Buffalo – Philadelphia 4:1 (kon.) | Carolina – Columbus 5:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 2:1 (po pr.)
St. Louis – Boston 3:5 (kon.) | Chicago – Detroit 4:3 (po pr.) | Edmonton – San Jose 3:5 (kon.)
Anaheim – Dallas 2:0 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
3:5 (1:2, 0:2, 2:1)
San Jose Sharks
cz Streda 11.01.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 3 střely, čas na ledě 22:53 (05:42:33)
    Třetí a rozhodující gól největší hvězdy dnešního utkání.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mikkel Bødker (SJS) 3+0
    2. Drake Caggiula (EDM) 1+0
    3. Martin Jones (SJS) 33 zák., 3 góly, 91,7%
     
    Statistiky: Střely na bránu: 36-28; Zablokované střely: 15-25; Vhazování: 38%-62%; Hity: 20-7; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    Mikkel Bødker po otevření skóre v první třetině a dvou gólech ve druhé zkompletoval čtvrtý hattrick v kariéře NHL a jeho třetí gól byl nakonec vítězný. Edmonton se sice ve třetí třetině vrátil do utkání, jenže jeho naděje pohřbil Logan Couture. Konečný výsledek: Edmonton Oilers 3 San Jose Sharks 5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Sharks posílali puk směrem do odkryté brány ze středního pásma, jenže jejich pokus skončil těsně vedle levé tyče!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:35
    Patrick Marleau mohl na pravém křídle uklízet puk do prázdné brány, jenže obětavý Oscar Klefbom mu vpádu kotouč fantasticky vypíchl!
     
    57:51
    Patrick Maroon rychle vybruslil zpoza brány a v blízkosti pravé tyče se snažil puk zasunout po ledě za záda Martina Jonese, ani nadvakrát ale neuspěl!
     
    57:17
    Max Talbot naskočil na střídačku a Oilers to zkouší ve hře bez brankáře! Příliš času už nemají.
     
    56:40
    Joe Thornton posílal do samostatného úniku Joela Warda, jenže jeho spoluhráč na jeho dlouhou diagonální přihrávku nedosáhl a Cam Talbot rozehrál holí.
     
    56:03
    Matt Benning po přihrávce Andreje Sekery z pravého křídla na modré čáře tvrdě vypálil s příklepem, jeho pokus ovšem minul levý horní roh brány Sharks.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    55:26
    Jordan Eberle nahodil puk směrem na bránu San Jose a Martin Jones ho bez problému ukryl v náručí.
     
    55:14
    Joonas Donskoi nabral na levém křídle obrovskou rychlost a snažil se v blízkosti tyče dostat do zakončení, jenže to nepřišlo a u mantinelu za bránou o puk přišel.
     
    54:31
    Leon Draisaitl krásně a rychle objel bránu a v blízkosti levé tyče se rozhodl pro nebezpečnou bekhendovou přihrávku, po které Martin Jones musel zasahovat levým betonem.
     
    54:26
    Sharks míří za vítězstvím, jenže na ledě Edmontonu dohrávají utkání bez Dylana DeMela, který se na začátku třetí třetiny neobjevil na střídačce San Jose Sharks.
     
    53:36
    Brenden Dillon vypálil od modré čáry po vyhraném vhazování Sharks v útočném pásmu, jeho pokus ale minul pravý horní roh brány a Cam Talbot zasahovat nemusel.
     
    53:30
    Hra byla znovu přerušena a Oilers mají šest a půl minuty na vstřelení dvou branek. Naděje ještě žije.
     
    52:56
    Sharks se na levém křídle nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění, po kterém se Martin Jones musel připravit na vhazování před jeho bránou.
    Rozhodčí ve druhém zápase v řadě zkoumali gól Sharks.

     
    52:08
    Patrick Maroon nebezpečně vypálil z pravého křídla a Martin Jones proti jeho střele vytáhl skvělý zákrok. Vzápětí to z opačné strany útočného pásma Oilers zkoušel Jordan Eberle, jenže ani on na brankáře Sharks nevyzrál!
     
    51:49
    Andrej Sekera na levém křídle vypálil od mantinelu, jeho pokus ale skvěle zablokoval obětavý Chris Tierney.
     
    51:19
    Chris Tierney se ocital v blízkosti levé tyče v dobré příležitosti, jenže v rychlosti nedokázal puk usměrnit mezi tři tyče.
     
    50:52
    Edmonton prohrává doma o dvě branky a potřebuje hodně rychle vstřelit kontaktní gól, pokud chce mít ještě dostatek času na případné vyrovnání.
     
    49:12
    Martin Jones skvěle zasáhl levým betonem a Ryan Nugent-Hopkins se chystal dorážet, nakonec se ale k dorážce v blízkosti pravé tyče nedostal! Málem bylo sníženo.
     
    48:41
    Connor McDavid mohl pálit z levého kruhu pro vhazování, jenže se rozhodl puk rychle zavést za bránu, kde ho o něj připravil Brent Burns.
     
    48:11
    Hra se přelévá ze strany na stranu a ani jeden z týmů ještě rozhodně neřekl své poslední slovo.
     
    47:24
    Pokud jste tedy dnes sledovali utkání v Carolině a Edmontonu, tak jste udělali velice dobře. Včera moc branek nepadalo, dnes se s nimi ovšem rozsypal pytel.
     
    46:06
    Dnes jste společně se mnou mohli sledovat utkání mezi Carolinou a Columbusem, které má s tím v Rogers Areně jedno společně. Obě utkání nabídly osm branek!
    45:06 Logan COUTURE - 3:5
     
    45:06
    San Jose právě vstřelilo branku!
    LOGAN COUTURE na pravém křídle těsně před útočnou modrou čárou obral o puk Matta Benninga a po krásném sjetí před bránu mířil mezi betony Cama Talbota, jeho první pokus sice ještě v bráně neskočil a zezadu byl podražen, v pádu se ale puk od jeho brusle odrazil do sítě! I takovéto góly padají.
     
    44:30
    Sharks se nepodařilo rozehrát a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.
     
    43:45
    San Jose si po třetím inkasovaném gólu okamžitě vyžádalo oddechový čas. Tlak Oilers narůstá.
    43:45 Oscar KLEFBOM - 3:4
     
    43:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    OSCAR KLEFBOM napřáhl na levém křídle po vyhraném vhazování v podání Ryana Nugenta-Hopkinse od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila nad lapačkou Martina Jonese do vzdálenějšího horního rohu brány a na cestě do ní se ještě odrazila od horní tyče. Fantastická trefa, po které Oilers prohrávají pouze o gól! Asistence: Ryan Nugent-Kopkins.
     
    43:15
    Matt Benning si srovnal na vrcholu levého kruhu pro vhazování puk na hůl a pokusil se vstřelit svůj druhý gól v utkání, jenže jeho střela zápěstím minula přední horní roh brány.
     
    41:14
    Kevin Labanc se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci a snažil se zamířit mezi betony Cama Talbota, jenže brankář Edmontonu se na švestkách nachytat nenechal a pravým betonem jeho pokus vyrazil mimo!
     
    41:05
    Sharks se během pár okamžiků dostali ke dvěma střelám, ani jedna ale na Cama Talbota nestačila a Logan Couture se snažil dostat k dorážce marně.
    40:22 Matt BENNING - 2:4
     
    40:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Obránce Oilers MATT BENNING po pouhých 22 sekundách ve třetí třetině z pravého kruhu pro vhazování zamířil nad vyrážečkou Martina Jonese do vzdálenějšího levého horního rohu a snížil rychle na 2:4! Asistence: Milan Lucic.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 24-21; Zablokované střely: 12-12; Vhazování: 39%-61%; Hity: 10-3; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné min.: 4-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:55.
    Muž, který je dnes k nezastavení a zkompletovat hattrick!

     
    Mikkel Bødker po přestávce navázal na svůj úvodní gól, kterým otevřel skóre utkání, a po dalších dvou brankách v Rogers Place zkompletoval hattrick. Oilers se snaží útočníka San Jose marně zastavit, zatímco Patrick Maroon zatím na opačné straně nepotvrdil pověst nejlepšího střelce svého týmu. Skóre po druhé třetině: Edmonton Oilers 1 San Jose Sharks 4.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:54
    Martin Jones dobře zasáhl proti tečované střele a vzápětí to na levém křídle znovu zkoušel Andrej Sekera, pokus slovenského obránce ale od modré čáry zamířil do náruče Martina Jonese.
     
    38:29
    Andrej Sekera se dostal mezi kruhy pro vhazování k odraženému puku a z vrcholu mezikruží ho bez přípravy posílal na bránu, jeho pokus s příklepem ale minul vzdálenější pravý horní roh! Martin Jones zasahovat nemusel.
     
    38:03
    Cam Talbot proti střele Sharks skvěle zasáhl levým ramenem a na opačné straně si připsal krásný zákrok Martin Jones, který střelu Ryana Nugenta-Hopkinse ukryl v lapačce!
     
    37:28
    Patrick Maroon v blízkosti pravé tyče bekhendem posílal puk před bránu, kde se od ležícího Leona Draisaitla odrážel nebezpečně mezi betony Martina Jonese, brankář San Jose je ale dokázal včas sklapnout a na poslední chvíli mezi nimi kotouč zastavit!
     
    36:48
    Oilers na levém křídle vypálili z levého kruhu pro vhazování a jejich střela zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány.
     
    35:49
    Oscar Klefbom odvedl v obranném pásmu dobrou práci, když prudkou střelu Sharks srazil do rohu ledové plochy.
     
    34:56
    Útok Oilers zastavilo na pravém křídle podle všeho postavení mimo hru, po kterém následuje reklamní přestávka.
     
    34:00
    Do konce prostřední části zbývá odehrát 6 minut a zatím sledujeme velmi pohledné utkání, i když o zábavu se starají v drtivé většině případů Sharks.
     
    32:55
    Oscar Klefbom na levém křídle pěkně vypálil od modré čáry a Martin Jones jeho pokus na přední tyči pravým betonem vykopl mimo tři tyče brány!
     
    32:14
    Mikkel Bødker dnes hraje fantastické utkání a na levém křídle se dostal k další střele, která tentokrát na překonání Cama Talbota nestačila. Oilers se marně snaží hostujícího útočníka San Jose Sharks zastavit.
     
    31:26
    Kris Russell nabral na levém křídle rychlost a od mantinelu puk zápěstím vyslal na bránu San Jose, kde ho Martin Jones ukryl v náručí a přerušil hru.
     
    31:03
    Patrick Marleau to vzápětí zkoušel střelou z pravého kruhu pro vhazování, Cam Talbot byl ale opět připraven a tentokrát pokus Sharks ukryl ve své náručí.
     
    30:13
    Joonas Donskoi se dostal ke střele v blízkosti pravé tyče, Cam Talbot ale jeho pokus hrudí vyrazil mimo.
    28:55 Mikkel BØDKER - 1:4
     
    28:55
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Marc-Édouard Vlasic na levém křídle od modré čáry nahodil puk směrem na přední tyč, kde ho zády k bráně skvěle tečoval těsně nad ledem čepelí hole MIKKEL BØDKER a po jeho usměrnění mezi betony Cama Talbota zkompletoval hattrick! Útočník Sharks je k nezastavení. Asistence: Marc-Édouard Vlasic a Micheal Haley.
     
    27:14
    Oilers na levém křídle vypálili od modré čáry a jejich střela byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    26:41
    Ryan Nugent-Hopkins z levého křídla nahodil puk směrem na bránu, kde ho zastavil Martin Jones.
     
    26:27
    Vyloučený Patrick Marleau naskočil zpět na led a Oilers se během přesilové hry dostali k šesti střelám, využít ji ovšem stejně jako první nedokázali.
     
    25:57
    Oilers si vytvořili během přesilové hry obrovský tlak, který vygradoval střelou Jordana Eberleho, která z mezikruží zamířila těsně nad!
     
    24:27
    Patrick Marleau dostal menší trest za vysokou hůl a Edmonton si zahraje druhou přesilovou hru.
    23:23 Martin Jones úžasným zákrokem ukradl gól Maroonovi!
     
    23:23
    Connor McDavid si na pravém křídle po krásné otočce srovnal puk na hůl a skvělou diagonální přihrávkou našel v blízkosti levé tyče ze druhé vlny najíždějícího Patricka Maroona, který se ocitl v obrovské šanci, jenže bez přípravy napálil kotouč pouze do pravého betonu Martina Jonese! Brankář San Jose předvedl úžasný zákrok, po kterém skóre zůstává 3:1 pro Sharks.
    22:24 Mikkel BØDKER - 1:3
     
    22:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MIKKEL BØDKER se dostal v pravém kruhu pro vhazování k odraženému puku a nad ležícím Camem Talbotem ho poslal do odkryté části brány. Asistence: Melker Karlsson a Brent Burns.
     
    21:48
    Benoit Pouliot po pravém křídle vyrazil do rychlého protiútoku, jenže vzápětí mu došly síly a pouze jemným obloučkem nahodil puk do útočného pásma, kde ho spoluhráči nedokázali dojet.
     
    20:28
    Timo Meier napřáhl v úvodu druhé třetiny k nádherné střele, která se od brankové konstrukce za zády překonaného Cama Talbota odrazila zpět do hry!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 8-13; Zablokované střely: 10-6; Vhazování: 39%-61%; Hity: 2-1; Přesilové hry: 0/1-0/2; Trestné minuty: 4-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 4:01.
     
    San Jose vyšel v Rogers Place skvěle úvod a závěr první třetiny, po které bude vstupovat do druhé části na ledě Edmontonu s jednobrankovým vedením. Drake Caggiula sice dokázal odpovědět na úvodní gól Mikkel Bødkera, který se prosadil po necelých dvou minutách, jenže 19 sekund před zazněním sirény vrátil Sharks vedení Brent Burns. Skóre po první třetině: Edmonton Oilers 1 San Jose Sharks 2.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:42 Brent BURNS - 1:2
     
    19:42
    San Jose právě vstřelilo branku!
    BRENT BURNS v závěru první třetiny strhl vedení zpět na stranu San Jose, když od modré čáry napřáhl na pravém křídle k pěkné střele a puk mezi levým betonem a lapačkou Cama Talbota zamířil k přední tyči! Nutno dodat, že před bránou skvěle clonil kapitán Joe Pavelski a brankář Oilers přes něj absolutně nic neviděl. Asistence: Marc-Édouard Vlasic a Joe Pavelski.
     
    19:38
    Brent Burns minul bránu a vyloučený Patrick Maroon se podruhé v utkání vrátil z trestné lavice po uplynutí dvouminutového trestu. Sharks nevyužili druhou přesilovou hru.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    17:38
    Joe Thornton byl faulován Patrickem Maroonem, který podruhé v dnešním utkání usedl na trestnou lavici, tentokrát za držení hole.
    15:53 Drake CAGGIULA - 1:1
     
    15:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    DRAKE CAGGIULA si po přiťuknutí Benoita Pouliota vybruslil zpoza brány rychle před brankoviště a bekhendem puk z blízkosti zasunul mezi betony Martina Jonese – 1:1! Asistence: Benoit Pouliot a Zack Kassian.
     
    14:26
    Adam Larsson se během pár sekund dostal ke dvěma střelám, jenže první minula bránu a druhá skončila na bezchybně chytajícím Martinovi Jonesovi!
     
    13:04
    Micheal Haley vystřelil zápěstím a Cam Talbot si s jeho střelou bez větších potíží poradil.
     
    12:55
    Oilers jsou směrem vpřed hodně aktivní, jenže jejich střely končí na výstroji Martina Jonese nebo jsou zablokovány.
     
    11:26
    Joe Thornton se podruhé v zápase ocitl ve slibné střelecké pozici, ani tentokrát ale nedokázal zamířit mezi tři tyče a Cam Talbot v bráně Oilers zasahovat nemusel.
     
    10:51
    Patrick Maroon a Eric Gryba se během pouhých šesti sekund dostali ke střele, jenže obě dvě byly zablokovány.
     
    09:30
    Timo Meier se dostal před bránou k dorážce, jenže fantastický Cam Talbot ho dokázal vychytat! Vedení Sharks zůstává jednobrankové.
     
    08:57
    Vyloučený Justin Braun se vrátil zpět na led a také Oilers úvodní přesilovou hru nevyužili.
     
    08:55
    Mark Letestu se ocitl v závěru přesilové ve slibné střelecké pozici, jenže bránu Martina Jonese minul!
     
    08:00
    Oilers zatím nepůsobí v přesilové hře vůbec dobře a zatím se nedostali ani k jedné střele. Hosté dobře brání.
     
    06:57
    Ryan Nugent-Hopkins byl faulován Justinem Braunem, který dostal dvě minuty za podržení. Po přesilové hře Sharks si v početní výhodě zahrají také Oilers.
     
    05:47
    Vyloučený kapitán Oilers Connor McDavid naskočil zpět na led a Sharks úvodní přesilovou hru nevyužili.
     
    04:25
    Joe Thornton dobře vypálil, jenže jeho následná střela zamířila mimo a Cam Talbot po ní zasahovat nemusel.
     
    03:47
    Connor McDavid fauloval Joea Thorntona a dostal dvě minuty za hákování. Sharks si zahrají první přesilovou hru.
     
    02:46
    Joonas Donskoi napřáhl k nádherné střela a Cam Talbot už byl překonaný, jenže ho vzápětí zachránila horní tyč, od které se puk odrazil mimo! Sharks mohli rychle zvýšit na 2:0.
    01:39 Mikkel BØDKER - 0:1
     
    01:39
    San Jose právě vstřelilo branku!
    MIKKEL BØDKER se po skvělém zákroku Cama Talbota pravým betonem proti střele Melkera Karlssona dostal v blízkosti levé tyče k odraženému puku a po jeho pěkném přikopnutí levou bruslí zamířil z ostrého úhlu nad bezmocným brankářem Oilers pod horní tyč. Asistence: Melker Karlsson a Brent Burns.
     
    01:12
    Patrick Maroon se pokusil potvrdit pověst nejlepšího střelce Edmontonu, jenže Martin Jones jeho nebezpečný bekhendový pokus dokázal vyrazit!
     
    01:06
    Vzápětí zkoušel otevřít skóre utkání Jordan Eberle, jeho pokus ale zablokoval dobře postavený Marc-Édouard Vlasic.
     
    00:49
    Ryan Nugent-Hopkins se jako první dostal v dnešním utkání ke střele, Martin Jones byl ale připravený a připsal si po 49 sekundách první úspěšný zákrok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Russell, A. Larsson, Sekera, Benning, Klefbom, Gryba – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic (A), Nugent-Hopkins (A), Eberle – Pouliot, Caggiula, Kassian – Hendricks, Letestu, Lander. Hlavní trenér: Todd McLellan.

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Labanc, Couture (A), Donskoi – Marleau, Tierney, J. Ward – M. Karlsson, Bødker, Haley. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

    Rozhodčí: Dan O'Halloran, Kyle Rehman. Čároví: Vaughan Rody, Trent Knorr.
     
    Slovenská stopa v utkání:

    Andrej Sekera (EDM) 4+15, +/- +11
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    24.12.16 San Jose Sharks – Edmonton Oilers 3:2
     
    San Jose Sharks:

    Speciální utkání čeká v Rogers Place proti Edmontonu Oilers útočníka Patricka Marleaua, který nastoupí ke svému 1452. utkání NHL a překoná v historické tabulce na 24. místě Teema Selanneho. V bráně Sharks začne brankář Martin Jones, který v loni dotáhl svůj tým skvělými výkony do finále Stanley Cupu.
     
    Edmonton Oilers:

    Edmonton Oilers se od roku 2006 marně snaží dostat do playoff, jenže v letošní sezóně NHL bojuje o první místo Pacifické divize. Edmonton v letošní sezóně NHL táhne skvěle hrající útočník Patrick Maroon, který je s 16 góly nejlepším střelcem týmu. Prosadí se znovu?
     
    Slovenský obránce Andrej Sekera bude ve středu v noci v domácím Rogers Place společně se svými spoluhráči z Edmontonu Oilers čelit San Jose Sharks, které se opět bude muset obejít bez dlouhodobě zraněného Tomáše Hertla. Český útočník má zraněné koleno a Sharks se budou v letošní sezóně NHL snažit porazit Edmonton podruhé v řadě bez jeho služeb.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 16. Caggiula (Pouliot, Kassian), 41. Benning (Lucic), 44. Klefbom (Nugent-Hopkins) – 2. Bødker (M. Karlsson, Burns), 20. Burns (Vlasic, Pavelski), 23. Bødker (M. Karlsson, Burns), 29. Bødker (Vlasic, Haley), 46. Couture


    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Russell, A. Larsson, Sekera, Benning, Klefbom, Gryba – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic (A), Nugent-Hopkins (A), Eberle – Pouliot, Caggiula, Kassian – Hendricks, Letestu, Lander.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – Meier, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Labanc, Couture (A), Donskoi – Marleau, Tierney, J. Ward – M. Karlsson, Bødker, Haley.

    Rozhodca: Dan O'Halloran, Kyle Rehman. Čároví: Vaughan Rody, Trent Knorr

    Diváci: 18347