Poprad – Nitra 1:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:5 (kon.) | Košice – Martin 3:2 (1:0 po s.n.)
B. Bystrica – Žilina 4:1 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
Utorok 14.02.2017, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:35
    Novozámčania sa síce raz dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary, no následne znova mimoriadne nebezpečne napriahol Marcel Hossa, Joakim Lundström ale kryl aj tento puk!
     
    58:48
    Marcel Hossa pálil a po jeho nebezpečnom pokuse sa pred Joakimom Ludströmom strhla obrovská mela, po ktorej dnešný zápas nedohrá Lukáš Bohunický. Trenčín si však zahrá presilovú hru 5 na 3. Na trestnej lavici domácich totiž sedí Marek Drtina, ktorý tam robí spoločnosť Konstovi Mäkinenovi.
     
    58:24
    Július Pénzeš si berie oddychový čas a Dukla bude hrať vabank!
     
    58:24
    Posledná príležitosť pre Trenčín na zdramatizovanie tohto zápasu. Hostia si totiž v závere riadnej hracej doby zahrajú presilovú hru pri vylúčení Konstu Mäkinena za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    53:06
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak o tomto momente sa bude asi veľa hovoriť. Najskôr v strednom pásme zostal po mimoriadne tvrdom hite od Martina Chovana ležať Tomáš Bulík, vyzeralo to, že hra bude prerušená, no hralo sa ďalej. Trenčania tak hrali chvíľu v trojici, čo dokázal na strelenie tretieho gólu Nových Zámkov využiť presnou strelou STANISLAV KUČKIN.
     
    51:55
    Dukla mohla v oslabení vyrovnať! Jakub Gašparovič sa predral k puku medzi dvojicou obrancov domácich a rútil sa nám Joakima Lundströma. Švédsky gólman si ale počkal na zakončenie trenčianskeho útočníka a vytiahol skvelý zákrok!
     
    51:23
    Trenčania teraz nepochopiteľne zaspali, vo vlastnej presilovej hre sa dokonca museli brániť prečísleniu súpera, z ktorého napokon Marek Drtina vyťažil vylúčenie Adama Drgoňa, ktorý ho zahákoval a odchádza na trestnú lavicu.
     
    49:53
    Teraz Fredrik Sandgren vyhodil puk z vlastného obranného pásma. Zdalo sa, že to bolo aj s dotykom plexiskla, no hlavní rozhodcovia napriek tomu posielajú domáceho obrancu na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    49:25
    Tak teraz to na ľade v Nových Zámkoch doslova horelo! Lars Volden najskôr vytiahol snáď zákrok zápasu proti kombinácii Erika Čaládiho s Branislavom Fábrym, na druhej strane sa rovnako musel činiť aj Joakim Lundström proti dvom príležitostiam trenčianskych vojakov.
     
    48:08
    Erik Čaládi si zišiel stredom ihriska až do útočného pásma, vypýtal si puk od Denisa Reháka, no vo vyloženej pozícii znova napálil puk len do Larsa Voldena!
     
    47:15
    Adam Drgoň je dnes strelecky mimoriadne aktívny. Teraz sa mladý obranca z celej sily oprel do puku na modrej čiare, pred Joakimom Lundströmom vznikol zmätok, no puk do brány domácich nedostali ani Denis Hudec, ani Jakub Gašparovič. Hlavný rozhodca išiel ešte skontrolovať situáciu telefonátom videorozhodcovi, no pokračujeme ďalej.
     
    39:48
    Konečne sa nám v zakončení pripomenul aj najproduktívnejší hráč domácich Ossi Saarinen. Ten sa síce dostal cez niekoľko protihráčov spoza brány až pred Larsa Voldena, no jeho bekhendové zakončenie sa do bránky nedostalo.
     
    32:34
    Obrovský závar pred Larsom Voldenom! Defenzíva Trenčína nepochopiteľne zaspala, na chvíľu úplne zabudla na Mateja Pauloviča, čo ale nedokázal využiť ani útočník Nových Zámkov a ani jeden z jeho spoluhráčov. Skúšali to Kytnár , Saarinen i Cardwell.
     
    30:39
    Domáci mohli viesť o dva góly! Martin Hujsa predviedol nádhernu kombináciu so Stanislavom Kučkinom, nabil Erikovi Čaládimu, no ten netrafil poloodkrytú bránu hostí!
     
    26:04
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Mäkinen – 2 min., držanie).
     
    24:28
    Tomáš Bulík zaviezol puk do útočného pásma, posunul ho na Petra Sojčíka, ktorý bez prípravy vypálil spoza Konstu Mäkinena a za Lundströmom zvonila pravá žrdka! Následne to domáci gólman aj so svojimi spoluhráčmi už vyriešil.
     
    22:29
    Milan Kytnár sa dostal do prečíslenia s Matejom Paulovičom, no preváhal správny moment na prihrávku či strelu a puk mu odobral Andrej Hatala.
     
    21:29
    Defenzíva domácich prepadla na modrej čiare, Peter Sojčík sa pretlačil k puku, no strela mu vôbec nesadla a Joakim Lundström síce s problémami, no puk vyrazil.
     
    20:41
    Nové Zámky začali druhú tretinu tam, kde skončili tú prvú. Puk do útočného pásma zaviezol Ossi Saarinen, ktorý v súboji s Lukášom Bohunickým spadol, puk sa dostal k Matejovi Paulovičovi. Ten ale vo vyloženej príležitosti zlyhal a Trenčín sa oslobodzuje zakázaným uvoľnením.
     
    18:40
    Obrovské príležitosti na oboch stanách! Najskôr sa k puku pred Larsom Voldenom nedostal Jake Cardwell a následne Joakim Lundström podržal domácich proti šanci dvojice Bulík-Ručkay.
     
    17:12
    Znova skvelá individuálna práca Stanislava Kučkina! Ten sa najskôr šikovne zbavil súperovho obrancu, následne nabil spätnou prihrávkou Fredrikovi Sandgrenovi, tomu však puk vôbec nesadol.
     
    16:18
    Napokon to rozhodcovia vyriešili vzájomným vylúčením, keď si na trestnú lavicu odchádzajú na dve minúty oddýchnuť Dominik Rehák a Branislav Pavúk. Hráme 4 na 4.
     
    14:26
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domácim sa podarilo využiť túto presilovú hru a otáčajú nepriaznivý vývoj skóre, keď sa na tretí pokus presadil dnes mimoriadne aktívny STANISLAV KUČKIN. Asistencia: Martin Chovan.
     
    13:19
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Bagin – 2 min., hákovanie).
     
    11:14
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Hatala – 2 min., držanie).
     
    11:13
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Konsta Mäkinen! Patrik Maier len zľahka nahodil puk na Volden, tomu však puk vypadol, Mäkinen však trafil len padajúceho gólmana Dukly!
     
    07:50
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domácim sa predsa len podarilo zrovnať krok. RICHARD LELKEŠ videl na ľavom krídle priestor, vnikol do útočného pásma a prestrelil Larsa Voldena. Asistencia: Erik Čaládi.
     
    07:19
    Mohlo byť vyrovnané! Stanislav Kučkin sa pretlačil spoza brány, Lars Volden ale znova hostí podržal dobrým zákrokom.
     
    03:02
    Trenčín dal gól!
    Hostia začali mimoriadne aktívne a dostávajú sa do rýchleho vedenia. Na pravom kruhu sa dostal k puku Marcel Hossa, nastrelil puk pred bránu, kde ho ešte dokázal tečovať BORIS SÁDECKÝ. Asistencie: Marcel Hossa, Juraj Bezúch.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 8. Lelkeš (Čaládi), 15. Kučkin (Chovan), 54. Kučkin – 4. Sádecký (Hossa, Bezúch)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Chovan, Mäkinen, Den. Rehák, Maier – Paulovič, Kytnár, Saarinen – Kučkin, Novotný, Hujsa – Lelkeš, Čaládi, Fábry – Tibenský, Dom. Rehák, Dubec
    HK DUKLA Trenčín: Volden – Bohunický, Bagin, Holenda, Cebák, Hatala, Drgoň, Tužinský, Pavúk – Bezúch, Sádecký, Hossa – Ručkay, Bulík, Sojčík – Hudec, Švec, Gašparovič – Pardavý, Šimun, Hecl

    Rozhodca: Peter Stano, Róbert Müllner – Martin Junek, Peter Šefčík