Sokolov – Žižkov 0:5 (kon.) | Frýdek-Místek – Táborsko 1:3 (kon.) | Opava – Pardubice 1:2 (kon.)
koniec
Slezský FC Opava
1:2 (1:0)
FK Pardubice
cz Sobota 01.04.2017, 18:00FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    87
    Daniel Kovář jde na plac. Nahrazuje Jana Řezníčka.
     
    87
    Další tutovka! Knobloch vyběhl proti Smolovi až na kraj šestnáctky, odražený balon získal Mozol, ale nepropálil blokující obránce! Přitom se na něj usmívala poloprázdná brána.
     
    85
    Další obrovskou příležitost srovnat měl Jurečka. Jeho střelu Knobloch zastavil na brankové čáře ve spolupráci s obráncem!
     
    84
    Hostující Jan Řezníček dostal žlutou kartu. Standardka pro Opavu.
     
    79
    Kayamba střídá a ze hřiště rozhodně nespěchá. Diváci jej odměňují hlasitým pískotem. Závěr stráví na trávníku Tomáš Pospíšil.
     
    78
    Hostující brankář Milan Knobloch vidí za zdržování hry žlutou kartu.
     
    76
    Třetí střídání Opavy. Tomáš Čelůstka dnes dohrál, jeho místo zaujme Matěj Helebrand.
     
    75
    Pardubický útočník Michal Petráň má odpracováno. Nahradí jej Jan Shejbal.
     
    70
    A další obrovská šance Opavy! Po rohu vznikla před pardubickou bránou skrumáž a Simerský zblízka cpal balon do sítě. Někteří fanoušci už se radovali z gólu, ale někdo z pardubických hráčů na brankové čáře zastavil míč a odkopl jej mimo ohrožení!
     
    69
    Tohle byla tutovka! Mozol parádní přihrávkou pod sebe našel střídajícího Puškáče, jeho přízemní bombu ale vyrazil Knobloch na roh!
     
    63
    Opava posílá do hry dalšího útočníka. Pro dnešek dohrál Radim Grussmann, zahraje si zimní posila David Puškáč. Na podzim nejlepší střelec třetiligových Petřkovic, kde si jej Slezský FC vyhlédl.
     
    56
    Opavský kouč Roman Skuhravý na nic nečeká a reaguje střídáním. Záložníka Jakuba Janetzkého nahrazuje rychlonohý útočník Václav Jurečka.
     
    55
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Další rána pro opavského favorita! S jídlem roste chuť a hosté nyní několikrát solidně zahrozili. Tentokrát utekl po pravé straně RICHARD ČIERNIK, cpal střílenou přihrávku do malého vápna, kde si balon nešťastně srazil do vlastní brány opavský kapitán Žídek. Nyní zlostně tluče pěstí do země. Pardubice vedou v Opavě 2:1!
     
    49
    První žlutou kartu z opavského týmu viděl za svůj faul Radim Grussmann.
    48. Joel Ngandu Kayamba - 1:1
     
    48
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pozor, pozor! Hosté vrací úder! Po pěkné kombinaci a zpětné přihrávce jednoho ze spoluhráčů zůstal zhruba na penaltě volný JOEL NGANDU KAYAMBA a placírkou chladnokrevně poslal míč do sítě. V Městských sadech je vyrovnáno – 1:1!
     
    45
    Další žlutou kartu viděl za svůj nedovolený zákrok hostující středopolař Petr Kudrna.
     
    42
    Hostující bek Antonín Křapka navrch vyfasoval žlutou kartu.
    42. Nemanja KUZMANOVIĆ - 1:0
     
    42
    Opava právě vstřelila branku!
    Míč si nachystal sám faulovaný NEMANJA KUZMANOVIĆ, který vsadil na razanci a bombou doprostřed brány otevírá skóre dnešního utkání!
     
    41
    Penalta pro Opavu! Grussmann po dlouhém nákopu hlavou přiťukl Kuzmanovićovi, který míč i přes clonícího Křapku nasměroval do brány. Na čáře jej sice jeden z pardubických beků odkopl mimo, rozhodčí se ale vrátil k faulu a ukazuje na penaltový puntík!
     
    32
    Řezníček nyní vysunul Kayambu, který na sebe nalákal opavského brankáře Fendricha a vracel balon zpátky do "ohně", míč ale doputoval jen ke kopačkám Simerského, jenž okamžitě odkopl balon do zámezí.
    13.
     
    13
    Velkou příležitost nyní měl Kudrna, ale zblízka těsně minul opavskou bránu. Hosté se ještě dožadovali rohu, ale následovat bude odkop od brány Fendricha.
    6.
     
    6
    Po dlouhém nákopu se v gólové šanci ocitl srbský útočník Opavy Kuzmanović. Míč měl sice na dlouhou nohu, přesto dokázal zakončit a zblízka jen těsně minul levou tyč pardubické brány!

    Jan Šimek

    Góly: 42. Kuzmanović (pen.) – 48. Kayamba, 55. Čiernik

    Karty:   49. Grussmann (OPA) – 42. Křapka (PCE), 45. Kudrna (PCE), 78. Knobloch (PCE), 84. Řezníček (PCE)


    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek (C), T. Čelůstka (76. Helebrand) – Jursa – Janetzký (56. Jurečka), Mozol, Grussmann (63. Puškáč) – Smola, Kuzmanović.
    Náhradníci: Godula – Helebrand, Radić, Jurečka, Puškáč.

    FK Pardubice: Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Čiernik – Kudrna, Ladra – Kayamba (79. Pospíšil), Řezníček (87. Kovář), Jeřábek (C) – Petráň (75. Shejbal).
    Náhradníci: Hrnčíř – Fusek, Shejbal, Pospíšil, Kovář.

    Rozhodca: Dubravský – Blažej, Arnošt