Middlesbrough – Leicester 0:0 (kon.) | Everton – Southampton 3:0 (kon.) | Manchester City – Burnley 2:1 (kon.)
Sunderland – Liverpool 2:2 (kon.) | West Bromwich – Hull City 3:1 (kon.) | West Ham – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
Everton FC
3:0 (0:0)
Southampton FC
Pondelok 02.01.2017, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Everton ovládol druhý polčas a tromi gólmi rozhodol o troch bodoch. Hostia dnes ukázali smerom dopredu veľmi málo, domáci využili poskytnuté príležitosti. (17:55:42)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V závere mohol výsledok upraviť Rodriguez po tom, ako dostal prihrávku do šestnástky, ale jeho pokus o oblúčik vôbec nevyšiel.
     
    90+1
    Romeu vystrelil spoza šestnástky po tom, čo dokázal využiť priestor a fakt, že protihráči boli od neho ďaleko, ale priestor troch žrdí netrafil.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
    89. Romelu Lukaku (EVE) - 3:0
     
    89
    Everton FC dal gól!
    Chybnú rozohrávku hostí zachytil Davies, z prvej posunul loptu na hranicu šestnástky, kde bol nepokrytý ROMELU LUKAKU, ktorý z prvej takmer roztrhol sieť.
     
    87
    Ďalší z centrom od Ward-Prowsea našiel hlavu jedného zo spoluhráčov, ktorý loptu predĺžil pre Rodriguéza, avšak Angličan pred zakončením na malom vápna fauloval protihráča.
     
    86
    Po rohovom kope hostí tu takmer bolo zníženie stavu, ale Williams tesne pred bránkovou čiarou hlavou loptu podvihol nad svoju bránu pred číhajúcou dvojicou hráčov "Saints".
     
    84
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Gareth Barry.
    81. Leighton Baines (EVE) - 2:0
     
    81
    Everton FC dal gól!
    LEIGHTON BAINES sa nemýlil, preukázal svoje schopnosti a ľavačkou kopol loptu do druhej strane, ako spadol brankár Forster.
     
    80
    Everton môže pridať asi rozhodujúci úder, pretože Yoshida vo vlastnej šestnástke fauloval Valenciu a Baines má šancu z penalty zvýšiť.
     
    79
    Lukaku dostal prihrávku pred hranicu šestnástky, kde sa dostal cez Yoshidu aj do zakončenia, lenže z kroku zamieril vysoko nad.
     
    78
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jordy Clasie, prichádza Shane Long.
     
    76
    Everton sa po góle trochu stiahol, pretože taktovku sa snažia prebrať hostia, aby tento zápas nejakým gólom ešte zdramatizovali. Uvidíme, či sa im to podarí.
    73. Enner Valencia (EVE) - 1:0
     
    73
    Everton FC dal gól!
    Goodison Park predsa len mohol explodovať radosťou. Akcia sa začala kde inde, ako na krídle. Coleman centroval presne na hlavu Lukakuho, ktorému ešte obrovskú možnosť na čiare zmaril Forster, lenže na dorážku ENNERA VALENCIU už nemal nárok. Ekvádorčan sa vo farbách Evertonu presadil prvýkrát od príchodu z West Hamu na hosťovanie.
     
    72
    Forster mal opäť prácu, ale znova nemusel nejako čarovať, nakoľko Colemanov center, jeden z mnohých, mu skončil priamo v rukaviciach.

    Matej Kubove

    Góly: 73. E. Valencia, 81. Baines (pen.), 89. R. Lukaku

    Karty:   40. Ward-Prowse (SOT)


    Everton FC: Robles – Coleman, Ra. Funes Mori, A. Williams, Baines – Gueye, Davies – Lennon (62. E. Valencia), Barkley (84. Barry), Calvert-Lewin (12. Mirallas) – R. Lukaku.
    Náhradníci: Hewelt – Jagielka, Mirallas, Cleverley, Barry, E. Valencia, Holgate.

    Southampton FC: Forster – Soares (6. Stephens), Jošida, Fonte, McQueen – Ward-Prowse, Romeu, Clasie (78. S. Long) – Redmond, Jay Rodriguez, Tadić.
    Náhradníci: Lewis – Boufal, S. Davis, Reed, S. Long, Bertrand, Stephens.