Liverpool – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:2 (kon.) | Chelsea – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Hull City – West Ham 2:1 (kon.) | Leicester – Stoke City 2:0 (kon.) | Manchester United – West Bromwich 0:0 (kon.)
Watford – Sunderland 1:0 (kon.) | Southampton – Bournemouth 0:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:1 (2:1)
Everton FC
Sobota 01.04.2017, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení čitatelia, druhýkrát v tejto sezóne vás vítam pri sledovaní prestížneho Merseyside derby. V prvom zápase dvoch liverpoolskych klubov sme boli svedkami dramatického záveru so šťastnejším koncom pre The Reds. Dnes si oba tímy zmerajú sily na Anfield Road a to pod dohľadom rozhodcu Anthonyho Taylora.

    FC LIVERPOOL

    FC Liverpool je v tabuľke na štvrtom mieste so ziskom 56 bodov. Treba ale dodať, že tabuľka je neúplná, keďže Manchester United a Arsenal FC mali v predošlých týždňoch pohárové povinnosti. The Reds doplácajú na nevydarený úvod roka. Z prvých desiatich duelov vyhrali len raz, čím sa odrovnali nielen z pohárových súťaží, ale aj z boja o titul v Premier League. Ofenzívnu mašinu príliš nepomohol rozbehnúť ani Philippe Coutinho. Ten laboroval so zraneným členkom a po svojom návrate na trávnik strelil vo farbách Liverpoolu jediný gól. Zverenci Jürgena Kloppa sa napriek všetkému môžu stále pochváliť najlepšou ofenzívou v súťaži. Tú ťahá Senegalčan Sadio Mané, ktorý zhodou okolností rozhodol aj prvé Merseyside derby v tejto sezóne. Liverpool v domácom prostredí vyhral predošlé tri zápasy a naposledy na Anfield Road prehral s Evertonom ešte v septembri 1999. Dnes sa bude musieť zaobísť bez Jordana Hendersona a tiež Adama Lallanu, ktorý sa zranil počas reprezentačnej prestávky. Naopak, k dispozícii by mal byť Daniel Sturridge, no ten zrejme začne na lavičke náhradníkov.

    FC EVERTON

    Everton prežíva veľmi dobrú druhú polovicu sezóny. Po slabšom úvode sa vyšplhal na siedme miesto tabuľky a na svojho mestského rivala stráca len poltucet bodov. Skvelé výkony podáva najmä v domácom prostredí, v ktorom vyhral posledných šesť zápasov. Zaujímavosťou je, že v Goodison Parku prehrali zverenci Ronalda Koemana len jeden zápas – práve s Liverpoolom 0:1. Karamelky vonku získali o 18 bodov menej a z ostatných piatich duelov vyhrali len na pôde Crystalu Palace. Jednoznačným lídrom mužstva je belgicky kanonier Romelu Lukaku. Vďaka skvelej streleckej fazóne získal cenu Hráč mesiaca v Premier League. V novom roku odohral tucet zápasov s plnou minutážou a zaznamenal v nich 12 gólov. Za zmienku stojí spomenúť aj výkony Rossa Barkleyho. Ten má na konte už 15 gólových asistencii, čo je vôbec najviac v rámci anglickej ligy. Everton má veľké problémy so zraneniami. V dnešnom derby budú chýbať Ramiro Funes Mori, Sheamus Coleman, James McCarthy i Morgan Schneiderlin.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) – Can, Lucas Leiva, Wijnaldum – Mané, Firmino, Coutinho.
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Klavan, Alexander-Arnold, Grujić, Woodburn, Origi.

    Everton FC: Robles – Jagielka (C), A. Williams, Holgate – Pennington, Davies, Gueye, Baines – Barkley, R. Lukaku, Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Kenny, Barry, Lookman, Mirallas, E. Valencia, Koné.

    Rozhodca: Anthony Taylor.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia mali futbalisti Evertonu. Už po dvadsiatich sekundách sa ale previnil nedovoleným zákrokom Ross Barkley, ktorý fauloval Jamesa Milnera.
     
    2
    Anthony Taylor opäť fúkol do píšťalky. Tentokrát sa faulom v strede poľa previnil krajný obranca domáceho tímu Nathaniel Clyne.
     
    3
    Romelu Lukaku sa snažil presadiť po pravej strane, no okamžite bol dobre zdvojený. Najlepší strelec Premier League vybojoval aspoň vhadzovanie.
     
    4
    Liverpool sa snažil dostať do rýchleho brejku. Výborne ale vystúpil Leighton Baines a následne vybojoval faul na svoju osobu. Proti pravidlám sa previnil opäť Nathaniel Clyne.
     
    5
    Úvod zápasu sa odohráva najmä v strede poľa. Vidíme množstvo osobných súbojov. Hrá sa vo vysokom tempe, no to sa vzhľadom na prestížnosť zápasu dalo očakávať.
     
    6
    Ross Barkley teraz nepríjemne zasiahol Emreho Cana. Nemecký reprezentant sa od bolesti zvíjal na zemi, no napriek tomu hlavný rozhodca žltú kartu nevyťahuje.
     
    7
    Emre Can sa veľmi rýchlo pozbieral po predošlom nepríjemnom zákroku. Aj o pár sekúnd bol faulovaný, no teraz to nebolo tak vážne ako v súboji s Rossom Barkleym.
     
    8
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. SADIO MANÉ si narazil loptu s Robertom Firminom. Senegalčan následne postupoval smerom k bráne, Philippe Coutinho mu dobre odtiahol súperových obrancov a na jeho strelu ľavačkou nestačil reagovať brankár Joel Robles.
    8. Sadio Mané (LIV) - 1:0
     
    9
    Fantastický úvod v podaní Liverpoolu. V predošlom Merseyside derby sme čakali na gól až do nadstaveného času. Teraz sme sa ho dočkali podstatne skôr, a tak sa môžeme tešiť na ešte zaujímavejší súboj.
     
    10
    Philippe Coutinho sa teraz snažil prejsť stredom pokutového územia. Brazílčan pri svojom prieniku spadol na trávnik, no penalta z toho nebude.
     
    11
    Domáci to teraz skúšali strelou zo strednej vzdialenosti. Svoje obranné povinnosti si ale splnil waleský obranca Ashley Williams, ktorý strelu zblokoval.
     
    12
    Liverpool sa snaží vydobyť si územnú prevahu. Aj teraz kombinuje na vlastnej polovici ihriska a snaží sa mierne upokojiť tempo zápasu.
     
    13
    Karamelky to teraz skúšali cez svoju pravú stranu, no neprešli cez Jamesa Milnera. Domáci kapitán následne volil prihrávku na Simona Mignoleta, ktorý loptu upratal do bezpečia.
     
    14
    Simon Mignolet opäť kontroluje situáciu. Romelu Lukaku nedokázal spracovať dlhý pas za obranu, a tak nemohol ohroziť svojho krajana v bráne Liverpoolu.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu zápasu. Liverpool môže byť oveľa spokojnejší, pretože hneď jeho prvá strela na bránu skončila v sieti. Podobne ako v Goodison Parku sa trafil Sadio Mané.
     
    16
    Everton sa teraz dostal pred pokutové územie súpera. Leighton Baines napokon centroval z ľavej strany, ale žiaden hráč v modrom drese sa do zakončenia nedostal.
     
    17
    Hostia teraz trošku zazmätkovali v rozohrávke. Vyzeralo to, že Liverpool dostane zadarmo výhodu rohového kopu, no dobre zabojoval brankár Joel Robles.
     
    18
    Nepresnosť v kombinácii domácich The Reds. Sadio Mané nenašiel svojim pasom Roberta Firmina, a tak získavajú loptu obrancovia Evertonu.
     
    19
    Obrovská šanca Liverpoolu. Philippe Coutinho sa jednoduchou kľučkou dostal cez Matthewa Penningtona a z vnútra pokutového územia vystrelil. Brankár Joel Robles loptu vyrazil na seba, tá smerovala do brány, ale na bránkovej čiare ju zastavil Phil Jagielka.
    19. Philippe Coutinho (LIV)
     
    20
    Hra nám opäť nabrala na tempe. Liverpool nie je zatiaľ smerom dopredu síce príliš aktívny, no keď sa už dostane pred Joela Roblesa, tak je to vždy nebezpečné.
     
    21
    Everton bude mať výhodu prvého rohového kopu v zápase. Leighton Baines z ľavej strany centroval, ale loptu odvrátil do bezpečia Joël Matip.
     
    22
    Po rohovom kope z ľavej strany zakončoval Phil Jagielka. Kapitán hostí sa dostal k hlavičke, no tá nesmerovala do priestoru brány Simona Mignoleta.
     
    23
    Opäť sme v strede poľa videli niekoľko osobných súbojov. Nathaniel Clyne dobre vystúpil z pozície krajného obrancu a zastavil akciu súpera.
     
    24
    Sadio Mané šikovnou kolmicou hľadal nabiehajúceho Roberta Firmina. Brazílsky útočník bol ale dobre bránený, a tak si situáciu postrážil Ashley Williams.
     
    25
    Everton bude mať výhodu priameho kopu z pomerne nádejnej pozície. Emre Can zozadu fauloval Rossa Barkleyho, no aj tento súboj sa zaobišiel bez žltej karty.
     
    26
    Priamy kop rozohral Leighton Baines, no svojou ľavačkou trafil len múr. Následne sa Everton snažil dostať k lopte, no nedovolený zákrok Toma Daviesa je odmenený žltou kartou.
     
    28
    Dominic Calvert-Lewin vybojoval svojou aktivitou druhý rohový kop Evertonu v dnešnom zápase. Ten tradične zahrá z ľavej strany Leighton Baines.
     
    29
    Everton FC dal gól! Domáci futbalisti si nepostrážili štandardnú situáciu, a tak prichádzajú o svoj náskok. Phil Jagielka šikovne loptu predĺžil za seba, Ashley Williams sa síce do zakončenia nedostal, no následne jeho prácu dokončil strelou z tesnej blízkosti MATTHEW PENNINGTON.
    29. Matthew Pennington (EVE) - 1:1
     
    30
    Máme za sebou polhodinu zápasu a začíname prakticky odznova. V poradí 229. Merseyside derby má vyrovnané skóre a uvidíme ako sa bude zápas ďalej vyvíjať.
     
    31
    Liverpool dal gól! Matthew Pennington pred niekoľkými sekundami vyrovnal, no teraz sa práve po jeho zaváhaní dostávajú domáci do vedenia. Obranca hostí opäť nebol dôrazný, PHILIPPE COUTINHO si ho zasekol a následne krásnou technickou strelou prekonal bezmocného Joela Roblesa.
    31. Philippe Coutinho (LIV) - 2:1
     
    32
    Parádny zápas na Anfield Road pokračuje ďalej. Philippe Coutinho po návrate na ligového trávniky strieľa len svoj druhý gól v drese Liverpoolu a posiela svoj tím do vedenia.
     
    33
    Domáci sa opäť snažil niečo vymyslieť. Tentokrát z toho ale nebolo žiadne nebezpečenstvo pre Joela Roblesa. Ten predviedol jeden skvelý zákrok, no dvakrát už aj kapituloval.
     
    34
    Liverpool mal výhodu rohového kopu, ktorý z ľavej strany zahrával James Milner. Loptu do bezpečia odvrátil Phil Jagielka, no ešte predtým fauloval Sadio Mané.
     
    35
    Teraz sa na dlhší časový úsek dostali k lopte aj zverenci Ronalda Koemana. Kombinovali ale len na vlastnej polovici ihriska, a tak z toho nebolo žiadne nebezpečenstvo pre Simona Mignoleta.
     
    36
    Mason Holgate si teraz poradil v súboji s Jamesom Milnerom. Domáci kapitán sa nedostal k centru z ľavej strany a následne aj fauloval hráča súpera.
     
    37
    Televízne kamery sa teraz vrátili k predošlému súboju medzi Emrem Canom a Ashleym Williamsom. Waleský futbalista sa teraz nezachoval športovo a svojou kopačkou zasiahol chrbát nemeckého hráča.
     
    39
    Roberto Firmino sa teraz hnevá na hlavného rozhodcu zápasu. Ten posúdil jeho súboj s obrancom súpera ako nedovolený, a tak môže ísť dopredu Everton.
     
    40
    Hostia sa teraz dostali do brejku, ale Ross Barkley situáciu nezvládol. Loptu si príliš predkopol a následne zasiahol Dejana Lovrena. Anglický futbalista navyše dostáva žltú kartu.
     
    41
    Philippe Coutinho teraz centroval z pravej strany. Loptu adresoval na svojho reprezentačného kolegu, ale Roberto Firmino sa do zakončenia nedostal.
     
    42
    Leighton Baines je tradične smerom dopredu veľmi aktívny. Aj teraz centroval z ľavej strany, no loptu odhlavičkoval do bezpečia Dejan Lovren.
     
    43
    Lucas Leiva teraz nevyberaným spôsobom poslal k zemi Masona Holgatea. Po tejto situácii sa do výmeny názorov dostali aj obaja manažéri a napokon celý konflikt rieši štvrtý rozhodca Martin Atkinson.
     
    44
    Anthony Taylor ukazuje, že sa bude kopať od brány Liverpoolu. V dnešnom zápase rozhodne nemá jednoduchú pozíciu, no zatiaľ zápas zvláda bez väčších chýb.
     
    45
    Philippe Coutinho opäť vytancoval dvoch obrancov súpera. Celú situáciu rieši až Idrissa Gueye, ktorý sa výborne vrátil a odzbrojil brazílskeho tvorcu hry.
     
    45+1
    Prvú z dvoch nadstavených minút máme pomaly za sebou. Pri lopte sú momentálne zverenci Ronalda Koemana, keďže v strede poľa bol faulovaný Idrissa Gueye.
     
    45+2
    Romelu Lukaku sa teraz nepresadil proti dvojici obrancov domáceho mužstva. Následne sa snažil prejsť do brejku Emre Can, no ten fauloval Phila Jagielku.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas prestížneho liverpoolskeho derby máme za sebou. Videli sme množstvo osobných súbojov, ale tiež tri presné zásahy. Skóre zápasu otvoril strelou ľavačkou Sadio Mané, následne po rohovom kope vyrovnal Matthew Pennington, no už o necelé dve minúty sa zaskvel krásnou strelou Philippe Coutinho. Pred druhým polčasom je ale ešte všetko otvorené, a tak ho po štvrťhodinovej prestávke sledujte v našom textovom prenose.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Obaja tréneri počas prestávky nestriedali. O prvú akciu druhého dejstva sa postaral Romelu Lukaku, ale jeho center z pravej strany odvrátil Joël Matip.
     
    47
    Ross Barkley sa teraz prebíjal do pokutového územia súpera, ale napokon nevybojoval ani rohový kop. Nasledovať bude len odkop od brány belgického brankára.
     
    48
    Hostia mali výhodu priameho kopu a takmer sa im podarilo vyrovnať. Do zakončenia sa dostal Ashley Williams, no jeho strelu či prihrávku na lepšie postavených spoluhráčov kryje Simon Mignolet.
     
    49
    Na druhej strane pohrozili aj domáci futbalisti. Emre Can si opäť zasekol krajného obrancu Matthewa Penningtona, ale jeho prízemný pokus zblokoval Ashley Williams.
     
    50
    Everton mal výhodu rohového kopu, no tentokrát nebol taký úspešný ako na konci polhodiny hry. Karamelky sa do zakončenia nedostali a nasledovať bude ďalší odkop.
     
    51
    Obrovská vlna nevôle na štadióne Anfield Road. Ross Barkley sa pošmykol sám, no hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok Emreho Cana. Je však pravdou, že následne Nemec nešťastne pristúpil súperovi ruku.
     
    52
    Domáci kombinovali na úrovni pokutového územia. Aktívny Emre Can to skúšal kolmou prihrávkou, ale bez väčších problémov dokázal zasiahnuť Tom Davies.
     
    53
    Tak toto je nepríjemný moment pre domáci tím. Sadio Mané zviedol tvrdý súboj s Leightonom Bainesom, no z neho si odniesol zrejme zranenie ľavej nohy.
     
    54
    Senegalský útočník zostáva ležať na hracej ploche a je už v opatere klubových lekárov. Dokonca nedokázal sám prejsť ani za postrannú čiaru a dnes určite skončil.
     
    55
    Po takmer dvojminútovom prerušení pokračujeme v dnešnom zápase. Everton sa snažil niečo vymyslieť po pravej strane, no až na jednu výnimku dnes výborne funguje obrana Liverpoolu.
     
    56
    Romelu Lukaku pekným pasom našiel v šestnástkovom oblúku Rossa Barkleyho. Jeho strelecký pokus bol mierne stlmený, a tak mal Simon Mignolet uľahčenú pozíciu.
     
    57
    Prvé striedanie dnešného zápasu je realitou. Sadio Mané pre zdravotné problémy opúšťa dianie na Anfield Road a svoje miesto prenecháva Divockovi Origimu.
     
    58
    Ross Barkley teraz narobil problémy obrane súpera. Výborne reagoval na situáciu, na pravej strane uvoľnil Masona Holgatea, no jeho strieľanú prihrávku zastavil James Milner.
     
    59
    Divock Origi sa po príchode na trávnik uviedol nepresným streleckým pokusom. Belgičan strieľal spoza šestnástky, no bránu Joela Roblesa minul.
     
    60
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti sa približujú k zisku cenných troch bodov z dnešného zápasu. Fantasticky to spravil najmä Philippe Coutinho. Brazílčan po zisku lopty v strede poľa výborne vysunul DIVOCKA ORIGIHO a ten prudkou strelou využil mierne zaváhanie Joela Roblesa.
    60. Divock Origi (LIV) - 3:1
     
    61
    Dostávame sa do záverečnej tretiny riadneho hracieho času. Everton dnes nepredvádza smerom dopredu najlepší výkon, no ak chce bodovať, bude musieť minimálne dvakrát skórovať.
     
    63
    Ďalším potrestaným hráčom v dnešnom derby je Ashley Williams. Waleský obranca si o to koledoval a teraz ho Anthony Taylor za jeho "snahu" odmenil.
     
    64
    Tak toto nevyzerá s Liverpoolom vôbec dobre. Dnes sa zranil Sadio Mané a zle je na tom aj Emre Can, ktorý doplatil na predošlý súboj s Ashleym Williamsom. Ten napokon odchádza z trávnika po svojich.
     
    65
    Na Anfield Road sa stále nehrá. Teraz sme videli zaujímavú situáciu, keď si Jürgen Klopp zvolal všetkých hráčov a udeľoval im taktické pokyny na záverečnú polhodinu.
     
    66
    Ronald Koeman prvýkrát v dnešnom zápase strieda. Na ihrisko prichádza ekvádorský kanonier Enner Valencia, ktorému prepustil miesto Tom Davies.
     
    67
    Vzápätí sme svedkami aj druhého striedania v podaní Evertonu. Na trávnik prichádza skúsený Gareth Barry. Naopak, dnešný zápas sa skončil pre Matthewa Penningtona.
     
    68
    Liverpool sa snaží držať loptu na svojich kopačkách a siahodlhou rozohrávkou oslabiť súpera. Dobrou správou je aj to, že Emre Can môže pokračovať.
     
    69
    Emre Can teraz išiel zbytočne tvrdo do súboja s Idrissom Gueyem. Hlavný rozhodca Anthony Taylor si toho všimol a udeľuje mu žltú kartu.
     
    70
    Everton mal teraz náznak šance, ktorá by mohla zdramatizovať dnešný duel. Mason Holgate vystrelil z pravej strany, jeho pokus smolne tečoval James Milner, no Simon Mignolet predviedol skvelý zákrok. Akcia pokračovala, opäť zakončil Holgate, no hlavičkou minul.
    70. Mason Holgate (EVE)
     
    72
    Everton bude mať výhodu priameho kopu. Center z pravej strany totiž zastavil rukou James Milner. Loptu si už berie Leighton Baines.
     
    73
    Priamy kop skutočne zahral Leighton Baines, no našiel len hlavu Joëla Matipa. Následne sa snažil zakončiť Ross Barkley, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    74
    Druhé striedanie v podaní domáceho mužstva. Jürgen Klopp posiela na trávnik mladého Trenta Alexandra-Arnolda. Naopak, na lavičku náhradníkov putuje dobre hrajúci Philippe Coutinho.
     
    75
    Do konca zápasu zostáva ešte približne štvrťhodina. V poslednom úseku hry má jasnú územnú prevahu Everton, troška vysúva obranu, no tým vznikajú aj okienka v jeho defenzíve.
     
    76
    Pekná akcia v podaní domáceho tímu. Emre Can potiahol akciu po pravej strane, spätnou prihrávkou našiel Trenta Alexandra-Arnolda, no jeho pokus efektne vytesnil brankár Joel Robles.
     
    77
    Zdá sa, že Liverpool otupil mierny tlak, ktorý si začal vytvárať jeho súper. Everton na Anfield Road nevyhral od roku 1999 a dnes sa to zrejme meniť nebude.
     
    78
    Roberto Firmino teraz efektne prešiel popri postrannej čiare cez Masona Holgatea. Následne ale jeho akcia stroskotala a Brazílčan sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    79
    Romelu Lukaku je najlepším strelcom Premier League, no dnes dostáva minimum priestoru od obrancov Liverpoolu. Kanoniera hostí zatienil jeho krajan Divock Origi, ktorý strelil zatiaľ posledný gól zápasu.
     
    80
    Joel Robles teraz predviedol dobrý zákrok. Nathaniel Clyne centroval z pravej strany, svojim pasom hľadal Roberta Firmina, no ten sa do zakončenia nedostal.
     
    81
    Začala sa posledná desaťminútovka dnešného zápasu. Liverpool je teraz vo svojom živle, pretože môže útočiť do voľnejšej obrany súpera. Ten bude o pár sekúnd poslednýkrát striedať.
     
    82
    Spomínané striedanie je na svete. Dominic Calvert-Lewin končí v dnešnom zápase a ofenzívu prichádza vystužiť ďalší belgický futbalista Kevin Mirallas.
     
    83
    Liverpool mal výhodu len druhého rohového kopu v zápase. Zahral ho nakrátko, no následne sa nedostal do žiadnej pozície pre zakončenie.
     
    84
    Joël Matip hrá dnes veľmi dobré stretnutie. Ak teraz predčil v hlavičkovom súboji Romelu Lukakua, a tak akcia hostí nemala svoje pokračovanie.
     
    85
    Domáci futbalisti teraz vyhrali niekoľko osobných súbojov v strede poľa. Po aktivite viacerých hráčov sa napokon dostal do zakončenia Trent Alexander-Arnold, ale jeho strelu kryje Joel Robles.
     
    86
    Agent 007 Daniel Craig či domáca legenda Kenny Dalglish teraz sledovali útočný faul v podaní hostí. Proti pravidlám sa previnil Romelu Lukaku, ktorému dnešný zápas vôbec nevychádza.
     
    87
    Kevin Mirallas ešte mohol viať nádej do žíl futbalistov Evertonu. Po peknej individuálnej akcii vystrelil z vnútra pokutového územia, no jeho pokus mieril nad bránu.
     
    88
    Televízne kamery si teraz všímajú najmä fanúšikov Evertonu, ktorí sú nepochybne sklamaní. Ani teraz ich nepotešil Romelu Lukaku, ktorého center nenašiel Rossa Barkleyho.
     
    89
    V Anglicku sa síce hrá až do záverečných sekúnd, no väčšina fanúšikov domáceho tímu sa už teší z dnešného víťazstva. Liverpool bol dnes mimoriadne efektívny a zaslúžene získa všetky body.
     
    90
    V záverečnej minúte riadneho hracieho času zostáva na trávniku ležať Ashley Williams. Ronald Koeman už nemôže striedať, no do konca zostáva už len nadstavený čas.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca napokon pridáva ešte štyri minúty. Tá prvá bola v znamení posledného striedania duelu, keď namiesto Roberta Firmina prichádza Ragnar Klavan.
     
    90+2
    Everton sa ešte dostáva na útočnú polovicu, no zatiaľ kombinuje mimo nebezpečných pozícii. Liverpoolska obrana dnes hrala veľmi kompaktne a zaskočiť sa nechala len raz.
     
    90+3
    Fanúšikovia na Anfield Road už spievajú klubovú hymnu You'll never Walk Alone. V týchto chvíľach je prakticky jasné, že prestížne derby opäť zvládne lepšie Liverpool.
     
    90+4
    Divock Origi zaviedol loptu až k rohovej zástavke, kde nazbieral cenné sekundy. Hlavný rozhodca sa už pozerá na hodinky a o pár sekúnd ukončí zápas.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti FC Liverpool zvládli aj druhé Merseyside derby v tejto sezóne. Svojho mestského rivala na svojom trávniku zdolali 3:1, keď v druhom dejstve potvrdil ich triumf presnou strelou spoza šestnástky Divock Origi. Everton po treťom inkasovanom góle už nedokázal klásť väčší odpor, a tak vonku prehráva druhý zápas v rade. Naopak, The Reds sa aspoň na pár hodín dostavajú na tretie miesto tabuľky so ziskom 59 bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (15:27:03)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 8. Mané, 31. Coutinho, 60. Origi – 29. Pennington

    Karty:   69. Can (LIV) – 26. Davies (EVE), 40. Barkley (EVE), 63. A. Williams (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:10.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Matip, Lovren, Milner (C) – Can, Lucas Leiva, Wijnaldum – Mané (57. Origi), Firmino (90+1. Klavan), Coutinho (74. Alexander-Arnold).
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Klavan, Alexander-Arnold, Grujić, Woodburn, Origi.

    Everton FC: Robles – Jagielka (C), A. Williams, Holgate – Pennington (67. Barry), Davies (66. E. Valencia), Gueye, Baines – Barkley, R. Lukaku, Calvert-Lewin (82. Mirallas).
    Náhradníci: Stekelenburg – Kenny, Barry, Lookman, Mirallas, E. Valencia, Koné.

    Rozhodca: Anthony Taylor