák.
     
    85
    Albert Rusnák mal veľa priestoru na ľavej strane, dokázal poslať loptu do ohňa, ale pred našimi hráčmi výborne zasiahol Jordan Pickford. Ten zatiaľ inkasoval len z hlavy Martina Chriena.
     
    84
    Stále útočíme a určite by sme si zaslúžili vyrovnať. Teraz sme to skúšali stredom šestnástky Anglicka, ale Matúš Bero sa do zakončenia nepredral.
     
    83
    Calum Chambers bol pod tlakom, no zvládol to dobre. Obranca londýnskeho Arsenalu poslal loptu na brankára Jordana Pickforda a ten nekompromisne odkopol loptu do bezpečia.
     
    82
    Skúšame to centrami z ľavej i pravej strany. Po svojom príchode na trávnik je aktívny najmä Lukáš Haraslín, ale teraz na jeho prízemný pas nereagoval dobre Pavol Šafranko.
     
    81
    Začala sa posledná desaťminútovka zápasu. Z pravej strany centroval Albert Rusnák, ale Pavol Šafranko sa do zakončenia nedostal. Na druhej strane ihriska pochválime Milana Škriniara, ktorý zastavil Demaraia Graya.
     
    80
    Druhé striedanie v podaní anglického tímu. Na trávnik prichádza rýchlonohý Demarai Gray a na lavičku náhradníkov už pomaly smeruje John Swift.
     
    79
    Útočný faul Pavla Šafranka. Ten si počínal nedovolene v súboji s Nathanielom Chalobahom, a tak sa končí naša útočná aktivita pred šestnástkou súpera.
     
    78
    Stále sa nehrá, už takmer dve minúty. Tammy Abraham teraz poriadne natiahol čas, no veríme, že litovský hlavný rozhodca to všetko spočíta v nadstavenom čase.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 23. Chrien – 50. Mawson, 61. Redmond

    Karty:   13. Bero (SVK), 65. Mazáň (SVK) – 27. Ward-Prowse (ENG), 86. Jacob Murphy (ENG), 90+4. L. Baker (ENG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:6.
    Slovensko: Chovan – Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň – Rusnák, Bero, Lobotka, Chrien (66. Bénes), Mihalík (74. Haraslín) – Zreľák (C) (66. Šafranko).
    Náhradníci: Rodák, Jakubech – Vestenický, Špalek, Huk, Šatka, Skovajsa, Haraslín, Šafranko, Káčer, Bénes, Vavro.

    Anglicko: Pickford – Holgate (46. Jacob Murphy), Chambers, Mawson, Chilwell – Ward-Prowse (C), Chalobah, L. Baker – Swift (80. Gray), T. Abraham (88. Woodrow), Redmond.
    Náhradníci: Gunn, Mitchell – Stephens, Gray, Targett, Jacob Murphy, Holding, Iorfa, Hause, Hughes, Grealish, Woodrow.

    Rozhodca: Gediminas Mažeika – Vytautas Šimkus, Vytenis Kazlauskas (LTU)