Fínsko – Kanada 6:3 (kon.) | Švédsko – USA 1:5 (kon.) | Česko – Rusko 4:5 (po pr.)
Švajčiarsko – Slovensko 1:2 (kon.)
koniec
Fínsko
6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Kanada
Utorok 18.04.2017, 15:30 • Zimný štadión mesta Poprad • Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kanade sa v tretej tretine ešte podarilo streliť gól a dostať sa na rozdiel dvoch zásahov, no Fíni si víťazstvo nenechali vziať. Napokon zvíťazili 6:3 a umiestnia sa teda na 1. mieste v skupine A s plným počtom bodov. Kanada postupuje z druhej pozície.

    Vo večernom prenose budeme sledovať zápas medzi našimi reprezentantmi a Švajčiarskom. (17:48:33)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:06
    Nahodený puk od Kanaďanov zo stredného pásma skončil iba za Luukkonenom, kde ho už majú fínski obrancovia.
    58:22 Kristian Vesalainen (FIN) - 6:3
     
    58:22
    Fínsko dalo gól!
    Tak toto je definitívny koniec pre Kanadu! V strednom pásme získal puk Engberg, ktorý ho posunul na úplne voľného KRISTIANA VESALAINENA na ľavom krídle. Ten prikorčuľoval až k bráne a pohodlne zakončil.
    Asistencia: Teemu Engberg.
     
    57:40
    Kanada už v tejto chvíli hrá s odkrytou bránkou a snaží sa vo väčšom počte streliť nejaký gól.
     
    57:21
    Spoza ľavého kruhu nepríjemne pálil David Noel. Jeho delovka smerovala vedľa bránky.
     
    56:32
    Fíni stabilne bránia stredné pásmo. Kanaďania to teda musia skúšať iba nahodenými pukmi, čo však nie je najlepšie riešenie.
     
    55:10
    Rasmus Kupari potiahol puk von z obranného pásma. Dostal sa k strele z ľavého kruhu. Strela skončila v lapačke brankára McGratha.
     
    54:20
    Pred bránku si šikovne nakorčuľoval Kyle Olson. Snažil sa prihrávať ešte Glassovi, no puk cez fínskych hráčov neprenikol.
     
    53:35
    Fíni v tejto chvíli viacmenej iba bránia. Teraz napríklad zbytočne nešiel dopredu Ikonen. Získal puk v strednom pásme a iba ho nahodil k McGrathovi. Oba tímy striedajú.
     
    52:21
    Kanada potrebuje od týchto chvíľ poriadne zabrať, aby sa jej podarilo ešte dostať zápas do predĺženia. Fíni však majú ťažko priechodnú obranu.
    51:18 MacKenzie Entwistle (CAN) - 5:3
     
    51:18
    Kanada dala gól!
    Podarilo sa! Kanada využíva túto presilovku a opäť stráca na vyrovnanie iba dva góly. MACKENZIE ENTWISTLE uchmatol puk Heiskanenovi pri bránke, dostal sa na kruh a švihom vystrelil. Luukkonen sa síce o puk obtrel, no nezabránil, aby inkasoval.
    Bez asistencie.
     
    50:27
    Možnosť pre Kanadu sa ešte dostať do tohto zápasu a zdramatizovať ho. Kristian Vesalainen je vylúčený za podrazenie.
     
    50:18
    Tak predsa len si teraz siahol na puk. Jocktan Chainey namieril na pravom kruhu a vystrelil. Puk skončil v lapačke fínskeho gólmana.
     
    49:45
    Fíni si bez problémov hrajú svoj hokej a momentálne svojho súpera do akýchkoľvek šancí nepúšťajú. Gólman Luukkonen je už dlho bez zákroku.
     
    48:10
    Fínska akcia po ľavom krídle sa teraz neskončila veľmi úspešne. Nik za pukom nekorčuľoval, a to znamená zakázané uvoľnenie.
     
    47:12
    Vaakanainen tvrdo pálil od modrej čiary. Puk letel na gólmana McGratha, ktorý situáciu vyriešil s prehľadom a pripísal si úspešný zákrok.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 1. Vesalainen, 21. Vesalainen (Heiskanen), 27. Heiskanen (Ylönen), 33. Virtanen, 42. Engberg (Kotkaniemi), 59. Vesalainen (Engberg) – 4. Studnicka (Brook), 39. Woo, 52. Entwistle


    Fínsko: Luukkonen (Lehtinen) – Vaakanainen, Heiskanen, E. Teräväinen, Räsänen, Utunen, Anttalainen, Isiguzo, Latvala – Vesalainen, Ikonen (A), Nyman – Virtanen, Talvitie (C), Ylönen – Kotkaniemi, Koskenkorva (A), Kupari – Aalto, Engberg, Maansaari.
    Kanada: Scott (42. McGrath) – Brook, Smith, Mitchell, McIsaac, Chainey, Woo, Noël – Olson, Glass, M. Strome – Anderson-Dolan (C), Mattheos (A), Comtois (A) – Ratcliffe, Studnicka, Entwistle – Schnarr, Thomas, Dellandrea – Hawel.

    Rozhodca: Iwert, Kulev – Hancock, Yletyinen