Bayern – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Leverkusen – Darmstadt 3:2 (kon.) | Hamburger – Dortmund 2:5 (kon.)
Ingolstadt – Augsburg 0:2 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 0:3 (kon.) | Frankfurt – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.)
koniec
Hamburger SV
2:5 (0:3)
Borussia Dortmund
cz Sobota 05.11.2016, 15:30 • Imtech Arena, Hamburg • Nemecká Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky toho nejlepšího německého fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola Bundesligy představí před vlastními příznivci Hamburger SV, na jejíž hřiště zavítá Borussia Dortmud.
     
    Hamburger SV

    Celek z přístavního města na severu země se herně i výsledkově trápí. V tabulce Bundesligy mu patří až poslední 18. Místo se ziskem pouhých dvou bodů za dvě remízy a sedm porážek, přičemž na svou první výhru v sezóně stále čeká! Na nesestupové příčky pak ztrácí bodů pět.

    V posledním ligovém zápase prohráli Hamburkští na hřišti silného Kolína 0:3 a oddálili tak své čekání na úvodní vítězství v novém ročníku Bundesligy!

    Nejlepším střelcem domácích je americký útočník Bobby Wood, který zatím vstřelil obě branky Hamburku v nové sezóně.
    Vzájemné zápasy HSV a BVB přinesly už 348 branek, což je více než kterýkoliv vzájemný zápas dvou celků v Bundeslize! Dočkáme se dnes přestřelky?

     
    Borussia Dortmund

    Westfálský celek a potencionálně největší pronásledovatel Bayernu v cestě za titulem se taktéž trápí. Daří se mu v Lize Mistrů, kde mu patří první místo ve skupině s Realem Madrid, ale v lize je to jiný šálek kávy. V tabulce mu po devíti odehraných zápasech patří až 6. místo se ziskem 15 bodů za čtyři výhry, tři remízy a dvě porážky.

    V posledním ligovém kole doma Dortmund ve velkém regionálním derby remizoval s odvěkým rivalem Schalke 04 0:0 a opět tak přišel o dva body.

    Nejlepším střelcem hostů je gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang, jenž má na svém kontě sedm přesných tref.
    Hosté přicestovali na stadion v dobré náladě

     
    Vzájemná utkání

    07.03.2015 (BL) Hamburger SV – Dortmund 0:0
    20.11.2015 (BL) Hamburger SV – Dortmund 3:1
    17.04.2016 (BL) Dortmund – Hamburger SV 3:0
    Stadión v Hamburku je skvěle připraven na dnešní bitvu!

    Rozcvička je již v plném proudu.

     
    Úvodní sestavy:

    Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Reis, Spahić, Djourou (C), Santos – N. Müller, Sakaj, G. Jung, Gregoritsch – Lasogga.
    Náhradníci: Mathenia – Ostrzolek, Ekdal, Holtby, Hunt, Waldschmidt, Kostić.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos (C), Bartra, Piszczek – Rode – Pulisic, G. Castro, Guerreiro, Mor – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Passlack, Weigl, Schürrle, M. Götze, Dembèlé, Ramos.

    Rozhodčí: Sascha Stegemann.
     
    Oba celky v těchto chvílí vstupují na trávník zdejšího stadiónu. Domácí nastupují v tradičních bílých dresech, hosté se oděli do žlutého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté uvedli míč do hry a svou první akci rozjíždějí pohodlnou kombinací na obranné polovině.
     
    2
    Piszczek hledal dlouhou přihrávku do středu hřiště Mora, ale ten na míč nedosáhl. Do první akce tak může vyrazit domácí mančaft.
     
    2
    Nakonec se na pravé straně uvolnil k centru Lasogga, ale jeho centr skončil v náručí připraveného brankáře Burkiho.
     
    3
    A Dortmund opět aktivně kombinuje kolem středu hřiště, domácí hrají v úvodu zápasu zatím hodně pasivně.
     
    4
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají z první vážnější šance do vedení! Po levé straně pláchl s míčem Pulisic, který našel krásnou přihrávkou pod sebe Mora, jehož ránu ještě Adler vyrazil, ovšem pouze před volného PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA, jenž pohodlně doklepl míč do sítě – 0:1!
    4. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 0:1
     
    6
    A hosté i nadále pokračují ve svém aktivním nástupu do zápasu, Hamburk je rychlým přístupem hostů výrazně zaskočen a nedaří se mu prakticky nic.
     
    7
    HSV se přeci jen dostalo do kombinace, když si hráči v bílém dlouhou nahrávali kolem středu hřiště, ale nakonec dlouhou přihrávku na Lassogu za obranu zastavil ofsajd.
     
    8
    Následně si o pěkný míč za obranu řekl obránce Piszczek, ale balón na něj byl přespříliš dlouhý a nakonec jej už na hrací ploše dostihnout nedokázal.
     
    9
    Na opačné straně nejprve dva dlouhé nákopy zastavila obrana BVB a následně byl faulován Sokratis, kterého poslal k zemi Kostič.
     
    10
    Spahič si nyní vůbec nerozuměl s Adlerem a míč hlavou poslal jen kolem něj. Naštěstí pro domácí však balón doputoval vedle prázdné branky.
     
    11
    Rohový kop se hostům po rozehrání nakrátko nevyvedl, vzápětí však svěřenci Thomase Tuchela dostanou další šanci.
     
    11
    Ani z té se ale neprosadili, míč skončil jen na hlavě Clebera, který poté ve spolupráci se svými kolegy dokázal odehrát míč do bezpečí.
     
    12
    Posléze akci hostů zastavil na útočné polovině zbytečný faul stopera Marca Bartry, a Hamburk bude moci v poklidu rozehrávat.
     
    13
    Ta se vůbec nepovedla a dopředu tak vyrazil opět Dortmund. Guerreiro se snažil probít přes trojnásobnou přesilu, ale se svou stahovačkou neuspěl.
     
    14
    Na steč tak vyrazili znovu opět domácí, na centr Mullera si na zadní tyči naběhl Gregoritsch, ale ten v záklonu vrátil míč hlavou pouze do rukavic brankáře Burkiho.
     
    15
    A právě Gregoritsch následně nabízel míč střílenou přihrávkou zcela volnému Sakajovi, ten by však potřeboval zhruba o metr delší nohy, aby na něj dosáhl.
     
    16
    Rohový kop pro domácí celek.
     
    17
    Míč z něj se snášel dobře, ale jen na hlavu Bartry, který míč odvrátil. Následně se domácí mohli dostat ke střele z voleje, nicméně dva hráči se vůbec nedohodli, a tak balón skončil mimo svatyni hostů.
     
    18
    Opačným směrem si zaběhl na nadýchaný pas Aubameyang, který si však míč prvním dotekem příliš ukopnul a nakonec tak míč nasměroval jen do rukavic brankáře Adlera.
    Momentka z první branky zápasu!

     
    20
    Rychlý kontr domácích zastavil faul ve středu hřiště, ovšem i Hamburk svou rozehrávku uspěchal a nakonec dokázal míč ukrýt v rukavicích připravený Burki.
     
    21
    Podobným faulem se na útočné polovině následně prezentoval také domácí Lasogga, hosté rozehrávají.
     
    22
    Domácí se však v posledních minutách prezentují aktivním a hlavně účinným presinkem, kterým Borussiy znepříjemňují rozehrávku.
     
    23
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hosté navyšují svůj náskok, a to po obrovské chybě domácích! Kdo ví, kde byl teď myšlenkami obránce Santos, který na pravé straně v pozici posledního hráče vymyslel neuvěřitelnou hrubici a nabídl míč do běhu Morovi, který sám před Adlerem přihrál ještě volnému PIERRU-EMERICKU AUBAMEYANGOVI, jenž měl podruhé v zápas více než snadnou úlohu – 0:2!
    23. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 0:2
     
    24
    V další akci hostů se dostal k hlavičce Rode, ale jeho pokus skončil v náručí připraveného brankáře domácích.
     
    25
    Na opačné straně zahrávali domácí volný přímý kop, ovšem centr Gregoritsche skončil vysoko nad brankou.
     
    26
    Následně se vydali dopředu opět borci ve žlutém, Rode se uvolnil přes soupeře, ale mířil daleko nad branku domácích.
     
    27
    V další šanci byl sice Aubameyang povalen k zemi, ale k dorážce se dostal Pulisic, který brankou soupeře trestuhodně přestřelil!
    27. Pulisic z blízkosti přestřelil branku!
     
    28
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Nyní už se akce Borussii povedla a je to o tři branky! Uhádnout, kdo dal branku, není zase tak těžké. Marc Bartra perfektní přihrávkou za obranu vybídl ke sprintu PIERRA-EMERICKA AUBAMEYANGA, jenž v samostatném nájezdu zvolil střelu na zadní tyč a se štěstím propasíroval míč pod rukavicemi Adlera – 0:3!
    28. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 0:3
     
    30
    Hosté měli k dispozici přímý kop, na který si zabíhal opět Aubameyang, ale nakonec jeho akci zastavil ofsajd.
     
    31
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Cleber Reis, přichází Albin Ekdal.
     
    32
    Domácí měli k dispozici rohový kop. Ten se jim ale vůbec nepovedl, neboť Muller přetáhl svůj náměr a nasměroval míč vysoko nad branku hostujícího celku.
     
    33
    Přesto však, po dalším zblokovaném centru, dostanou domácí další šanci od rohového praporku.
     
    34
    Tentokrát už si míč ve vápně našel adresáta, a to Spahiče, jenž však prudkou hlavičkou mířil v celkem dobré pozici vysoko nad branku.
     
    35
    Sokratis chtěl nabídnout Aubameyangovi čtvrtou možnost ke skórování, ale jejich spolupráci středem hřiště zastavil praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
     
    36
    Na zemi zůstali po vzájemné srážce ležet Pulisic s Rodem, nakonec se však oba nakonec zvedli otřeseni z trávníku a ve hře budou pokračovat.
     
    37
    K centru se na pravé straně po zaseknutí dostal Piszczek, ale jeho nabídku nikdo nedokázal usměrnit na branku. Míč skončil v náručí Adlera.
     
    38
    Vzápětí utekl po stejné straně hřiště Aubameyang, který našel ve vápně Emre Mora, ale ten v zakončení podklouzl, a nasměroval míč jen do rukavic brankáře HSV.
    Utkání zatím patří jedinému muži - Pierru-Emericku Aubameyangovi, který nasázel hattrick!

     
    40
    První poločas se pomalu a jistě chýlí ke svému konci a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by domácí měli utkání nějak rapidně zdramatizovat.
     
    41
    Ale přeci jen přišla jejich první šance, když si na centr z pravé strany naběhl Muller, ovšem jeho hlavička v nadějné pozici mířila vysoko nad branku!
     
    42
    Domácí sympaticky kombinují kolem středu hřiště, nicméně zatím se jim nedaří přejít dopředu kolem zhuštěné obrany Dortmundu ve středu hřiště.
     
    43
    Mor se prohnal po pravé straně kolem dvou soupeřů, ale v rozhodující chvíli si míč moc předkopnul a nakonec tak nedokázal odcentrovat, neboť mu hrací předmět utekl do autu.
     
    44
    Na zemi zůstal ležet po tvrdém zákroku Ekdal, domácí záložník je nakonec v pořádku. Hra pokračuje.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    První poločas je za námi a hosté zatím jasně směřují za ziskem tří bodů! O všechny tři branky se po krásný akcích postral Pierre-Emerick Aubameyang, jenž tak během 27 minut završil čistý hattrick. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
    Tradiční salto Aubameaynga po vstřelené brance nemohlo chybět!

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí uvedli míč do hry a kombinují na vlastní obranné polovině.
     
    47
    Nakonec se po průniku na levé straně dostal k centru domácí útočník Lasogga, nicméně jeho pas dokázal brankář Burki dobře ukrýt ve svém náručí.
     
    48
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je zde čtvrtá branka hostů! Domácí místy k zápasu přistupují jak k přátelskému utkání Okresního a pykají za naprosto školácké chyby! Guerreirův centr domácí mohli v poklidu odvrátit, ale Pulisic jen obral o míč a za hranice vápna posunul míč na pravou stranu PIERRU-EMERICKU AUBAMEYANGOVI, který nekompromisní ranou po zemi trefil přesně místo u pravé tyče branky domácích – 0:4!
    48. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 0:4
     
    50
    A mohlo to být o pět branek! Aubameyang se prodral po levé straně a už byl sám před Adlerem, ale jeho pokus na zadní tyč mířil těsně vedle branky domácích!
    50. Aubameyangův průnik
     
    51
    Na druhé straně si centr zpracoval Muller, který si ale při střele překážel s Lasoggou a nakonec ani jeden z nich nevystřelil. Celá akce jako by dokumentovala rozpoložení domácích.
     
    52
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Pierre-Michel Lasogga, přichází Gian-Luca Waldschmidt.
     
    53
    Hosté jsou nyní znovu u míče a pohodlně, stejně jako v dosavadním průběhu zápasu, kombinují.
     
    54
    Opačným směrem mířil za dalším dlouhým nákopem muž zápase Aubameyang, jenž včas byl u míče Adler, který jej zvládl odkopnout do zámezí.
     
    55
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Krásná přímočará akce a je sníženo! Po nákopu obránce prodloužil míč hlavou nejprve Ekdal a poté střídající Waldschmidt, jenž balón krásně posunul do běhu zcela volnému NICOLAI MULLEROVI, jenž v úniku zakončil podél levé kopačky brankáře Burkiho přesně k bližší tyči – 0:4!
    55. Nicolai MÜLLER - 1:4
     
    57
    Další akci domácích zastavil ofsajd, v tom se octl střídají Waldschmidt.
     
    57
    Rohový kop pro domácí tým.
     
    58
    Po rohu se dostal k hlavičce volný Kostič, ale svůj pokus nasměroval jen do boční sítě. Dopředu míří opět hosté.
     
    59
    Castro se prosmýkl po levé straně hřiště a nakonec proti dvojnásobné přesile vůbec neodcentroval.
     
    60
    Domácí se nyní dočkali druhé branky a tribuny propukly nadšením, ovšem předčasně. Gregoritsch při zakončení na zadní tyči do prázdné branky fauloval Piszczeka a celá akce tak vyšla vniveč!
     
    61
    Hosté nyní uklidňují celou situaci a pohodlně kombinují na vlastní obranné polovině.
     
    62
    Následně však Burki při svém odkopu trefil míčem jen dotírajícího Waldschmidta a musel si pořádně oddechnout, když zjistil, že míč míří těsně vedle levé tyče...
     
    63
    Domácí hrají nyní dobře a napadají svědomitě rozehrávku soupeře.
     
    64
    A šlo jim to k duhu, protože Waldschmidt vybojoval míč a z levé strany prověřil Burkiho, ten však jeho prudký pokus dokázal vyrazit!
     
    65
    Vzápětí celou akci Hamburku završil střelou z velké dálky Sakaj a jeho pokus zamířil přesně do rukavic připraveného brankáře hostů.
     
    66
    Rohový kop pro hostující celek.
     
    66
    Rozehrávky se ujal Portugalec Guerreiro, ale svůj centr hodně přetáhl, a tak tato šance hostů vyšuměla naprázdno.
     
    67
    Po nákopu na druhé straně míč vypadl Burkimu z rukavic, ale nakonec byl faulován, a tak dorážky Hamburku byly zbytečné.
     
    68
    Sakaj naprosto zbytečně fauloval Pulisice, na kterého poté ještě šlápl, a může být rád, že uviděl jen žlutou kartu.
     
    68
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Christian Pulisic, přichází Ousmane Dembèlé.
     
    68
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Emre Mor, přichází André Schürrle.
     
    69
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Dennis Diekmeier, přichází Aaron Hunt.
     
    70
    Na zemi zůstal ležet ve vápně soupeře po srážce se spoluhráčem obránce Sokratis, který nejprve v nadějné pozici přestřelil branku, nyní se však v bolestech svíjí na zemi.
     
    71
    Sotva se začalo hrát, tak na zemi zůstal ležet domácí záložník Ekdal a hra je opět přerušena.
    P.-E. Aubameyang je prvním hráčem hostů od roku '88, který vstřelil v lize v jednom zápase 4 góly!

     
    73
    Také domácí borec je v pořádku a hra může pokračovat, u míče bude BVB.
     
    74
    Domácí sympaticky pokračovali ve své aktivitě, tu však přehnal při souboji v Sokratisem Muller, jemuž byl odpískán celkem jasný faul.
     
    75
    Nyní jsou naopak v kombinaci hosté, kteří si užívají přihrávky na obranné polovině, a šetří cenné vteřiny.
     
    76
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je zde pátá branka BVB a o vítězi je rozhodnuto! Ve středu hřiště přiklepl Rode míč Aubameyangovi, který dal skvěle míč do běhu střídajícímu OUSMANÉ DEMBÉLÉMU, jenž běžel sám na Adlera, a dokázal jej překonat přesným obstřelem k pravé tyči – 1:5!
    76. Ousmane DEMBÈLÉ - 1:5
     
    78
    Utkání se již pouze dohrává. Oba celky se střídají v kombinaci, ale domácí pohodlně směřují za ziskem důležitých, a trochu i povinných tří bodů.
     
    79
    Na zemi zůstává ležet Sokratis, který signalizuje, že už to dál nepůjde.
     
    80
    Na trávníku probíhá ošetřování, zatímco do hry je připraven Passlack.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sokratis Papastathopoulos, přichází Felix Passlack.
     
    82
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Je sníženo a přestřelka pokračuje! Ekdal ve středu hřiště dostal hodně prostoru s míčem, a tak je poslal do výhodnější pozice na hranici vápna stojícímu NICOLAI MULLEROVI, jenž napřáhl k povedení přízemní střele a ta skrz nohy obránců doputovala přesně k pravé tyči branky Dortmundu – 2:5!
    82. Nicolai MÜLLER - 2:5
     
    84
    V další akci hostů dostal André Schurrle krásný míč na volej, ale z první nakonec netrefil míč ideálně, a tak jej nasměroval jen vysoko nad branku.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Douglas Santos (Hamburger SV).
     
    86
    Po rozehrání standardky za předchozí faul Santose se dostal k hlavičce Passlack, který mířil dobře na zadní tyč, ale nakonec ji minul.
     
    88
    Dortmund pohodlně kombinuje na obranné polovině a vše se schyluje k závěrečnému hvizdu.
     
    89
    I Nicolai Muller měl možnost zkompletovat hattrick, ale jeho rána tentokrát branku Burkiho vůbec neohrozila.
     
    90
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Velkou přestřelku zvládli lépe hosté, kteří na půdě posledního celku tabulky vítězí 5:2!

    Nejprve ve druhé půli vstřelil svou čtvrtou branku v zápase Pierre-Emerick Aubameyang, na jehož trefu odpověděl Nicolai Muller. Domácí poté byli aktivnější, nicméně jejich naděje i snahu rozmetal střídající Ousmane Dembélé. V závěru ještě vstřelil druhou branku v zápase také domácí Nicolai Muller, ale jeho trefu už nic neřešila. Dortmund zvítězil 5:2!
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:12.
    Zápas dnes patřil Pierru-Emerickovi Aubameyangovi!

     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U dalších on-line přenosů na počtenou! Loučí se s vámi Daniel Kinc. (17:38:15)

    Daniel Kinc

    Góly: 55. N. Müller (Waldschmidt), 82. N. Müller (Ekdal) – 4. Aubameyang (Mor), 23. Aubameyang (Mor), 28. Aubameyang (Bartra), 48. Aubameyang (Pulisic), 76. Dembèlé (Aubameyang)

    Karty:   68. Sakaj (HAM), 85. Santos (HAM)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:12.
    Hamburger SV: Adler – Diekmeier (69. Hunt), Reis (31. Ekdal), Spahić, Djourou (C), Santos – N. Müller, Sakaj, G. Jung, Gregoritsch – Lasogga (52. Waldschmidt).
    Náhradníci: Mathenia – Ostrzolek, Ekdal, Holtby, Hunt, Waldschmidt, Kostić.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos (C) (81. Passlack), Bartra, Piszczek – Rode – Pulisic (68. Dembèlé), G. Castro, Guerreiro, Mor (68. Schürrle) – Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Passlack, Weigl, Schürrle, M. Götze, Dembèlé, Ramos.

    Rozhodca: Sascha Stegemann