Sokolov – Třinec 1:0 (kon.) | Vlašim – Varnsdorf 1:0 (kon.) | Frýdek-Místek – Pardubice 0:0 (kon.)
Ústí n. L. – Prostějov 3:0 (kon.) | Sigma Olomouc – Vítkovice 1:0 (kon.) | Znojmo – Žižkov 2:2 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
1:0 (1:0)
MFK Vítkovice
cz Sobota 22.04.2017, 18:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Konec zápasu. (19:49:22)
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Šimon Falta, přichází Jakub Habusta.
     
    90+1
    Za skluz zezadu obdržel žlutou kartu Honiš. Jedná se o první podobný trest v zápase.
     
    90+1
    Chorý měl na kopačce rozhodující branku, nicméně v důležité chvíli selhal a hosté dokázali míč stihnout před brankovou čárou.
     
    90
    Ve druhé půli budou nastaveny dvě minuty.
     
    89
    Radaković byl faulovaný a nikam se nyní Sigma nepožene. Buchvaldek se mezitím vrací na trávník, Sigma je v plné síle.
     
    88
    Olomoučtí se hnali do rychlého protiútoku, po němž skončil jeden z domácích na trávníku. Z pohledu sudího nešlo o nedovolený zákrok, nicméně hráče Sigmy musí zdravotníci doprovodit mimo hřiště. Nyní tak hraje Olomouc jen o deseti.
     
    86
    Hanáci se skutečně soustředí na obranu a nechávají s míčem hrát svého soupeře.
     
    85
    Nový hráč na hřišti se hned zapojil do akce svého týmu. Dlouhý pas byl ale nad jeho síly, jako první u míče byl Mikula.
     
    84
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Tomáš Zahradníček, přichází Lukáš Buchvaldek.
     
    83
    Hosté se nadechují k závěrečnému náporu. Po rohovém kopu musel zasáhnout Reichl.
     
    81
    Plšek centrem vybídl k druhé dnešní brance Chorého, který z voleje parádně trefil. Jenže Květon byl skvěle postavený a míč vyrazil. Následná dorážka z kopačky Manzii už branku Vítkovic nemohla ohrozit.
     
    80
    V šestnáctce Sigmy zůstal chvíli osamocený Fiala, jehož ránu nadvakrát musel zlikvidovat Reichl.
     
    79
    Olomoučtí se snaží, to se jim upřít nedá. Jenže zakončení vázne.
     
    76
    Manzia si udělal dobrý den z obrany soupeře a s míčem pronikl až k brance soupeře. Míč poté z úhlu procedil do malého vápna, jenže nikdo v modrém zde nebyl, aby pas uklidil mezi tři tyče.
     
    75
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Jan Matěj, přichází Michal Řezáč.
     
    74
    Škerle vzal zodpovědnost na sebe a zkusil štěstí z třiceti metrů. Rána se točila směrem od branky a skončila někde poblíž rohového praporku.
     
    73
    Vítkovičtí se ve třech lidech snažili něco vymyslet na pravé straně. Proti stejně početné skupince Hanáků ale nebyli úspěšní. Nicméně svému soupeři v posledních chvilkách nedovolují proniknout na svou polovinu.
     
    71
    Už se zase hraje na polovině Vítkovic. Na dlouhý pas za obranu Vítkovic si naběhl Manzia, jeho pokus z první ale postrádal přesnost.
     
    69
    Reichl boxoval centrovaný míč do bezpečí, Vítkovičtí se poté pokusili ještě o jeden průnik, ale ten jim nevyšel.
     
    68
    Mikula se dostal k volnému míči, jeho ránu ale tečoval jeden z domácích hráčů do zámezí. Hosté budou pokračovat před domácí svatyní.
     
    67
    Hanáci měli k dispozici rohový kop, o míč ale brzy přišli a dopředu se vrhli hosté. Těm se také podařilo získat standardní situaci, naložili s ní ale podobně jako před chvíli hráči v modrých dresech.
     
    66
    Obrovskou šanci spálil nejnovější hráč na hřišti. Chorý předložil gólovku před Manziu, který ale z bezprostřední blízkosti umístil míč těsně vedle hostující branky.
     
    65
    Olomoučtí stále kombinují a kombinují. Ovšem chybí tomu přesnost.
     
    63
    Hanáci jsou stále lepším mužstvem, ale ve druhé půli mají problém se zakončením, respektive vůbec se do zakončení dostat. Olomouckým chybí přesnost.
     
    62
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Petr, přichází Bidje Manzia.
     
    60
    Zatímco se u střídačky Sigmy chystá první střídání, hosté zahrávali rohový kop. Nic z něj však nevytěžili, defenziva Sigmy neměla problém s žádnou hostující šancí.
     
    57
    Szotkowski se nebál vrhnout s míčem proti přesile a málem se mu to podařilo. Hostující hráč se už dostával do šestnáctky, ale přes čtveřici domácích to měl opravdu těžké.
     
    56
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Jaroslav Hlavsa, přichází Vojtěch Gebert.
     
    55
    Nádherný pas za obranu soupeře poslal Plšek. Petr poté měl ideální příležitost dosáhnout branky, ale míč si nechal utéct.
     
    54
    Vítkovičtí se na chvíli dokázali zbavit olomouckého tlaku, ale na víc jak útočný faul se nezmohli. Hanáci jsou opět u míče a kombinují.
     
    51
    Falta si poradil s trojicí protihráčů a ačkoli byl tísněný, dokázal vystřelit. Přízemní ránu Květon lapil.
     
    50
    Hanáci delší dobu kombinovali ve střední vzdálenosti od branky Vítkovic. Střelecký pokus poté přišel až z kopačky Plška, který levačkou poslal míč mimo.
     
    48
    Už to vypadalo, že se Fiala dostane k centru, nicméně na pravé straně si míč až příliš předkopl, s čímž už si domácí obrana dokázala poradit. Chvíli na to se hosté do šestnáctky přeci jen podívali, Vaněk ale upadl a zahrál rukou.
     
    46
    Falta předložil míč Houskovi, který tentokrát neměl seřízená mířidla a svůj pokus poslal vedle pravé tyče hostující branky.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Marián Kovařík, přichází Marek Szotkowski.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Fiala ve sprinterském souboji dokázal odcentrovat, tečovaný míč Radakovićem ale skončil v zámezí. Než se hosté stihli přesunout k domácí svatyni, odpískal sudí konec prvního poločasu.
     
    44
    Zdá se, že Hanáci se v tomto poločase už nikam nepoženou. Aktuálně sledujeme kombinaci mezi bránícími hráči Sigmy.
     
    42
    Na druhé straně hrací plochy se domácímu celku nepodařilo proniknout do šestnáctky. Míč se poté vrátil až na polovinu Olomouckých.
     
    41
    Hosté zahrávali svou první standardku v zápase. Prudký přízemní centr z kopačky Vaňka domácí defenziva odvrátila do bezpečí. Nyní už hrají fotbalisté Sigmy.
     
    39
    Hanáci měli k dispozici rohový kop, ale branku soupeře neohrozili. Květon sebral míč ze vzduchu a rychle rozehrál. Hosté se poté chvíli snažili vybojovat míč na polovině Sigmy, ta se ale tomuto drobnému tlaku ubránila.
     
    35
    Vítkovičtí měli k dispozici aut, jenže Fiala s míčem popošel asi o deset metrů od místa, kde skutečně byla hra přerušena. Sudímu samozřejmě takový moment nemohl uniknout, a tak hru zastavil.
     
    34
    Kovařík hledal rozběhnutého Fialu, ale tentokrát se hostující hráč s číslem tři na zádech do šance ani dostat nemohl. V cestě totiž stál Vepřek, který akci Vítkovic včas přerušil.
     
    32
    Fiala podruhé v zápase prověřil pozornost Reichla. Tentokrát z toho sice nebyla taková šance jako před chvílí, nicméně i nyní musel domácí gólman zasáhnout.
     
    30
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Byla jen otázka času, kdy se domácí poprvé gólově prosadí. Po půl hodině hry přišel přesný centr z pravé strany, do kterého se hlavou opřel TOMÁŠ CHORÝ. Květon se tentokrát ke své pravé tyči nestihl vrhnout, a tak jdou domácí do vedení.
     
    28
    Houska měl dostatek volného prostoru, a tak natáhl ke střele z pětadvaceti metrů. Rána to byla pěkná, nicméně mířila přímo doprostřed hostující branky. Květon tak v klidu schoval míč do náruče.
     
    25
    Vepřek stříleným centrem hledal své spoluhráče v šestnáctce, tentokrát ale nebyl pas tak úspěšný a Vítkovičtí mohli zůstat v klidu.
     
    24
    Radaković musel zasáhnout před Mišinským, který by jinak unikal s Kovaříkem proti poslednímu Škerlemu. Naštěstí pro domácí barvy byl stoper Sigmy v tomto souboji tím úspěšnějším.
     
    23
    Hanáci soupeře nepouští k míči a i nadále svého soupeře mačkají k brance Květoně.
     
    21
    Falta si v šestnáctce soupeře vyměnil míč s Chorým a po zemi jej poslal před branku. Tam si sbíhal Štěrba, který by uklízel do prázdné branky. V poslední chvíli ale míč odvrátil na roh obránce Vítkovic.
     
    18
    Vítkovický gólman měl opět plné rukavice práce. Centr do šestnáctky trkl Chorý hlavou k pravé tyči. Květon ale byl i nyní připravený a i tuto šanci Sigmy zlikvidoval.
     
    17
    Vzápětí další gólovka domácích. Plšek obdržel míč na malé vápna, kde se obtočil okolo posledního obránce. Květon ale dobře situaci přečetl, dokázal si povykročit a následný pokus Plška zneškodnil.
     
    17
    Na druhé straně se do míče z dvaceti metrů opřel Houska, jehož dělovku zastavilo břevno hostující branky!
     
    15
    Vítkovičtí se vydali do ojedinělého útoku a málem z toho byla branka. Radaković propadl ještě na polovině soupeře, Fiala se poté zbavil ještě jednoho hráče Sigmy a z pravého křídla postupoval sám na Reichla. Domácí gólman ale dokázal včas vyběhnout a proti ráně soupeře předvedl fantastický zákrok.
     
    15
    Tlak domácích neustává, hra se stále odvíjí hluboko na území Vítkovic.
     
    12
    Secvičenému signálu z rohového kopu chybělo jediné, a to přesné zakončení Petra. Domácí hráč měl ideální možnost posunout svůj tým do vedení, jenže pouze promáchl.
     
    11
    Domácí svého soupeře svírají jako při hokejové přesilové hře. Hosté z Ostravy se brání zuby nehty.
     
    10
    Chorý mohl uklidit míč z hranice malého vápna, ale v nadějné příležitosti jej ovlivnil svou přítomností obránce Vítkovic, který nepovolil domácímu útočníkovi skórovat.
     
    9
    Škerle si pomohl nedovoleným zákrokem, po kterém zůstává na trávníku ležet Kovařík. Tomu chvíli trvalo, než se z promrzlého trávníku zvedl.
     
    8
    Hanáci měli poté k dispozici ještě jeden rohový kop, tentokrát už ale branku Vítkovic neohrozili.
     
    7
    Chorý v šestnáctce tečoval míč, který tak směřoval mezi tři tyče. Z brankové čáry jej ale mimo branku dokázal odklidit Mišinský.
     
    7
    Chorý vybojoval pro své barvy rohový kop.
     
    6
    Na druhé straně si na centrovaný míč nabíhal Falta, ale tísněný Honišem hlavou netrefil ideálně.
     
    5
    Po centru z levé strany míč málem propadl ke Kovaříkovi. U míče jako první ale byl gólman Reichl, který celou akci soupeře ukončil.
     
    4
    Houska se dostal k odraženému míči, který obratem poslal směr hostující svatyně. Nicméně branku soupeře netrefil.
     
    3
    Mišinský vybízel přízemním pasem Hlavsu, který byl ale dobře pokrytý obránci Sigmy, kteří nedovolili vítkovickému záložníkovi pokračovat v akci.
     
    2
    Vepřek posunul míč skrz bránící hráče Vítkovic, spoluhráče v šestnáctce ale nenalezl. K míči se poprvé v zápase dostávají hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo. Výkop mělo domácí mužstvo.
     
    Oba celky za doprovodu sudích nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát v tradičních modrých dresech, hosty z Vítkovic dnes uvidíme v oranžovém.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Reichl – Štěrba, Škerle (C), Radaković, Vepřek – Zahradníček, Houska, Plšek, Falta – Petr – Chorý.
    Náhradníci: M. Buchta – Buchvaldek, Habusta, Jemelka, Antl, Yunis, Manzia.

    MFK Vítkovice: Květon – Cverna, Honiš, Mikula (C), Prajza – Hlavsa, Vaněk, Fiala, Matěj – M. Kovařík, Mišinský.
    Náhradníci: Nemrava – Hruzík, Szotkowski, Juřena, Řezáč, Gebert, Pavelka.

    Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Petřík.
     
    V 18 hodin na sebe narazí týmy z opačných konců druholigového pořadí. To však neznamená, že by se Vítkovice nepokusily v Olomouci uhrát nějaký ten bodík. Svěřenci trenérské dvojice West-Kopecký k tomu navíc mají ideální předpoklady. V současné době je zdobí výborná forma, již potvrdili i ve vítězné domácí přestřelce s Frýdkem-Místkem. Divoký výsledek zvládl strhnout na svou stranu také lídr tabulky, který stejným poměrem jako Vítkovičtí, tedy 3:2, uspěl pod žižkovským vysílačem.

    zdroj: fnliga.cz
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Miroslav Fantal

    Góly: 30. Chorý

    Karty:   90+1. Honiš (VIT)


    SK Sigma Olomouc: Reichl – Štěrba, Škerle (C), Radaković, Vepřek – Zahradníček (84. Buchvaldek), Houska, Plšek, Falta (90+2. Habusta) – Petr (62. Manzia) – Chorý.
    Náhradníci: M. Buchta – Buchvaldek, Habusta, Jemelka, Antl, Yunis, Manzia.

    MFK Vítkovice: Květon – Cverna, Honiš, Mikula (C), Prajza – Hlavsa (56. Gebert), Vaněk, Fiala, Matěj (75. Řezáč) – M. Kovařík (46. Szotkowski), Mišinský.
    Náhradníci: Nemrava – Hruzík, Szotkowski, Juřena, Řezáč, Gebert, Pavelka.

    Rozhodca: Houdek – Mokrusch, Petřík

    Diváci: 2177