Chelsea – Tottenham 4:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
4:2 (2:1)
Tottenham Hotspur
cz Sobota 22.04.2017, 18:15 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup • Semifinále
Predzápasové kurzy

     
    To je ode mne pro dnešek vše. Doufám, že jste se bavili. Děkuji vám za pozornost a budu se těšit při dalším onlajnu nejen z fotbalu. Hezký zbytek sobotního večera. (20:19:13)
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:6. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:11.
     
    Utkání je u konce, vyrovnaný zápas dnes rozhodla větší efektivita Chelsea. Semifinále FA Cupu nabídlo na každý pád krásný fotbal té nejvyšší kvality, okořeněný o šest, některých opravdu výstavních, gólů.

    V prvním poločase poslal Blues do vedení z přímého kopu Willian, následně ale vyrovnal hlavou Harry Kane. Chelsea šla ale stejně do kabin s těsným náskokem, neboť v závěru první půle proměnil pokutový kop po faulu na Mosese znovu Willian.

    Po změně stran se Tottenhamu opět povedlo zásluhou nádherného pasu Eriksena a pohotovému zakončení Alliho vyrovnat. Konečné slovo nicméně měli opět fotbalisté ze Stamford Bridge. Střídající Hazard nejprve sám skóroval střelou zpoza vápna a o chvíli později po jeho příhře uzavřel na definitivních 4:2 neskutečnou trefou Nemanja Matić.

    Finále FA Cupu si tak zahraje Chelsea, která má tak velkou šanci získat letos double. V bitvě o trofej v nejstarší fotbalové soutěži vyzve lepšího z dvojice Arsenal – Manchester City.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Harry Kane vyslal z přímého kopu neskutečnou dělovku, se kterou měl Courtois velké problémy. Míč mu proklouzl pod tělem, belgický brankář se ale skvěle zorientoval a balón těsně před přechodem přes brankovou čáru lapil.
     
    90+3
    Dele Alli předvedl brilantní vedení míče, prošel středem hřiště jako nůž máslem, načež ho zezadu poslal k zemi N'Golo Kanté a vidí žlutou kartu.
     
    90+2
    Christian Eriksen napřáhl zpoza vápna k další střele, která proletěla zhruba dva metry od pravé tyče Courtoisovy svatyně.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec řádné hrací doby ještě 4 minuty.
     
    89
    Po centru N'Kodoua hlavičkoval Eriksen do středu brány, navíc s nulovou razancí. Courtois neměl problém zasáhnout.
     
    88
    Spurs se ještě snaží se zápasem něco udělat, už je to ovšem těžké. Chelsea je na koni, hraje v pohodě a bezpečně kontroluje svůj dvougólový náskok.
     
    87
    Střídající Diego Costa, Cesc Fábregas a hlavně Eden Hazard přinesli do hry Chelsea potřebnou energii a kreativitu. Dle mého názoru tento taktický tah Antonia Conteho utkání rozhodl.
     
    86
    Eden Hazard vysunul právě Fábregase, jehož oblouček skončil na hlavě Costy, jemuž se však hlavička z malého vápna vůbec nepodařila. Odkop od brány.
     
    85
    Mousa Dembélé dohrál souboj s Fábregasem a ten nyní ulehl na trávník. Nebude to ale nic vážného.
     
    84
    Chelsea je při chuti, za další kolmicí Fábregase se hnal Diego Costa a další stoprocentní příležitosti zamezil dobrý obranný zákrok Alderweirelda.
     
    83
    Eden Hazard se hnal do další obrovské šance, udělal kličku vyběhnuvšímu Llorisovi, už byl ale hodně z úhlu, takže ještě přihrával pod sebe Alonsovi, jehož pokus do brány neměl šanci doputovat.
     
    82
    Antonio Conte konečně pustil uzdu svým emocím, po další nádherné trefě se není čemu divit. Chelsea je navíc nyní již velmi blízko postupu do finále.
    81. Nemanja MATIĆ - 4:2

    Michal Kovalčík

    Góly: 5. Willian, 43. Willian (pen.), 75. E. Hazard, 81. Matić – 18. Kane, 52. Alli

    Karty:   45+2. Alonso (CHE), 90+3. Kanté (CHE) – 4. Alderweireld (TOT), 73. Alli (TOT)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:6. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:11.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), Luiz, Aké – Moses, Kanté, Matić, Alonso – Willian (61. E. Hazard), Pedro (74. Fàbregas), Batshuayi (61. D. Costa).
    Náhradníci: Begović – K. Zouma, D. Costa, Terry, Chalobah, E. Hazard, Fàbregas.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Dier, Alderweireld, Vertonghen – Wanyama (80. N'Koudou), Dembélé – Eriksen, Alli, Son Heung-min (68. Walker) – Kane.
    Náhradníci: Pau López – Davies, V. Janssen, Wimmer, Walker, Moussa Sissoko, N'Koudou.

    Rozhodca: Atkinson – Burt, Hussin