Trenčín – Ružomberok 2:1 (kon.) | Michalovce – Dunajská Streda 1:2 (kon.)
koniec
MFK Zemplín Michalovce
1:2 (1:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 22.04.2017, 19:00 • DAC Aréna, Dunajská Streda • Niké liga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Dunajskej Stredy si pripisujú do tabuľky cenné tri body. V súboji tabuľkových susedov zdolali Michalovce 1:2, hoci po prvom polčase prehrávali. V druhom dejstve najskôr vyrovnal skóre zápas Pavol Šafranko a pár sekúnd po uplynutí nadstaveného času rozhodol dnešný duel Erick Davis. Zverenci Csabu Lászlá sa tak vracajú do boja o pohárovú Európu. Tretím víťazstvom v rade sa dostali na šieste miesto, pričom na tretí Trenčín strácajú len štyri body. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (20:51:44)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Dunajská Streda dala gól!
    Tak toto je neuveriteľné! Z poslednej akcie dnešného zápasu dokázali futbalisti v žlto-modrých dresoch streliť rozhodujúci gól. Pappe Macou Sarr centroval z pravej strany, našiel hlavu ERICKA DAVISA a ten prekonal bezmocného Patrika Maceja – 1:2.
     
    90+3
    Práve v týchto chvíľach uplynul aj trojminútový nadstavený čas. Zrejme je len otázkou času, kedy hlavný rozhodca fúkne do píšťalky a ukončí dnešný duel.
     
    90+2
    Viac ako polovicu nadstaveného času máme za sebou. Dunajská Streda sa nepresadila po ľavej strane, a tak môžu ísť dopredu domáci futbalisti.
     
    90+1
    V prvom polčase sa nenadstavovala ani minúta, no druhé dejstvo sa pretiahne o tri minúty. Na konci tej prvej hlavičkoval po rohovom kope striedajúci Zoltán Kontár, ale situáciu vyriešil Patrik Macej.
     
    90
    Záver zápasu je možno trochu zbytočne nervózny. Samozrejme, ide o súboj tabuľkových susedov, no vyzerá to tak, ako by boli oba tímy spokojné s deľbou bodov.
     
    89
    Nepresnosť v rozohrávke Dunajskej Stredy. Jakub Brašeň už loptu nestihol na hracej ploche, a tak bude odkopávať brankár Patrik Macej.
     
    88
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na trávnik sa na záverečné minúty dostane aj Zoltán Kontár. Tento hráč vymení Branislava Ľuptáka.
     
    87
    Marin Ljubicić teraz išiel nekompromisne do súboja s Michalom Sipľakom. Hlavný rozhodca druhýkrát siaha do svojho vrecka a udeľuje žltú kartu.
     
    86
    Michalovce dnes nastúpili v netradičných ružových dresoch, no tie im zrejme prinesú šťastie. Patrik Macej už niekoľkokrát dobre zasiahol, no v závere zápasu nemá veľa práce.
     
    85
    Michal Sipľak teraz trošku neohrabane odkopával loptu do bezpečia. Napokon mal šťastie, že sa do zakončenia nedostal číhajúci Jakub Brašeň.
     
    84
    Dunajská Streda teraz kombinuje na polovici ihriska. Michalovce bránia veľmi kompaktne a nevytvárajú zbytočne okienká vo svojej defenzíve.
     
    83
    Čas na strelenie rozhodujúceho gólu sa hosťom kráti. Ani teraz sa nedokázali presadiť stredom ihriska, keď dobre zabojoval obranca Peter Kavka.
     
    82
    Pavol Šafranko si teraz nabiehal na center z pravej strany. V momente prihrávky však bol v ofsajde, čo sa domácim priaznivcom vôbec nepáči.
     
    81
    Centrami z ľavej i pravej strany to teraz skúšali futbalisti Dunajskej Stredy. Zemplínčania sa urputne bránia a snažia sa zo zápasu vyťažiť aspoň bod.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte približne desať minút. Jednoznačne väčšou aktivitou hýria hráči Dunajskej Stredy, ktorí potrebujú tri body.
     
    78
    Posledným hráčom, ktorý sa predstaví v dnešnom zápase na strane Michaloviec je Tomáš Sedlák. Ten vymenil kapitána Igora Žofčáka.
     
    77
    Michalovce mali výhodu rohového kopu, no ani teraz sa nedostali do zakončenia. Matej Slávik loptu vyboxoval do bezpečnej vzdialenosti od brány.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 31. Kushta (Žofčák) – 48. Šafranko (K. Vida), 90+4. Davis (Sarr)

    Karty:   68. Sipľak (MIC) – 87. Ljubicić (DUN)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:19. Ofsajdy: 0:5.
    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Qose, Kavka, Sipľak, Žofčák (C) (78. Sedlák) – Grič – Vajs(56. Regáli), Koscelník, Dimitriadis, Serečin (58. Danko) – Kushta.
    Náhradníci: Kira – Regáli, Danko, Sedlák, Kolesár, Bragin.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Slávik – Davis, Šatka, Kocsis, Živkovič – Ljubicić – Pačinda (52. Brašeň), Ľupták (88. Kontár), Aluku, K. Vida (70. Sarr) – Šafranko.
    Náhradníci: Száraz – Michalík, Sarr, Pambou, Brašeň, Štepanovský, Kontár.

    Rozhodca: Peter Kráľovič – Michal Tomčík, Marián Jankovič.