Bournemouth – Sunderland 1:2 (kon.) | Burnley – Crystal Palace 3:2 (kon.) | Manchester City – Middlesbrough 1:1 (kon.)
West Ham – Stoke City 1:1 (kon.) | Chelsea – Everton 5:0 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:2 (1:1)
Sunderland AFC
Sobota 05.11.2016, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Dnešný zápas nedokončí ani Jermain Defoe, ktorého na posledné sekundy nahrádza Lynden Gooch.
     
    90+2
    Hráči Bournemouthu už začínajú byť v zakončení absolútne bezradní. Teraz priamo v pokutovom území putovala lopta od jedného domáceho futbalistu k druhému, až ju Lys Mousset poslal len centimetre vedľa ľavej žrde brány Jordana Pickforda.
     
    90
    Duncan Watmore odhcádza z ihriska ešte pred uplynutím riadnej hracej doby a prepúšťa miesto Donaldovi Loveovi.
    88. Joshua King (BTH), Jordan Pickford (SUN)
     
    88
    Hráči Sunderlandu musia teraz ruky a nohy bozkávať Jordanovi Pickfordovi, ktorý zneškodnil nádhernú umiestnenú strelu Joshuu Kinga do ľavého horného rohu efektným zákrokom!
     
    85
    Ryan Fraser sa pokúsil prekvapiť Jordana Pickforda priamym ohrozením jeho brány, lopta letela nádejne, pristála však len na vrchnej sieti svätyne hostí.
     
    82
    Junior Stanislas bol dnes aktívny najmä v prvom polčase. V tom druhom sa mierne z ihriska vytratil a v tejto chvíli ho nahrádza Ryan Fraser.
     
    77
    Harry Arter má pre dnešok hotovo. Na jeho miesto prichádza zo striedačky Lys Mousset.
     
    76
    Mohlo byť vyrovnané! Benik Afobe však v jasnej pozícii z asi siedmich metrov pred brankárom Pickfordom nepochopiteľne zavháhal!
    74. Jermain Defoe (SUN) - 1:2
     
    74
    Sunderland AFC dal gól! Zodpovednosť na seba zobral skúsený kanonier JERMAIN DEFOE, ktorý sa s tým nemaznal a penaltu premenil absolútne suverénne! Tak to je šokujúci vývoj v Bournemouthe!
    73. Adam Smith (BTH), Victor Anichebe (SUN)
     
    73
    Tak si to predstavte! Victor Anichebe dostal peknú rprihrávku od Duncana Watmorea na hranicu pokutového územia až v ňom ho dokázal zastaviť Adam Smith, aj to len za cenu pokutového kopu a žltej karty!
     
    72
    Hostia prvý raz v zápase striedajú. Z ihriska odchádza stredopoliar Paddy McNair, ktorý toho má evidentne dosť a nahrádza ho Jason Denayer.
     
    70
    V úvode poslednej dvadsaťminútovky zápasu poslal Victor Anichebe k zemi rozbehnutého Dana Goslinga, za čo si vyslúžil žltú kartu.
     
    67
    Ďalšia obrovská príležitosť domácich! Junior Stanislas bol v tejto chvíli v úlohe nahrávača, keď poslal do jednoznačnej príležitosti Jacka Wilsherea, tomu však doslova v poslednej chvíli loptu z nohy odkopol jeden z domácich hráčov.
     
    58
    Emócie v tomto zápase sú skutočne vybičované, oba tímy si uvedomujú jeho dôležitosť. Steven Pienaar to však v tejto chvíli neustrážil svoje emócie a po nedovolenom zákroku na jedného z domácich hráčov vidí druhú žltú kartu a oslabuje svoje mužstvo!
     
    57
    Tak teraz sledujeme skvelý futbal. Tentokrát sa musel vyznamenať Jordan Pickford, ktorý zasahoval proti prudkej strele Juniora Stanislasa. Ten však mieril len do miest, kde stál pripravený brankár Sunderlandu.
     
    46
    Domáci tréner spravil do druhého polčasu jednu zmenu, keď Jordona Ibeho nahradil Benikom Afobem.
     
    45
    Sunderland mohol vyhrávať! Duncan Watmore totiž nasmeroval center z pravej strany za Artura Boruca, postranný rozhodca však nekompromisne zdvihol zastávku a odmával stredopoliarovi Sunderlandu postavenie mimo hry!
     
    44
    Futbalisti Sunderlandu evidentne zvýšili dôraz v osobných súbojoch. V posledných sekundách sa previnili viacerými nedovolenými zákrokmi, až to všetko Michael Dean spočítal Stevenovi Pienaarovi a "odmenil" ho žltou kartou.
     
    38
    Obrovskú príležitosť na dokonalý obrat mal Jermain Defoe! Kanonier Sunderlandu si prebral loptu v pokutovom území a jeho stelu z približne jedenástich metrov v poslednej chvíli zblokoval Steve Cook.
    33. Victor Anichebe (SUN) - 1:1
     
    33
    Sunderland AFC dal gól! No a Goslinga to môže mrzieť, keďže hneď z nasledujúcej akcie Sunderland vyrovnáva! Steven Pienaar našiel peknou kolmicou v pokutovom území VICOTRA ANICHEBEHO, ten využil svoje fyzické parametre v súboji s domácou stopérskou dvojicou a prestrelil Artura Boruca.
     
    30
    Jordan Pickford s menšími problémami skryl vo svojich rukaviciach strelecký pokus Juniora Stanislasa a pri následnom pokuse o výkop ho zbytočne atakoval Joshua King, ktorý si za to vyslúžil od rozhodcu Deana žltú kartu.
     
    27
    A takmer sa mu to aj podarilo! Najskôr v rozhodujpcej chvíli odskočila lopta z nohy Juniorovi Stanislasovi a následne vytiahol Jordan Pickford fantastický zákrok proti príležitosti Joshuu Kinga!
     
    17
    Dan Gosling chcel vysunúť Joshuu Kinga, jeho prienik síce zastavil Papy Mison Djilobodji, lopta sa však odrazila len k Juniorovi Stanislasovi, a ten triafa bočnú sieť Pickfordovej brány!
    11. Dan Gosling (BTH) - 1:0
     
    11
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Domáci sa v podstate z ničoho nič ujímajú vedenia. Po strele Artera mali výhodu rohového kopu, z ktorého dokázali vytvoriť tlak v pokutovom území Sunderlandu. Z pravej strany centroval Adam Smith a loptu do siete upratal DAN GOSLING.
     
    10
    Krásny futbalový moment! Harry Arter si narazil loptu s Jordonom Ibeom, napriahol približne zo šestnástich metrov a Jordon Pickford vytiahol fantastický zákrok!
     
    3
    Tak toto je veľmi nepríjemný moment pre Harryho Artera. Stredopoliar domácich totiž hneď v úvode stretnutia vidí žltú kartu potom, čo poslal k zemi Paddyho McNaira.

    Jakub Kocourek

    Góly: 11. Gosling – 33. Anichebe, 74. Defoe (pen.)

    Karty:   3. Arter (BTH), 30. J. King (BTH), 73. A. Smith (BTH) – 44. Pienaar (SUN), 70. Anichebe (SUN)   58. Pienaar (SUN)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 10:0. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:17.
    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, S. Cook, Francis (C), Daniels – Gosling, Arter (77. Mousset) – Stanislas (82. Fraser), Wilshere, Ibe (46. Afobe) – J. King.
    Náhradníci: Federici – Mings, Aké, Pugh, Afobe, Fraser, Mousset.

    Sunderland AFC: Pickford – Jones, Koné, Djilobodji, van Aanholt – Pienaar, McNair (72. Denayer), N'Dong, Watmore (90. Love) – Defoe (C) (90+4. Gooch), Anichebe.
    Náhradníci: Mika – Denayer, Januzaj, Gooch, Love, Manquillo, Khazri.

    Rozhodca: Michael Dean