Ružomberok – Myjava 0:0 (kon.) | Senica – Prešov 0:0 (kon.) | Michalovce – Zlaté Moravce 5:1 (kon.)
koniec
MFK Zemplín Michalovce
5:1 (2:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
Sobota 05.11.2016, 17:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Hlavný rozhodca k druhému polčasu nenadstavil ani jednu minútu. Zápas sa tak končí jasným víťazstvom Michaloviec 5:1, ktoré uštedrili Zlatým Moravciam ôsmu súťažnú prehru za sebou. Kým domáci sa vyšplhali na aktuálne šiesto miesto, v kabíne hostí sa čoraz častejšie bude skloňovať slovo záchrana. Hrdinom zápasu je Emmanuel Mensah, ktorý strelil dva góly. Rovnaký počet presných zásahov zaznamenal aj hosťujúci Karol Karlík, no bohužiaľ jeden z nich skončil vo vlastnej bráne. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (18:53:45)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Michalovce dali gól!
    Nie príliš vydarený výkon hosťujúceho tímu len podčiarkla situácia z predposlednej minúty zápasu. Po rohovom kope súpera si vlastný gól strelil KAROL KARLÍK – 5:1.
     
    88
    Michalovce budú v krátkom časovom úseku zahrávať ďalší rohový kop. Aj jubilejný desiaty zahrá tradičný exekútor Stanislav Danko.
     
    87
    Na druhej strane zakončil akciu Michaloviec Adrián Leško. Ani on však nemieril presne, a tak má loptu vo svojej moci brankár Pavel Kováč.
     
    86
    Striedajúci Pepe Guilavogui sa dostal do zakončenia, no bránu súpera napokon netrafil. Nasledovať tak bude len odkop od brány.
     
    85
    Medzičasom sme dostali informáciu aj o počte divákov. Priamo na štadión si našlo cestu 1185 divákov, ktorí sledujú triumf domáceho tímu.
     
    84
    Posledné striedanie zápasu. Na ihrisko prichádza Iľja Tereščenko a odchádza strelec zatiaľ posledného gólu Dominik Kunca.
     
    83
    Táto akcia Michaloviec nebola úspešná, a tak bude nasledovať odkop od brány Pavla Kováča. Ten dnes inkasoval štyrikrát, pričom na neho smerovalo len sedem striel.
     
    82
    Obe mužstvá sa teraz striedajú v postupných útokoch. Veľkú snahu už ale nevidno, keďže o víťazovi stretnutia je nejaký čas rozhodnuté.
     
    81
    Michalovce sa v závere stretnutia snažia čo najviac držať loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ sa im to darí a kontrolujú tak priebeh hry.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času registrujeme ďalšie striedanie. Pre dnešok má odpracované Kristian Kushta a na jeho miesto prichádza Adrián Leško.
     
    79
    V krátkom časovom úseku mali domáci výhodu dvoch štandardných situácii. Obe zahral Stanislav Danko, ale do zakončenia sa Zemplínčania nedostali.
     
    78
    Tomáš Sedlák predviedol dobrú individuálnu akciu, no jeho strela bola zblokovaná na rohový kop. Ten tradične zahrá Stanislav Danko.
     
    77
    Obranca Martin Boszorád sa dostal do zakončenia, ale brankár Patrik Macej jeho strelu bez väčších problémov kryje a rozohráva ďalšiu akciu.
     
    76
    V druhom polčase sú skutočne hostia oveľa aktívnejší. Samozrejme, Michalovce sa sústreďujú najmä na bránenie svojho náskoku, no je sympatické, že to hostia nezabalili.
     
    75
    Prvýkrát v zápase úspešne zasiahol aj brankár Patrik Macej. Ten vyrazil strelu útočiaceho hráča a vďaka nemu sa tak stav zápasu nemení.
     
    73
    V tomto úseku hry sa útočné akcie striedajú z jednej strany na druhú. Na nejaké strelecké zakončenie si ale musíme ešte počkať.
     
    72
    Prvýkrát v dnešnom stretnutí strieda aj tréner Anton Šoltis. Ten z ihriska sťahuje Ivana Kotoru a na záverečných dvadsať minút posiela na trávnik Martina Regáliho.
     
    71
    Táto akcia domáceho tímu sa úspešne neskončí. V postavení mimo hry sa totiž ocitol hrotový domáci útočník Kristian Kushta.
     
    70
    Opäť nám na ihrisku pribudli nedovolené zákroky. Aktuálne sú pri lopte domáci futbalisti, ktorí kombinujú v stredovom kruhu.
     
    69
    Posledné striedanie v podaní hostí. Na ihrisko prichádza ofenzívne ladený Pepe Guilavogui a v dnešnom zápase končí Jozef Sombat.
     
    68
    Po krátkom ošetrení sa zapojil do hry opäť Dominik Kunca a napokon sa dostal aj do streleckého zakončenia. Tentokrát však minul bránu.
     
    67
    Hlavný rozhodca Michal Smolák po prvýkrát v zápase siaha do svojho vrecka. Potrestaným hráčom je hosťujúci obranca Karol Karlík.
     
    65
    Hostia sa opäť predierali po ľavej strane, no napokon si nevybojovali ani nedovolený zákrok. Domáci tím sa až na jednu výnimku dobre bráni.
     
    64
    Aj teraz sa hostia dostali na dostrel brány Patrika Maceja. Ten ale nemusel zasahovať a Zlaté Moravce budú len vhadzovať.
     
    63
    Zlaté Moravce sa v druhom polčase tlačia oveľa viac dopredu a predvádzajú určite lepší výkon. Veľmi ich tak môže mrzieť inkasovaný gól z kopačky Dominika Kunca.
     
    62
    Zlaté Moravce mali výhodu rohového kopu. Ten zahral Miroslav Sedlák, ale domáci obrancovia si dokázali poradiť s touto štandardnou situáciou.
     
    61
    Tak v druhom polčase sme videli už tri presné zásahy. Do konca zápasu stále ostáva ešte polhodina hry, a tak sa máme na čo tešiť.
     
    60
    Michalovce dali gól!
    Hostia sa zo streleného gólu príliš dlho netešili. Už o približne dve minúty neskôr sa dokázal strelecky presadiť DOMINIK KUNCA a vracia domácim futbalistom trojgólové vedenie.
     
    59
    Zlaté Moravce sa teda ešte vrátili do dnešného zápasu a určite sa pokúsia ešte o malý futbalový zázrak. Potrebujú streliť ešte aspoň dva góly.
     
    58
    Zlaté Moravce dali gól!
    Tak predsa len sa podarilo hosťom skorigovať stav dnešného stretnutia. Priamy kop dokázal zužitkovať hosťujúci obranca KAROL KARLÍK a dáva svojmu tímu ešte aspoň malú nádej na bodový zisk.
     
    56
    Hostia to teraz skúšajú cez krídelné priestory a po nedovolenom zákroku domáceho hráča majú výhodu priameho kopu.
     
    55
    Michalovce po treťom strelenom góle troška dali nohu z plynu. Hostia sa teraz dostali na dostrel brány Patrika Maceja, ale ani teraz nedokázali zakončiť.
     
    54
    Hlavný rozhodca prisudzuje loptu domácim futbalisti. Jeden z hráčov Zlatých Moraviec sa totiž previnil nedovoleným zákrokom.
     
    53
    Aj Zlaté Moravce sa dostali k streleckému pokusu, ale brankár Patrik Macej nemusel zasahovať. Ten je v dnešnom dueli bez práce.
     
    52
    Michalovce dali gól!
    Zrejme je o víťazovi zápasu rozhodnuté. Zemplínčania pridávajú tretí gól a o tri body ich zrejme pripraví len zázrak. Po druhýkrát v zápase sa strelecky presadil EMMANUEL MENSAH.
     
    50
    Stanislav Danko poslal do šestnástky dobrú loptu, no obrancovia Zlatých Moraviec upratali loptu do bezpečného priestoru.
     
    49
    Michalovce budú mať výhodu rohového kopu, ktorý tradične zahrá Stanislav Danko. Uvidíme či sa domácim podarí zvýšiť ich náskok.
     
    48
    Zlaté Moravce sa v druhom polčase snažia niečo vymyslieť. Uvidíme, ako im pomôžu dvaja striedajúci hráči. Zatiaľ majú miernu územnú prevahu.
     
    47
    V prvej útočnej akcii druhého polčasu domáci futbalisti neuspeli, a tak bude nasledovať len vhadzovanie Zlatých Moraviec.
     
    46
    Peter Gergely počas prestávky urobil hneď dve striedania. Na trávniku už nie je Damián Bariš, ktorého nahradil Michal Pintér. Takisto nastupuje do zápasu aj Michal Obročník, ktorý vymenil Denisa Šveca.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu Michal Smolák prvý polčas zbytočne nepredlžoval. Futbalisti Michaloviec boli v ňom jasne lepší a zaslúžene vyhrávajú 2:0. O gólové momenty sa postarali Emmanuel Mensah a Ivan Kotora. Hostia nám toho opäť veľa nepredviedli. Za celý prvý polčas držali loptu na kopačkách len 31% času a ani jedenkrát nevystrelil na bránu. Druhý polčas sa začne približne o 18:03 hod. a vy ho môžete sledovať v našom online prenose.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V poslednej minúte prvého dejstva mali domáci výhodu rohového kopu. Stanislav Danko ale nepredviedol práve najlepší center, a tak sa v prvom polčase už nič nestane.
     
    44
    Emmanuel Mensah je dnes strelecky veľmi aktívny. Tentokrát sa dobre dokázal uvoľniť, no v poslednej chvíli jeho strelu obrancovia hostí zblokovali.
     
    43
    Michalovce sa opäť dostali na dostrel brány, no tentokrát treba vyzdvihnúť obranné zákroky stopérskej dvojice Karol Karlík a Milovan Kapor.
     
    42
    Kríza futbalistov Zlatých Moraviec sa zrejme ešte prehĺbi. Zverenci Petra Gergelyho toho v prvom polčase skutočne veľa nepredviedli.
     
    41
    Pomaly sa nám blíži záver prvého polčasu. Sympaticky hrajúce Michalovce majú zápas pod jasnou kontrolou a snažia sa ešte zvýšiť svoj náskok.
     
    40
    Stanislav Danko rozohral ďalší rohový kop domáceho mužstva. K hlavičke sa dostal hrotový útočník Kristian Kushta, no jeho pokus mieril nad bránu.
     
    39
    Emmanuel Mensah sa dostal k ďalšiemu streleckému pokusu. Tentokrát však nebol taký úspešný ako pri situácii z osemnástej minúty zápasu.
     
    38
    Hostia to teraz skúšajú po svojej ľavej strane, no zatiaľ si nevedia poradiť s Kristim Qosem, ktorý si do bodky plní svoje defenzívne povinnosti.
     
    37
    Zlaté Moravce sa dostali na dostrel brány súpera, no prihrávka na Jozefa Sombata smerovala len do ofsajdu. Hosťujúci hráč tak nemohol pokračovať v akcii.
     
    36
    Sériu vhadzovaní v okolí poliacej čiary ukončil až nedovolený zákrok domáceho hráča. Voľný kop tak budú rozohrávať Zlaté Moravce.
     
    35
    Percentuálne držanie lopty domáceho mužstva sa dostalo na hranicu 70%. Veľmi ľahko tak môžete vidieť, aký má priebeh dnešný zápas.
     
    34
    Rohový kop domáceho tímu rozohral tradičný exekútor Stanislav Danko. Tentokrát ale brankár Pavel Kováč zasahovať nemusel.
     
    33
    Ani po druhom strelenom góle nechýba Michalovciam chuť útočiť. Sledujeme veľmi dobrý výkon z ich strany a zdá sa, že len vylepšia svoju domácu bilanciu.
     
    32
    Domáci to opäť skúšali po pravej strane. Tentokrát však dokázali zo svojej aktivity vyťažiť len vhadzovanie v okolí súperovej šestnástky.
     
    31
    Postupne nám pridávajú nedovolené zákroky, ktoré možno pramenia aj z frustrácie hosťujúcich hráčov. Nasledovať bude ďalší voľný kop.
     
    29
    Zemplínčania napokon rozohrali nakrátko a držia loptu na svojich kopačkách. Absolútne kontrolujú priebeh hry a po polhodine hry majú nahraté.
     
    28
    Zlaté Moravce sa opäť previnili voči pravidlám, a tak bude nasledovať priamy kop domáceho mužstva. To môže pridať svoje tretí gól v zápase.
     
    27
    Michalovce dali gól!
    Domáci tím potvrdzuje rolu favorita zápasu a už v prvej polhodine zápasu si vypracoval dvojgólový náskok. Druhý úspešným strelcom zápasu je IVAN KOTORA, pre ktorého je to vôbec prvý gól v sezóne.
     
    26
    Teraz sa striedajú útočné akcie na oboch stranách. Oveľa nebezpečnejší sú však domáci, ktorí po góle Emmanuela Mensaha vedú najtesnejším rozdielom.
     
    25
    Hosťujúci obranca Martin Boszorád sa vybral na útočný výlet, no jeho zakončenie mierilo vedľa brány Patrik Maceja. Skóre zápasu sa tak nemení.
     
    24
    Postupne sa nám tempo hry zvyšuje a pribúdajú aj nebezpečné strelecké pokusy. Domáci majú jasnú územnú prevahu, keď majú loptu na kopačkách 67% hracieho času.
     
    23
    Domáci futbalista Ivan Kotora sa dostal k strele z vnútra pokutového územia. Jeho strelecký pokus ale končí vedľa brány Pavla Kováča. Nasledovať tak bude len odkop.
     
    22
    Michalovce zakladajú jeden útok za druhým a hostia namiesto toho, aby sa snažili vyrovnať skóre, musia naďalej brániť svoju svätyňu.
     
    21
    Zlaté Moravce trošku po inkasovanom góle zvýšili aktivitu, no v rozlete ich zastavil zbytočný nedovolený zákrok v strede ihriska.
     
    20
    Na konci dvadsiatej minúty zápasu budú Zemplínčania vhadzovať v okolí vlastného pokutového územia. Zatiaľ môžu byť spokojní, keďže smerujú za troma bodmi.
     
    18
    Michalovce dali gól!
    Domáci futbalisti sa zaslúžene dostávajú do vedenia. Po priamom kope sa dostal do zakončenia EMMANUEL MENSAH a prekonal bezmocného brankára Pavla Kováča. Asistenciu si pri góle pripisuje Stanislav Danko.
     
    17
    Po pravej strane sa opäť presadzoval, ak sa nemýlim, Ivan Kotona, no tentokrát bol faulovaný. Nasledovať tak bude priamy kop domácich.
     
    16
    Brankár Pavel Kováč musel zasahovať, keď sa do lopty oprel Milan Šimčák. Následne mali domáci výhodu aj rohového kopu, ale tú nedokázali zužitkovať.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu zápasu a podobne ako na ostatných štadiónoch ani v Michalovciach sme zatiaľ gól nevideli. Jasnú prevahu však majú domáci.
     
    14
    Táto krídelná akcia Zemplínčanom nevyšla, a tak bude nasledovať odkop od brány skúseného Pavela Kováča. Ten zatiaľ nemusel zasahovať.
     
    13
    Strelecký pokus sme registrovali aj na druhej strane. Do lopty sa oprel Emmanuel Mensah, ale trafil len dobre postavených obrancov hostí.
     
    12
    Hostia sa v úvodnej štvrťhodine už dvakrát ocitli v postavení mimo hry. Tentokrát domáca obrana nachytala v ofsajdovej pasci Petra Orávika.
     
    11
    Na začiatku druhej desaťminútovky duelu sme boli svedkami prvého streleckého pokus. Ten ale bránu netrafil, a tak bude odkopávať Patrik Macej.
     
    10
    K nebezpečnému útoku sa dostali po dlhšej dobe aj zverenci Petra Gergelyho. Napokon vybojovali rohový kop, ktorý zahrá Denis Švec.
     
    9
    Zemplínčania to skúšajú najmä po svojej pravej strane, kde operuje Ivan Kotora. Jeho centrované lopty ale zatiaľ nenachádzajú Kristiana Kushtu.
     
    8
    V tomto úseku hry nám pribúdajú nedovolené zákroky najmä na strane hostí, ktorí sa väčšinu času musia brániť útočným akciám domácich.
     
    7
    Domáci hráči mali výhodu priameho kopu. Tentokrát sa im ale zakončiť akciu nepodarilo, a tak musia rozohrávať opäť z polovice ihriska.
     
    6
    Zlaté Moravce sa dostali na dostrel brány súpera, ale napokon z toho nič nevyťažili. Nasledovať bude len odkop od brány Patrika Maceja.
     
    5
    Akcia hosťujúceho tímu nemôže pokračovať ďalej. V postavení mimo hru sa totiž ocitol stredopoliar Jozef Sombat. Postranný rozhodca celú situáciu videl z blízka.
     
    4
    Postupom času sa dostávajú viac do hry aj futbalisti Zlatých Moraviec, ktorí prehrali na trávnikoch súperov posledné štyri zápasy so skóre 1:11.
     
    3
    Michalovce mali výhodu prvého rohového kopu zápasu. Ten zahral z pravej strany Stanislav Danko, no domácim sa skórovať nepodarilo.
     
    2
    Od začiatku stretnutia má územnú prevahu domáce mužstvo, ktoré je jasným favoritom. Zatiaľ ale kombinuje zväčša na polovici ihriska.
     
    1
    Dnešný zápas má za sebou prvé sekundy. Prvá akcia Zlatých Moraviec sa neskončila úspešne, a tak bude nasledovať vhadzovanie domáceho tímu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Qose, Podhorin, Sipľak, Šimčák – Sedlák (C) – Kotora, E. Mensah, Danko, Kunca – Kushta.
    Náhradníci: Kira – Grič, Leško, Regáli, Vajs, Lazarus, Tereščenko.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Karlík, Kapor, Švec – Pastva, Bariš – Sombat, Sedlák, Válovčan – Orávik (C).
    Náhradníci: Novota – Obročník, Jamrich, Konnsimbal, Kastelovič, Guilavogui, Pintér.

    Rozhodcovia: Michal Smolák – Peter Bednár, Mário Roszbeck.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo slovenskej najvyššej futbalovej súťaže. Futbalisti Michaloviec ťahajú sériu troch zápasov bez prehry a túto šnúru budú chcieť predĺžiť aj v domácom dueli so Zlatými Moravcami.

    MICHALOVCE

    Mužstvo Michaloviec prežíva na svoje pomery veľmi dobrý ročník. Momentálne je na ôsmej priečke a pri pohľade na tabuľku má pred zostupovými vodami komfortný náskok. Doposiaľ Zemplínčania vyhrali päť zápasov, štyrikrát remizovali a päťkrát prehrali. Naposledy nebodovali ešte v prvý októbrový deň, keď na bratislavských Pasienkoch prehrali 3:1. Oveľa úspešnejší sú však v domácom prostredí, kde nazbierali až 15 z 19 bodov a zdolala ich len vedúca Žilina. V aktuálnom ročníku už viackrát dokázali zaskočiť aj favorizované celky, keď dvakrát zdolali Trenčín a uspeli napríklad aj proti Myjave. Najlepším strelcom tímu je Dávid Škutka, ktorý má na svojom konte štyri presné zásahy. V poslednom zápase sa ale ani on nedokázal presadiť a aj preto Michalovčania doma len remizovali s trápiacou sa Senicou 0:0.

    ZLATÉ MORAVCE

    Futbalisti Zlatých Moraviec sú aktuálne najhorúcejším kandidátom na zostup. S päťbodovým odstupom sú na poslednom mieste tabuľky a momentálne ťahajú sériu šiestich prehier za sebou. Aby toho nebolo málo, tím pod vedením Petra Gergelyho vypadol aj zo Slovnaft Cupu, keď si neporadil s druholigovou Sereďou. V najvyššej súťaži majú na svojom konte len jedno víťazstvo, no to paradoxne dosiahli v zápase s majstrovským AS Trenčín (3:0). Zlaté Moravce sa trápia najmä v defenzíve, keď inkasovali najviac spomedzi všetkých mužstiev. Navyše, na ihriskách súperov nazbierali len dva body, keď remizovali v Podbrezovej a práve na ihrisku svojho dnešného súpera. Okrem toho sa tímu nedarí ani smerom dopredu o čom svedčí fakt, že len Pepe Guilavogui sa strelecky presadil aspoň dvakrát.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    06.08.16 Michalovce – Zlaté Moravce 0:0
    09.04.16 Michalovce – Zlaté Moravce 1:1
    31.10.15 Zlaté Moravce – Michalovce 1:1
    08.08.15 Michalovce – Zlaté Moravce 2:1
    14.10.14 Michalovce – Zlaté Moravce 0:3
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 18. E. Mensah (Danko), 27. Kotora, 52. E. Mensah, 60. Kunca (E. Mensah), 89. Karlík (vla.) – 58. Karlík

    Karty:   67. Karlík (ZMO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:3.
    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Šimčák, Kotora (72. Regáli), Sipľak, Danko – E. Mensah – Kunca (84. Tereščenko), Podhorin, Sedlák (C), Qose – Kushta (80. Leško).
    Náhradníci: Kira – Grič, Leško, Regáli, Vajs, Lazarus, Tereščenko.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Sombat (69. Guilavogui), Boszorád, Sedlák, Švec (46. Obročník) – Kapor, Bariš (46. Pintér) – Orávik (C), Válovčan, Pastva – Karlík.
    Náhradníci: Novota – Obročník, Jamrich, Konnsimbal, Kastelovič, Guilavogui, Pintér.

    Rozhodca: Michal Smolák – Peter Bednár, Mário Roszbeck.

    Diváci: 1185