Benátky n/J – Kladno 1:4 (kon.) | Motor ČB – Slavia 5:1 (kon.) | Třebíč – Přerov 4:2 (kon.)
Litoměřice – Havířov 0:3 (kon.) | Prostějov – Jihlava 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Most 5:2 (kon.)
Frýdek-M. – Kadaň 4:3 (2:1 po s.n.)
koniec
Banes Motor České Budějovice
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
HC Slavia Praha
cz Streda 11.01.2017, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6 421) • Chance Liga (CZ) • 40. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:01
    Tohle není možné neproměnit! Třetí formace domácích si vypracovala výbornou šanci a Štěpán Hřebejk, jenž si zpracovával puk před Polívkou, poslal nádhernou přihrávku před odkrytou branku na Jakuba Babku. Na domácího forvarda zívala prázdná branka, ale on přesto nastřelil beton, který v poslední chvíli vložil do střely Polívka.
     
    54:03
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Heřman – 2 min., nedovolené bránění + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Dušan Žovinec.
     
    53:19
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté bleskově snižují! Slavia se dostala do rychlého přečíslení, Šagát si vyměnil puk s JIŘÍM RYSEM a druhý jmenovaný byl na konci akce, kdy si bekhendovým blafákem vychutnal Petra Kváču. Asistence: Martin Šagát.
     
    51:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neuvěřitelný gól teď viděla Budvar aréna! Heřman nahazoval ze středního pásma tvrdý puk po levém mantinelu a Polívka se rozhodl – jak je to běžné – vyjet k mantinelu a puk za brankou zastavit. Kotouč šel ale tak prudce, že se od hole brankáře Slavie odrazil rovnou před branku a zůstal ležet u levé tyče. K puku rychle přispěchal rychlonohý Tomáš Nouza a stačil puk dopravit do branky dříve, než se do ní Polívka vrátil. Asistence: Martin Heřman.
     
    47:17
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jan Schleiss – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    47:17
    Genereční souboj mezi domácím Vladimírem Škodou a Janem Schleissem viděla Budvar aréna. Po chvíli se k ledu poroučel Škoda a sudí oba kohouty okamžitě roztrhl. K bitce tak de facto ani nedošlo. Schleiss dostává 2 + 2 minuty za hrubost a navrch osobní desetiminutový trest. Škoda pouze dva dvouminutové tresty.
     
    45:53
    Paradoxně se Jihočeši provinili útočným faulem a budou hrát ve čtyřech. Žiga Pavlin odchází na trestnou lavici za držení protihráče.
     
    45:18
    Ondřej Šulek dostal puk na hranici pravého kruhu a rychlou střelou zápěstím trefil horní tyč!
     
    40:39
    Trest pro domácí tým. Miloslav Čermák dostává menší trest za hákování.
     
    38:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nádherná akce domácího mančaftu končí čtvrtou brankou v síti Slavie! ŽIGA PAVLIN odstavil v obranném pásmu u mantinelu hostujícího hráče a s pukem okamžitě vyjel do přečíslení. Za modrou čarou dal puk pod sebe Heřmanovi a nabízel se před Polívkou. Heřman si počkal na vhodný okamžik a skvělou přihrávkou do hole umožnil Pavlinovi pouze usměrnit kotouč do odkryté klece! Asistence: Martin Heřman.
     
    36:38
    Další přesilová hra pro Motor. Na lavici hanby se poroučí slávistický forvard Václav Jankovský, jenž držel protihráče Šulka.
     
    34:28
    Do úniku na Polívku mířil Vladimír Škoda, ale Slavii zachránil gólman zákrokem lapačkou!
     
    32:08
    Velká příležitost domácích! Pavel Pýcha posílal krásnou střílenou přihrávku na Martina Heřmana, který ale neusměrnil puk z dobré pozice mezi tři tyče.
     
    30:56
    Hostující hráč se ale vzápětí vyfauloval a je rovnou poslán do sprch. Petr Beránek si u mantinelu těsně před slávistickou střídačkou vyskočil a loktem zasáhl do obličeje Žigu Pavlina a rozhodčí ho vylučují na pět minut a do konce utkání.
     
    28:25
    Vzápětí byl v úniku ještě Michal Chovan, který si roztáhl brankáře, a zakončoval do odkryté klece. Opět na poslední možnou chvíli však zasáhl Polívka svým pravým betonem!
     
    28:05
    Motor mohl jít do vedení o čtyři góly! Po střele Jakuba Suchánka od modré čáry šikovně tečoval Vladimír Škoda. Polívkovi puk vypadl vedle těla a Škoda chtěl bleskově dorážet do odkryté klece, ale brankář hostů si ho na poslední chvíli všiml!
     
    27:10
    Na straně Slavie dnes velmi aktivní bek Jan Holý se dostal k pěkné střele v útočné třetině. Kváča puk zvládl vyrazit jen před sebe, kde číhal Václav Krliš. Útočník sešívaných byl ve stoprocentní šance, ale gólman Motoru se v poslední chvíli stihl přemístit!
     
    26:31
    Slavia Praha si bere po třetím inkasovaném gólu oddechový čas.
     
    26:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motoráci ze svého tlaku, který měli v posledních minutách, zaslouženě skórují. Slavii se nepovedlo vyhodit puk ze třetiny zejména proto, že důrazně napadal Heřman. Ten si vzal puk a přihrál ho diagonálně pod sebe na modrou čáru ROMANU VRÁBLÍKOVI. Obránce Jihočechů předvedl standardní nápřah trefil se nad lapačku Patrika Polívky. Asistence: Martin Heřman.
     
    18:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se klasicky ujímá dvoubrankového vedení po pěkné akci hned po buly! Nouza za vydatného přispění hostujícího centra vyhrál buly na pravého beka, kde stál Fillman. Kanaďanovu šikovnou střelu od modré čáry pak výborně sklepl benjamínek ONDŘEJ ŠULEK, který tečoval kotouč mezi nohy brankáře. Útočník Motoru se trefuje letos již popáté. Asistence: Mitchell Fillman a Tomáš Nouza.
     
    16:39
    Obrovská šance tentokrát na druhé straně! Štěpán Hřebejk našel vynikající přihrávkou novice v sestavě Motoru Jiřího Fronka, který jel sám na Polívku. V rozhodující chvíli mu ale při forhendovém blafáku sjel puk a českobudějovický forvard poté stihl vystřelit jen do tyče!
     
    15:17
    V obranném pásmu teď trestuhodně Miloslav Čermák namazal protihráči Lukáši Endálovi, jenž měl puk na vrcholu kruhů! Poslední hráč Motoru Roman Vráblík se ale nebojácně vrhnul do rány a zabránil katastrofě.
     
    12:01
    Sám před brankářem byl Miloslav Čermák, který dostal puk mezi kruhy a nikdo jej nehlídal! Bývalý slávistický hráč ale minul branku.
     
    07:00
    Vzápětí ale budou mít hosté možnost na reparát. Na tresnou lavici se totiž za podražení poroučí mladý obránce Pavel Pýcha.
     
    04:13
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., vysoká hůl).
     
    01:42
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jen 24 sekund stačilo Motoru k využití dvojnásobné početní výhody! Pavlin nabil na střelu z první FILIPU NOVÁKOVI, který se z postu pravého beka trefil za záda Polívky tvrdou střelou od modré čáry. Posila z KHL se tak skvěle uvedla ve druhém zápase za mateřské mužstvo. Přesilovka Jihočechů bude dále pokračovat. Asistence: Žiga Pavlin a Ondřej Šulek.
     
    01:18
    Slavia bude hrát ve třech! Ihned po vhazování se hloupě vyfauloval další hráč hostů a domácí budou mít 1:50 početní výhodu pět na tři!
     
    01:08
    Vyloučen za podražení je Jiří Rys a Motor bude hrát první přesilovku.

    Matěj Mayer

    Góly a asistencie: 2. F. Novák (Pavlin, Šulek), 19. Šulek (Fillman, Nouza), 27. Vráblík (Heřman), 39. Pavlin (Heřman), 52. Nouza (Heřman) – 54. Rys (Šagát)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek (A), Vráblík, Mazanec, Mucha – Čermák, Škoda, Chovan – Šulek, Nouza (A), Heřman – L. Květoň (C), Babka, Hřebejk – Fronk, Guman, Žovinec.
    HC Slavia Praha: Polívka (Frodl) – Bača, J. Novák, Pohl, J. Holý, Knot, A. Růžička, Andrlík – Jankovský, Šafránek, Rys – Schleiss, Šagát, Krliš – P. Beránek, Kubica, Endál – Šmerha, J. Müller, Šteiner.

    Rozhodca: Pešina, Doležal – Čížek, Křivohlavý

    Diváci: 6 138