Stavanger – Nitra 2:1 (kon.) | HV71 – Sheffield 5:3 (kon.) | Krefeld – Kärpät 0:2 (kon.)
Mannheim – Lugano 2:3 (kon.) | Linz – Bern 1:3 (kon.) | Vienna – Skellefteå 3:2 (po pr.)
Växjö – Mladá Boleslav 7:3 (kon.)
koniec po predl.
Vienna Capitals
3:2 (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)
Skellefteå AIK
cz Štvrtok 18.08.2016, 19:30 • Albert Schultz Eishalle • Liga majstrov • Skupina M
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (21:53:14)
     
    Střely na branku: 23 – 35
     
    Je dobojováno! Vídeň je nakonec přeci jen o něco šťastnější a vítězí 3:2 po prodloužení! Vstup do zápasu vyšel o mnoho lépe hostům, kteří se v 11. minutě dostali do vedení zásluhou Oscara Möller! Domácím se zase pro změnu vydařila prostřední část hry. Ve 28. minutě nejprve srovnal Taylor Vause a ve 35. minutě otočil vývoj utkání Jerry Pollastrone! Dlouho se zdálo, že domácí náskok udrží, ale pět minut před koncem vyrovnal v přesilové hře Andrew Calof, čímž poslal zápas do prodloužení! V něm se hostům nepodařilo zakončit jejich útok a z následného protiútoku rozhodl o vítězství domácích Jamie Fraser!
     
    Konec zápasu.
    60:31 Jamie FRASER - 3:2
     
    60:31
    Vienna Capitals vstřelili branku!
    Vídeň vítězí! Tohle bylo hodně rychlé! Hostům jejich útok nevyšel a domácí se vydali do protiútoku. Tessier našel přihrávkou od mantinelu rozjetého JAMIEHO FRASERA, jež se řítil sám na brankáře, zamíchal pukem a uklidil jej za záda Hansese! Asistence: Kelsey Tessier.
     
    60:08
    Do prodloužení hraného ve stylu NHL, tedy 3 na 3 vlétli lépe hosté, kteří ale nezakončili.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku: 22 – 35
     
    Je to tak! Šedesát minut o vítězi dnešního utkání nerozhodlo, a proto přijde na řadu prodloužení! Ve třetí třetině se hrál opatrný hokej. Domácí dlouho skvěle bránili, jenže poté pustili soupeře k přesilové hře, kterou v 54. minutě využil Andrew Calof! V závěru zápasu hráli domácí dvě přesilové hry v řadě, ale branku z nich nedokázali vytěžit.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:23
    Hosté v plném počtu.
     
    59:12
    Hanses si s přehledem pohlídal nahození od levého mantinelu. Přesilovka Vídně se chýlí ke konci, zatímco zápas směřuje do prodloužení.
     
    58:15
    Hosté znovu uzmuli kotouč ve vlastní třetině a vyvezli jej až k brance Vídně. Švédský celek nyní našetřil velké množství cenných vteřinek.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:23
    Ale přesilovka Vídně bude pokračovat Adam Pettersson totiž dostává dvouminutový trest za hru vysokou holí!
     
    56:51
    Více než polovina přesilové hry je pryč a Vídeň stále neohrozila branku soupeře. Švédský celek se brání v naprosté pohodě.
     
    56:17
    Další zpackaná rozehrávka domácích na modré čáře a kotouč je znovu až za brankou Lamoureuxe. Domácí musejí začít nanovo.
     
    55:48
    Hosté ale přečetli rozehrávku Vídně v útočném pásmu, zmocnili se puku a okamžitě jej posílají přes celé kluziště.

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 28. Vause (Fraser), 35. Pollastrone (Ferland, McKiernan), 61. Fraser (Tessier) – 11. Möller (Pettersson, Djuse), 54. Calof (Aho, Pettersson)


    Vienna Capitals: Lamoureux (Kickert) – Fraser, Bowman, McKiernan, Cuma, Lakos, Brocklehurst, Peter – Tessier, Holzapfel, Rotter – Vause, Pollastrone, Nodl – Fischer, Ferland, Sharp – Grosslercher, Bolterle, Bauer – Maxa.
    Skellefteå AIK: Hanses (Lindvall) – Berglund, Lindgren, Pettersson M., Djuse, Burstrom, Aho, Danielsson A., Danielsson H. – Pettersson A., Lindholm, Moller – Pettersson E., Petterstrom, Calof – Hetta, Lindstrom, Olofsson – Soderlund, Krekula, Wingerli.

    Rozhodca: Baluška (SVK), Trilar – Rakovic (oba SLO), Nagy (HUN)