NY Islanders – Florida 1:2 (kon.) | Winnipeg – Montreal 4:7 (kon.) | Washington – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Calgary – San Jose 3:2 (kon.)
koniec
Washington Capitals
5:2 (1:0, 1:0, 3:2)
Pittsburgh Penguins
cz Štvrtok 12.01.2017, 02:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Alexandr Ovečkin (WSH) 2+0
    2. Nicklas Bäckström (WSH) 1+3
    3. Braden Holtby (WSH) 30 zák., 2 góly, 93,8% (05:09:43)
    Nominace hráčů z Metropolitní divize pro All-Star Game 2017.

    Talent ✅ #NHLAllStar

    Fotka zveřejněná uživatelem Pittsburgh Penguins (@penguins),


     
    Statistiky: Střely na bránu: 30-32; Zablokované střely: 19-10; Vhazování: 62%-38%; Hity: 16-14; Přesilové hry: 2/4-2/5; Trestné minuty: 14-12.
    Ovečkin režíroval výhru Caps a přepisoval historické tabulky.

    #CapsPens FINAL SCORE powered by @alarmdotcom : #Caps 5 – Penguins 2 #RockTheRed

    Fotka zveřejněná uživatelem Washington Capitals (@capitals),


     
    Alexandr Ovečkin po pouhých 35 sekundách otevřel skóre utkání a po dosažení jubilejního 1000. bodu v kariéře NHL uprostřed zápasu na svou úvodní trefu navázal. Závěrečná třetí třetina nabídla celkem pět gólů a pěknou přestřelku, jenže Capitals vždy dokázali na gól Penguins zareagovat a obhájcům Stanley Cupu se ani jednou nepodařilo dostat na dostřel. Vítězný gól na začátku třetí části vstřelil Justin Williams. Souboj dvou týmů z čela Metropolitní divize nabídl velice pohledný hokej, Capitals ovšem byli opticky po většinu zápasu lepší a zvítězili posedmé v řadě, zatímco sérii pěti výher Penguins je u konce. Konečný výsledek: Washington Capitals 5 Pittsburgh Penguins 2.
     
    Konec zápasu.
    59:42 Lars ELLER - 5:2
     
    59:42
    Washington právě vstřelil branku!
    LARS ELLER na pravém křídle v blízkosti modré čáry od střídaček nahodil puk obloukem směrem do prázdné brány, ve které kotouč po odrazu od helmy Krise Letenga skutečně skončil. Asistence: Nicklas Bäckström a T. J. Oshie.
     
    59:29
    Capitals pouze nahodili puk podél střídaček do zóny Pittsburghu a to jim v závěru utkání bude stačit.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:50
    Marc-Andre Fleury opět naskočil na střídačku a Penguins to zkouší opět při hře bez brankáře! Na vstřelení dvou branek už ovšem hosté mají hodně málo času.
     
    58:31
    Hra byla přerušena kvůli hře vysokou holí a vhazovat se bude v obranném pásmu Pittsburghu, takže Marc-Andre Fleury se musí vrátit do brány.
     
    57:57
    Marc-Andre Fleury vyrazil na střídačku a Penguins to zkouší za stavu 4:2 při hře bez brankáře!
     
    57:24
    Washington si okamžitě po druhém inkasovaném gólu vyžádal oddechový čas.
    57:24 Patric HÖRNQVIST - 4:2
     
    57:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel nádhernou přihrávkou přes šířku útočného pásma našel v pravém kruhu Sidneyho Crosbyho, který se neukvapil se zakončením a nádherným diagonálním pasem poslal puk na vzdálenější levou tyč, kde ho PATRIC HÖRNQVIST z blízkosti dorazil do prázdné brány. Nádherná kombinace a skvěle sehraná přesilová hra, po které Penguins prohrávají 4:2. Asistence: Sidney Crosby a Phil Kessel.
     
    56:24
    Také T. J. Oshie byl na straně Washingtonu podruhé v řadě vyloučen na dvě minuty, tentokrát ovšem za sekání.
     
    55:36
    Penguins vyhodili puk o mantinel za bránu Bradena Holtbyho, zakázané uvolnění se ovšem kvůli teči nepískalo a Capitals museli hrát.
     
    54:34
    Dnešní utkání slibovalo velice atraktivní hokej a zatím se předpoklady dokonale potvrdili. Byli jsme svědky pěti gólů, mohlo jich být ale klidně více, protože oba týmy si vytvořily několik obrovských šancí.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 1. Ovečkin (Bäckström, Oshie), 29. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 45. Williams (Kuzněcov, Orlov), 54. Bäckström (Oshie), 60. Eller (Bäckström, Oshie) – 48. Malkin (J. Schultz, Kessel), 58. Hörnqvist (Crosby, Kessel)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Alzner, Carlson, Orlov, Niskanen, Orpik (A), Schmidt – Ovečkin (C), Bäckström (A), Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Connolly, Eller, Burakovsky – Winnik, Beagle, T. Wilson.
    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (M. Murray) – Daley, Letang, Cole, J. Schultz, Määttä, Oleksy – Sheary, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Kunitz (A), Bonino, Kessel – S. Wilson, Cullen, Fehr.

    Rozhodca: Dean Morton, Jean Hebert. Čároví: Tim Nowak, Mark Shewchyk

    Diváci: 18506