Metallurg Magnitogorsk – Soči 3:5 (kon.) | Čerepovec – Novosibirsk 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – Novokuzneck 2:0 (kon.)
Petrohrad – Omsk 5:3 (kon.) | Záhreb – Barys 4:5 (kon.) | HC Slovan – Jekaterinburg sk 3:2 (po pr.)
koniec
CSKA Moskva
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Metallurg Novokuzneck
cz Streda 11.01.2017, 17:30 • CSKA Ice Palace, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Viktor Fasth byl pochopitelně po vychytání nuly spokojený.

     
    Statistiky: Střely: 83-38; Střely na bránu: 51-23; Vhazování: 36-30; Zablokované střely: 8-15; Hity: 16-25; Fauly: 5-6; Trestné minuty: 12-14. (20:08:04)
    Střídačka CSKA Moskva oslavující vítězství nad Metallurgem.

     
    Brankář Vladislav Podjapolskij dělal v bráně Novokuzněcku vše, co mohl, když v závěru první třetiny a vzápětí na začátku druhé předvedl spektakulární dvojitý zákrok, jenže jeho spoluhráči v útoku se nedokázali prosadit navzdory velkému počtu přesilových her. V zápase se hodně vylučovalo, ani jeden z týmů ale početní výhodu nevyužil. Rozhodující gól padl v závěru úvodní části, kdy se prosadil Grigorij Panin a necelé dvě minuty před koncem zápasu na jeho gól navázal Andrej Kuzmenko. Konečný výsledek: CSKA Moskva 2 Metallurg Novokuzněck 0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:32 Andrej KUZMENKO - 2:0
     
    58:32
    CSKA právě vstřelilo branku!
    ANDREJ KUZMENKO si po vyhraném vhazování Andreje Světlakova na levém křídle sjel mezi kruhy pro vhazování a krásnou střelou zápěstím nad levým ramenem Vladislava Podjapolskiho zamířil pod horní tyč. CSKA Moskva vede těsně před koncem 2:0! Asistence: Andrej Světlakov.
     
    58:24
    Vladimir Žarkov se podruhé v rychlém sledu dostal ke střele a jeho tvrdá rána s příklepem z vrcholu levého kruhu pro vhazování mířila do bližšího horního rohu brány, Vladislav Podjapolskij ji ale skvěle vyrážečkou vyrazil!
     
    58:02
    Vladimir Žarkov zkusil na pravém křídle vypálit od modré čáry a jeho střela byla sražena vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány.
     
    57:32
    Závěrečná část utkání nenavázala zatím na velice atraktivní druhou třetinu plnou šancí, třeba se ale ještě v závěru utkání nějakého gólu dočkáme.
     
    56:51
    Viktor Fasth odklepal poslední tři sekundy z přesilové hry CSKA Moskva a Jevgenij Viksna je zpět na ledě.
     
    56:25
    Novokuzněcku se podél hrazení podařilo vyhodit a Viktor Fasth vyjel daleko ze své brány, aby v pravém rohu obranného pásma pomohl spoluhráčům rozehrát.
     
    55:38
    Andrej Světlakov se mezi kruhy pro vhazování ocital ve slibné šanci, obranný val ale propálit nedokázal.
     
    54:51
    Jevgenij Viksna vyfasoval dvě minuty za podražení a CSKA Moskva má k dispozici šestou přesilovou hru.
     
    Ivan Tělegin si najížděl před bránu na nádhernou žabičku Dmitriho Kugryševa z pravého křídla, jenže Vladislav Podjapolskij hru skvěle přečetl a po krásné rybičce puk ukryl vleže ve své lapačce!
     
    53:44
    Kirill Petrov se ocitl po krásné přihrávce svého spoluhráče v pravém kruhu pro vhazování ve slibné šanci, jeho následná střela bez přípravy ale minula bližší horní roh brány a zamířila mimo.
     
    52:34
    Vyloučený Ivan Ožiganov už je také zpět na ledové ploše a CSKA Moskva hraje opět v plném počtu.
     
    52:27
    Vyloučení Michail Naumenkov a Kirill Semjonov se vrátili zpět na led, pokračuje ovšem přesilová hra hostů.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 5. Panin (Kuzmenko), 59. Kuzmenko (Svetlakov)


    CSKA Moskva: Fasth (Sorokin) – Kutuzov, Kiselevič, Pivcakin, Ožiganov, Čmychov, Panin (A), Naumenkov (A) – Platt, Popov, K. Petrov – Tělegin, Kugryšev, Osnovin – Mamin, Svetlakov, Kuzmenko – Andronov (C), Podlubošnov, – Vorošilo.
    Metallurg Novokuzneck: Poďjapolskij (Chakimov) – Fatkullin, Skutar, Ľamkin, Kalašnikov, Davydov, Viksna, Michajlov, Titov – Vicharev, Skorochodov, Semionov (A) – Komaristý (A), Solovjov, Zemčenko – A. Michejev, Jemec, Razumov – Poliščuk (C), Jazkov, Lebedev.

    Rozhodca: Eduard Ibatulin, Sergej Čerezov. Čároví: Alexej Medveděv, Arťom Savenkov

    Diváci: 2200