Bayern – Lipsko 3:0 (kon.) | Hertha – Darmstadt 2:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Leverkusen 1:1 (kon.)
Ingolstadt – Freiburg 1:2 (kon.) | Hoffenheim – Brémy 1:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:0 (3:0)
RB Lipsko
Streda 21.12.2016, 20:00 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti mníchovského Bayernu sa osamostatnili na prvom mieste tabuľky. V šlágri 16. kola zdolali Lipsko jasne 3:0, keď o svojom triumfe rozhodli už v prvom dejstve. V tom druhom ešte mali niekoľko gólových šancí, no zveľadiť náskok sa im nepodarilo. Lipsko stále ostáva na druhom mieste tabuľky, no už s trojbodovou stratou na vedúcich Bavorov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (21:55:58)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sa do zakončenia dostal Robert Lewandowski. Jeho hlavičke ale chýba dostatočná razancia.
     
    89
    Po rohovom kope vystrelil spoza šestnástky Mats Hummels. Jeho pokus ale mieril len do stredu brány, a tak mal Péter Gulásci ľahkú prácu.
     
    88
    Ďalšia dobrá akcia domácich. Robert Lewandowski sa presadil v šestnástke, následne našiel prihrávkou pod seba Juana Bernata, no jeho strela bola zrazená.
     
    87
    Domáci mohli streliť svoj štvrtý gól v zápase, no v ich neprospech hrali milimetre. Z ľavej strany vystrelil Franck Ribéry, no trafil len brvno. Následne sa lopta odrazila smerom do ihriska.
    86. Franck Ribéry (BAY)
     
    86
    Douglas Costa mohol v priebehu štyroch dní zaznamenať druhý exportný gól. Svoj priamy kop zahral veľmi dobre, no Péter Gulácsi jeho pokus s námahou vyrazil.
    85. Douglas Costa (BAY)
     
    85
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z hranice 25 metrov. Loptu si už berie Douglas Costa, ktorý zrejme vystrelí svojou povestnou ľavačkou.
     
    84
    Pre hostí sa črtala šanca na rýchly brejk. David Selke ale celú situáciu zbrzdil, a tak z toho nič nebolo. Na druhej strane sa do zakončenia nedostal Franck Ribéry.
     
    83
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na trávnik v Allianz Arene sa dostane aj Oliver Burke, ktorý v strede poľa nahradí Marcel Sabitzer.
     
    82
    Zápas sa nám prehupol do poslednej desaťminútovky. Priebeh hry sa nám prakticky vôbec nemení a zverenci Carla Ancelottiho kontrolujú zápas.
     
    81
    Joshua Kimmich sa previnil nedovoleným zákrokom v strede poľa. Hostia sa snažili rýchlo založiť akciu, no Manuel Neuer nemusel zasahovať.
     
    80
    Pekná akcia domácich. Franck Ribéry vletel do šestnástky, našiel si prihrávku od Roberta Lewandowskeho, no jeho zakončeniu chýbala razancia.
     
    79
    Douglas Costa predviedol ďalšiu skvelú akciu z pravej strany. Jeho prízemný center sa dostal až k Juanovi Bernatovi, no ten v jasnej šanci váhal a napokon trafil len hráča súpera.
     
    78
    Robert Lewandowski dnes síce gól strelil, no z hry sa nepresadil už veľmi dlho. Ani teraz nedokázal zachytiť dlhý pas od svojho spoluhráča.
     
    77
    Yussuf Poulsen prišiel vypomôcť obrane Lipska. Získal loptu pred vlastnou šestnástkou a následne ho fauloval domáci záložník Xabi Alonso.
     
    76
    Hosťom sa nedarí rozvinúť prakticky žiadnu útočnú akciu. Proti Bayernu je to veľmi náročne aj keď hráte v kompletnom zložení.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 17. Th. Alcântara, 25. Alonso, 45. Lewandowski (pen.)

    Karty:   56. Arturo Vidal (BAY) – 58. Sabitzer (RBL)   30. Forsberg (RBL)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:12.
    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Javi Martínez, Hummels, Alaba (67. Bernat) – Arturo Vidal (75. Kimmich), Alonso – Robben (46. Ribéry), Th. Alcântara, Costa – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Rafinha, Bernat, Ribéry, Kimmich, Sanches, T. Müller.

    RB Lipsko: Gulácsi – Bernardo, Ilsanker, Orban (C), Halstenberg – Keïta (46. Kaiser), Demme – Sabitzer (83. Burke), Forsberg – Y. Poulsen, Werner (59. Selke).
    Náhradníci: Müller – Schmitz, Kaiser, R. Khedira, Kalmár, Burke, Selke.

    Rozhodca: Felix Zwayer