Westerlo – Waregem 1:2 (kon.) | Eupen – Sint-Truiden 4:2 (kon.) | Lokeren – Mechelen 0:0 (kon.)
koniec
Sporting Lokeren
0:0 (0:0)
YR KV Mechelen
cz Sobota 05.11.2016, 20:30Belgická Jupiler Pro League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Příjemný fotbalový večer všem fanynkám a fanouškům, 14. kolem pokračuje Belgická liga. V dnešním večerním zápase se zaměříme na duel mezi Lokerenem a Mechelenem.
     
    Lokeren sice v posledním zápase dokázal remizovat s Eupenem, kdy po dlouhé době dovezl nějaký ten bod z venkovního prostředí. Ale i tak dokázal z posledních zápasů pouze jednou vyhrát a krčí se na 14. pozici v tabulce. Na 16. a poslední tým – Westerlo má ale jen dva body náskok. Takže se klidně může stát, že po tomhle kole se ocitne na dně Belgické ligy.
     
    To soupeř z Mechelenu je na tom o dost lépe. Sice z posledních 5 zápasů třikrát prohrál, ale dokázal ve zbylých dvakrát vyhrát a tak se drží na 10. pozici v tabulce. S 18 body má slušný sedmi bodový náskok před svým dnešním soupeřem. I přes domácí vítezství v posledním kole nad Gentem se bude muset Mechelen sebrat, protože už tři zápasy nedokázal venku vyhrát a z posledních dvou nezískal ani bod.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Rozehrávka obou týmů zatím nenašla své správné adresáty. U míče jsou znovu domácí, kteří se snaží najít skulinku v obraně hostí.
     
    4
    Přímý kop v nadějné pozici pro Mechelen. Domácí obrana bez problémů míč odvrátila, znovu jsou však u míče hosté.
     
    6
    Tentokrát dostali hosté výhodu rohového kopu. Centr ze strany domácí obrana odvrátila, ale musí hned čelit dalšímu dlouhému pasu.
     
    7
    Po několika minutách je opět u míče domácí Lokeren. Hráči se těžko prosazují individuálně a proto jsme viděli lehkou ztrátu míče pro domácí.
     
    8
    Hosté začínají kombinaci na své polovině hřiště, ale ani zlepšený pohyb ve předních řadách zatím nepřináší kýženou šanci.
     
    9
    Po útočném faulu jednoho z hráčů Mechelenu rozehrávali domácí. Přihrávka proběhla nakrátko mezi dvěma stopery, kteří se snží najít nějakého hráče v náběhu.
     
    11
    Pokusy domácích o vysunutí některého z útočníků jsou pro zatím marné a hosté se často velice lehce dostávají zpátky k míči. Ale i jejich rozehrávka nemá potřebnou kvalitu a rychlost, aby mohli ohrozit domácí bránu.
     
    12
    Ostrý skluz Persoonse, který má štěstí, že nedostal žlutou kartu.
     
    14
    Nyní u míče domácí hráči, kteří nemohou najít recept na vysunutou záložní řadu Mechelenu. Byl pískán faul na Terkiho někde u středového kruhu. Míč pro Lokeren.
     
    16
    Hostující Verdier nebezpečně pálil levoučkou, jeho střela nakonec letěla pár metrů nad domácí branku.
     
    18
    Po faulu na domácího hráče zahrával Lokeren přímý kop. Dlouhý nákop ovšem skončil pouze v náručí hostujícího gólmana.
     
    19
    Držení míče se už v procentech téměř vyrovnalo, ale obrazně zatím mají více ze hry hosté. Jsou schopni déle podržet balón, ale ani oni si zatím nevytvořili lepší střeleckou pozici.
     
    20
    Nadějnou nahrávku posílal Kolovos, ale jeho pokus byl příliš prudký na to, aby si nahrávku mohl jeho spoluhráč zpracovat.
     
    22
    Zajímavou akci teď předvedl Melcheren. Kolmý pas na Croizeta dokázal hráč zužitkovat a vystřelit. Pokus byl ale příliš slabý a domácí gólman Barry s ním neměl potíže.
     
    23
    Miric dostal dobrou příležitost, kdy se před ním otevřel prostor. Místo nahrávky na nabíjejícího spoluhráče zvolil střelu, která neměla gólové parametry.
     
    24
    Domácí bez problémů odvrátili rohový kop, ale jejich útočnou snahu zastavil nepřesný pas. Přihrávka letěla do prostoru, kde nebyl nikdo z domácích.
     
    25
    Zajímavý centr z pravé strany nedokázal hostující útočník zpracovat. Hosté tak budou pouze vhazovat v nebezpečném prostoru.
     
    27
    Melcheren kombinuje na své půlce. Nepřesnou kombinací ale ztrácí míč a dává domácím možnost vymyslet zajímavou útočnou akci.
     
    27
    Akci domácích zastavuje ofsajd a tak jsou znovu u míče hosté.
     
    29
    Ani domácí ani hostující hráči zatím nejsou schopni vymyslet zajímavý pas na některého ze svých nabíhajících spoluhráčů. Dlouhé centry sbírají obrany obou týmů.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Vitas (YR KV Mechelen).
     
    31
    Domácí záložník Persoons upadl na hranici šestnáctky po souboji s jedním z hostujících obránců, rozhodčí vše viděl a zhodnotil situaci bez hvizdu.
     
    32
    A další zajímavý moment ve vápně Mechelenu. Znovu v tom byl pád domácího hráče a znovu píšťalka rozhodčího zůstala němá.
     
    33
    Hosté si vypracovali zajímavou šanci, ale střelu zablokovala domácí obrana a poté dorážku Barry. Rohový kop pro Mechelen.
     
    34
    Míč z rohového kopu domácí odhlavičkovali pryč od své brány, ale jejich protiútok zastavila mizerná nahrávka na rozběhnutého hráče. U míče je znovu Mechelen.
     
    37
    Hupperts se ocitl v dobré příležitosti a tvrdě vypálil k tyči. Coosemans byl pozorný a vyrazil jeho ránu na roh.
    37. Hupperts nedokázal ve velké šanci propálit Coosemanse.
     
    38
    Hlavička domácích by se nepočítala ani kdyby skončila v síti. Byl zapískán útočný faul jednomu z hráčů Lokerenu.
     
    40
    Hráči obou týmů často zkouší lacinými pády vybojovat si faul u rozhodčího, ten ale vše pozorně sleduje a dává jim najevo, že takovéhle zákroky pískat nebude.
     
    42
    Miric se už už řítil sám na bránu hostí, ale nakonec mu obrana stihla ukopnout míč těsně před tím než mohl pohodlně zakončovat.
     
    43
    Poslední minuty patří domácím. Dokáží vymyslet nebezpečné akce a díky dobrému napadání získávají rychle míče zpátky od svého soupeře.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Schouterden (KSC Lokeren).
     
    44
    Zajímavá standartní situace pro domácí po tvrdém zákroku Schouterdena, který za něj viděl žlutou kartu.
     
    45
    Obránci Mechelenu odvrátili centr hlavou a mohli jít do protiútoku. Ten jim ale nevyšel podle představ. odkop od brány domácích.
     
    45
    První poločas skončil a nabídl více taktickou bitvu než zápas s množstvím šancí. Oba týmy se soustředili na svou obranu a útočili v menším počtu hráčů než by potřebovali. Ale jelikož domácí by potřebovali i bod, tak je zřejmé, že se nebudou ve druhém poločasu tlačit nějak více dopředu než v tom prvním. Hosté by určitě chtěli odejít se třemi body a zpravit si chuť z posledních venkovních zápasů. Snad padne gól, který tenhle zápas rozhodně potřeboval.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté rozehráli a okamžitě poslali vysoký centr směrem k bráně Lokerenu. Ten domácí sebrali ze vzduchu a můžou založit první akci ve druhém poločase.
     
    48
    V prvních minutách jsou u míče více domácí, snad dokáží pokračovat v téhle zlepšené hře, kterou se prezentovali už na konci prvního poločasu.
     
    49
    Faul jednoho z domácích hráčů a tak mohou rozehrávat hosté.
     
    50
    Aktivní napadání Lokerenu donutilo hosty k dalšímu nepřesnému pasu. Domácí hru uklidňují nahrávkou až ke svému brankáři.
     
    51
    Už to vypadalo, že budou domácí rozehrávat roh, nakonec se ale míč odrazil od rohového praporku a bude z toho pouze vhazování.
     
    52
    Už to vypadalo, že se Miric ocitl sám před gólmanem Coosemansem, ale proporek asistenta byl zdvižený pro ofsajd.
     
    53
    Zajímavá rána Croizeta, která mířila jen těsně nad orní tyčku domácí brány.
     
    55
    Lokeren má zatím lepší vstup do druhého poločasu, dokáže více držet míč, ale většina jeho akcí končí na pozorné obraně Mechelenu.
     
    57
    Zajímavá kolmice, které ale Hupperts nedokázal lépe využít. Příliš dlouho čekal s přihrávkou nebo střelou a nakonec byl jeho střílený centr zablokován.
     
    58
    Hráči Lokerenu jsou schopni vymyslet dobré nahrávky pro své útočníky, ti zatím kreativitou nebo lepším zakončením neoplývají. Mohou to te´d změnit při přímém kopu za faul.
     
    60
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Croizet, přichází Matthys.
     
    61
    Přímý kop odvrátila obrana Mechelenu a z následného protiútoku hostující hráči vytěžili střelu z větší vzdálenosti, kterou Barry v pohodě chytil.
     
    61
    Nedorozumění mezi Cocaličem a Coosemansem vyústílo v rohový kop Lokerenu.
     
    63
    Barry bude odkopávat od své brány po nepřesném pokusu jednoho z hráčů Mechelenu.
     
    65
    Skulason poslal nadýchaný centr z přímého kopu, hostující obrana odhlavičkovala míč na roh.
     
    66
    Domácí se teď hodně zlobí, že rozhodčí zapískal zákrok Overmeireho. Bude následovat střídání na straně Mechelenu.
     
    66
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Ritz, přichází El Messaoudi.
     
    67
    Tentokrát rozhodčí posoudil zákrok na Overmeireho jako nedovolený, domácí tak budou rozehrávat na svojí půlce.
     
    68
    Už to vypadalo, že Hupperts si svou ofsajdovou pozici pohlídal, ale pomezní rozhodčí nakonec zdvihl praporek.
     
    70
    El Messaoudi se provinil faulem a domácí tak rozehrjí zajímavou standartku. Před tím ale ještě střídání na straně domácích.
     
    71
    Střídání v týmu KSC Lokeren: ze hřiště odchází Miric, přichází de Sutter.
     
    71
    Nakonec byl zapískán útočný faul jednomu z domácích. Coosemans tak může odkopávat od svojí brány.
     
    72
    Centr z levé strany dokázal de Sutter prodloužit za sebe, po míči se marně natahoval Persoons.
     
    74
    Hosté zahrávali dva rohové kopy za sebou, ale ani jeden neskončil gólem. První pokus domácí obrana zablokovala a poté odhlavičkovala míč pryč ze šestnáctky.
     
    75
    Žlutou kartu dostává de Ridder (KSC Lokeren).
     
    77
    Výhoda přímého kopu pro hosty po faulu domácího Overmeira nedopadla podle představ Mechelenu. Domácí míč odhlavičkovali na aut.
     
    79
    Hosté pozorně brání a i když nechávají domácí po většinu času s míčem, tak je nepouštějí do žádných šancí. Sami se jistě ještě budou tlačit dopředu, pro teď zvolili hru na brejky.
     
    80
    Střídání v týmu KSC Lokeren: ze hřiště odchází Schouterden, přichází Claes.
     
    81
    Lokerenu se dneska nedaří v poslední třetině překonat obranu hostů, finální přihrávka je zatím mizerná v jejich podání. Hosté jsou ale na tom dost podobně, uvidíme, zda se jednomu z týmů podaří ještě vstřelit vítěznou branku.
     
    83
    Tak přeci jen hosté dokázali najít mezírku v obraně soupeře, střelu Matthyse dokázala domácí obrana zablokovat na roh.
     
    84
    Rohový kop odvrátil Ingason a domácí nakonec zůstavájí pro zatím u míče.
     
    85
    Střídání v týmu KSC Lokeren: ze hřiště odchází Hupperts, přichází Straetman.
     
    85
    Střídání v týmu KSC Lokeren: ze hřiště odchází Terki, přichází Ticinovic.
     
    87
    Oba týmy mají své střídání vyčerpaná. Domácí budou zahrávat aut v nebezpečném prostoru.
     
    88
    Vypadá to, že oba týmy už hlavně nechtějí inkasovat a spokojí se s bodem. Verdier zkoušel vystřelit pro hosty tři body, ale jeho rána letěla vysoko nad bránu.
     
    89
    Lokeren kombinuje na své půli a hledá správnou přihrávku směrem dopředu. Mechelen je stáhlý na své půlce a soustředí se hlavně na obranu.
     
    90+1
    Pískán faul po tvrdém útočném zákroku Claese. Může být rád, že nedostal žlutou kartu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Kolovos (YR KV Mechelen).
     
    90+2
    Standartní situace domácím nevyšla ideálně, kdy míč končí v nejvyšších místech stadionu. Hosté budou odkopávat od brány.
     
    90+3
    de Sutter se málem dostal k dobré přihrávce, ale Coosemans včas vyběhl a zamezil, aby jeho tým dostal gól v poslední minutě zápasu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Nakonec jsme viděli po celý zápas taktickou bitvu, kdy se oba týmy soustředili převážně na svou obranu. A jelikož si žádný tým ani nevytvořil větší šanci, utkání skončilo bez branek. Ke konci zápasu se oba týmy spokojili s bodem a podle toho se utkání také dohrávalo.
     
    Děkuji za pozornost a u dalšího přenosu na shledanou. (22:22:00)

    Libor Smoček

    Góly:

    Karty:   44. Schouterden (LOK), 75. Ridder (LOK) – 30. Vitas (MEC), 90+2. Kolovos (MEC)


    Sporting Lokeren: Barry – Skulason, Marič, Ingason, Galitsios, de Ridder, Persoons, Overmeire, Hupperts, Terki, Miric
    Náhradníci: Verhulst – de Sutter, Niňaj, Patosi, Rassoul, Straetman, Ticinovic

    YR KV Mechelen: Coosemans – Vanlerberghe, Cocalič, Vitas, Chen, Rits, Kolovos, Filipovič, Schouterden, Verdier, Croizet
    Náhradníci: Swolfs – Bjelica, Claes, Cobbaut, El Messaoudi, Matthys, Veselinovic

    Rozhodca: Vertenten