Metallurg Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzneck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhreb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekaterinburg sk 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
HC Slovan Bratislava
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
Streda 11.01.2017, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovan napokon zápas dotiahol do víťazného konca gólom v predĺžení a do tabuľky si zapíše dva body. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí gólman Vladimír Sochatskij, v tíme domácich Marek Ďaloga. Diváci hráčov hostí vyprevadili do šatne búrlivým piskotom, s domácimi sa rozlúčili tradičnou ďakovačkou. Ja sa s vami rozlúčim so želaním dobrej noci a vidíme sa v piatok, do Bratislavy zavíta Bochenski, Boyd, Dawes, Dallman, St. Pierre a Cam Barker, proste Barys Astana. Pekný sny z Bratislavy želá Vladimír Korduliak. (21:34:22)
     
    Koniec zápasu.
    62:05 Jeff Taffe - 3:2
     
    62:05
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan rozhodol o zisku dvoch bodov presným zásahom JEFFA TAFFEHO, ruskí arbitri ešte zabrnkali domácim divákom na nervy a gól si overili cez videorozhodcu, samozrejme na požiadanie Michnova. Nepomohlo to nikomu, videorozhodca gól belasých uznáva. Asistencia: Jonathan Cheechoo.
     
    61:59
    Opäť tvrdý zákrok za bránkou hostí, Ďaloga skončil po tvrdom hite cez mantinel na ľade, až následne arbitri hru prerušili, vhadzovať však budeme v strednom pásme.
     
    61:19
    Plastino korčuľoval za odrazeným pukom, chcel vysunúť na pravú stranu Surového, bek hostí puk zblokoval a z prečíslenia domácich napokon nič nebolo.
     
    60:19
    Hostia v plnom počte, Sersen spoza pravého kruhu poslal puk na bránku hostí, Sochatskij puk schoval do lapačky. V hre už budeme pokračovať traja proti trom.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Slovan v záverečnej tretine dokázal vyrovnať, na kontaktný gól Skalického prišiel druhý puk do siete hostí v presilovke, keď Golyšev oslabil svoj tím za svoj zákerný faul a Slovan stratil Nedorosta, ktorý musel na ošetrenie do nemocnice. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 13:2, Slovan začína predĺženie 19 sekundovou presilovkou. Začínať tak budeme štyria proti trom.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
    59:23 Kyle Chipchura - 2:2
     
    59:23
    Slovan Bratislava dal gól!
    Taffe vozil puk na palici a nakorčuľoval s ním na pravú stranu k bránkovisku, poslal ho jemne pred bránkovisko a KYLE CHIPCHURA puk poslal do siete Avtomobilistu. Asistencia: Jeff Taffe.
     
    58:20
    Brust na striedačke, Slovan hrá navyše power play bez brankára.
     
    57:04
    Jekaterinburg sa dostal v pásme k puku a okamžite ho poslal von z pásma, Slovan stráca sekundy zo svojej presilovky.
     
    55:55
    Slovan už zamkol hostí v pásme, efektný palebný priestor si však ešte nevypracoval.
    55:19 Atak Golyševa na Nedorosta
     
    55:19
    Za zákerný faul na hlavu a krk dostal Golyšev trest päť minút a do konca zápasu, Nedorost opustil klzisko zafixovaný na nosidlách a rovno do nemocnice.
     
    54:35
    Jeglič vystrelil príklepom od modrej, Sochatskij puk vyrazil na ľavú stranu k mantinelu a hostia puk okamžite poslali von z pásma.
     
    53:23
    Starosta s Jegličom vybojovali pásmo, keď nahodený puk na bránku hostí musel Sochatskij schovať pod svoju rukavicu.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 50. Skalický (Lušňák, Rosandić), 60. Chipchura (Taffe), 63. Taffe (Cheechoo) – 2. Golyšev (Simakov, Alexej Vasilevskij), 26. A. Garejev (Alexej Vasilevskij, Čajkovský)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Ďaloga, Sersen (C), Švarný (A), Plastino, Bačík, Starosta, Rosandić – Cheechoo, Taffe (A), Sukel' – Jeglič, Sádecký, Nedorost – Chipchura, Surový, Musatov – Šťastný, Lušňák, Skalický – Halama.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Sochatskij (Lisutin) – Čajkovský, Alexej Vasilevskij, Timašov, Ščitov (A), Žuravľov, Turbin, Ščemerov, Kivistö – Simakov (A), Romanov, Golyšev – Michnov (C), Koukal, A. Garejev – Moňa, Torčeňuk, Ivašov – Buchtele, Tičar, Čistov.

    Rozhodca: Beliajev, Ščeňov – Gordenko, Tomilov

    Diváci: 7.624