Třinec – Pardubice 1:0 (kon.) | Sokolov – Ostrava 0:0 (kon.) | Táborsko – Č. Budějovice 0:1 (kon.)
Vítkovice – Vlašim 0:2 (kon.)
koniec
MFK Vítkovice
0:2 (0:2)
FC Sellier & Bellot Vlašim
cz Sobota 05.11.2016, 14:00 • Městský stadion Vítkovice, Ostrava - Vítkovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Vítejte u 14. kola Fortuna národní ligy! MFK Vítkovice čeká předposlední domácí utkání podzimu. Ještě v polovině září se zdálo, že FC Sellier & Bellot Vlašim bude jedním z konkurentů Vítkovic v boji o záchranu, jenže od té doby Středočeši 6x v řadě zvítězili a rázem jsou v horní polovině tabulky! Domácí naopak prohráli 9x za sebou, jsou na předposlední příčce a proti rozjetému soupeři můžou jen překvapit. Povede se jim to?
     
    MFK Vítkovice

    Vítkovičtí se po šesti letech vraceli do druhé ligy s vědomím, že se jim nejspíš nevyhne boj o záchranu. Přesto úvodní kola vypadala nadějně. Na konci srpna měli vyrovnanou bilanci 2 vítězství a 2 porážek a herně to taky vypadalo celkem dobře. Poté bohužel převážila pouze negativa. Přesto, že tým hrál téměř s každým vyrovnaný zápas, hrubými individuálními chybami, často těsně před koncem zápasu, ztrácel dobře rozehraná utkání. Výsledkem je 9 porážek v řadě, propad na předposlední místo v tabulce a jistota, že záchrana bude opravdu těžká. Vedení klubu na to v tomto týdnu zareagovalo a snaží se dát týmu nový impuls změnou trenéra. Martin Pulpit se vrátil na místa, kde s trénováním profesionálního fotbalu začínal. Kabina rozhodně nepropadla trudnomyslnosti, hráči na to mají, ale v současnosti to prostě nejde. Tým teď měl týden a půl na kvalitní trénink a sžívání se s novým trenérem. Projeví se to proti rozjetému soupeři?

    Ačkoliv tým nevypadá papírově nijak silně, herně prokázal, že na druhou ligu má. Bohužel ho sráží spalování šancí a hrubé chyby v obranné hře. Přesto, že ve svém středu Vítkovice mají pětigólového střelce Vladimíra Mišinského, mají průměr vstřelených branek pod 1 gól na zápas, protože nikdo další se netrefil více než 2x a dohromady dosud skórovalo pouze 6 hráčů. Sám Mišinský mohl mít bez problémů na svém kontě dvojnásobný počet gólů, kdyby proměnil jen polovinu velkých šancí. Zároveň má také z týmu nejvíce žlutých karet, 4. Zde ho doplňuje záložník Richard Vaněk, a obránce David Mikula, kteří ke stejnému počtu žlutých přidali také jednu červenou. Vyloučen byl ještě také záložník Adam Hruzík,

    Aktuální bilance Vítkovic:
    13 zápasů, 2 vítězství, 11 porážek, skóre 12:25, 6 bodů a 15. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Baník Ostrava – Vítkovice 1:0
    Vítkovice – Opava 0:1
    Ústí n. L. – Vítkovice 2:1
    Vítkovice – Olomouc 1:2
    Frýdek-Místek – Vítkovice 5:2
     
    FC Sellier & Bellot Vlašim

    Vlašim prožila svoji nejslavnější éru v 70. letech, kdy dokonce bojovala o postup mezi československou elitu. Do druhé ligy se vrátila v roce 2009 a ihned se zařadila mezi týmy středu tabulky. Do tohoto ročníku však nevstoupila zrovna ideálně, ještě po 7 kolech měla na svém kontě pouhých 5 bodů, avšak poté se dokázala nastartovat v zápasech se slabšími soupeři (Prostějov, Třinec) a 6 vítězství v řadě ji katapultovalo na současné 5. místo! V mladém týmu vedeném bývalým reprezentantem Martinem Haškem zavládla pohoda a všichni doufají, že dobyté pozice již jen tak neopustí. Potvrdí to proti trápícím se Vítkovicím?

    V kádru není žádné známé jméno, spíše jde o nadějné hráče do budoucnosti. To mu však nebrání v konkurenceschopnosti a produktivitě. Střelecky tým táhne trojice Pavel Vyhnal (útočník), Jakub Nečas a Ladislav Janda (oba záložníci), která se dohromady prosadila hned 17x. Mít takto schopné zakončovatele v týmu, tak ani nevadí, že se dosud v sezóně mohli radovat ze vstřeleného ligového gólu již jen další 4 hráči. Pavel Vyhnal a Ladislav Janda jsou zároveň také nejtrestanějšími hráči se 3 žlutými kartami. Pouze jednou zatím Vlašim dohrávala zápas o deseti, vyloučeným byl stoper Milan Piško.

    Aktuální bilance Vlašimi:
    13 zápasů, 7 vítězství, 2 remízy, 4 porážky, skóre 22:16, 23 bodů a 5. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Vlašim – Žižkov 1:0
    Třinec – Vlašim 1:3
    Vlašim – Č. Budějovice 2:1
    Varnsdorf – Vlašim 0:1
    Vlašim – Pardubice 1:0
     
    Vzájemné zápasy

    Vítkovice se s Vlašimí v historii samostatné České republiky potkaly pouze v sezóně 09/10 ve 2. lize. Vlašim byla tehdy nováčkem a Vítkovice po sezóně sestoupily. Přesto byli právě Moravané ve vzájemných zápasech lepší. Nejprve doma remizovali 1:1, poté na půdě soupeře zvítězili 2:0 v době, kdy již byli odsouzeni k sestupu.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Vítkovice: Kostolanský – Cverna, Mikula, Coufal (C), Prajza – Ondráček, Vaněk, Demeter, Hlavsa – Jurča, Mišinský.
    Náhradníci: Ognyanov – Fiala, Texl, Klejnot, Vacek, Vítek, Duda.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Breda (C), Piško, Kavka, Vondra – Reiter, Hašek, Kulhánek, Frizoni – Nečas, Vyhnal.
    Náhradníci: Le Giang – Jícha, J. Štochl, Janda, Kučera, Tusjak, Liener.

    Rozhodčí: Ginzel – Boček, Poživil.
     
    Aktéři utkání vstupují na hrací plochu. Domácí tradičně v modrých dresech, hosté také ve svých obvyklých zelených. Rozhodčí dnes dávají vzpomenout na historii této funkce a jsou oděni do černé barvy.
     
    Výkop do prvního poločasu provede Vlašim.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v 15. sekundě musel Mikula předskakovat útočníka číhajícího na penaltě na centr z levé strany.
     
    1
    Výborné uvolnění Reitera Nečasem na pravém křídle, Reiterův centr byl sražen pouze zpět k Nečasovi, který si rovnal míč na levačku a vypálil. Naštěstí pro domácí ve velmi dobré pozici trefil pouze jednoho z modrých, od kterého jde míč mimo branku. Rohový kop.
     
    2
    Centr z rohu jen neškodně proletěl šestnáctkou. Navíc byl faulován jeden z vítkovických hráčů.
     
    3
    Domácí sice nějakou chvíli udrželi hru v útočném rohu, ale to bylo zatím z jejich strany vše.
     
    4
    Ondráček zazadu postrčen, takže nemohl zkusit dosáhnout na vysoký míč od Prajzy.
     
    5
    Autové vhazování do vápna končí faulem jednoho z domácích. Vlašim se však po rozehrání za půlku nedostala.
     
    6
    V ponechané výhodě šli dva vlašimští do šestice vítkovických, přesto z toho získali rohový kop.
     
    7
    Ani z tohoto rohu si však hosté žádný náznak šance nevypracovali.
     
    7
    Vítkovicím zatím moc nejde kombinace. Rychlá ztráta míče a hrají opět hosté.
     
    8
    Zelení jsou usazeni na útočné polovině, zatím se ale nedokážou vykombinovat z levé strany do lepší pozice.
     
    9
    A nakonec vhazování pro domácí.
     
    9
    Vysoký nákop za obranu hostů, ale Mišinský byl v ofsajdu.
     
    10
    Coufalova obrovská hrubka v rozehrávce, sám poté musel hasit situaci skluzem a odehráním míče na již třetí vlašimský roh.
     
    10
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Rohový kop sice Vítkovice odvrátily, míč se však ihned vrátil zpět do vápna. Domácí reklamovali ofsajd, ale ten se nepíská, a tak MILAN PIŠKO zblízka prostřelil Kostolanského! Hosté jdou do rychlého a zaslouženého vedení!
     
    12
    Akce modrých po rozehrání neměla dlouhého trvání.
     
    13
    Teď se již ofsajd při akci hostů mává a píská.
     
    14
    Překopávaná ve středu pole končí autovým vhazováním Vlašimi.
     
    14
    Vondra si narazil se spoluhráčem a probíjel se po levém křídle, byl zastaven až na poslední obranné linii.
     
    15
    Další rychlá akce hostů po pravé straně, Nečas od brankové čáry vracel míč pod sebe rozběhnutému Haškovi, který z hranice šestnáctky z plného běhu přestřelil. Domácí obrana byla absolutně rozhozená.
     
    16
    A vzápětí další obrovská chyba v rozehrávce, Nečas opět hrozil z pravého křídla, na poslení chvíli však zasáhl Coufal. Rohový kop.
     
    17
    Centr na bližší tyč důrazně odkopl Hlavsa. Následně zahráli hosté na půlce rukou.
     
    18
    Domácí sice přenesli hru do pravého útočného rohu, ale tam se míč ocitl za brankovou čárou a Nguyen jde odkopávat.
     
    19
    Hosté se dostali z aktivního domácího presiknu a mohou kombinovat uvolněněji. Raději však poslali míč Nguyenovi na odkop, který zachytili vítkovičtí a vyslali kolmicí za obranu do sprintu Mišinského. Ten však nevyhrál osobní souboj a brankář Vlašimi opět odkopává.
     
    20
    Zelení se v pohodě dostali do nebezpečné blízkosti. Autové vhazování.
     
    21
    Přihrávka z levého křídla po zemi jen proběhla po malém vápně před Kostolanským. Následný odkop za půlku před jedním z domácích odehrává daleko vyběhnuvší Nguyen.
     
    22
    Vítkovice jsou zatím všude později a z publika se množí nespokojené výkřiky.
     
    23
    Vlašim rozehrává standardku ze vzdálenosti nějakých 32 metrů.
     
    23
    První míč byl sražen do levého křídla, odkud přišel další centr na malé vápno, na který se natahoval Vyhnal. Sice ho lízl hlavou, ale nedokázal ho usměrnit na branku.
     
    24
    Napadáním sice Vítkovice zahnali hosty s míčem až k brankáři, ale následné rychlé přenesení hry znamená útočný aut Vlašimi u domácí branky.
     
    25
    Znovu Vyhnal skákal na svíci na penaltu, tentokrát se mu podařilo zahrát míč tak, že spoluhráči měli šanci se k němu dostat, ale nakonec to nezvládli.
     
    26
    Frizoniho přízemní prudký míč do šestnáctky odkopl Coufal.
     
    27
    Vlašim rychle dává míč od nohy a domácím to dělá obrovské problémy. Nakonec v podstatě nehlídali nikoho, Hašek mohl postoupit až k hranici velkého vápna, ale přestřelil.
     
    28
    Kavka sice nebyl pod tlakem, ale spoluhráči na něj křikli a tak raději odehrál míč hlavou ke svému brankáři. Nově založená akce ale končí ofsajdem.
     
    29
    Coufalův nákop z trestného kopu od půlky přeletěl všechny hráče až k Nguyenovi.
     
    30
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Zcela zasloužené dvoubrankové vedení hostů, domácí na hřišti téměř neexistují! Absolutně nezachytili rychlou akci středem, FILIP HAŠEK sprintoval od půlky, ve správný čas dostal míč mezi stopery a z první technickou střelou z hranice šestnáctky obstřelil Kostolanského, který si zatím sáhl na míč, pouze když pro něj šel do branky!
     
    31
    Vítkovice reagují střídáním. Demetera nahrazuje Duda.
     
    32
    Další nebezpečná akce do nefungující domácí obrany. Nakonec ale dokázali vítkovičtí zasáhnout.
     
    33
    Po faulu u postranní čáry vidí žlutou kartu Cverna.
     
    34
    Již pátý rohový kop Vlašimi po rychlém průniku po levém křídle.
     
    35
    Některý z hostů však v náběhu povalil Dudu. Píská se a domácí si mohou na chvíli oddechnout.
     
    36
    Reiter neobešel Hlavsu, ale Mikula ve spolupráci s Kostolanským odehráli míč pouze do autu.
     
    37
    Mišinský si zpracovvával míč na prsa, byl přistrčen a je z toho faul před střídačkami.
     
    37
    Avšak Vítkovice nevyhrály souboj o míč před šestnáctkou, takže zelení mohou v poklidu kombinovat.
     
    38
    Nakonec to moc v poklidu nebylo, modří vysunuli presink a donutili soupeře k odkopu a následnému faulu na půlce. Sami se však u míče vůbec neohřáli a Vlašim má hru znovu pod kontrolou.
     
    39
    Jurča si mohl vybrat, jak založí protiútok, ale udělal to nejhorší, co mohl. Na několik metrů dal příliš dlouhý míč Prajzovi do šprajcu, ve kterém byl hráč Vlašimi dříve.
     
    40
    Sebevědomí Vlašimi je obrovské. Ve stylu Barcelony se v pohodě vykombinovali z nevýhodné pozice u vlastního rohového praporku.
     
    41
    První střelecký pokus Vítkovic. Nákop na vápno srazili domácí pod sebe, kde čekal Vaněk. Jeho rána z 27 metrů však nebyla přesná a prosvištěla vedle branky.
     
    42
    Velké zmatky před brankou Kostolanského. Obránci až napotřetí dokázali odkopnout míč mimo šestnáctku.
     
    43
    Hašek vypálil velmi prudce, ale jeho úmysl přečetl, a dobře proti němu vystoupil, Mikula, který to schytal snad ze 2 metrů. Ani to s ním nehlo, přitom to byla opravdu pořádná šlupka.
     
    44
    Vlašim hraje bago v okolí pokutového území soupeře.
     
    44
    To však skončilo ztrátou míče a taktickým faulem Haška, který za něj vidí žlutou kartu.
     
    45
    Na celé situaci se něco nelíbilo trenérovi hostů Martinu Haškovi (otci potrestaného hráče), kterého musel uklidňovat asistent rozhodčího.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který zcela ovldádli hosté. Domácí většinu času na hřišti v podstatě nexistovali a předvedli zatím nejhorší domácí pětačtyřicetiminutovku v sezóně. Vlašim hrozila od první minuty, během prvních 10 minut získala 3 rohové kopy, vytvořila si 2 gólové šance a tu druhou dokázala využít, když hraniční ofsajdovou pozici po rohovém kopu dohrál Piško. Vítkovice to neprobralo, hosté dál vládli na hřišti, dokázali dlouho kombinovat, kombinací se dokázali dostávat i ze složitějších situací na vlastní polovině. Druhou střelou na branku ve 30. minutě pak přidali také druhou branku po rychlé akci středem hřiště a technickém zakončení Haška, který se předtím dvakrát zastřeloval. Ve zbytku času se toho již mnoho neudálo, jen začaly naskakovat žluté karty. Pokud chtějí domácí hráči ve druhém poločase zápas zdramatizovat, musí předvést o několik úrovní lepší výkon.
     
    Statistiky prvního pločasu

    Střely na branku: 0-2
    Střely mimo: 1-3
    Rohové kopy: 0-5
    Ofsajdy: 2-2
    Fauly: 6-10
    Žluté karty: 1-1
     
    Hráči i rozhodčí se vrací na hřiště. Domácí o poločase podruhé vystřídají.
     
    Výkop do druhého poločasu provedou Vítkovice.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Mišinský dnes končí nezvykle brzy. Nahrazuje ho Fiala.
     
    46
    Centr z pravé strany před Nguyena odvrací obránci, následně domácí faulují u střídaček.
     
    47
    Duda lítal jak hard na holi, napadal asi 4 protihráče, až toho posledního donutil k odkopu a ztrátě míče.
     
    47
    Jenže to by hráči v modrém museli dokázat balón chvíli udržet na svých kopačkách.
     
    48
    Vlašim v polidu kombinuje na polovině a čeká na chybu.
     
    49
    Až udělala chybu ona na levém kraji hřiště. Po autovém vhazování soupeře však byla opět rychle u míče a slouhým nákopem vysílala na zteč Vyhnala, který však prohrál souboj s Cvernou. Hosté aspoň vhazují.
     
    50
    Po autu se dostával ve výborné pozici ke střele Reiter, ale na poslední chvíli mu míč ukopl z nohy Mikula!
     
    51
    Jeden z hostujících hráčů srážel míč ke svému spoluhráči nevšedně zády, ale onen spoluhráč byl v ofsajdu.
     
    52
    Nepovedený odkop nadělal menší starosti obraně Vlašimi, ale u rohového praporku si pak výborně počínal Vondra.
     
    53
    Ošemetnou situaci před vlastní brankou vyřešil sebráním míče Kostolanský, následně hosté faulovali na půlce. Domácí se ale o možnost sami připravili nekvalitní rozehrávkou a vlastním faulem.
     
    54
    Pravděpodobně Prajzovi se zamotal míč pod nohy a hosté měli možnost zaútočit po pravém křídle. Nečas si však příliš předkopl míč a následně byl odcloněn Mikulou.
     
    55
    Ondráček se rozběhl do brejku, ale než by riskoval souboj s rychlejším soupeřem dobíhajícím zezadu, zasekl, poslal míč Dudovi, ale tím rázem vznikla situace 4 proti 7. Přesto dokázali domácí vybojovat aut u rohového praporku.
     
    56
    Vítkovicím se opravdu nedaří nic. Z následné akce nevymysleli ani přihrávku, ani střelu, míč se prostě jen dokutálel k Nguyenovi.
     
    57
    Nečas dostal neskutečné množství prostoru na levé straně, před vápnem posunul míč ke středu Vyhnalovi, který z první střílel, ale teč jednoho z obránců zpomaluje míč, navíc jde těsně vedle – rohový kop.
     
    58
    Centr na malé vápno razantně odhlavičkoval Coufal.
     
    59
    Opět Vyhnal v gólové šanci! Vyšrouboval se nejvýše na Vondrův centr z levého křídla a hlavou umísťoval míč na vzdálenější tyč, ten však proskákal vedle branky!
     
    60
    Hosté dlouho kombinují a poté se snaží nějakou kolmicí přelstít obranu domácích. Nyní se jim to nepovedlo.
     
    61
    Avšak vítkovické držení míče se dnes obvykle počítá pouze v řádu jednotek sekund.
     
    62
    Vyhnal chtěl nasadit Cvernovi jesličky, ale tvrdě narazil. Doslova. Aspoň získal aut.
     
    62
    Míč však Vlašimi utekl za brankovou čáru, Kostolanský odkopává.
     
    63
    Faul na Ondráčkana půlicí čáře vrací domácím míč, který jinak špatným pasem ztratili.
     
    63
    Dvojí střídání Vlašimi. Frizoniho nahrazuje Tusjak.
     
    63
    A Reitera Janda.
     
    64
    Ze standardní situace se Vítkovice k ničemu nedostaly.
     
    65
    Mají však možnost reparátu v podstatě ze stejné pozice.
     
    65
    Ani teď nákop do vápna nauspěl.
     
    65
    Naopak, za obranu si naběhl Nečas a upaloval sám na brankáře! Toho sice dokázal obstřelit, ale trefil pouze tyč, takže rozdíl zůstává dvoubrankový!
     
    66
    Duda naskakoval na vysoký centr, ale byl dobře střežen a k míči se nedostal.
     
    67
    Další faul hostů, trestný kop domácích z pravé strany.
     
    68
    Pas na penaltu odehráli hosté mimo vápno, kde se snažili dále odkopnout míč, místo toho trefili Hlavsu, od kterého se míč prudce odrazil a málem ohrozil branku Vlašimi.
     
    69
    Hosté se začínají zatahovat, ale modří toho zatím vůbec nedokáží využít.
     
    70
    Tusjkak hlavou sklepával míč do zdánlivě beznadějné pozice, ale Vyhnal byl tak rychlý, že se málem dostal k míč dříve než Coufal.
     
    71
    Dlouho se snažili zelení něco vymyslet na pravém křídle, výsledekm byla přihrávka po zemi do míst, kde byl pouze Mikula.
     
    71
    Trestný kop domácích od půlky. Rozehrává Vaněk.
     
    72
    První gólová příležitost Vítkovic v zápase! Přesný pas Vaňka z trestného kopu prodloužil jeden ze spoluhráčů k Dudovi, který však nedokázal hlavou usměrnit míč mimo dosah Nguyena a poslal mu ho přímo do náruče!
     
    73
    Vaněk dobře ubránil Vondru, který poté domácího hráče zezadu složil při odkopu. Je to bez karty.
     
    74
    Vyhnal založil brejkovou sitaci přihrávkou do strany Tusjakovi, který dosprintoval k šestnáctce, kde však celou akci zabrzdil neúspěšným kličkováním. Následně navíc nepřesně přihrál.
     
    75
    V další akci byl nehezky faulován Nečas, v ponechané výhodě hosté z ostrého úhlu pálili mimo branku.
     
    75
    Poslední střídání Vítkovic. Hlavsu nahrazuje Vacek.
     
    76
    Duda se hnal za nákopem tak agresivně, že složil protihráče před sebou. Diví se, že bylo pískáno.
     
    77
    Pro před malou chvílí faulovaného Nečase zápas končí, nahrazuje ho Liener. Poslední střídání nejen Vlašimi, ale celého zápasu.
     
    79
    Brejk středem táhl nový muž Liener, po zaseknutí přihrál doprava sprintujícímu Jandovi, který po průniku do šestnáctky pouze vyprášil rukavice Kostolanského!
     
    80
    Tři zpočátku nadějné protiútoky na obou stranách skončily dříve, než pořádně začaly.
     
    81
    Dlouhý aut Prajzy do šestnáctky se proměnil v rychlý kontr hostů, jenož finální přihrávku na penaltu odkopl na roh Vaněk.
     
    82
    Odražený skákavý míč po rohu zkusil napálit z první Vondra, hradbu těl před sebou neprostřelil.
     
    83
    Tusjak postupoval podél levé lajny s Hlavsou na zádech. Nakonec zkusil pádem vymodlit faul, což se mu nezdařilo. Odkop od domácí branky.
     
    84
    Jurča s Vackem na pravé straně dokázali dostat míč do ohně, ale ani v jednom případě se k němu nedostal hráč v modrém dresu.
     
    85
    Stejně si vedli i vlašimští při brejku po levé straně.
     
    85
    Trestný kop Vítkovic z levé strany, u míče Vaněk.
     
    86
    A další gólová šance, shodná, jako před 14 minutami! Centr z trestného kopu prodloužil jeden z Vítkovických za sebe, na zadní tyči číhal nehlídaný Fiala, který však zakončoval zbrkle z první hlavou a byl z toho jen lehký oblouček nad břevno!
     
    88
    Vlastní nepřesnosti brzdí snahu domácích o čestný úspěch.
     
    88
    Hosté šli do brejku v malém počtu lidí a z pravé strany v podstatě nezakončili. Avšak Vítkovice následně míč velmi rychle ztratily.
     
    89
    Před Dudou odkopává míč od rohového praporku Vondra.
     
    90
    Nakopávané míče domácích dlouho nic nepřinášely, až nyní je z toho standardka ze 30 metrů.
     
    90
    Nastavují se 2 minuty.
     
    90+1
    Vaňkův pas do šestnáctky odkopl první hráč v zeleném dresu. Domácí sice chtěli rychle zaútočit znovu, ale u rohu vápna se dopustili faulu.
     
    90+2
    Kolmici na Dudu přečetl Nguyen a včasným vyběhnutím sebral míč.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas nějakou dobu kopíroval dění z toho prvního. Vlašim hrála fotbal, Vítkovice byly na hřišti v roli komparsu. Přišly další gólové šance, ale hosté v nich nedokázali trefovat zařízení. Postupem času se Středočeši začali zatahovat a pustili Vítkovice do hry. Výsledkem byly dvě gólové šance domácích jako přes kopírák po standardních situacích, se kterými však zakončující hráči naložili prachbídně. Středočeši si tak zaslouženě odváží tři body a vítězí posedmé v řadě. Pro Vítkovice jde o desátou porážku za sebou.
     
    To vše před zraky 415 nespokojených diváků.
     
    Statistiky druhého poločasu

    Střely na branku: 1-1
    Střely mimo: 1-2
    Rohové kopy: 0-2
    Ofsajdy: 0-1
    Fauly: 12-10
    Žluté karty: 0-0
     
    Statistiky celého utkání

    Střely na branku: 1-3
    Střely mimo: 2-5
    Rohové kopy: 0-7
    Ofsajdy: 2-3
    Fauly: 18-20
    Žluté karty: 1-1
     
    Vlašim i přes vítězství zůstává na 5. místě, ztrátu na druhý Baník však stáhla na pouhé 4 body! O pozici Vítkovic po tomto kole rozhodne zítřejší zápas Prostějova. Ten by je v případě bodového zisku mohl poslat na poslední příčku.
     
    Z Vítkovic je to vše, děkuji za pozornost. (16:06:53)

    Libor Štěpán

    Góly: 10. Piško, 30. Hašek

    Karty:   33. Cverna (VIT) – 44. Hašek (VLA)


    MFK Vítkovice: Kostolanský – Cverna, Mikula, Coufal (C), Prajza – Ondráček, Vaněk, Demeter (31. Duda), Hlavsa (75. Vacek) – Jurča, Mišinský (46. Fiala).
    Náhradníci: Ognyanov – Fiala, Texl, Klejnot, Vacek, Vítek, Duda.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Nguyen – Breda (C), Piško, Kavka, Vondra – Reiter (63. Janda), Hašek, Kulhánek, Frizoni (63. Tusjak) – Nečas (77. Liener), Vyhnal.
    Náhradníci: Le Giang – Jícha, J. Štochl, Janda, Kučera, Tusjak, Liener.

    Rozhodca: Ginzel – Boček, Poživil

    Diváci: 415