Podbrezová – Slovan Bratislava 2:3 (kon.) | Senica – Michalovce 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 0:2 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
2:3 (0:1)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 01.04.2017, 15:30 • Zelpo Arena, Podbrezová, Slovensko • Niké liga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    ŽP Šport Podbrezová

    Horehronci si predĺžili voľno, nakoľko okrem reprezentačnej prestávky mal byť na programe aj duel s Myjavou a tak zverenci Mareka Fabuľu naposledy hrali zápas 12.marca, kedy doma podľahli Trnave. Ani počas nej sa však nepodarilo dať káder po zdravotnej stránke dokopy a tak Podbrezovú naďalej trápi maródka. Proti Slovanu určite nenastúpia Breznaník, Rendla, Peševski, Jedinák či Sedláček a navyše si Jaroslav Kostelný obnovil zranenie. Kapitán tímu nabehol do tréningového tempa skôr, ako bolo potrebné a tak ho čaká ďalšia pauza. Do zostavy by sa už ale mohol vrátiť útočník Mikuš.

    ŠK Slovan Bratislava

    Posledný vzájomný zápas na Horehroní bol posledným pre už bývalého kouča "Belasých" Papavasilioua, ale teraz je tím z hlavného mesta v úplne inej pozícii. Naladil sa na dobrú vlnu, zbiera body a svojho súpera v tabuľke preskočil, čím sa posunul na druhé miesto. Aktuálne má nad Podbrezovou náskok osem bodov. Slovan naposledy prehral ešte v decembri s Trnavou a odvtedy ťahá šnúru siedmych (ak rátame aj stretnutie s Myjavou) duelov bez prehry.
     
    Úvodné zostavy:

    ŽP Šport Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák (C), Kupčík, Djordjevič – Podio, Vajda – Polievka, Kochan, Viazanko – Bernadina.
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Magda, Kuzma, Mikuš.

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulić (C), Saláta, Morlacchi, Kubík – Savičevič, Kóňa – Oršula, Soumah, Priskin – Čavrić.
    Náhradníci: Greif – Damnjanović, Pinte, Ligeon, de Sa, Schet, Vittek.

    Rozhodca: Sedlák – Chládek, Weiss – Tomčík.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu obstarali hostia, ale o loptu v strede poľa prišli. Domáci sa okamžite pokúsili o kolmicu za defenzívu, avšak Viazanko sa nepresadil.
     
    2
    Kubík dostal loptu vedľa šestnástky do úplne otvoreného priestoru, lenže svoj center nekopol dobre a nenašiel žiadneho zo spoluhráčov.
     
    3
    Podio si hodil loptu do šestnástky, kde sa snažil spraviť kľučku na protivníka, do ktorého tvrdo narazil, no penalta sa nepíska.
     
    4
    Podio uvoľnil na krídle Djordjeviča, ktorému však center vôbec nesadol a poslal vysoký center. Ten však následne padal smerom do brány a tak Mucha boxovať.
     
    5
    Podio sa snažil poslať Polievku kolmicou do šestnástku, tú však zachytil Sekulič. Následne aj napriek tomu pálil Vajda, spoza pokutového územia bránu Mucha tesne minul.
     
    6
    Soumah uvoľnil na krídle Sekuliča, ktorý sa dostal až do šestnástky a aj keď centorm po zemi nikoho nenašiel, Turňa zvolil pri odkope zlú stranu a zakončil na vlastnú bránu. Našťastie pre domácich jeho odkop nebol razantný a našiel Kuciaka na bránkovej čiare.
     
    7
    Čavrič sa natlačil na hranicu malého vápna, kde medzi dvomi stopérmi dokázal zakončiť, lenže kvôli nedostatku miesta a času nemieril presne.
     
    8
    Bernadina dokázal zakončiť po centri do šestnástky, ale v ťažkej pozícii netrafil presne.
     
    9
    Podio sa znova pekne predieral do šestnástky, lenže tesne pred ňou hostia zatiahli ručnú brzdu a tak bude nasledovať priamy kop.
     
    10
    Kochan loptu preskočil a k zakončeniu sa nachystal argentínsky záložník Podio, ale bránu Jána Muchu prestrelil.
     
    10
    Polievka ostal osamotený pred šestnástkou, obdržal prihrávku a po rýchlej otočke vypálil po zemi k žrdi. Mucha sa musel vyznamenať, pretože strela nebola ani tak prudká, ako dobre mierená.
     
    11
    Slovan sa s problémami dostával z vlastnej polovice. Nakoniec sa mu to podarilo, ale po odkope Čavrič osobný súboj prehral.
     
    12
    Dopredu sa nepodarilo prejsť ani domácemu mužstvu, nakoľko pas na Polievku nebol vôbec presný.
     
    13
    Podio poslal pas vedľa šestnástky na Viazanka, ktorý síce nedokázal presne odcentrovať, lenže Sekulič odkopol na roh.
     
    14
    Podio rozohral rohový kop, ale kým lopta doletela do šestnástky, stihla opustiť hraciu plochu a tak sa k zakončeniu Podbrezovčania nedostali.
     
    15
    Slovan predviedol veľmi zlú rozohrávku, po ktorej sa Podbrezová mohla dostať do šance, lenže o loptu prišla tiež. Dopredu tak nakoniec prešli "belasí". Krivák však veľmi dobre odtlačil Čavriča.
     
    16
    De Marco utrpel v jednom zo súbojov nezavinené zranenie a preto musí byť ošetrovaný za čiarou. Nevyzerá to s ním najlepšie a asi sa bude striedať.
     
    17
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Vernon de Marco Morlacchi, prichádza Ruben Ligeon.
     
    18
    Podbrezovej sa nevydarila snaha o rýchly prechod dopredu, pretože lopta od Kochana na hrot bola zachytená hosťujúcimi obrancami.
     
    19
    Saláta zle odkopol loptu, našiel len Polievku, ktorý ju doviezol späť do šestnástky súpera. Mal však prihrávať na dvojicu spoluhráčov v lepšej pozícii, takto mu stopér Slovanu loptu rýchlo odobral.
     
    20
    Dvadsať minút hry za nami a my môžeme konštatovať, že vidíme na slovenské pomery dobrý futbal. Oba tímy sa tlačia do ofenzívy a snažia sa využívať svoje kombinačné schopnosti.
     
    21
    Čavrič sklepol loptu pred Soumaha, lenže ten to mal na svoju slabšiu ľavačku a tou po zemi namieril tesne vedľa Kuciakovej brány.
     
    22
    Ofenzívna akcia Podbrezovej sa nepodarila, lopta sa z pravého krídla odrazila k brankárovi Muchovi a ten zakladá ďalšiu akciu.
     
    23
    Vysoký pas Ligeon z hranice vlastnej šestnástky poslal len nad seba, čo na strelu z voleja využil Polievka, lenže netrafil bránu.
     
    24
    Slovan dal gól!

    Soumah spred šestnástky využil odkrytú časť šestnástky Podbrezovej, kde chýbal Turňa a tak tam nasmeroval prihrávku pre Priskina, ktorý prudko odcentroval smerom do brány a práve SEYDOUBA SOUMAH loptu usmernil za Kuciaka.
     
    26
    Niekoľko súbojov v strede poľa vyplynulo do snahy domácich prejsť dopredu po krídle, lenže Kochanovu prihrávku odkopol Saláta do autu.
     
    27
    Po centri do pokutového územia Slovanu sa k zakončeniu v mierne akrobatickej pozícii tlačil Kochan, ale jeho noha bola veľmi vysoko a takmer zasiahla Kubíka do hlavy.
     
    28
    Muchov výkop bol veľmi nepresný a tak bývalý reprezentant len odovzdal loptu domácim futbalistom. Tí o ňu po následnom faule v strede poľa prišli.
     
    30
    Domáci stratili loptu pred bránou Muchu a tak Soumah prešiel do rýchlej kontry. Pred šestnástkou pripravil pozíciu pre Čavriča, ktorého jemne tečovaná strela končí rohom.
     
    31
    Prudká centrovaná lopta z rohu mierila priamo do brány, kde ju nepustil Vajda a následne si dokonca vypýtal útočný faul.
     
    32
    Pretiahnutý center na Viazanka síce tento skúsený záložník nemal na strelu, ale následne ešte s Turňom zabojoval a získal aspoň roh.
     
    33
    Podio rozohral na krátko a následne poslal prudký center. Ten sa ale hosťom podarilo odpratať zo šestnástky preč. Čavrič následne prešiel dopredu, prihral na Priškina a jeho tvrdá rana pod brvno narobila Kuciakovi starosti.
     
    34
    Djordjevič pekne zamotal dvojicu hráčov súpera, ktorí ho následne museli faulovať. Aj keď sa hnevajú, nasleduje priamy kop pred Podbrezovú. Centrovať do šestnástky by mal Podio.
     
    35
    Argentínsky záložník do síce nekopol najhoršie, lenže jeho center šiel do miest, kde nestál ani jeden z domácich futbalistov.
     
    36
    Domáci sa postupne dostávajú bližšie k šestnástke súpera po krídle, kde ich hostia zastavujú za cenu ďalších autových vhadzovaní.
     
    37
    Podio bol v strede poľa pri lopte prvý, lenže prihrávku na Djordjeviča nevymyslel najlepšie a preto lopta ušla za autovú čiaru. Následne Oršula získal priamy kop od postrannej čiary.
     
    38
    Prudký center na zadnú tyč síce našiel hlavu Saláta, ale jeho hlavička v záklone skončila len na vrchnej sieti Kuciakovej brány.
     
    39
    Čavrič poľahky obehol Kupčíka, dostal sa z uhlu do šestnástky protivníka, no dobre čítal hru Kuciak a vrhol sa mu pod nohy tak, že čisto odobral loptu.
     
    40
    Oršula mal dostatok času na center, no aj tak to pokazil a poslal veľmi nepresný pas, ktorý končí autom pre Podbrezovú.
     
    41
    Čas mal aj Savičevič. Ten si to nachystal na strelu a po bloku od Podia bude nasledovať rohový kop.
     
    42
    Po rozohrávke na krátko sa center nepodaril. Vajda následne odvrátil aj ten ďalší a do tretice neprešla strela z diaľky.
     
    43
    Slovan získal priamy kop, iba niekoľko metrov od rohu šestnástky Podbrezovej. Defenzíva sa opäť musela mať na pozore, lenže Oršula hlavičkoval len ku Kuciakovi.
     
    44
    Martin Kuciak sa ponáhľal rýchlo vykopnúť, lenže to mu telom znemožnil Priškin. Za následnú strkanicu vidí žltú kartu aj Podio. Nechcem súdiť, ale toto hlavný arbiter nezvládol.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Tamás Priskin (ŠK Slovan Bratislava).
    Žltú kartu dostáva Pablo Joaquin Podio (ŽP Šport Podbrezová).
     
    45+1
    Djordjevič si hodil loptu cez dvoch hráčov k hranici šestnástky, kde mu pod nohy padol ďalší Slovanista. Domáci sa dožadujú ruky, rozhodca necháva hru plynúť.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+2
    Podbrezová ešte získala rohový kop, lenže Podiov center bol nízky a následný pas späť na tohto Argentínčana od Turňu nepresný.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Sledovali sme zaujímavý prvý polčas. V krásnom počasí a prostredí na Horehroní sa domáci aj hostia snažili útočiť a vytvárať si šance. Presadiť sa nakoniec dokázali iba hostia, keď Soumah svoju akciu aj sám zakončil a dal výhodu "belasým".
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Saláta v snahe zabrániť prechodu domácim do šestnástky spadol na zem a lopta ho trafila do ruky, čo si všimol aj hlavný arbiter. Podbrezová má k dispozícii priamy kop asi 30 centimetrov spred pokutového územia.
     
    47
    Múr z hráčov Slovanu bol veľmi blízko a nepodal sa ani po tom, ako to naznačil hlavný arbiter. Podio to teda skúsil kopnúť do druhej strany, no bránu minul.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Ruben Ligeon (ŠK Slovan Bratislava).
     
    49
    Matej Kochan rozohrával priamy kop z miesta vedľa šestnástky, ale kopol to tesne nad zemou veľmi prudko smerom do brány. Stačil jeden teč a domáci mohli vyrovnať, nakoniec loptu odkopli Slovanisti.
     
    50
    Vajda napravil chybu Turňu v strede poľa, zobral loptu pred dvojicou hráčov Slovanu, ktorí sa zrazili sami. Napriek tomu sa píska faul domáceho hráča.
     
    51
    Viazanko dostal loptu na krídlo, odkiaľ rýchlo odcentroval smerom na malé vápno, lenže nabiehajúcemu Bernadinovi chýbali dva kroky.
     
    52
    Djordjevič sa predieral cez dvojicu hráčov Slovanu z krídla do šestnástky. Zdalo sa, že nakoniec sa mu to podarí, ale Ligeon stihol loptu odkopnúť.
     
    53
    Na druhej strane príde rohový kop, pretože Oršulov pokus bol zrazený.
     
    53
    Centrovaný pas našiel len Podia, ktorý dostal loptu do bezpečia. Následne sa Slovanisti o loptu pripravili sami, po nepresnosti.
     
    54
    Kochan dokázal udržať loptu pred šestnástkou súpera, našiel napravo Viazanka, ktorý predložil prihrávku na Bernadinu, lenže pred ním dobre zareagoval Sekulič.
     
    55
    Priskin obehol na krídle Turňu, dostal sa k rohovej zástavke a tam si vypýtal faul. Slovan tak bude mať k dispozícii skrátený roh.
     
    56
    Slovanisti rozohrali na krátko, čo ich stálo loptu, pretože prihrávku zachytil Podio a odkopol.
     
    57
    Pablo Podio zastavil kontru súpera taktickým zákrokom, po ktorom mohol vidieť žltú kartu a keďže jednu už má... Nakoniec ju nedostal.
     
    58
    Vajda síce nepustil nákop do šestnástky, lenže lopta sa následne odrazila späť k hosťom a tí pokračujú v strede poľa.
     
    59
    Soumah videl voľný priestor v šestnástke, kde poslal loptu na Kubíka, ale center ľavého obrancu pod seba zrazil na roh Turňa.
     
    60
    Slovan dal gól!

    Na dlhý center vybehol Martin Kuciak, ale svoj výlet si v následne rozmyslel. Nakoniec však chýbal, pretože Oršula vyhral súboj a poslal loptu presne tam, kde domáci brankár mohol byť. TAMÁS PRISKIN už nemal problém doklepnúť loptu do siete.
     
    61
    Podbrezová získala okamžite po góle priamy kop, lenže nepodarilo sa jej zakončiť a tak o loptu veľmi rýchlo prišla.
     
    62
    Slovan sa začína baviť futbalom a po krásnej kombinácii strieľal Sekulič zvnútra šestnástky. Na jeho technickú strelu Kuciak nedočiahol a tak zazvonila žrď.
     
    64
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Tamás Priskin, prichádza Mitchell Schet.
     
    65
    Čavrič zobral loptu obrancom Podbrezovej, prešiel po krídle, dostal sa k centru, ktorý Kuciak pustil, no takmer na nohu Soumaha. Ten nakoniec nezakončoval, avšak šanca to mohla byť veľká. Afričan by strieľal v podstate to prázdnej brány.
     
    66
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Matúš Mikuš.
     
    67
    Podiov priamy kop z diaľky problémy hosťom nenarobil a tí sa bez problémov ubránili. Následne sa mohol Čavrič dostať do nájazdu, lenže dostal prihrávku v čase, keď už stál mimo hru.
     
    68
    Matúš Turňa dostal pas na pravé krídlo, krásne si obhodil Scheta a centrom našiel na malom vápne úplne voľného Mikuša. Ten nedokázal dať hlavičke a razanciu a preto s ňou Mucha nemal problém.
     
    69
    Podbrezová dala gól!

    Podobná akcia, ako pred chvíľou, ale tentoraz vyšla. Prudký center zľava od Polievku našiel voľného MIROSLAVA VIAZANKA a ten presnou hlavičkou nedal Muchovi šancu.
     
    70
    Podbrezová dostala mentálnu silu a okamžite sa tlačí dopredu. Polievka si hodil loptu cez súpera na krídlo, lenže až tak prudko, že ju nestihol na hracej ploche.
     
    71
    Slovanistický rohový kop nedopadol podľa očakávaní hostí a tak sa domáci takmer dostali do kontry. Kolmica na Kochana však nakoniec našla Ligeona.
     
    72
    Schet si naviezol loptu do streleckej pozície, spravil kľučku na Turňu, ale vystrelil len do brániaceho Vajdu pred sebou.
     
    73
    Matúš Mikuš si výborne nabehol medzi stopérov, kde dostal skvelý pas, lenže nájazd mu zhatil ofsajd.
     
    74
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Kamil Kuzma.
     
    75
    Dnešné stretnutie sleduje 2031 divákov.
     
    76
    Mikuš sa na krídle nedostal cez Kubíka, ale udržal loptu pre svoj tím, ktorý tak naďalej môže pokračovať za vyrovnaním.
     
    76
    Dlhý aut prepadol až na zadnú tyč, kde ho Sekulič poslal na roh. Ten však domácim nevyšiel a centrom sa nedostali k zakončeniu.
     
    77
    Tlak Podbrezovej pokračuje. Mikuš centrom sprava našiel za šestnástkou Viazanka, jeho volej však nebol presný a mieril vysoko nad.
     
    77
    Slovan dal gól!

    Práve v čase, kedy mala Podbrezová najväčší tlak prišla ďalšia rana. Soumah dostal loptu do šestnástky, posunul ju popri Kuciakovi na MITCHELLA SCHETA a ten cez Turňu zvyšuje skóre.
     
    79
    Domáci získali priamy kop, ktorý znova rozohral Podio. Hľadal pravdepodobne Vajdu, ktorý bol ale veľmi dobre bránený.
     
    80
    Sekulič sa ocitol na zemi, kde prisadol loptu a to sa samozrejme nemôže, takže sa píska proti bráne Muchu. Podio s Kuzmom si už stavajú loptu a jeden z nich bude centrovať.
     
    81
    Znova to bol Podio, lenže dnes mu zápas nevychádza najlepšie a tak opäť našiel len pripravených hráčov Slovanu, ktorí dostali loptu do bezpečia.
     
    83
    Schet sa rozbehol po krídle, lenže dlhý pas na svoju osobu nezachytil a tak bude odkopávať Kuciak.
     
    84
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Seydouba Soumah, prichádza Róbert Vittek.
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Miroslav Viazanko, prichádza Lukáš Migaľa.
     
    85
    Vittek predĺžil loptu na Čavriča, lenže toho veľmi dobre ubránil Krivák a cez Kuciaka Podbrezová loptu rozohrala.
     
    86
    Čavrič prebehol Kupčíka, dostal sa do skvelej streleckej pozície, lenže Kuciak výborne zasiahol a následná strela rodáka z Chorvátska reprezentujúceho Srbsko na juniorskej úrovni skončila na obrancovi Podbrezovej.
     
    87
    Podbrezová dala gól!

    Už sa zdalo, že akcia Podbrezovej sa zadrhne, lenže KAMIL KUZMA si loptu našteloval pred šestnástkou na ľavačku krásne trafil do rohu brány.
     
    88
    Savičevič vypálil tvrdý technický pokus spoza šestnástky, ale Martin Kuciak ukázal ďalší skvelý zákrok a vyrazil na rohový kop.
     
    89
    Slovan síce z rohového kopu nevymyslel vôbec nič, ale aspoň nazbieral cenný čas, ktorý sa Podbrezovej kráti. Dokáže ešte vyrovnať?
     
    90
    Žltú kartu dostáva Ľuboš Kupčík (ŽP Šport Podbrezová).
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Róbert Vittek (ŠK Slovan Bratislava).
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V šlágri kola sme videli veľmi dobrý futbal a veľa gólov. Po polčase to bolo 0:1, ale oba tímy sa presadili ešte dvakrát a tak sa nestranný fanúšik určite nemá na čo sťažovať. (17:20:52)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 69. Viazanko (Polievka), 87. Kuzma – 24. Soumah (Priskin), 60. Priskin (Oršula), 77. Schet (Soumah)

    Karty:   45. Podio (POD), 90. Kupčík (POD) – 45. Priskin (SBA), 48. Ligeon (SBA), 90+2. Vittek (SBA)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák (C), Kupčík, Djordjevič – Podio, Vajda – Polievka (74. Kuzma), Kochan, Viazanko (84. Migaľa) – Bernadina (66. Mikuš).
    Náhradníci: Lukáč – Lipčák, Migaľa, Magda, Kuzma, Mikuš, Káčerík.

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Sekulić (C), Saláta, Morlacchi (17. Ligeon), Kubík – Savičevič, Kóňa – Oršula, Soumah (84. Vittek), Priskin (64. Schet) – Čavrić.
    Náhradníci: Greif – Damnjanović, Pinte, Ligeon, de Sa, Schet, Vittek.

    Rozhodca: Sedlák – Chládek, Weiss – Tomčík

    Diváci: 2031