Monaco – Nancy 6:0 (kon.) | Bordeaux – Lorient 2:1 (kon.) | Lyon – Bastia 2:1 (kon.)
Dijon – Guingamp 3:3 (kon.) | Angers – Lille 1:0 (kon.) | Nantes – Toulouse 1:1 (kon.)
koniec
FC Nantes
1:1 (0:1)
Toulouse FC
cz Sobota 05.11.2016, 20:00Ligue 1 Uber Eats • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký večer, je před námi utkání francouzské fotbalové ligy mezi Nantes a Toulouse. Zápas začíná ve 20:00 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář!
     
    NANTES
    Domácí fotbalisté jsou před dnešním zápasem pasováni do role mírných favoritů podle sázkových kanceláří. V sestavě by měli chybět Francouz Jules Iloki a Anthony Walongwa z Konga vinou poranění stehenního svalu.

    Po jedenácti odehraných zápasech nového ročníku francouzské nejvyšší fotbalové soutěže je Nantes na patnácté pozici se ziskem jedenácti bodů. Naposledy prohrálo na hřišti vedoucího Nice 1:4, když jedinou branku hostů vstřelili Emiliano Sala.

    V posledním domácím střetnutí přivítalo na svém trávníku Rennes. V prvním poločase se sice trefil zmiňovaný Sala, ale soupeř otočil utkání dvěma brankami ve druhé pětačtyřicetiminutovce, kdy se dvakrát prosadil Kamil Grosicki.

    Nantes je v tabulce domácích zápasů francouzské ligy až na předposledním místě. Před vlastními fanoušky získalo tři body pouze proti Bastii (1:0), ještě si připsalo bezbrankovou remízu se St. Etienne. Jinak pokaždé na domácím stadionu prohrálo.
     
    TOULOUSE
    Hostující celek bude dnes mírným outsiderem zápasu, alespoň dle mínění sázkových kanceláří. Nejlepším střelcem Toulouse je Dán Martin Braithwaite se šesti brankami na svém kontě. V tomto týmu kdysi působil také Pavel Fořt, bývalý fotbalista pražské Slavie a muž, který se podílel na zisku posledního plzeňského titulu.

    Toulouse sestřelil před dvěma týdny hráč Olympique Lyon Alexandre Lacazette, jenž nejprve proměnil pokutový kop a posléze ve druhém poločase vstřelil vítěznou branku. Lyon sice dohrával o deseti (více než půlhodinu) , protože se po druhé žluté kartě nechal vyloučit bývalý fotbalista Manchesteru United Rafael.

    Předtím z toho byla bezbranková remíza venku proti Angers a především domácí výhra 3:1 nad nynějším druhým mužstvem francouzské ligy, a sice Monakem. Dvakrát dostal míč do branky Braithwaite, o kterém již byla řeč! A jednou trefou Troje.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY
    V minulé sezoně z toho byla dvakrát remíza (0:0 v Toulouse, 1:1 v Nantes). Nantes ale dokázalo porazit svého dnešního soupeře 23. prosince 2006 poměrem 4:0!
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Riou (C) – Kwateng, Djidji, Diego Carlos, Cana – G. Gillet, Rongier – Harit, Thomsen, Bammou – Sala.
    Náhradníci: Dupé – Vizcarrondo, Thomasson, Kačaniklić, Moimbé, Dubois, Stępiński.

    Toulouse FC: Lafont – Yago, Diop, Jullien, Moubandje – Somália, Trejo, Durmaz, Bodiger – Braithwaite (C), Toivonen.
    Náhradníci: Goicoechea – Sirieix, Amian Adou, Sangaré, Edouard, Ninkov, Cafaro.

    Rozhodčí: Lesage – Harchay, Debart (všichni Francie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nantes ve žlutém, Toulouse v růžovočerném. Rozhodčí Lesage poprvé foukl do píšťalky!
     
    1
    První útok domácích vedl přes střed hrací plochy, jenže tam nikdo nebyl z fotbalistů Nantes.
     
    2
    Ne! Takhle tenhle nákop za obranu Nantes nemohl Toivonen zpracovat, bylo to moc dlouhé, takže si zahraje Riou.
     
    2
    Jenže domácí zahráli krátkou akci, která končí na levé straně, takže nic závažného, víceméně akce skončila na takových třiceti metrech od branky Lafonta.
     
    3
    Lafont nemusel zasahovat, míč šel mimo tři tyče branky Toulouse.
     
    3
    Jenže hosté se po výkopu za polovinu hrací plochy nedostali ke střele, ani k žádnému souvislejšímu tlaku, takže Djidji může v poklidu přihrát dozadu na brankáře.
     
    4
    Ten samý pozdrav se dostavil před branku Toulouse. Lafont může bez větší aktivity domácích fotbalistů, co se týče napadání rozehrát.
     
    5
    Steeve Yago se přesunul z pozice beka na pozici ofenzivního záložníka, jenže právě u něj skončila akce Toulouse.
     
    6
    Dle rozhodčího jsme viděli čistý zisk hráčů Toulouse na polovině hřiště, jenže můžeme si poznat také zbrklost hostujícího fotbalisty.
     
    8
    Tak tohle je nepříjemnost pro domácí, protože Somália šel nohama napřed do souboje s Rongierem, ten nemůže v utkání pokračovat, vypadalo to, že si stěžoval na stehenní sval. Střídá jej Thomasson.
     
    10
    Tak tohle Salovi nevyšlo, zpracování bylo míče v pořádku, on to měl složité, protože měl proti sobě asi tři obránce Toulouse, jenže i tak si míč ukopl.
     
    11
    Obránce Djidji se vytáhl až za polovinu hrací plochy a napadal soupeře ihned po prvním doteku, ovšem nebylo mu to nic platné.
     
    11
    Útočník Braithwaite pouze odevzdal míč nákopem z pravé strany. Tohle absolutně postrádalo myšlenku.
     
    12
    A tak mohli zahrozit domácí, a sice Gillet poslal míč Bammouovi, ten centroval na první tyč, jenže balon pouze prosvištěl vápnem Toulouse.
     
    13
    Dvojice hráčů Toulouse se vrhla na Harita, výsledkem byl zisk balonu pro Treja. Avšak žádnou střelu na branku Nantes z toho hostující hráči nevytěžili.
     
    14
    Rychlý ťukec dvou fotbalistů domácích, posléze ale ztráta, kdy si hráč Nantes ukopl příliš daleko míč.
     
    14
    Tak tohle mělo skončit gólem, Toivonen si naskočil na centr z pravé strany, na penaltě byl sám, jenže Riou vytasil výborný zákrok v době, kdy míč směřoval k levé tyči branky domácího mužstva.
     
    16
    Jinak se ale hraje fotbal celkem opatrného rázu, bez větší aktivity obou celků směrem dopředu, zatím nic závažného před oběma brankami, vyjma poslední šance, se nestalo.
     
    17
    Braithwaite byl sice úspěšný v hlavičkovém souboji se Salou ve středovém kruhu, avšak hostující fotbalisté teď nedrží míč a musí se bránit.
     
    17
    Posléze byl ale Braithwaite podražený domácím Djidjim, rozhodčí naprosto správně odpískal faul.
     
    18
    Toulouse je asi zatím více na míči, více se hraje na polovině Nantes.
     
    19
    Hlavně přechodová fáze domácích hráčů neexistuje, zhruba takových třicet metrů od branky začíná postupný rozpad útoku Nantes.
     
    19
    Lafont má dost prostoru na rozehrávku, není napadaný, a tak si může vybrat, jestli vykopne, anebo si pomůže rozehrávkou nakrátko, zvolil tu druhou variantu.
     
    20
    A další podražení domácího fotbalisty, tentokráte souboj s gravitací prohrál Trejo.
     
    20
    Tak tenhle centr letící na penaltu nebyl nebezpečný pro domácí hráče, stoper Diego Carlos v pohodě odhlavičkoval míč ze šestnáctky.
     
    21
    Autové vhazování Nantes mělo za následek špatnou komunikaci hráčů domácích na malém prostoru, jenže Durmaz na druhé straně byl sice rychlý, ale neprošel přes první překážku, kterou byl obránce Cana.
     
    22
    Akce Toulouse nevypadala zle, Braithwaite byl ale u míče pozdě, zatímco Djidji prokázal rychlejší nohy a hlavně lepší start na míč.
     
    23
    Domácí fotbalisté napadali soupeře takových čtyřicet metrů od vlastní branky, Toulouse musí rozehrát až od Lafonta.
     
    23
    Ne! Nantes z tohohle neudělá absolutně nic, protože Thomasson byl ve velice nevýhodném postavení, respektive stál proti trojici dvou hráčů, navíc na malém prostoru.
     
    24
    Tak tohle nebylo vůbec špatné, co ukázal Harit, byla tam rychlost, bylo tam oklamání soupeře, jenže zase tam bylo málo útočících hráčů Nantes.
     
    26
    Nantes zkrátka a dobře neexistuje pakliže se dostane takových třicet metrů od branky Toulouse. V obraně to třeba není zlé, ale v útoku je to velice špatné.
     
    27
    Nákop sice dlouhý, přistál na prsou Saly, jenže ten prostě nemůže přejít přes tři obránce.
     
    27
    V rychlosti si to rozdali Jullien a Bammou, načež si domácí hráč ukopl míč do autu, opakované záběry říkají, že Jullien se posléze míče nedotkl.
     
    29
    Zatím velká nuda. Ono Toulouse chybí hodně hráčů, jenže není to tak, že by tenhle zápas byl nějaký interesantní, že by nabízel hru, ze kterém bychom padali na zadek.
     
    29
    Tak kolikátý souboj spolu svedli Djijdi s Brathwaitem? Hráč Nantes to udělal velice šikovně, protože poslal míč do soupeře, takže rohový kop z toho nebude!
     
    31
    Několik přihrávek domácích v okolí vápna hostů jenže nic z toho. Pouze to, že Nantes bylo vyhnané až na polovinu hrací plochy.
     
    32
    Tak tohle zavánělo první brankou zápasu, protože rohový kop z pravé strany byl důsledkem toho, že Thomasson měl hodně místa na penaltě, ale poslal míč z jedničky nad branku Toulouse.
     
    33
    Domácí obrana si zatím výborně pokrývá Braithwaita. Útočník hostů se za více než polovinu hrací doby k ničemu nedostal, hlavně mu dělá problémy Djidji.
     
    34
    Po přímém kopu z dobré pozice přišel centr do vápna Nantes, jenže sudí přerušil hru, protože viděl útočný faul!
     
    34
    Byla nařízena penalta proti domácím.
    34. Penaltový zákrok
     
    35
    Žlutou kartu dostává Diego Carlos (FC Nantes).
     
    36
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    0:1! Tak jak jsme se nudili 36 minut, tak teď rozhodně ne! Diego Carlos se postavil čistě tělem do souboje s MARTINEM BRAITHWAITEM! Ten spadl a bylo to pouze o tom, jak bude sudí citlivý, načež po diskusi s kolegou rozhodl o penaltě. Střelec branky se rozeběhl velice pomalu, ale dostal míč k levé tyči!
    36. Martin BRAITHWAITE - 0:1
     
    37
    Ta penalta byla sporná, pískat se mohla, ale také nemohla. Z mého pohledu tam Braithwaite nebyl atakovaný Diego Carlosem.
     
    38
    Nantes se snaží odpovědět, Harit střílel z hranice vápna, jenže postavili se proti němu tři fotbalisté Toulouse. Následný rohový kop nepřinesl střelu na branku hostujícího mužstva.
     
    40
    Lafont si hodně vyběhl z branky až to zavánělo tím, že by jej domácí hráči mohli klidně přelobovat, jenže k tomu nedošlo.
     
    41
    Zhruba v posledních dvaceti minutách se hraje více před brankou Toulouse. Domácím fotbalistům nechybí, snaha, rychlost, ale na branku čekají.
     
    42
    Braithwaite si chtěl obhodit stopera domácích, jenže tomu podal pravou ruku svým vyběhem Riou.
     
    43
    Centr z pravé strany tečoval bek Toulouse, posléze si pro míč došel Lafont. O malou domů se nemohlo jednat ani náhodou.
     
    44
    Dva hráči Toulouse se vůbec nedohodli na tom, kdo převezme míč, z čehož rezultovala zajímavá šance pro domácí fotbalisty, jenže tu přerušil útočný faul Saly.
     
    45
    Tak ta nejistota vyloženě sršela z Rioua a obránce Nantes. Je z toho snadný zisk míče pro Toulouse.
     
    45+1
    Pomezní sudí signalizuje, že hlavní arbitr Lesage se rozhodl, že přidá ještě minutu nad rámec prvního poločasu.
     
    45+1
    Autové vhazování Toulouse se dostalo k Trejovi, jenže ten si mohl v rozporu s fotbalovými pravidly!
     
    45+1
    První poločas skončil.
    První poločas zvládli lépe hosté, kteří vedou o jednu branku.

     
    1:0 pro Toulouse po prvním poločase. Dlouho jsme se nudili, až veškerá nuda vzala za své, když Diego Carlos poslal k zemi Braithwaita v šestnáctce a Lesage po krátké diskusi rozhodl o tom, že se bude kopat penalta proti Nantes. Martin Braithwaite šel hodně pomalu, ale jeho pravačka byla přesná! Míč šel k levé tyči branky domácích. Jinak to je ale vyrovnaný zápas a zřejmě by mu slušela poločasová remíza!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Nicolaj Thomsen, přichází Oswaldo Vizcarrondo.
     
    46
    Kwateng se snažil přihrát po pravé straně, ale hostující hráči odklidili míč alespoň do zámezí.
     
    47
    Limův centr z pravé strany na první tyč, ale hostující obrana bez větších problémů odvrací. To samé platí i o následném centru z druhé strany
     
    49
    Domácí fotbalisté předvedli sérii krátkých přihrávek na malém prostoru, jenže Kwateng vše pokazil.
     
    50
    Nebyla to špatná myšlenka domácích hráčů, celkem snadno na Nantes dostalo dobré vzdálenosti od branky Toulouse, jenže všeho selhalo na tom, že Moubandje na kraji obrany zasáhl do vzdušného pasu.
     
    51
    A tak můžou hostující hráči zvýšit své vedení, Durmaz byl faulovaný po odehrání balonu. Hra bude pokračovat takových třicet metrů od branky Nantes.
     
    52
    Moubandje chtěl poslat míč na prsa Toivonenovi, ale švédský fotbalista si pomohl rukama v souboji s obráncem Nantes.
     
    53
    Nevypadá to špatně, ale chybí tomu lepší práce hráčů v prostoru vedle šestnáctky, co se týče předvedené hry Nantes, Thomasson přetáhl centr z pravé strany.
     
    54
    Zase se hraje spíše před brankou Toulouse, ale domácí se nemůžou dostat k větší šanci. Lima to zkoušel po levé straně, ale jeho centr byl zblokovaný.
     
    55
    Pochvalme Trojeho. Protož Lafont vykopl míč za středový kruh, ačkoliv to prvně jmenovaný měl v souboji na levé straně těžké, tak je z toho vhazování pro Toulouse.
     
    56
    Tohle klidně mohlo skončit brankou. Moubdanje vhazoval na Treja, ten se uvolnil, navedl si míč na pravou nohu a zkoušel překonat brankáře domácích střelou do levého horního rohu! Ale Riou vytasil parádní zákrok!
     
    57
    Tohle mohlo také skončit brankou, protože Sala centroval na Gilleta, ten musel trošku couvat, ale i tak hlavičkoval těsně nad horní tyč branky Toulouse. Asi největší šance Nantes, co se týče dnešního mače.
     
    59
    Tohle bylo hodně jasné – Moubandje nechtěl hrát vůbec míč, prostě si snadno došel pro faul, vůbec mu nešlo o hru!
     
    60
    Nantes mi přijde mi lepší, ale chybí mu, jak jsem řekl, finální fáze, možná je otázka sebevědomí hráčů. Víceméně žádný parádní zákrok zatím nepřišel v podání Lafonta.
     
    61
    Tohle je důkaz, Bammou měl hodně místa, ale trošku se ukvapil, jeho levačka byla hodně zbrklá a míč skončil vedle pravé tyče branky Lafonta.
     
    61
    Domácí hráč Vizacrrondo vidí žlutou kartu po faulu na hostujícího fotbalistu, sudí Lesage s tím mohl dlouho neotálel.
     
    63
    Jullien zůstává ležet na trávníku a ukazuje na stehenní sval na levé noze. Vypadá to, že si hodně špatně naskočil do souboje ve vápně domácích s brankářem Nantes.
     
    64
    Toulouse bude hrát chvíli o desíti, Jullien se ale do hry určitě vrátí. O tom netřeba pochybovat.
     
    66
    Jestli jsem dobře viděl tak GIllet hrál ve vápně domácích rukou, Lesage vytáhl žlutou kartu. Ještě k tomu mu hráč Nantes ironicky zatleskal...
     
    66
    Ale předcházela tomu zajímavá akce Nantes, kdy přišel centr z levé strany, následně tam byl velký houf, podle domácích hrál jeden z hostů rukou, ta ruka byla u těla. Je to zase pouze na tom, jak je sudí Lesage citlivý, či ne.
     
    68
    Moubandje dnes nepodává vůbec špatný výkon na kraji obrany Toulouse. Víceméně se jedná o jednoho z těch lepších fotbalistů, kteří dnes večer v Nantes pobíhají na hřišti.
     
    69
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Ola Toivonen, přichází Pavle Ninkov.
     
    69
    Trejo přidal na razanci při své střele z pětadvaceti metrů, ale umístění pokusu bylo velice špatné. Riou chytil míč do náruče, vždyť stál ve středu branky Nantes.
     
    70
    Julien zůstal ležet na zemi po střetu tuším s Gilletem, sudí odpískal faul domácího fotbalisty!
     
    72
    Ve druhém poločase se Toulouse dostává do šancí a před domácí branku skutečně minimálně, jenže Nantes dnes jakoby neexistovalo v ofenzivě.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Issa Diop (Toulouse FC).
     
    74
    Žlutou kartu dostává Koffi Djidji (FC Nantes).
     
    74
    Navíc tam vidím trošku frustraci hráčů domácího mužstva tím, jak se stále nemohou prosadit. Akce Toulouse začíná od Lafonta.
     
    75
    Lehkost se zkrátka vytrácí z hry Nantes, je tam křeč, pakliže jde opravdu do tuhého. A zase až tak moc času nemá domácí celek na to, aby minimálně srovnal dnešní střetnutí.
     
    76
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Yacine Bammou, přichází Mariusz Stępiński.
     
    77
    Kwateng si narazil se spoluhráčem, ale zase jakmile se dostalo Nantes do blízkosti vápna Toulouse, tak to zkrátka nešlo.
     
    78
    První dva doteky parádní, posléze rychlá výměna míče, jenže přihrávka na levou stranu nevyšla. Tak asi takhle vypadala akce Nantes.
     
    79
    Stepinski se dostal přes obránce, snažil se centrovat na nabíhajícího spoluhráče, jenže to se mu vůbec nepovedlo.
     
    80
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Jimmy Durmaz, přichází Mathieu Cafaro.
     
    80
    Nadvakrát tečovaný centr z pravé strany dolétl do vápna hostů a tam se štěstím přečkalo Toulouse akci Nantes. Stále 1:0 díky proměněné penaltě Braithwaita z prvního poločasu.
     
    82
    Tenhle zápas fotbalové krásy moc nepobral, posledních patnáct minut se hraje víceméně bez střel na obou stranách.
     
    82
    Centr z levé strany měl sice délku, Gillet se sice míče dotkl skluzem, ale nemohl jej adekvátně zpracovat, natož aby zakončil.
     
    83
    Kwateng centroval z pravé strany na první tyč. Je z toho rohový kop pro Nantes.
     
    84
    Nebylo to špatně myšlené, míč letěl do okolí penalty, ale není z toho srovnávací branka!
     
    84
    Braithwaite sice nevybojoval míč v hlavičkovém souboji, nicméně Trejo se skvěle vrátil a byl agresivní v osobním souboji.
     
    85
    Moubandje centroval z levé strany pouze na hlavu stopera Nantes. Avšak Nantes se nedostalo k ničemu, Toulouse začíná šetřit čas.
     
    86
    Braithwaite sklepl míč pro spoluhráče, jenže jeho myšlenka v podobě výměny balonu s útočníkem Toulouse byla velice špatná.
     
    87
    Braithwaite to měl těžké, protože na něj číhali dva hráči Nantes a asi to tušil v době, kdy se k němu blížil centrovaný míč.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Pavle Ninkov (Toulouse FC).
     
    87
    Toulouse se nežene směrem dopředu, bránit začíná od poloviny hřiště a sice se čtyřmi hráči.
     
    88
    Hostující hráč Trejo si šel pro penaltu, bylo to viditelné, rozhodčí Lesage mu to na to ale neskočil. Viděl na tuto situaci ve vápně domácích z blízkosti.
     
    89
    Rohový kop pro Toulouse, které to hraje šikovně, hraje to nakrátko a velice dobře šetří čas.
     
    90
    Riou si došel pro míč z vlastní branky. Kolik přidá Lesage nad rámec devadesáti minut?
     
    90+1
    Správná odpověď zní tři minuty. Hostující trenér navíc chystá ještě jedno střídání.
     
    90+1
    Nantes právě vstřelili branku!
    1:1! Tak tohle je asi šok pro hostující fanoušky, protože Toulouse tady sahalo po třech bodech, Moubdanje byl nedůsledný v souboji s důrazným hráčem Nantes, míč se od Lafonta odrazil na kopačky MARIUSZE STEPINSKIHO, který poslal míč k pravé tyči branky hostujícího celku!
    90+1. Mariusz STĘPIŃSKI - 1:1
     
    90+3
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Pantxi Sirieix.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Konec! Nakonec je z toho asi zasloužená remíza, ale moc hezký fotbal to tedy nebyl. Nantes inkasovalo po hodně sporné penaltě, kterou proměnil faulovaný Braithwaite dobře umístěným pokusem k levé tyči domácí branky, kdy útočník hostů vůbec nesázel na razanci. Ve druhém poločase mělo Nantes územní převahu, dlouho se nemohlo prosadit, až Stepinski dorazil střelu k pravé tyči!

    Toulouse je tedy v tabulce francouzské ligy na šestém místě se ziskem devatenácti bodů. Dnes je to určitě pro tento tým ztráta. Nantes je dvanácté se ziskem dvanácti bodů!
     
    Z mé strany je to pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a u fotbalových textových přenosů zase někdy na přečtenou! (21:56:25)

    Vít Muzikář

    Góly: 90+1. Stępiński – 36. Braithwaite (pen.)

    Karty:   35. Diego Carlos (NAT), 61. Vizcarrondo (NAT), 66. G. Gillet (NAT), 74. Djidji (NAT) – 73. Diop (TOU), 87. Ninkov (TOU)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:0. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:8.
    FC Nantes: Riou (C) – Kwateng, Djidji, Diego Carlos, Cana – G. Gillet, Rongier (8. Thomasson) – Harit, Thomsen (46. Vizcarrondo), Bammou (76. Stępiński) – Sala.
    Náhradníci: Dupé – Vizcarrondo, Thomasson, Kačaniklić, Moimbé, Dubois, Stępiński.

    Toulouse FC: Lafont – Yago, Diop, Jullien, Moubandje – Somália, Trejo (90+3. Sirieix), Durmaz (80. Cafaro), Bodiger – Braithwaite (C), Toivonen (69. Ninkov).
    Náhradníci: Goicoechea – Sirieix, Amian Adou, Sangaré, Edouard, Ninkov, Cafaro.

    Rozhodca: Lesage – Harchay, Debart (všichni Francie)