Liverpool – Everton 3:1 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:2 (kon.) | Chelsea – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Hull City – West Ham 2:1 (kon.) | Leicester – Stoke City 2:0 (kon.) | Manchester United – West Bromwich 0:0 (kon.)
Watford – Sunderland 1:0 (kon.) | Southampton – Bournemouth 0:0 (kon.)
koniec
Burnley FC
0:2 (0:0)
Tottenham Hotspur
cz Sobota 01.04.2017, 16:00 • Turf Moor, Burnley (kapacita: 22 546 diváků) • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    BURNLEY FC

    Domácí fotbalisté jsou aktuálně na 13. místě anglické Premier League a ještě mohou mít trable se sestupem. Na osmnáctý Hull má totiž Burnley náskok pouhých osmi bodů, přičemž forma týmu není ani zdaleka ideální. Na vítězství totiž domácí čekají již sedm utkání, když naposledy zvítězili 31. ledna.

    Posledních pět ligových utkání

    18.3.2017 Sunderland – Burnley 0:0
    12.3.2017 Liverpool – Burnley 2:1
    4.3.2017 Swansea – Burnley 3:2
    25.2.2017 Hull – Burnley 1:1
    12.2.2017 Burnley – Chelsea 1:1
     
    TOTTENHAM HOTSPUR

    Oproti domácím jsou na tom hosté výrazně lépe. Londýnský celek se po 28 zápasech nachází na druhém místě, nicméně čelo tabulky je kromě prvního místa hodně vyrovnané. Především ve venkovních zápasech se navíc Tottenhamu moc nedaří. Z posledních tří utkání odehraných na hřištích soupeřů totiž Spurs ani jednou nevyhráli.

    Posledních pět ligových utkání

    19.3.2017 Tottenham – Southampton 2:1
    5.3.2017 Tottenham – Everton 3:2
    26.2.2017 Tottenham – Stoke 4:0
    11.2.2017 Liverpool – Tottenham 2:0
    4.2.2017 Tottenham – Middlesbrough 1:0
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    18.12.2016 Tottenham – Burnley 2:1
    5.4.2015 Burnley – Tottenham 0:0
    14.1.2015 Tottenham – Burnley 4:2
    5.1.2015 Burnley – Tottenham 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Boyd, Hendrick, Barton, Arfield – Gray, Barnes.
    Náhradníci: Robinson – Tarkowski, J. Flanagan, A. Westwood, Brady, Defour, Vokes.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Trippier, Wanyama, Winks, Davies – Eriksen, Alli – V. Janssen.
    Náhradníci: Vorm – Carter-Vickers, Walker, Son Heung-min, N'Koudou, Moussa Sissoko, Dembélé.

    Rozhodčí: S. Attwell – G. Beswick, D. Bryan.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dele Alli se hned při prvním kontaktu s míčem dostal do obležení dvou hráčů, nicméně podařilo se mu vybojovat aspoň volný kop. Byl totiž faulován.
     
    2
    Standardní situace ze středu hřiště teď nepřinesla nic zajímavého, neboť Tottenham volil rozehrávku do zadních řad. Přesto Spurs po chvíli získali rohový kop.
     
    3
    Ani rohový kop nepřinesl ohrožení Heatonovy brány. Faulem se provinil Janssen, který naprosto zbytečně dohrál odkopávajícího Bartona.
     
    4
    Poprvé se Burnley odhodlalo k přihrávce do pokutového území. Pozorný Lloris však rychle doběhl k míči a uzmul ho do náruče.
     
    5
    Vincent Janssen dostal vůbec první pořádnou přihrávku do běhu, nicméně příliš rychlý míč nedokázal zastavit ještě před brankovou čárou. Následuje odkop Heatona.
     
    6
    Domácím se ale zatím nedaří přechod hlouběji na polovinu soupeře. Další akce vedená středem hřiště byla zastavena pár metrů za půlící čárou.
     
    7
    Lowton nyní velmi dobře odcentroval do vzdálenější části pokutového území, kam si nabíhal Ashley Barnes. Jeho slabá hlavička mířila přesně do Llorisových rukavic.
     
    8
    Burnley je v posledních minutách aktivnější. Tentokrát to byl Arfield, který se pokusil uvolnit dobře si nabíhajícího spoluhráče. Místo toho šel míč do zámezí.
     
    9
    Nadále se hosté nemohou vymanit z vlastní poloviny. Dvakrát sice vhazovali, ale v obou případech se domácí prezentovali dobrý napadáním.
     
    10
    Barton doslova daroval míč Eriksenovi, který měl před sebou hodně prostoru. Právě chybující hráč Burnley však minelu napravil a zablokoval zákončení dánského záložníka.
     
    11
    Nakrátko rozehraný rohový kop Tottenhamu vyústil pouze v nepřesný centr Winkse. Ten míč zakopl až za brankovou čáru u brány Toma Heatona.
     
    12
    Další chyba Bartona. Domácí záložník opět našel pouze Eriksena, ale ten šel v tomto případě do hodně zahuštěné obrany. Spurs míč nakonec ztratili.
     
    13
    Nepříliš přesné kombinace hostů na levé straně využil Boyd, jenž se dobře vrátil a vybojoval pro Burnley aspoň vhazování.
     
    14
    Hostům se stále nedaří najít klid v rozehrávce a míč tak znovu zamířil pouze do zámezí. Burnley se zatím prezentuje velmi trpělivým výkonem.
     
    15
    DRŽENÍ MÍČE PO 15 MINUTÁCH

    Burnley – 31%
    Tottenham – 69%
     
    16
    Kohouti jsou nadále u míče, nicméně jejich přechod na útočnou polovinu zatím postrádá nějaký překvapivější moment. Střed hřiště domácí velmi dobře hlídají.
     
    17
    Po Boydově faulu se Tottenham dočkal volného kopu. Eriksen míč z místa přestupku posunul před Alderweirelda, ale jeho dalekonosný pokus našel pouze Heatonovy rukavice.
     
    19
    Tentokrát si faul soupeře vykoledoval Barnes, jenž byl zezadu rozhozen Dierem. Burnley bude rozehrávat z poměrně velké vzdálenosti.
     
    20
    Jenže volný kop Burnley nebyl rozehrán zrovna ideálně. Hosté si pohlídali centr na pravou stranu pokutového území a následně rozjeli rychlý protiútok. Ten skončil nepřesností.
     
    21
    Jedovatý centr z kopačky Lowtona nyní prolétl těsně nad hlavami všech domácích fotbalistů. Nakonec si to kulatý předmět zamířil za bránu.
     
    22
    Hosté chvíli kombinovali na útočné polovině, nicméně k finální přihrávce do šestnáctky se vůbec nedostali a celá akce končí odkopem domácích.
     
    23
    I tentokrát Tottenham narazil na velmi pozornou defenzívu soupeře. K míči se u půlící čáry dostává Arfield, jenž může vyrazit vpřed.
     
    24
    Nakonec se domácímu hráči podařil prúnik až k pokutovému území, ale tam se trojice Arfield – Barnes – Gray zamotala ve vlastní kombinaci.
     
    25
    Stále se hraj především na polovině Burnley. Kromě Alderweireldova zakončení z volného kopu se však Spurs dosud k ničemu nedostali.
     
    26
    Naopak teď mohli domácí podniknout bleskový útok, avšak ten byl zastaven u půlící čáry. Kombinovat bude opět Tottenham.
     
    27
    Gray to nyní nemyslel vůbec špatně, když si zaběhl za obranu hostujícího celku. Kolmici od spoluhráče sice dostihl, ale zakončení už bylo vinou ofsajdu zbytečné.
     
    28
    Příliš dlouhý pokus o oslovení Bena Daviese. Hostující záložník se sice mohutně snažil, ale ve výsledku se pouze poroučel na trávník.
     
    29
    Nepřesná Vertonghenova přihrávka blíže k bráně se stala kořistí Bena Meeho. Ten ale nedokázal oslovit na hrotu osamoceného Barnese.
     
    30
    Andre Gray se pokusil uvolnit k zakončení, ale místo toho míč potáhl doprava a centroval. Barnes však následně vybojoval pouze rohový kop.
     
    31
    Dva solidní centry do pokutového území teď hledaly Barnese. Ten druhý sice hlavu domácího útočníka trefil, avšak zakončení již nebylo přesné.
     
    32
    Obrovská šance hostů! Eriksen si navedl míč na levou stranu pokutového území, Heaton jeho razantní pokus pouze vyrazil, ale dobíhající Alli trestuhodně netrefil prázdnou bránu.
    32. Dele Alli (TOT) z dorážky přestřelil prázdnou bránu
     
    33
    Wanyama se ve středu hřiště stal obětí důrazného ataku soupeře. Záložník Tottenhamu je proto ošetřován, ale nevypadá to na předčasný konec v utkání.
     
    34
    Hostující záložník již je za postranní čárou a může se tedy pokračovat ve hře. Zatím se míč drží v blízkosti středové čáry.
     
    35
    Až nyní se Tottenha znovu nastěhoval hlouběji na polovinu soupeře, avšak k zakončení se zatím neprodral. Defenzíva Burnley je nadále velmi pozorná.
     
    36
    Obléhání pokutového území již nebavilo Eriksena, který natáhl ke střele zpoza pokutového území. Razantní pokus byl sražen a dopadl až za Heatonovou bránou.
     
    37
    Po rohovém kopu zakončoval Dier, avšak jeho střela šla přímo nad bránu. Následovat bude odkop domácího brankáře.
     
    38
    Wanyama se na hranici šestnáctky zřejmě dopustil faulu vůči Arfieldovi, ale hlavní rozhodčí nechal pokračovat ve hře a nedovolený zákrok je pro změnu pískán Lowtonovi.
     
    39
    Zdá se, že Wanyama nebude schopný pokračovat. Znovu totiž ulehl na trávník a na střídačce Tottenhamu se již chystá Dembélé.
     
    40
    Dobrá kombinace Burnley nyní vyústila v trochu přetažený centr, ale z pokračující akce již domácí vybojovali rohový kop. Ten běží rozehrát Arfield.
     
    41
    Centr od rohového praporku byl odvrácen pouze k Bartonovi. Tomu míč trochu odskočil a tvrdá střela z úzkých již mířila jen do blokujícího soupeře.
     
    42
    Stále se domácí drží na útočné polovině. Spurs jsou v závěru poločasu velmi pasivní a vůbec se nedostávají k míči. Navíc se Wanyama znovu ocitá na trávníku.
     
    44
    Victor Wanyama konečně pomalu odkráčel za postranní čáru a vpustil na hřiště Mousu Dembélého.
     
    45
    Až u laviček nyní skončil Winks, který kopl protihráče, ale naopak si sám ublížil. Bolestivá grimasa nenaznačuje nic dobrého.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    45+1
    První minuta nastavení prvního poločasu je pryč. U míče jsou stále domácí fotbalisté, kteří mají v posledních minutách herně jednoznačně navrch.
     
    45+2
    Ještě na konci prvního poločasu musí hosté podruhé střídat. Místo zdravotně indisponovaného Harryho Winkse jde na hřiště Moussa Sissoko.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je za námi a musíme říct, že utkání zatím nenabízí moc pěkný fotbal. Do jediné šance se ve 32. minutě dostal Alli, který však z dorážky nedokázal trefit prázdnou bránu. V závěru měli více ze hry domácí, kteří se ale k pořádnému zakončení nedostali. Velkou nepříjemností pro Spurs je ale ztráta dvou středových hráčů (Wanyama, Winks), kteří vinou zranění museli vystřídat.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po úvodním ataku domácích fotbalistů se k míči dostávají hráči londýnského celku. Ti zatím rozvážně kombinují na vlastní polovině.
     
    47
    Solidně kopnutý centr z pravé strany šel přesně do rukavic Huga Llorise. Na druhé straně byl povalen Janssen, který se pomalu dostával za obranu soupeře.
     
    47
    A zmiňovaný nedovolený zákrok je odměněn žlutou kartou. Tu dostává Michael Keane (BLY).
     
    48
    Na konci 48. minuty se k rozehrání volného kopu postavil Christian Eriksen. První střela šla pouze do zdi, druhá nedopadla o moc lépe.
     
    49
    Velmi dobrý zákrok teď vytáhl Tom Heaton, který zastavil jedovatou křížnou střelu z levé strany pokutového území. K dorážce se ještě tlačil Sissoko, nicméně míč skončil vedle brány.
     
    50
    Spurs zahrávali rohový kop, ale ten byl celkem bez problémů odvrácen do bezpečí. Burnley poté přeneslo hru k půlící čáře.
     
    51
    K zakončení se teď pro změnu dostal Boyd, jenž ale trefil pouze blokujícího soupeře. Míč se ještě odrazil k Wardovi, avšak ten nastřelením Barnese zapříčinil ofsajd.
     
    52
    Alli šikovnou přihrávkou oslovil Sissoka. Hostující záložník byl postaven kousek před šestnáctkou, ale míč mu hned prvním dotekem odskočil od nohy.
     
    53
    Jeden z hostů si narazil se spoluhráčem a poté zleva prudce vypálil. Tom Heaton byl rychle u země, díky čemuž nízkou ránu dokázal zneškodnit.
     
    54
    Burnley se snaží kombinovat na polovině soupeře. Zatím se ale domácí pohybují velmi daleko od Llorisovy brány.
     
    55
    Až nyní se k zakončení odhodlal Scott Arfield. Jeho nepovedený pokus však vůbec nemířil do prostoru brány.
     
    56
    První střídání domácího celku. Hřiště opouští Andre Gray, jehož místo zaujme Sam Vokes. Jedná se tedy o střídání útočníka za útočníka.
     
    57
    Nepřesná přihrávka v rámci kombinace domácího celku teď mířila pouze do rukavic Huga Llorise. Burnley se ještě nedostalo k pořádnému zakončení.
     
    58
    Mee musel hodně spěchat, aby na straně odehrál míč před rychlonohým Sissokem. Podařilo se, ale Tottenham bude vhazovat.
     
    59
    Chvilkové obléhání pokutového území před Heatonem vyústilo pouze v nepřesnou přihrávku, kterou pozorný Ward pustil až za brankovou čáru.
     
    60
    Ben Mee nyní nedovoleně zastavil Alliho a sudí si ho zavolal na krátký pohovor. Zatím to bude bez žluté karty.
     
    61
    Aktivní Eriksen se odhodlal ke střele zpoza pokutového území. Solidně nakopnutý míč však letěl přesně do rukavic připraveného Toma Heatona.
     
    61
    Na druhé straně to pro změnu zkusil Sam Vokes. Také on však vypálil jen k Llorisovi, jenž míč velmi rychle vrátil na útočnou polovinu.
     
    62
    Rohový kop vybojovali o něco aktivnější fotbalisté Tottenhamu. K dalšímu ohrožení Heatonovy brány ale vůbec nedošlo.
     
    64
    Po dobrém napadání si to dopředu namířil Janssen. Jeho postup byl sice v pokutovém území zastaven, ale míč se zjevil před osamoceným Sissokem. Ten zprava nepochopitelně přestřelil.
     
    65
    Arfield dobře prvním dotekem zahrál míč za obranu soupeře, avšak rozběhnutý Sam Vokes byl zastaven asistentem rozhodčího. Jednalo se o ofsajd.
     
    66
    Ale hosté se s postupem času stále častěji dostávají do blízkosti Toma Heatona. Další akci sice dokázal zastavit Barton, ale Spurs budou kopat roh.
     
    66
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Přichází úvodní branka zápasu. Centr od rohového praporku totiž jeden z domácích neodkázal pořádně odvrátit, míč se zastavil u ERICA DIERA, který z malého vápna bez problémů skóroval.
    66. Eric DIER - 0:1
     
    68
    Domácí by samozřejmě rádi přispěchali s odpovědí, nicméně zatím se vůbec nemohou usadit na útočné polovině.
     
    69
    Naopak se vepředu znovu zjevil Eric Dier, který se pokusil vybojovat aspoň rohový kop. Pomezní rozhodčí však pro jeho snahu neměl pochopení.
     
    71
    Stále se Burnley ne a ne dostat k nějaké poklidnější kombinaci. Především ve středu hřiště teď Tottenham velmi dobře brání.
     
    72
    Kolmá přihrávka na levé straně byla tečována Dierem. Rychlý míč si to poté namířil za brankovou čáru a to znamená rohový kop ve prospěch domácího celku.
     
    73
    Standardní situace domácích nepřinesla nic zajímavého. Následně je však pískán faul Sissoka a k trávníku se poroučel Janssen, kterého chytají křeče.
     
    73
    Hosté mají dostřídání. Vincent Janssen není schopen pokračovat a na trávník proto vbíhá Son Heung-min
     
    74
    Po dlouhém nákopu Heatona se ke střele v pokutovém území dostal obratný Keane. Domácí hráč se rychle otočil, avšak těžké zakončení poslal vysoko nad bránu.
     
    74
    Druhá změna v sestavě Burnley. Na hřiště jde Robbie Brady, který zaujme místo uvolněné Georgem Boydem.
     
    75
    Domácí se velmi rychle dostali k dalšímu ohrožení Llorisovy brány. Ani Arfield však nedokázal trefit bránu.
     
    77
    Velká hrubka ve středu hřiště nyní domácí mohla mrzet. Eriksen rychle postoupil k pokutovému území, předal míč doleva, ale Son Heung-min trefil jen boční síť.
     
    77
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Nyní už ale přeci jenom přichází druhá branka hostujícího celku. Znovu to byl Eriksen, který získal míč ve středu hřiště a tentokrát oslovil Alliho. Ten si všiml nabíhajícího si SON HEUNG-MINA, který v pohodě skóroval střelou do odkryté části brány.
    77. Son HEUNG-MIN - 0:2
     
    78
    Domácí reagují posledním střídáním. Scotta Arfielda nahrazuje Steven Defour.
     
    79
    Za zbytečný faul na útočné polovině je žlutou kartou potrestán Ashley Barnes (BLY).
     
    80
    Dele Alli měl na noze třetí branku Tottenhamu. Prodloužený centr ho totiž našel osamoceného a technické zakončení jen těsně nezapadlo ke vzdálenější tyči Heatonovy brány.
     
    82
    Hosté jsou při chuti, avšak rozběhnutý Sissoko byl tentokrát usvědčen z ofsajdu. Tato drahá posila z Newcastlu se Kohoutům zatím těžce nevyplácí.
     
    83
    Hraje se především ve středu hřiště. To rozhodně vyhovuje hostům, kteří naprosto bez problémů kontrolují závěr zápasu.
     
    84
    Do třetí obrovské šance se dostal Dele Alli. Anglický mladík obdržel míč od Son Heung-mina, počkal si až mu Mee udělá místo na střelu, ale poté přízemním pokusem zblízka netrefil bránu.
    84. Ani svou třetí šanci Dele Alli (TOT) nevyužil
     
    86
    Zdá se, že utkání už se bez jakéhokoliv odporu bezmocného Burnley v poklidu dohraje. Nadále se míč pohybuje především ve střední části hřiště.
     
    87
    Další nepřesná přihrávka si to namířila pouze do rukavic Huga Llorise. Ten zbytečně nezdržuje a předává míč spoluhráčům.
     
    88
    Konečně se Burnley dostalo aspoň trochu blíže k bráně Llorise, avšak v tomto případě akci zastavil ofsajd Warda.
     
    89
    Domácí fotbalisté vybojovali standardní situaci. Hosté se sice diví, ale míč již si staví Robbie Brady.
     
    90
    Bradyho prudký centr dokázal vyboxovat Hugo Lloris, který byl navíc ve vzduchu atakován Vokesem. Tomu je odpískán útočný faul.
     
    90
    Nad rámec řádných devadesáti se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    90+2
    Tottenham míč naprosto v pohodě drží hluboko na polovině soupeře. Defenzíva Burnley navíc neoplývá nějakou výraznou snahou o zisk kulatého předmětu.
     
    90+3
    Alli míč potáhl na levé straně a pokusil se vysunout Sissoka, jenž zabíhal za obranu Burnley. Celá akce však skončila útočným faulem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce a tři body slaví hostující Tottenham. V prvním poločase se sice hosté poměrně trápili, ale v tom druhém již dokázali zužitkovat jasnou převahu. Skóre zápasu po rohovém kopu v 66. minutě otevřel Eric Dier a na něj o jedenáct minut později dokázal navázat střídající Son Heung-min. Dále jsme viděli ještě několik obrovských šancí Alliho, nicméně žádná z nich už gólem neskončila. Vzhledem k zaváhání Chelsea tak Spurs stahují náskok lídra na sedm bodů.
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (17:58:19)

    Lukáš Podleśny

    Góly: 66. Dier, 77. Son Heung-min (Alli)

    Karty:   47. M. Keane (BLY), 79. Barnes (BLY)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:5.
    Burnley FC: Heaton (C) – Lowton, M. Keane, Mee, S. Ward – Boyd (74. Brady), Hendrick, Barton, Arfield (78. Defour) – Gray (56. Vokes), Barnes.
    Náhradníci: Robinson – Tarkowski, J. Flanagan, A. Westwood, Brady, Defour, Vokes.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Trippier, Wanyama (44. Dembélé), Winks (45+2. Moussa Sissoko), Davies – Eriksen, Alli – V. Janssen (73. Son Heung-min).
    Náhradníci: Vorm – Carter-Vickers, Walker, Son Heung-min, N'Koudou, Moussa Sissoko, Dembélé.

    Rozhodca: S. Attwell – G. Beswick, D. Bryan