Fínsko – Kanada 6:3 (kon.) | Švédsko – USA 1:5 (kon.) | Česko – Rusko 4:5 (po pr.)
Švajčiarsko – Slovensko 1:2 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Slovensko
Utorok 18.04.2017, 19:38 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sa našim hokejistom podarilo streliť rozhodujúci gól stretnutia. O výhre nášho tímu rozhodol v 42. minúte Baláž.
    Je teda jasné, že naši hokejisti skončia v A skupine na cennom treťom mieste a vyhnú sa tak v štvrťfinále zámorskému súperovi z USA.
    Ďakujeme za pozornosť, štvrťfinále sa začína vo štvrtok, zajtra je deň voľna. (21:39:37)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Hra je prerušená, sekunda do konca zápasu, máme už istotu tretieho miesta, vhadzovanie pred Schmidom.
     
    59:57
    Hrehorčák sa dostal k odrazenému puku v útočnom pásme a skúsil to bekhendom namieriť na prázdnu bránu. Obrancovia súpera však boli pripravení.
     
    59:29
    Švajčiari sú už v šestici!
     
    59:07
    Adam Liška sa odvážne natlačil po pravom krídle až pred Schmida, vyskúšal napokon aj švajčiarskeho brankára, no mieril mimo.
     
    58:28
    Krivošík sa nepúšťal dopredu, puk radšej rozohral cez obrancov, aby sme získali niekoľko cenných sekúnd.
     
    57:34
    Ivanovi sa podarilo potiahnuť puk do útočného pásma. Tam si však naši hráči zatiaľ puk posúvajú iba po mantineloch.
     
    56:28
    Havrila teraz využil svoju šikovnosť, dostal sa do útočného pásma s pukom, uvoľňoval sa. Švajčiari mu však znepríjemňovali život, nakoniec aj spadol, ale nezavinene.
     
    55:50
    Patry potiahol akciu do útočného pásma. Tam však veľmi nemal komu prihrať, a tak ho naši obrancovia prakticky hneď odzbrojili.
     
    54:05
    Regenda teraz potrápil Švajčiarov v ich obrannom pásme. Tým sa podarilo založiť útok, Le Coultre vystrelil a ešte aj jemne sekol po lapačke nášho gólmana.
     
    53:07
    Gólman Sklenár si opäť musel dať pozor na protihráčov. Eggenberger našiel prihrávkou Berniho pred bránkoviskom, ten vystrelil z prvej, ale náš gólman s istotou zasiahol.
     
    52:04
    Švajčiari následne podnikli protiútok. Sklenár si musel dávať pozor, Patry spoločne so Simicom nedali dýchať našej obrane. Hru sa však podarilo prerušiť.
     
    51:43
    Krivošík to skúsil individuálne smerom dopredu. Kľučkami sa však medzi kruhmi neuvoľnil.
     
    51:07
    Opäť sa hralo na druhej strane. Petrig našiel Leuenbergera osamoteného pred bránkou, no fantastický Sklenár zachytil puk. Následne náš gólman lapačkou krásne vychytal aj strelu Döpfnera spomedzi kruhov. Hra prerušená a z tribún smeruje obrovský potlesk pre nášho gólmana aj celkovú hru za posledné minúty.
     
    50:37
    Šanca zase pre nás. Krivošík našiel Hrehorčáka pred bránkoviskom, ktorý to okamžite poslal na bránu, no Schmid opäť iba vyrazil.
     
    50:01
    Prvý švajčiarsky útok na čele s Hischierom opäť narobil nepríjemnosti Sklenárovi. Náš brankár spoločne s obrancami upratali situáciu.
     
    48:58
    Naši hráči poriadne nevedeli, či to bude icing. K puku sa dostali hostia a okamžite si vytvorili príležitosť. Arnaud Riat sa uvoľnil medzi kruhmi a vystrelil. Sklenárov betón nás teraz zachránil.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 33. Kurashev (Hischier) – 32. Fafrák (Ružička, Liška), 42. Baláž (Korenčík)


    Švajčiarsko: Schmid (Trudel) – Le Coultre, Matewa, Berni, Geisser (C), Barandun, Gross, Schüpbach – Hischier (A), Eggenberger, Kurashev (A) – Simic, Sigrist, Weibel – Leuenberger, Döpfner, Petrig – Patry, Müller, Riat – Kohler.
    Slovensko: Sklenár (Kostelný) – Ivan, Fehérváry (C), Kupec (A), Žiak, Korenčík, Dúžek, Demo – Ružička, Fafrák, Liška (A) – Miloš Roman, Krivošík, Hrehorčák – Baláž, Köver, Urbánek – Stacho, Havrila, Regenda – Pospíšil.

    Rozhodca: Hölm (SWE), Thomson (USA) – Caillot (FRA), Ondráček (CZE)