Astana – Olympiakos 1:1 (kon.) | Fenerbahce – Manchester United 2:1 (kon.) | Zorja Luhansk – Feyenoord 1:1 (kon.)
APOEL – YB Bern 1:0 (kon.) | Qäbälä – Saint-Étienne 1:2 (kon.) | Anderlecht – Mainz 6:1 (kon.)
Zenit – Dundalk 2:1 (kon.) | Tel Aviv – Alkmaar 0:0 (kon.) | Austria – AS Rím 2:4 (kon.)
Bilbao – Genk 5:3 (kon.) | Sassuolo – Rapid Viedeň 2:2 (kon.) | Giurgiu – Plzeň 1:1 (kon.)
Amsterdam – Vigo 3:2 (kon.) | Panathinaikos – Liége 0:3 (kon.) | Gent – Doneck 3:5 (kon.)
Braga – Konyaspor 3:1 (kon.) | Schalke – FK Krasnodar 2:0 (kon.) | Nice – Salzburg 0:2 (kon.)
Fiorentina – Liberec 3:0 (kon.) | Solún – Karabach 0:1 (kon.) | Sparta Praha – Be'er Sheva 2:0 (kon.)
Southampton – Inter 2:1 (kon.) | Zürich – FCSB 0:0 (kon.) | Villarreal – Osmanlispor 1:2 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
3:2 (1:0)
Celta Vigo
Štvrtok 03.11.2016, 21:05 • Amsterdam ArenA • Európska liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ajax Amsterdam to napokon zvládol. Ešte štvrťhodinu pred koncom viedol komfortným trojgólovým rozdielom, no v závere si situáciu poriadne skomplikoval. Góly Johna Guidettiho a Iaga Aspasa sa nám postarali o veľkú drámu, no Celte Vigo už nezostal čas na strelenie vyrovnávacieho gólu. Holandský vicemajster sa tak osamostatnil na čele G-skupiny a je veľmi blízko k postupu. Naopak, španielsky tím spadol na tretie miesto, keď má horšie skóre v porovnaní s belgickým Standardom Liége. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:59:13)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu napokon dostáva len domáci kapitán Davy Klaassen. Ten totiž držal loptu v rukách a nedovolil hosťom rozbehnúť ich útočnú akciu.
     
    90+2
    Na ihrisku teraz zbytočne splanuli vášne a hlavný rozhodca musí riešiť menšiu potyčku. Som zvedavý, ako to napokon vyrieši.
     
    90+1
    V dnešnom zápase sa budú nadstavovať ešte tri minúty. Na konci tej prvej Ajax drží loptu ďaleko od svojej brány a dokonca bude zahrávať roh.
     
    90
    Davy Klaassen to teraz spravil veľmi dobre. Nechal sa faulovať pri súperovej rohovej zástavke, a tak šetrí cenné sekundy pre svoj tím.
    89. Théo Bongonda (CVG)
     
    89
    Hostia mohli vyrovnať skóre zápasu! Théo Bongonda sa dostal za obrannú líniu holandského klubu, no fantastický zákrok predviedol brankár André Onana. Hostia budú mať k dispozícii aspoň roh.
     
    88
    John Guidetti je po svojom príchode na trávnik značne premotivovaný. Teraz úplne zbytočne fauloval z frustrácie a zaslúžene dostáva žltú kartu.
     
    87
    Hostia sa okamžite tlačia dopredu. Dlhú loptu za obranu upratal ráznym odkopom do bezpečia Davinson Sánchez. Hostia ale budú vhadzovať.
    86. Iago Aspas (CVG) - 3:2
     
    86
    Celta Vigo dalo gól! V metropole Holandska ešte budeme svedkami poriadnej drámy. IAGO ASPAS sa krásne uvoľnil a spoza šestnástky usmernil loptu presne k ľavej žrdi domácej brány. Náskok Ajaxu je tak už len jednogólový.
     
    85
    Iago Aspas šikovnou pätičkou uvoľnil Nemanju Radoju. Ten sa ale následne už k lopte nedostal, hoci si nabiehal na prihrávku od Marcela Díaza.
     
    84
    Daniel Wass sa snažil znížiť stratu svojho tímu, no jeho pokus spoza šestnástky minul bránu Andrého Onanu. Nasledovať tak bude len odkop od brány.
     
    83
    Veľmi dobrý výkon v dnešnom dueli podal Kasper Dolberg. Teraz však schádza z ihriska a na posledných približne desať minút ho nadradí Mateo Cassierra.
     
    82
    John Guidetti sa tlačil do ďalšieho zakončenia. Tentokrát ale dobre čítal hru brankár André Onana a loptu pred dobiedzajúcim útočníkom chytá.
     
    80
    Do konca zápasu ostáva ešte desať minút, no myslím si, že na nejaký zvrat je už príliš neskoro. Ajax má veľmi kvalitný tím, ktorý by toto vedenie nemal stratiť.
    79. John Guidetti (CVG) - 3:1
     
    79
    Celta Vigo dalo gól! Tak toto je striedanie ako hrom. JOHN GUIDETTI bol na trávniku necelú minútu, no už dokázal rozvlniť sieť domácej brány. Zužitkoval krásnu kolmicu Iaga Apasa a chladnokrvne znižuje náskok holandského vicemajstra.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 42. Dolberg, 68. Ziyech, 71. Younes – 79. Guidetti, 86. Aspas

    Karty:   12. Schøne (AJA), 59. Sánchez (AJA), 76. Sinkgraven (AJA), 90+3. Klaassen (AJA) – 38. Mallo (CVG), 74. Radoja (CVG), 88. Guidetti (CVG)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:14.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Riedewald, Sinkgraven – Schøne, Klaassen, Ziyech (78. Gudelj) – Traoré, Dolberg (83. Cassierra), Younes.
    Náhradníci: Boer – Tete, Bazoer, Černý, Cassierra, Gudelj, Dijks.

    Celta Vigo: Blanco – Mallo, Sergi Gómez, Fontàs, Planas – Díaz, Radoja, Señé (72. Aspas) – Lemos (54. Wass), Rossi (78. Guidetti), Bongonda.
    Náhradníci: S. Álvarez – P. Hernández, Guidetti, Aspas, Wass, J. Castro, Cabral.

    Rozhodca: Paweł Raczkowski (POL)