Paríž – Montpellier 2:0 (kon.) | Bordeaux – Bastia 2:0 (kon.) | Lille – Guingamp 3:0 (kon.)
Dijon – Angers 3:2 (kon.) | Caen – Nantes 0:2 (kon.)
koniec
Dijon FCO
3:2 (3:0)
Angers SCO
cz Sobota 22.04.2017, 20:00 • Stade Gaston-Gérard (Dijon) • Ligue 1 Uber Eats • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:52:27)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:13.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec ještě měli problémy, když hosté snížili na rozdíl jediné branky. Jenže těsný náskok dokázali uhájit a vítězí tak 3:2. Důležité tři body pro Dijon v boji o záchranu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Míč se poté dostal do klubka těl ve velkém vápně domácích, ale za záda Reyneta ho nikdo z hostů nedokázal procpat.
     
    90+3
    Následuje volný přímý kop pro hosty po faulu domácího hráče.
     
    90+2
    Marvin Martin se dostal ke střele kousek za velkým vápnem, ale jeho oblouček nakonec zamířil jen těsně nad břevno Letellierovy branky.
     
    90+1
    Další nebezpečná akce se zrodila před domácí brankou. Míč mířil přímo na ní, ale tam byl připraven Baptiste Reynet, jenž celou situaci dobře viděl a balón sebral. Následovat bude odkop od jeho brány.
     
    90
    Zápas bude nastaven o tři minuty navíc.
     
    89
    Domácí se snaží držet míč nejdéle co to jde a hlavně co nejdále od vlastní branky. Zatím se jim to daří a stále tak drží těsný jednogólový náskok.
     
    88
    Sám Kwon Chang-hoon se ujal exekuce volného přímého kopu, po jeho zahrání pak míč letěl do pokutového území, kde ho ale srazila obrana Angers do bezpečí.
     
    87
    Kwon Chang-hoon byl poslán k zemi kousek za velkým vápnem a je z toho nebezpečný volný přímý kop pro domácí celek.
     
    86
    Na dlouhý centr na pravou stranu nakonec Baptiste Santamaría nedosáhl a míč skončil za zadní čárou. Byla to ale další slibná akce na straně hostů.
     
    86
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Famara Diédhiou, přichází Gilles Sunu.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Famara Diédhiou (Angers SCO).
     
    83
    Domácí příznivci vycítili, že jejich hráči potřebují podporu a mohutným povzbuzováním je tak ženou znovu do útoku.
     
    82
    Hráči Dijonu ale dobře brání a další střelu hostů zneškodnili. Následně pak se vydali sami do další akce, ale ani oni branku soupeře neohrozili.
     
    81
    Hosté z vlastní poloviny rozehráli další útočnou akci, na konci které byl Famara Diédhiou, jenže jeho přízemní střela skončila jen vedle branky domácího celku.
     
    81
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Florent Balmont, přichází Marvin Martin.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Thomas Mangani (Angers SCO).
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby a u míče jsou hosté.
     
    79
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Loïs Diony, přichází Kwon Chang-hoon.
     
    76
    Hráči Dijonu jsou si vědomi, že dvěma rychlými góly na straně hostů jsou jejich soupeři na koni a snaží se znovu odskočit na rozdíl dvou branek. Zatím se jim to ale nedaří.
     
    75
    Po delší době o sobě dali vědět také domácí fotbalisté. Z pravé strany vyslal střelu Cédric Varrault, ale ta skončila jen mimo tři tyče.
     
    73
    V dobré střelecké pozici se nyní ocitl domácí Julio Tavares, ale míč po jeho ráně skončil jen těsně nad břevnem hostující brány.
     
    71
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Pierre Lees-Melou, přichází Romain Amalfitano.
     
    71
    Hosté doslova ožili, aby ne. Během jedné minuty vsítili dvě branky a jsou tak svému soupeři na dostřel jediného gólu. Nyní znovu zahrozili před Reynetem
    69. Karl Toko Ekambi - 3:2
     
    69
    Angers právě vstřelilo branku!
    A je to najednou pouze o jedinou branku. Snížení hostům pomohlo a poté se hned v další šanci prezentoval KARL TOKO EKAMBI a z pravé strany prostřelil brankáře domácích. Míč tak nakonec skončil za jeho zády – 3:2.
     
    68
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Nicolas Pépé, přichází Jonathan Bamba.
    68. Thomas MANGANI - 3:1
     
    68
    Angers právě vstřelilo branku!
    Míč si na značku pokutového kopu postavil THOMAS MANGANI a poté bezpečně pokutový kop proměnil, když míč poslal do protipohybu domácího brankáře – 3:1.
     
    67
    Chafik v pokutovém území zatáhl za záchrannou brzdu, dostává žlutou kartu a je pískán pokutový kop pro hosty!
     
    65
    Baptiste Santamaría byl znovu hodně aktivní, kousek za velkým vápnem místo střely zvolil zpětnou přihrávku na svého spoluhráče a ten poté míč poslal mimo.
     
    64
    Po náznaku akce hostů, kdy se ke střele dostal Baptiste Santamaría, celá situace skončila na obraně Dijonu a hráči domácích už zase uhánějí na opačnou stranu.
     
    62
    Loïs Diony byl opět v samostatném úniku, uháněl sám před hostující branku, ale bylo to marné. Byl totiž v ofsajdu a postrannímu sudímu tato situace neunikla.
     
    61
    Pierre Lees-Melou založil další útok, poté přenechal míč Oussamu Haddadimu, ale druhému jmenovanému se nepodařilo procpat míč přes zhuštěnou obranu hostů.
     
    59
    Domácí akci zastavil ofsajd, ve kterém se ocitl Julio Tavares. A akce Dijonu tak velmi rychle skončila.
     
    57
    Aktivní domácí hráči znovu operovali před brankou Angers, ale jejich střela skončila v moci Letelliera. Ten bude provádět odkop od své branky.
     
    56
    Frédéric Sammaritano vyslal tvrdou střelu z levé strany, míč mířil ke vzdálenější tyči a skončil jen těsně u levé tyče Letellierovy branky. Ten se po něm natahoval, ale nakonec nemusel.
     
    55
    Nová akvizice na hřišti se hned dostala do slibné střely, ale Kévin Bérigaud nakonec míč poslal jen vedle domácí branky, kterou tak vůbec neohrozil.
     
    54
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Pierrick Capelle, přichází Kévin Bérigaud.
     
    52
    Famara Diédhiou střílel z levé strany a bylo to z těžkého úhlu, přesto brankář domácích zakročil a míč jen prosvištěl kolem brankové čáry až na druhou stranu.
     
    51
    Karl Toko Ekambi se opět snažil prodrat obranou domácích, ale nyní se do zakončení nedostal. U míče ale hosté zůstanou i nadále, kombinují ve velkém vápně.
    49. Ekambiho střela pořádně vystrašila domácí hráče.
     
    49
    Střela z hranice velkého vápna, kterou provedl Karl Toko Ekambi, skončila jen kousek nad rohem domácí branky. Hosté tentokráte nebyli daleko od snížení stavu skóre.
     
    48
    Po nepřesné střele z kopačky Julia Tavarese se ale zpět k míči dostali hosté a znovu se budou snažit projít na polovinu Dijonu, aby ohrozili branku Reyneta.
     
    47
    Po akci domácích následoval odkop od branky Letelliera, jenže míč skončil znovu v moci hráčů Dijonu a ti tak spěchají zpět před branku Angers.
     
    46
    Po změně stran zatím trenér ani jednoho celku nesáhl ke střídání. Na hřišti je tak totožná sestava jako tomu bylo v první půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Držení míče: 41% – 59%
    Střely na branku: 5 – 2
     
    První poločas tohoto zápasu je za námi. V něm padly tři branky a všechny do sítě hostů. Domácí tak vedou bezpečně 3:0 a mají tak nakročeno ke třem bodům. Uvidíme, zda se hostům podaří se zápasem ještě něco udělat a zda ho ještě zdramatizují. Druhý poločas začne ve 21:05.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Karl Toko Ekambi vypálil z hranice velkého vápna, ale střela byla sražena obranou Dijonu do bezpečí a vypadá to, že se v prvním poločase už nic nestane.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu bude přidána jedna minuta navíc.
     
    44
    Takže to je pro hosty další rána a takový náskok se jim bude dohánět už hodně těžko. Nyní přišli hosté o míč a znovu tak půjdou domácí hráči do následného rychlého brejku.
    43. Loïs DIONY - 3:0
     
    43
    Dijon právě vstřelil branku!
    A v závěru první části hry domácí znovu odskakují svému soupeři, a sice na rozdíl tří branek. LOIS DIONY se dostal do samostatného úniku, na hranici velkého vápna obešel i hostujícího brankáře, který měl proti Dionymu náznak faulu, ale útočník Dijonu se nedal rozhodit a poté poslal míč do opuštěné branky – 1:0. Asistence: Frédéric Sammaritano.
     
    41
    Znovu hráči Angers vystrčili růžky, vycítili šanci a snažili se znovu o snížení nepříznivého skóre. Ani tentokráte ovšem do černého nezamířili.
     
    41
    Jenže po ztrátě míče mířili do rychlé akce hosté a Baptiste Santamaría se dostal do zakončení, ale jeho střela z voleje mířila jen vedle domácí branky.
     
    40
    Do poslední pětiminutovky prvního poločasu vstupují domácí hráči s míčem ve své moci a míří do blízkosti branky hostů.
     
    39
    Nyní musel do pokleku domácí brankář Baptiste Reynet, jenž kryl střelu z dálky z kopačky Baptisteho Santamaríi.
     
    37
    A další střela mířila na hostující branku, tentokráte šla ale úplně mimo. Dobrá šance pro domácí končí zmarem a Pierre Lees-Melou to moc dobře ví a chytá se tak za hlavu.
     
    36
    Julio Tavares si vyskočil na hlavičku těsně před brankou Angers, ale Alexandre Letellier jeho úmysl včas vystihl a míč vyboxoval nad sebe. Následovat tak bude odkop od jeho branky.
     
    34
    V pokutovém území hlavičkoval Julio Tavares na hostující branku, ale obrana Angers byla opět včas na svém místě. Angers tak půjdou do útočné akce a už s míčem míří za svou polovinu.
     
    33
    Slibně se rozvíjející akci Dijonu zastavil ofsajd a postranní rozhodčí tak zdvihl svůj praporek. Na opačnou stranu se vydají hosté.
     
    31
    A znovu hráči Angers působili na polovině Dijonu, ale žádná kloudná přihrávka nepřišla. Tudíž znovu branku domácího celku hosté neohrozili. Následovat tak bude odkop od Reynetovy branky.
     
    30
    Hosté se snažili snížit nepříznivý stav. Pierrick Capelle poslal balón nabíhajícímu Karlu Toko Ekambiovi, jenže druhý jmenovaný ho dobře netrefil a domácí tým si tak mohl oddychnout.
     
    28
    Oussama Haddadi srazil k zemi Pépého, ale následovala omluva domácího hráče a hlavní rozhodčí znovu žlutou kartu neuděluje.
     
    27
    Už se zase pokračuje ve hře a u míče jsou hosté, kteří zakládají svou další útočnou akci.
     
    25
    Souboj o míč nakonec skončil nešťastnou srážkou Florenta Balmonta s hostujícím hráčem a domácí fotbalista nyní bude potřebovat ošetření.
    24. Capelleho střela málem ohrozila domácí branku. Reynet byl ale připraven.
     
    24
    Baptiste Reynet musel likvidovat další střelu hostů. Kousek za velkým vápnem vyslal prudký projektil Pierrick Capelle, ale Reynet ho vyboxoval mimo ohrožení své branky.
     
    23
    Frédéric Sammaritano převzal balón od svého spoluhráče, namířil si to do blízkosti hostující branky, ale jeho střela po zemi skončila jen vedle branky Angers.
     
    22
    Chvíli se nic nedělo, hra probíhala uprostřed hřiště a nikdo z hráčů se nedostal za polovinu svého soupeře. Nyní už ale mají míč ve své moci domácí hráči a míří znovu do útoku.
     
    20
    Na opačném konci hřiště pak pálil z dobrých dvaceti metrů autor druhé branky domácích Pierre Lees-Melou, ale tentokráte se přesnou střelou neprezentoval.
     
    19
    Z pravé strany se snažil poslat centr do velkého vápna Pierrick Capelle, ale jeho spoluhráč si před domácí brankou svou střelou nepočínal dobře a znovu tak hosté přicházejí o míč.
     
    18
    Publikum v Dijonu bouří a dožaduje se další přesné trefy. Julio Tavares zatáhl míč po pravé straně až před hostující branku, kde ale následně o míč přišel.
     
    17
    Hosté jsou zaskočeni, pochopitelně, ale hned po inkasované brance se vydali do blízkosti domácí branky, svou střelou ale Reyneta příliš neohrozili.
    16. Pierre LEES-MELOU - 2:0
     
    16
    Dijon právě vstřelil branku!
    A je to 2:0. Další krásnou akci sehráli domácí, kteří zvyšují své vedení. PIERRE LEES-MELOU dostal nabito od svého spoluhráče do pokutového území a svou hlavou nekompromisně poslal míč za záda Letelliera – 2:0. Dijon tak v úvodu utkání svého soupeře rozhodně nešetří. Asistence: Loïs Diony.
     
    15
    Na druhé straně znovu musel být pozorný brankář domácích, na kterého letěla další střela.
     
    14
    Další závar před hostující brankou předvedli fotbalisté Dijonu, ale tentokráte jim v jejich šanci obrana hostů nic nepovolila a poslala míč mimo ohrožení jejich branky.
     
    13
    Do střely se pořádně opřel Julio Tavares, tu ještě tečoval jeden z domácích hráčů, ale míč mezi třemi tyčemi neskončil. Letellier tak bude mít z novu odkop od své brány.
     
    12
    Ten hosté nezahráli moc dobře, k balónu se okamžitě dostali domácí hráči a už míří do další útočné akce.
    11. Reynetův zákrok po hlavičce hráče hostů.
     
    11
    Brankář Dijonu Baptiste Reynet musel nyní zneškodnit hlavičku hostů a míč vytěsnil rukavicemi nad branku. Svým zákrokem podržel tým a následovat bude rohový kop pro Angers.
     
    10
    Domácí zahrávali rohový kop, míč se snášel do pokutového území, ale nikdo z hráčů Dijonu se k němu nedostal. Bez obtíží si ho tak do své moci bere brankář Letellier a provede odkop od jeho branky.
     
    9
    Poté fauloval Famara Diédhiou domácího hráče a vše vyřešila domluva hlavního rozhodčího, který tak ale naznačil, že příště takhle ne. Mohla by z toho být žlutá karta.
     
    8
    Chafik sebral míč Capellemu a hned s ním mířil na polovinu Angers. Místo přihrávky volil střelu z rohu velkého vápna a balón skončil těsně nad břevnem hostující branky.
     
    6
    Domácí publikum svými hlasivkami znovu hnalo své hráče do útoku, ale po krátkém pobytu na polovině Angers přišli domácí hráči o míč a do následného protiútoku jdou hosté.
    5. Loïs DIONY - 1:0
     
    5
    Dijon právě vstřelil branku!
    Nejprve střílel nebezpečně kousek za velkým vápnem Pierre Lees-Melou, ale jeho střelu vyrazil svou pravou nohou brankář hostů. Následně na to se už ale domácí radují z první branky. Po pěkné souhře se balón dostal k LOISI DIONIMU, který poté usměrnil míč za bezmocného brankáře hostů – 1:0. Asistence: Oussama Haddadi .
     
    3
    Postupnou akci předvedli hráči v červených dresech, tedy ti domácí a před velkým vápnem vyslal vzdušnou střelu Pierre Lees-Melou, ale také jeho projektil skončil mimo tři tyče.
     
    3
    Domácí zakopli míč jen do zámezí a následuje tak autové vhazování pro hosty z Angers. To provede Famara Diédhiou.
     
    2
    Jenže nic nevymysleli, do rychlé protiakce se dostali hned na to znovu hosté, ale střela z hranice velkého vápna z kopačky Capelleho skončila jen vysoko nad brankou domácího celku.
     
    1
    Od úvodního výkopu byli u míče hosté a hned se míče dotkl Karl Toko Ekambi, jenže po jeho kličce nakonec o balón přišel a domácí tak mohou projít do prvního útoku v dnešním utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Dijon FCO: Reynet – Chafik, Varrault (C), Lotiès, Haddadi – Balmont, Abeid, Lees-Melou – Tavares, Diony, Sammaritano.
    Náhradníci: Leroy – Lang, Riviére, Martin, Amalfitano, Kwon Chang-hoon, Bouka Moutou.

    Angers SCO: Letellier – Bamba, I. Traoré (C), Thomas, Manceau – Capelle, Santamaría, Mangani – Pépé, Diédhiou, Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – Bérigaud, Pavlović, Bamba, Dore, Cissokho, Sunu.

    Rozhodčí: Desiage – Lamouche, Lang.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu v právě probíhající sezóně utkaly v září, tehdy byl úspěšnější domácí tým Angers SCO, jenž zvítězil 3:1. Domácí Dijon tak má svému soupeři co vracet.
     
    Angers SCO

    Hosté jsou na tom daleko lépe. Okupují třináctou pozici a na svém kontě mají o deset bodů více, tedy devětatřicet a i pro ně má každý bod velkou cenu. Na hřiště Dijonu tak jedou hosté bodovat, aby si klidnou pozici v tabulce upevnili. Rozhodně nás čeká zajímavý duel, který si nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči Angers SCO

    Famara Diédhiou – 8+1
    Karl Toko Ekambi – 5+3
    Cheikh N'Doye – 3+5
     
    Dijon FCO

    Domácí Dijon na tom není v tabulce Ligue 1 vůbec dobře. S devětadvaceti body se nachází na nelichotivém devatenáctém místě, které zaručuje sestup o patro níže, tedy do druhé nejvyšší francouzské soutěže. Ještě ale není pro domácí fotbalisty nic ztraceno, z tohoto pásma se ještě mohou dostat, ale měli by dnes určitě na svém hřišti bodovat. Proti Angers to ale nebude vůbec nic jednoduchého.

    Nejproduktivnější hráči Dijon FCO

    Julio Tavares – 9+3
    Lois Diony – 8+6
    Pierre Lees Melou – 6+3
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům francouzské kopané. Dnes je na programu čtyřiatřicáté kolo francouzské Ligue 1 a my budeme sledovat duel mezi týmy Dijon FCO a Angers SCO.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 5. Diony (Haddadi), 16. Lees-Melou (Diony), 43. Diony (Sammaritano) – 68. Mangani (pen.), 69. Toko Ekambi

    Karty:   67. Chafik (DIJ) – 80. Mangani (AGR), 84. Diédhiou (AGR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:13.
    Dijon FCO: Reynet – Chafik, Varrault (C), Lotiès, Haddadi – Balmont (81. Martin), Abeid, Lees-Melou (71. Amalfitano) – Tavares, Diony (79. Kwon Chang-hoon), Sammaritano.
    Náhradníci: Leroy – Lang, Riviére, Martin, Amalfitano, Kwon Chang-hoon, Bouka Moutou.

    Angers SCO: Letellier – Bamba, I. Traoré (C), Thomas, Manceau – Capelle (54. Bérigaud), Santamaría, Mangani – Pépé (68. Bamba), Diédhiou (86. Sunu), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Michel – Bérigaud, Pavlović, Bamba, Dore, Cissokho, Sunu.

    Rozhodca: Desiage – Lamouche, Lang