Benátky n/J – Kladno 1:4 (kon.) | Motor ČB – Slavia 5:1 (kon.) | Třebíč – Přerov 4:2 (kon.)
Litoměřice – Havířov 0:3 (kon.) | Prostějov – Jihlava 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Most 5:2 (kon.)
Frýdek-M. – Kadaň 4:3 (2:1 po s.n.)
koniec
Banes Motor České Budějovice
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
HC Slavia Praha
cz Streda 11.01.2017, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6 421) • Chance Liga (CZ) • 40. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze 40. kola WSM ligy, v němž se utkání vedoucí tým ČEZ Motor České Budějovice na svém ledě se čtvrtou Slavií Praha. Favoritem zápasu jsou beze sporu domácí, kteří v domácím prostředí nemají ve zvyku prohrávat, v posledním kole ale utrpěli v Budvar aréně těsnou porážku s Kladnem. Slavia, která v posledním kole vyhrála v Prostějově, tak rozhodně není bez šance! Zajímavé utkání, které jistě přiláká do ochozů znovu spoustu diváků, se odehraje ve středu od 17:30.
     
    HC SLAVIA PRAHA
    Pražský celek do posledních třinácti duelů základní části vstupuje ze čtvrtého místa. Slavia má dostatečný – desetibodový – náskok před pátým Ústím nad Labem, zároveň jí pět bodů chybí na třetí Jihlavu. Ať už tedy středeční utkání dopadne jakkoliv, postavení Slavie v tabulce se nezmění. Středočechům bude v sestavě chybět Petr Tejral, který dostal za faul třízápasový trest.

    Slavia hraje poslední zápasy v dobré formě. Vyhrála čtyři z posledních šesti utkání, hned po Vánocích například skolila Frýdek-Místek 6:0! V předposledním kole svěřenci Milana Razýma porazili 3:2 po prodloužení Přerov, v 39. kola pak oslavili vítězství 3:2 na ledě Prostějova.
     
    ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
    Jihočeský celek se kromě pozitivní bilance ze vzájemných zápasů se Slavií může opřít také o tabulkové postavení. Českobudějovičtí i přes klopýtnutí ve 39. kole jasně okupují vedoucí příčku tabulky WSM ligy, a mohou tedy hrát v pohodě. Především před skvělými vlastními fanoušky většinou předvádí pěkný hokej, tuto pověst ovšem trochu pošramotil poslední zápas v Budvar aréně s Kladnem, v němž domácí padli 1:2.

    Významnou událostí posledních dní je odchod velkého bojovníka a oblíbence fanoušků Davida Kuchejdy, který nebyl spokojený se svým vytížením a zamířil do Německa. Motor ale bleskově sehnal posilu – z extraligové Mladé Boleslavi na jih Čech zamířil 22letý Jiří Fronk. Před prohrou s Kladnem Jihočeši vyhráli třikrát v řadě. Už pět mačů za sebou však nedali více než tři góly!
     
    Důležitou zprávou pro fanoušky Motoru je návrat do sestavy Miloslava Čermáka, který je nejproduktivnějším hráčem týmu. Domácí však stále mají na marodce dva klíčové forvardy – Bena Walkera a Luboše Roba, a tak v útoku opět nastoupí obránce Dušan Žovinec. Ten bude mít ve čtvrté lajně na pravém křídle novou posilu z extraligové Mladé Boleslavi Jiřího Fronka, který nastoupí s číslem 19.

    Na neobvyklé pozici si dnes zahraje také centr Vladimír Škoda, který dlouho spolu s Davidem Kuchejdou a Jakubem Babkou tvořil bránicí třetí či čtvrtou řadu. Škoda se ale jako jeden z mála hráčů Motoru prezentoval v posledním duelu s Kladnem kvalitní hrou, a tak jej trenér Antonín Stavjaňa vyzkouší ve středu českobudějovické elitní formace.

    Do branky jihočeského mančaftu se po delší odmlce, způsobenou účastí na mistrovství světa juniorů v Kanadě, postaví Petr Kváča, jenž chytal poslední utkání za Motor před více než měsícem.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek (A), Vráblík, Mazanec, Mucha – Čermák, Škoda, Chovan – Šulek, Nouza (A), Heřman – L. Květoň (C), Babka, Hřebejk – Fronk, Guman, Žovinec.

    HC Slavia Praha: Polívka (Frodl) – Bača, J. Novák, Pohl, J. Holý, Knot, A. Růžička, Andrlík – Jankovský, Šafránek, Rys – Schleiss, Šagát, Krliš – P. Beránek, Kubica, Endál – Šmerha, J. Müller, Šteiner.

    Rozhodčí: Pešina, Doležal – Čížek, Křivohlavý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Jako první pálil zotavený marod Miloslav Čermák na slávistickou klec. Puk letěl těsně nad branku Polívky.
     
    00:55
    Jihočeši mají signalizovanou výhodu a tlačí hosty v jejich pásmu.
     
    01:08
    Vyloučen za podražení je Jiří Rys a Motor bude hrát první přesilovku.
     
    01:18
    Slavia bude hrát ve třech! Ihned po vhazování se hloupě vyfauloval další hráč hostů a domácí budou mít 1:50 početní výhodu pět na tři!
     
    01:42
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jen 24 sekund stačilo Motoru k využití dvojnásobné početní výhody! Pavlin nabil na střelu z první FILIPU NOVÁKOVI, který se z postu pravého beka trefil za záda Polívky tvrdou střelou od modré čáry. Posila z KHL se tak skvěle uvedla ve druhém zápase za mateřské mužstvo. Přesilovka Jihočechů bude dále pokračovat. Asistence: Žiga Pavlin a Ondřej Šulek.
     
    03:06
    Od levého mantinelu pálil domácí ostrostřelec Tomáš Nouza a Patrik Polívka na střelu dobře viděl a ukryl ji do chráničů.
     
    03:18
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    03:27
    Další Nouzova střela z levého kruhu a další úspěšný zákrok Polívky.
     
    04:13
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., vysoká hůl).
     
    05:01
    Českobudějovický kotel vyjadřuje poklonu dnes již bývalému hráči Motoru Davidu Kuchejdovi. "69" číslo srdcaře a bojovníka, stojí na obřím nápise.
     
    06:08
    Od modré čáry střílel útočník Jan Schleiss, ale Kváča neměl s jeho palebným pokusem problém a vyrazil jej do rohu kluziště.
     
    06:13
    Slávisté nehráli první přesilovou hru moc dobře a nevyužili ji. Suchánek už je na ledě.
     
    07:00
    Vzápětí ale budou mít hosté možnost na reparát. Na tresnou lavici se totiž za podražení poroučí mladý obránce Pavel Pýcha.
     
    07:05
    Další střelu na Kváču obstaral Jan Holý. Českobudějovický gólman zasáhl pravým betonem.
     
    08:21
    Domácí nemají s útoky Slavie problém a daří se jim držet puk od brány.
     
    09:00
    Pýcha se vrací z trestné lavice a hraje se pět na pět.
     
    09:38
    Motor se dostal do útočné třetiny a chvíli tam kombinoval. Polívka ale mohl být v klidu, protože na něj žádná střela nešla.
     
    10:05
    Střely na branku: 3 – 4
     
    11:11
    Hra se teď hodně zrychlila především díky útočným akcím Motoru. Jihočeši sice dobře kombinovali, ale nezvádli na Polívku poslat lepší střelu.
     
    12:01
    Sám před brankářem byl Miloslav Čermák, který dostal puk mezi kruhy a nikdo jej nehlídal! Bývalý slávistický hráč ale minul branku.
     
    13:18
    Roman Vráblík pálil příklepem od modré čáry, ale Polívka puk chytil do lapačky a ještě ho stihl rychle vyklepat pro své spoluhráče.
     
    13:57
    Pěkná střela tentokrát na druhé straně. Hosté byli v pásmu Motoru a jejich kombinace skončila střelou od modré čáry v podání Jana Holého. Zadák Slavie vystřelil tvrdou přízemní střelu, kterou Petr Kváča svírá v lapačce.
     
    14:46
    Tomáš Guman a jeho nahození od pravého mantinelu po otočce nenadělalo Polívkovi problém.
     
    15:17
    V obranném pásmu teď trestuhodně Miloslav Čermák namazal protihráči Lukáši Endálovi, jenž měl puk na vrcholu kruhů! Poslední hráč Motoru Roman Vráblík se ale nebojácně vrhnul do rány a zabránil katastrofě.
     
    16:27
    Střely na branku: 5 – 5
     
    16:39
    Obrovská šance tentokrát na druhé straně! Štěpán Hřebejk našel vynikající přihrávkou novice v sestavě Motoru Jiřího Fronka, který jel sám na Polívku. V rozhodující chvíli mu ale při forhendovém blafáku sjel puk a českobudějovický forvard poté stihl vystřelit jen do tyče!
     
    17:54
    Slavie se dostala do útočné třetiny a hráči si nepřihráli přesně. Nyní se vhazuje na druhé straně po pravici Polívky.
     
    18:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se klasicky ujímá dvoubrankového vedení po pěkné akci hned po buly! Nouza za vydatného přispění hostujícího centra vyhrál buly na pravého beka, kde stál Fillman. Kanaďanovu šikovnou střelu od modré čáry pak výborně sklepl benjamínek ONDŘEJ ŠULEK, který tečoval kotouč mezi nohy brankáře. Útočník Motoru se trefuje letos již popáté. Asistence: Mitchell Fillman a Tomáš Nouza.
     
    19:38
    Krátce před koncem třetiny se hraje v pásmu Motoru, ale Slavie se zatím nedostala ke střele.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině měli jednoznačně navrch domácí. Českobudějovičtí nastoupili na svého soupeře a aktivní hrou ho dostali pod tlak. Z několika zajímavých šancí se jim navíc povedlo vypracovat si dvoubrankový náskok!

    První vlaštovkou byla bleskově využitá přesilová hra pět na tři, kterou v minulém zápase Českobudějovičtí nevyužili hned třikrát. Podruhé se Motor prosadil krátce před přestávkou a zaslouženě po prvním dějství vede.
     
    STATISTIKY PO PRVNÍ TŘETINĚ

    Střely na branku: 10 – 5
    Vyloučení: 2 – 2
    Využití: 1 – 0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:57
    Filip Novák pěkně vyslal po pravém křídle Michala Chovana do útočného pásma. Slovenský útočník ale neměl podporu spoluhráčů.
     
    21:54
    Petr Beránek střílel z otočky na Kváču, ale ten byl pozorný a pohlídal si puk, který letěl po ledě.
     
    22:57
    Dušan Žovinec vybojoval puk v rohu útočného pásma a hezky našel na pravém kruhu číhajícího Tomáše Gumana. Ten bleskově vystřelil na vyrážečku Polívky, jenž jeho pokus zlikvidoval.
     
    23:33
    Hned po buly měl další možnost ke skórování Miloslav Čermák, ale Polívka pohotově vyrazil kotouč mimo.
     
    24:04
    Martin Heřman obkroužil branku a směřoval svou přihrávku na Tomáše Nouzu, který už byl napřažený ke střele. Českobudějovický centr druhého útoku ale promáchl.
     
    24:31
    Slavie je pod tlakem. Motor má teď šance a nedovoluje hostům více než vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    25:10
    Čtvrtá řada Motoru se dostává hodně do hry. Nyní se jí ale nedaří přejít útočnou modrou čáru. Sudí píská ofsajd.
     
    25:45
    Domácí si nepřesně přihráli ve středním pásmu a kotouč je na holích slávistických hokejistů.
     
    26:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motoráci ze svého tlaku, který měli v posledních minutách, zaslouženě skórují. Slavii se nepovedlo vyhodit puk ze třetiny zejména proto, že důrazně napadal Heřman. Ten si vzal puk a přihrál ho diagonálně pod sebe na modrou čáru ROMANU VRÁBLÍKOVI. Obránce Jihočechů předvedl standardní nápřah trefil se nad lapačku Patrika Polívky. Asistence: Martin Heřman.
     
    26:31
    Slavia Praha si bere po třetím inkasovaném gólu oddechový čas.
     
    27:10
    Na straně Slavie dnes velmi aktivní bek Jan Holý se dostal k pěkné střele v útočné třetině. Kváča puk zvládl vyrazit jen před sebe, kde číhal Václav Krliš. Útočník sešívaných byl ve stoprocentní šance, ale gólman Motoru se v poslední chvíli stihl přemístit!
     
    27:52
    Jiří Fronk pálil z pravého křídla, ale Polívka na střelu viděl a ramenem ji vyrazil do ochranné sítě.
     
    28:05
    Motor mohl jít do vedení o čtyři góly! Po střele Jakuba Suchánka od modré čáry šikovně tečoval Vladimír Škoda. Polívkovi puk vypadl vedle těla a Škoda chtěl bleskově dorážet do odkryté klece, ale brankář hostů si ho na poslední chvíli všiml!
     
    28:25
    Vzápětí byl v úniku ještě Michal Chovan, který si roztáhl brankáře, a zakončoval do odkryté klece. Opět na poslední možnou chvíli však zasáhl Polívka svým pravým betonem!
     
    29:19
    Střely na branku ve druhé třetině: 9 – 2
     
    30:01
    Sešívaní jsou permanentně pod tlakem a mohou být rádi, že neinkasovali i další gól. České Budějovice mají sice už poměrně bezpečný náskok, ten jim ale evidentně nestačí.
     
    30:26
    Hosté se z tlaku vymanili a nyní sami zkoušejí něco vymyslet. Petr Beránek před Kváčou úspěšný nebyl.
     
    30:56
    Hostující hráč se ale vzápětí vyfauloval a je rovnou poslán do sprch. Petr Beránek si u mantinelu těsně před slávistickou střídačkou vyskočil a loktem zasáhl do obličeje Žigu Pavlina a rozhodčí ho vylučují na pět minut a do konce utkání.
     
    32:08
    Velká příležitost domácích! Pavel Pýcha posílal krásnou střílenou přihrávku na Martina Heřmana, který ale neusměrnil puk z dobré pozice mezi tři tyče.
     
    33:41
    Jan Schleiss obral o puk Fillmana a jel na posledního obránce Motoru. Na něj už si ale nevěřil, a tak aspoň vyzkoušel Kváčovu pozornost.
     
    34:28
    Do úniku na Polívku mířil Vladimír Škoda, ale Slavii zachránil gólman zákrokem lapačkou!
     
    35:28
    Motor je v útočné třetině a i když nehraje tuto početní výhodu nejlépe, vytváří si šance.
     
    35:56
    Slavia Praha je v plném počtu.
     
    36:19
    Pěkná střela z levé strany v podání Tomáše Nouzy skončila na rameni brankáře pražského celku.
     
    36:38
    Další přesilová hra pro Motor. Na lavici hanby se poroučí slávistický forvard Václav Jankovský, jenž držel protihráče Šulka.
     
    37:08
    Domácí se neudrželi v útočném pásmu dlouho, Slavia vyhazuje.
     
    37:37
    Z pozice levého beka pálil tvrdě Mitch Fillman. Polívka se chystal puk ještě rozehrát, ale jeho spoluhráči už neměli zájem.
     
    37:48
    Od modré střílel Žiga Pavlin, ale jednalo se spíše o nahození na teč, který Polívka v klidu likviduje.
     
    38:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Nádherná akce domácího mančaftu končí čtvrtou brankou v síti Slavie! ŽIGA PAVLIN odstavil v obranném pásmu u mantinelu hostujícího hráče a s pukem okamžitě vyjel do přečíslení. Za modrou čarou dal puk pod sebe Heřmanovi a nabízel se před Polívkou. Heřman si počkal na vhodný okamžik a skvělou přihrávkou do hole umožnil Pavlinovi pouze usměrnit kotouč do odkryté klece! Asistence: Martin Heřman.
     
    39:20
    Hraje se ve středním pásmu, Slavii čtvrtý gól zřejmě definitivně pohřbil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka byla opět v režii domácích, tentokrát Motor dominoval ještě více než v první části. Domácí nedovolili Slavii téměř nic a sami navýšili své vedení na čtyřgólové. Podle herního projevu soudím, že ve třetí třetině by se už nic závratného stát nemělo.
     
    STATISTIKY PO DRUHÉ TŘETINĚ:

    Střely na branku: 27 – 10 (10:5, 17:5)
    Vyloučení: 2:3, navíc Beránek 5 + OK (2:2, 0:1)
    Využití: 2:0 (1:0, 1:0)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Vladimír Škoda pálil na připraveného Polívku. Českobudějovičtí se vrhají do útoku.
     
    40:39
    Trest pro domácí tým. Miloslav Čermák dostává menší trest za hákování.
     
    41:51
    Slávisté se nemohou dostat do třetiny, nyní je v oslabení aktivnější spíše Motor.
     
    42:29
    Martin Šagát jen tak nahazoval na Kváču od pravého mantinelu. Ten neměl problém puk schovat do chráničů.
     
    42:39
    Domácí celek už má na hřišti standardní počet hráčů.
     
    43:20
    Jan Müller pěkně pálil na Kváču z pravého kruhu, ale mladý gólman Motoru vyrazil puk mimo nebezpečí.
     
    44:50
    České Budějovice nepolevují a stále se snaží něco vytvořit. Domácí příznivci to oceňují.
     
    45:18
    Ondřej Šulek dostal puk na hranici pravého kruhu a rychlou střelou zápěstím trefil horní tyč!
     
    45:50
    Teď to skutečně vypadá, jako když domácí hrají přesilovou hru. Slavia nestačí bruslit.
     
    45:53
    Paradoxně se Jihočeši provinili útočným faulem a budou hrát ve čtyřech. Žiga Pavlin odchází na trestnou lavici za držení protihráče.
     
    46:41
    Hostům se nedaří dostat se ke střele. Dnes velmi při rozehrávce domácím obráncům pomáhá Petr Kváča.
     
    47:17
    Genereční souboj mezi domácím Vladimírem Škodou a Janem Schleissem viděla Budvar aréna. Po chvíli se k ledu poroučel Škoda a sudí oba kohouty okamžitě roztrhl. K bitce tak de facto ani nedošlo. Schleiss dostává 2 + 2 minuty za hrubost a navrch osobní desetiminutový trest. Škoda pouze dva dvouminutové tresty.
     
    47:17
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jan Schleiss – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    49:00
    Velmi solidní návštěva i dnes dorazila do Budvar arény – 6 138 diváků!
     
    49:59
    Střely na branku ve třetí třetině: 4 – 6
     
    51:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Neuvěřitelný gól teď viděla Budvar aréna! Heřman nahazoval ze středního pásma tvrdý puk po levém mantinelu a Polívka se rozhodl – jak je to běžné – vyjet k mantinelu a puk za brankou zastavit. Kotouč šel ale tak prudce, že se od hole brankáře Slavie odrazil rovnou před branku a zůstal ležet u levé tyče. K puku rychle přispěchal rychlonohý Tomáš Nouza a stačil puk dopravit do branky dříve, než se do ní Polívka vrátil. Asistence: Martin Heřman.
     
    52:57
    V obraně Motoru se dnes poprvé objevuje také slovenský bek Jánko Mucha.
     
    53:19
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté bleskově snižují! Slavia se dostala do rychlého přečíslení, Šagát si vyměnil puk s JIŘÍM RYSEM a druhý jmenovaný byl na konci akce, kdy si bekhendovým blafákem vychutnal Petra Kváču. Asistence: Martin Šagát.
     
    54:03
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Heřman – 2 min., nedovolené bránění + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Dušan Žovinec.
     
    55:01
    Lukáš Endál dostal přihrávku na pravý kruh a vyzkoušel Kváčovu pozornost. Bývalý brankář Mladé Boleslavi či Benátek nad Jizerou puk vyrazil.
     
    56:01
    Střely na branku ve třetí třetině: 6 – 8
     
    56:03
    Trest pro Motor vypršel a Slavia v přesilovce nic nepředvedla. Žovinec, který pykal za Heřmana, už se vrací do hry.
     
    56:49
    Přihrávku Filipa Nováka domácí forvard nezachytil a puk míří na icing.
     
    57:01
    Tohle není možné neproměnit! Třetí formace domácích si vypracovala výbornou šanci a Štěpán Hřebejk, jenž si zpracovával puk před Polívkou, poslal nádhernou přihrávku před odkrytou branku na Jakuba Babku. Na domácího forvarda zívala prázdná branka, ale on přesto nastřelil beton, který v poslední chvíli vložil do střely Polívka.
     
    58:46
    Domácí jsou opět v útočné třetině a pokouší se o šestý zásah.
     
    59:38
    Nic se nemění. Probíhá boj o puk v útočné třetině Jihočechů.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí dnešní utkání jasně opanovali a po jednoznačném průběhu, kdy dovolili soupeři pouhých 18 střel, vyhráli 5:1. Motor si tak upevnil svůj náskok na čele WSM ligy a nyní si vychutnává ovace téměř zaplněné Budvar arény. (19:48:03)

    Matěj Mayer

    Góly a asistencie: 2. F. Novák (Pavlin, Šulek), 19. Šulek (Fillman, Nouza), 27. Vráblík (Heřman), 39. Pavlin (Heřman), 52. Nouza (Heřman) – 54. Rys (Šagát)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek (A), Vráblík, Mazanec, Mucha – Čermák, Škoda, Chovan – Šulek, Nouza (A), Heřman – L. Květoň (C), Babka, Hřebejk – Fronk, Guman, Žovinec.
    HC Slavia Praha: Polívka (Frodl) – Bača, J. Novák, Pohl, J. Holý, Knot, A. Růžička, Andrlík – Jankovský, Šafránek, Rys – Schleiss, Šagát, Krliš – P. Beránek, Kubica, Endál – Šmerha, J. Müller, Šteiner.

    Rozhodca: Pešina, Doležal – Čížek, Křivohlavý

    Diváci: 6 138