Liberec – Mladá Boleslav 4:2 (kon.) | Třinec – Olomouc 5:2 (kon.) | Martin – Košice 1:2 (0:1 po s.n.)
Litvínov – Plzeň 3:2 (3:2 po s.n.) | Slavia – K. Vary 5:2 (kon.) | B. Bystrica – Cracovia 6:3 (kon.)
Poruba 2011 – Jastrzebie 4:0 (kon.) | Havířov – Vítkovice 2:3 (1:2 po s.n.) | Kadaň – Most 2:3 (kon.)
Litoměřice – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Prostějov – GKS Tychy 1:2 (kon.) | Kometa Brno – HC Slovan 5:3 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
5:3 (1:0, 1:0, 3:3)
HC Slovan Bratislava
Štvrtok 04.08.2016, 18:00 • DRFG Aréna, Brno • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
    Jonathan Cheechoo po príchode do Bratislavy

     
    KHL už klope na dvere a pred jej začiatkom hokejové tímy ladia svoje orchestre v prípravných zápasoch, HC Slovan nie je žiadnou výnimkou. Po štvrtýkrát sa predstaví na súperovom ľade, keď na ceste domov odohrá duel u suseda v Brne.

    HC Slovan už odohral pred nastávajúcou sezónou tri zápasy, z toho jeden s účastníkom KHL. V slovinskom Maribore zdolal Torpedo Nižnij Novgorod po výsledku 3:2. O víťazstve HC Slovan rozhodli a body do kanadského bodovania si zapísali: Rosandič, Hlinka (Skalický) a Skalický (Lušňák, Luža). O dva dni neskôr HC Slovan zavítal na Moravu a v Zlíne zvíťazil rovnako v pomere 3:2. V druhom vystúpení belasých si body do kanadského bodovania podelili: Vopelka (Šiška), Zigo (Bačík) a Tibenský (Bačík, Halama). Vo včerajšom zápase na ľade pražskej Sparty belasí ťahali za kratší koniec a po góloch Jegliča a Nedorosta (Jeglič) odchádzali z ľadu po výsledku 2:4.

    Hokejisti HC sa presunuli na ľad svojho dnešného súpera, kde ich silu preverí ďalší z účastníkov najvyššej českej hokejovej súťaže, Kometa Brno.
    Slovanisti budú v nasledujúcej sezóne počítať aj so službami skúseného reprezentačného obrancu Andreja Meszároša

    #hcslovan sa na ročnej zmluve dohodol so slovenským reprezentantom Andrejom Meszárošom! @khl #VerniSlovanu

    Fotka uverejnená používateľom HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),


     
    HC Slovan sa s Kometou Brno v príprave stretáva pomerne často. Dva roky späť sa letný prípravný duel odohral v Brne, 26.8.2014 Slovan zvíťazil 3:2 po samostatných nájazdoch. Zápas sa hral podľa dohody na riadny hrací čas, v ktorom HC viedol už 0:2, no domáca Kometa zabrala a minútu pred koncom dokázala vyrovnať. Samostatné nájazdy už boli len čerešničkou na torte pre prítomných fans. Kanadské body si v tomto zápase na svoje kontá pripísali: Ostřížek (Ptáček, König), Vincour (Ton, Ptáček) – Hudáček (Surový), Jeglič. Samostatný nájazd premenil len jeden z aktérov, Tomáš Netík.

    Počas konania ZOH v Soči sa súperi stretli vo vzájomnej konfrontácii najskôr v Bratislave, na Valentína, 14.2.2014, zvíťazili hostia po výsledku 3:2 po samostatných nájazdoch. Kometa v zápase dvakrát viedla o gól, Slovan však vždy našiel odpoveď a diváci si aj v tomto zápase pozreli obľúbené samostatné nájazdy. Do zápasových štatistík sa zapísali: Tomáš Mikúš (Juraj Mikúš), Mráz (Tomáš Mikúš, Škoula) – Burian (Dlapa, Koreis), Tomáš Svoboda (Káňa). V samostatných nájazdoch svoj pokus využil Šatan, za hostí však boli úspešní dvaja aktéri a po góloch Tomáša Svobodu a Kováčika sa z víťazstva tešila Kometa.

    V odvete v Brne, ktorá sa konala 20.2.2014 v Brne, sa opäť zrodil výsledok 3:2 po samostatných nájazdoch. Domáci sa ujali vedenia v zápase, HC dvomi gólmi zápas otočil vo svoj prospech, Kometa však vyrovnala a opäť o víťazstve rozhodovali samostatné nájazdy. O zápasové štatistiky sa postarali: Čermák (Hanzlík), Kempný (Tomáš Svoboda, Koreis) – Juraj Mikúš (Mráz), Brejčák. V samostatných nájazdoch uspelo až päť hráčov, na strane domácich Čermák a Tomáš Svoboda, na strane hostí Bližňák, Šatan a Vondrka, ktorý tak rozhodol o víťazstve belasých.

    V uplynulej sezóne tomu bolo rovnako tak, súperi sa spolu stretli v dvoch prípravných zápasoch, najskôr v Bratislave 4.8.2015 videli diváci gólové hody, keď domáci zvíťazili 5:4 až po samostatných nájazdoch. O zápis do štatistík sa postarali: Nedorost (Nagy), Starosta (Tičar, Jeglič), Šťastný (Jeglič, Tičar) a Nagy (Barker, Bartovič). Nájazdy premenili Jeglič a Surový. Odveta v Brne o týždeň neskôr vyznela pre Kometu, ktorá zvíťazila vcelku hladko po výsledku 5:1, jediný gól belasých vsietil Starosta (Švarný).

    Aký výsledok sa zrodí dnes na ľade v Brne? Aj z tohto zápasu onlajny.eu všetko dôležité sprostredkujú priamymi vstupmi v našom online prenose.
    Marcel Haščák sa teší na súboj so Slovanom
     
    Úvodné zostavy:

    HC Kometa Brno:

    Čiliak (Vejmelka) – Štencel, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Koch – Kvapil, Zohorna, Erat – Zaťovič, Hruška, V. Němec – Káňa, Čermák (C), Haščák – Havránek, Dočekal, Dymáček

    HC Slovan Bratislava:

    Pogge (Pavlas) – Plastino, Švarný, Luža, Němeček, Bačík, Pokorný, Vidovič, Šiška – Smoleňák (C), Taffe, Cheechoo – Lušňák, Chipchura, Skalický – Vopelka, Růžička, Hlinka – Galis, Zigo, Petráš

    Rozhodca:

    Čech, Dědek – Lainka, Měkýš.
     
    Príjemný podvečer vám želám pri sledovaní textového prenosu z prípravného zápasu belasých na ľadovej ploche DRFG Arény v Brne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Kometa vyhrala úvodné buly zápasu a s pukom sa vybrala do pásma súpera.
     
    00:30
    Prvá akcia domácich končí pukom vedľa bránky hostí, Erat naservíroval puk pred bránku Zohornovi, ktorý však priestor bránky minul.
     
    01:03
    Skalický sa presadil v rohu klziska v útočnom pásme, z akcie belasých napokon nič nebolo, gólman domácich Čiliak puk prikryl.
     
    01:39
    Puk skončil vysoko na ochrannej sieti a arbitri duelu nariadili vhadzovanie v centrálnom kruhu.
     
    02:00
    Prečíslenie belasých dva na jeden, puk dostal na palicu Petráš, ktorý však puk ideálne netrafil a nedokázal ho tak usmerniť do odkrytej bránky Komety.
     
    02:50
    Na druhej strane to skúsil stredom hracej plochy Kvapil, puk však na hokejke neudržal a belasí sa pomerne ľahko ubránili.
     
    03:28
    Pogge nachystal pre hráčov súpera svoju lapačku a schoval v nej puk, vhadzujeme po ľavej ruke gólmana od Dunaja.
     
    03:48
    Hruška teraz preveril pozornosť Poggea, ktorý bol v strehu a puk opäť ukryl do svojej lapačky.
     
    04:18
    Domáci sa ponáhľali s pukom do pásma a na modrej sa previnili proti pravidlám ofsajdom.
     
    04:33
    Od Vopelku sa puk odrazil na ochrannú sieť a arbitri museli opäť hru prerušiť.
     
    04:54
    Galis vystrelil z dobrej pozície z pravého kruhu, puk si nateraz cestu medzi tri žrde domácej bránky nenašiel.
     
    05:43
    Kvapil umne drží puk na hokejke pri signalizovanom vylúčení bratislavského hráča.
     
    05:53
    Smoleňák vyfasoval dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, prvá presilová hra v zápase a zahrá si ju Kometa.
     
    06:00
    Slovan vyhodil puk von z pásma a svoje oslabenie začal na výbornú.
     
    06:23
    Druhý puk posielajú belasí mimo svoje obranné pásmo a Kometa stráca sekundy zo svojej výhody.
     
    07:13
    Erat vložil do trajektórie puku svoju hokejku, nebolo mu to však nič platné, Pogge je skúsený gólman a puk schoval do svojej lapačky.
     
    07:34
    Ondřej Němec vystrelil od modrej a keďže sa Eratovi teraz tečovať puk nepodarilo, ten minul bránku belasých a Pogge zasahovať nemusel.
     
    07:53
    Slovan v plnom počte a Smoleňák sa po naskočení na ľad dostal takmer do šance, v útočnom pásme však puk spracovať nedokázal.
     
    08:36
    Bačíkov puk preťal všetky čiary a nepresnosťou sa Slovan previnil proti pravidlám zakázaným uvoľnením, sťahujeme sa pred Poggea.
     
    08:41
    Kováčik sa oprel do puku, defenzíva belasých však puk zblokovala na ochrannú sieť a hra je tak opäť prerušená.
     
    08:54
    Nedovolené bránenie a na trestnú usadá Gulaši, presilovku si zahrá Slovan.
     
    09:13
    Švarný minul priestor bránky domácich a hráči Komety puk okamžite vyhodili von z pásma.
     
    09:41
    Pre hru s vysokou hokejkou arbitri hru prerušili, vhadzujeme po po ľavej ruke gólmana Čiliaka.
     
    10:34
    Slovan nevie domácich zamknúť v pásme a vytvoriť si palebnú pozíciu, Zaťovič sa teraz na okamih stal majiteľom puku.
     
    10:54
    Domáci v plnom počte, ani Slovan ponuku na otvorenie účtu zápasu neprijal.
     
    11:33
    Prečíslenie aj na strane domácich, Erat poslal puk pred bránku Kvapilovi, ktorý však nedokázal v bekhendovej pozícii efektne zakončiť.
     
    12:07
    Haščák vystrelil spoza obrancu, Pogge bol pozorný a puk poslal späť do hry, Slovan ho napokon poslal von z pásma.
     
    12:28
    Kometa to teraz roztočila pred bránkou hostí, spred bránkového priestoru však neuspeli Haščák a po ňom ani Čermák, Pogge stále drží v bránke hostí čisté konto.
     
    13:16
    Kometa hrala hodnú chvíľu s pukom na paliciach v obrannom pásme hostí, Slovan sa dokázal ubrániť a zavelil po vybojovaní puku do útoku.
     
    14:35
    Hlinka sa presadil za bránkou domácich, keď vybojoval puk, bránku domácich však hostia teraz ohroziť nedokázali.
     
    14:56
    Vojtěch Němec bol v šanci smerom na bránku hostí, bránku Poggea však tesne minul a skóre zápasu sa ani po tejto príležitosti domácich meniť nebude.
     
    15:18
    Pogge podrazil pri obliehaní svojej bránky Dočekala a dostal trest dve minúty, ktorý odsedí Vopelka, presilová hra pre Kometu.
     
    15:31
    Brno dáva gól!
    Erat naservíroval puk na ľavý kruh MAREKOVI KVAPILOVI, ktorý pohotovo vystrelil a našiel priestor pri pravej žrdi hosťujúcej bránky. Asistencie: Martin Erat a Vojtěch Němec.
     
    16:43
    Ďalšia pekná šanca domácich, Haščák však pred odkrytou bránkou hostí puk dobre netrafil.
     
    16:43
    Káňa a Hlinka predviedli divákom zápasnícku vložku a po upokojení oboch kohútov budeme zrejme vylučovať.
     
    16:43
    Káňa a Hlinka dostali po dve minúty, obaja za hrubosť, navyše hosťujúci Vidovič dve minúty za zovretie puku, presilová hra pre Kometu.
     
    17:18
    Kometa sa opäť dostala do šance, keď puk po osi Kvapil – Zohorna – Erat skončil mimo bránky hostí. Erat strieľal v dobrej pozícii z medzikružia.
     
    17:52
    Slovan poslal pozdrav až k brankárovi domácich Čiliakovi, od ktorého začína ďalšia presilovková akcia Komety.
     
    18:14
    Domáci poslali puk smerom na bránku Poggea, defenzíva belasých ho dokázala upratať na ochrannú sieť.
     
    18:32
    Slovan vyhadzuje puk von cez všetky čiary a toto oslabenie už prežije bez ujmy.
     
    18:43
    Hostia v plnom počte, Slovan svoje ďalšie oslabenie dokázal ubrániť a zmena skóre sa neudiala.
     
    19:20
    Domáci nahodili puk za bránku belasých a oba tímy striedajú počas hry, blíži sa záver prvej tretiny dnešného duelu.
     
    19:44
    Domáci sa opäť previnili proti pravidlám postavením mimo hry na modrej čiare, hra je prerušená.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina prípravného zápasu je minulosťou, domáci hráči mali viac z hry a boli v útoku viac nebezpeční ako jeho súper a skóre zápasu otvorili gólom v presilovej hre. Počkáme si na druhú časť hry, aký scenár nám ponúknu oba tímy v prvom z dvoch vzájomných meraní síl.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:56.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:35
    Slovan vyhral úvodné vhadzovanie druhej tretiny a zavelil do útoku, Smoleňák si však puk pre zakončenie spracovať nedokázal.
     
    20:52
    Slovan začal druhú časť aktívne, domáci sa oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    21:09
    Chipchura sa snažil čo to vymyslieť pred bránkou Čiliaka, ani on sa však nateraz do listiny strelcov nezapíše.
     
    21:51
    Pogge chyboval v rozohrávke puku a domáci sa dostali do akcie v obrannom pásme belasých.
     
    22:23
    Bačík vybojoval puk a vyviezol ho von z obranného pásma Slovana, oba tímy striedajú počas hry.
     
    22:40
    Trest pre hráčsku lavičku Komety za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, trest odsedí Dočekal a veríme, že mu ho hráči Slovana skrátia.
     
    23:02
    Kometa dostala puk von z pásma a akciu belasých rozohral gólman Pogge. Hostia však chybovali na modrej ofsajdom.
     
    23:41
    Puk skončil na ochrannej sieti domácich, arbitri hru prerušili, Slovan však má pásmo na vhadzovanie.
     
    24:11
    Skalický sa oprel do puku a preveril pozornosť Čiliaka, gólman domácich mal odkrytý výhľad a celú situáciu zvládol na výbornú, skóre sa ani teraz nemení.
     
    24:40
    Domáci v plnom počte, Slovan svoju presilovku vo vyrovnávací gól nepretavil.
     
    24:55
    Kvapil sa ocitol s pukom na hokejke zoči-voči Poggemu, neuspel, kanadská posila belasých puk zlikvidovala.
     
    25:41
    Na druhej strane sa k zakončeniu dostal Pokorný, bol nepresný a puk z jeho hokejky minul bránku Čiliaka.
     
    25:59
    Zaťovič sa dostal do úniku, no puk mu skĺzol z hokejky a k zakončeniu sa tak vôbec nedostal.
     
    25:59
    Za nešportové správanie dostal odmenu v trvaní desiatich minút domáci Vojtěch Němec.
     
    26:24
    Tento ofsajd posúdili arbitri ako úmyselný, previnili sa hostia a tak sa bude vhadzovať pred Poggem.
     
    27:25
    Trochu nepresností v tejto fáze hry vidia diváci na tribúnach brnenskej arény, z hry nám ubieha tak len čas.
     
    27:59
    Hráči Komety sa ponáhľali do pásma a boli tam skôr ako puk, ofsajd.
     
    28:40
    Opäť sa do nebezpečnej situácie dostali domáci borci, Zaťovič poslal puk Haščákovi, ktorý však nedokázal puk usmerniť do bránky súpera.
     
    29:17
    Malec inkasuje dve minúty za seknutie a už korčuľuje na trestnú lavicu, presilová hra pre Slovan.
     
    29:30
    Plastino bol blízko k vyrovnaniu, puk prekĺzol Čiliakovi popod rameno a len tesne minul bránku domácich a okolo pravej žrde si to namieril skáckajúc za bránkovú čiaru.
     
    30:10
    Erat vytiahol puk na hokejke až za bránku hostí a získal cenné sekundy z oslabenia pre svoj tím.
     
    30:45
    Slovan má puk pod kontrolou, no teraz nevie zavrieť súpera v obrannom pásme a roztočiť tam kolotoč.
     
    31:17
    Slovan dohrával presilovú hru s pukom na hokejkách v pásme domácich, využiť presilovku však ani teraz nedokázal.
     
    31:53
    Vopelka mal tutovku na palici, zoči-voči Čiliakovi však minul priestor domácej bránky a šancu na vyrovnanie spálil.
     
    32:10
    Erat poslal ideálny puk Kvapilovi, toho zrejme prekvapil a nedokázal ho spracovať, zo šance domácich tak nič nebolo.
     
    32:50
    Koch strieľal od modrej, puk však bol zblokovaný a Pogge bol v tejto chvíli bez práce.
     
    33:30
    Smoleňák poslal puk aspoň do stredného pásma a Slovan sa akcii domácich aj teraz ubránil.
     
    34:22
    Smoleňák hrá tvrdo pri bránke domácich, k zakončeniu sa však nedostal, vylučovať sa nebude, aj keď sa to domácemu publiku vôbec nepáči.
     
    34:41
    Po tuhom boji došlo k posunutiu bránky hostí, hra je prerušená, Kometa však bude mať pásmo na vhadzovanie.
     
    35:12
    Brno dáva gól!
    Hruška poslal puk pred bránku, našiel MARTINA ZAŤOVIČA a ten puk poslal pod hornú tyč Poggeovej bránky. Asistencie: Jan Hruška a Martin Erat.
     
    36:07
    Galis sa rútil s pukom na hokejke smer Čiliak, Němec ho však dostihol a puk mu z hokejky vypichol, Čiliak tak zasahovať nemusel.
     
    36:43
    Puk v moci Čiliaka, hra je prerušená, vhadzujeme po pravici gólmana Komety.
     
    36:55
    Brno puk vyhodilo von cez všetky čiary, rozhodol sa tak Malec, zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Čiliaka.
     
    37:16
    Smoleňák operoval v bránkovisku súpera, na dvakrát však puk za chrbát Čiliaka nepresekal.
     
    37:55
    Skalický putuje na trestnú za vrazenie na mantinel, presilovú hru si teraz zahrá domáci tím.
     
    38:01
    Zohorna vyhral vhadzovanie, na modrej však puk preskočil hokejku Němcovi a skončil tak v strednom pásme.
     
    38:48
    Slovan opäť na okamih dostal puk mimo svoje obranné pásmo.
     
    39:13
    Kvapil poslal projektil na bránku hostí, Pogge bol pánom situácie a puk schoval niekde vo svojom výstroji.
     
    39:54
    Káňa sa dostal do ideálnej palebnej pozície a svojim pukom opečiatkoval brvno bránky bratislavského klubu.
     
    39:55
    Hostia v plnom počte, Slovan ubránil aj túto presilovú hru Komety.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli rovnako ako v tej prvej len jeden gól a to opäť do bránky hostí, keď sa po peknej akcii Komety prezentoval pekným gólom Zaťovič. Slovan mal šance na vyrovnanie, nevyužil ich a v závere tretiny ubránil svoje oslabenie, keď domáci mali šance na tretí gól a v jednom prípade za chrbtom Poggea zvonila žrď. O všetkom sa tak rozhodne v záverečnej časti zápasu.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:50.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:09
    Ondřej Němec dostal menší trest za nedovolené bránenie, na úvod tretej časti hry si presilovku zahrá Slovan.
     
    40:30
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan bleskurýchle využíva presilovú hru a kontaktným gólom sa vracia do hry. Do prečíslenia sa dostali Cheechoo, ktorý puk posunul krajanovi a JEFF TAFFE prestrelil Čiliaka v domácej bránke. Asistencie: Jonathan Cheechoo a Radek Smoleňák.
     
    40:49
    Brno dáva gól!
    Kometa na gól súpera našla rýchlu odpoveď, z pravej strany si pred bránku nakorčuľoval s pukom na hokejke VOJTĚCH NĚMEC a puk usmernil za chrbát Poggea. Asistencia: Jan Hruška.
     
    42:18
    Kometa okupuje útočné pásmo a diváci na tribúnach si želajú ďalší gól do siete hostí, defenzíva belasých je však proti.
     
    43:16
    Erat chyboval svojou prihrávkou v obrannom pásme belasých a tak sa s pukom do útoku môže vybrať bratislavský Slovan.
     
    43:26
    Vidovič sa oprel do puku, ten však skončil až na ochrannej sieti, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    43:56
    Lušňák boj o puk s Kováčikom prehral a puk majú pod kontrolou hráči Komety.
     
    44:17
    Káňa posunul puk Čermákovi, ktorý v zakončení presný nebol, Pogge bol aj v tejto chvíli bez práce.
     
    45:00
    Pogge upokojil hru a puk rozohral s chladnou hlavou na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    45:16
    Dočekal hľadal svojim pukom pred bránkou kolegu z útoku Havránka, nepodarilo sa mu to.
     
    45:40
    Vidovič opúšťa hraciu plochu a za hákovanie putuje na trestnú lavicu. Presilovku si zahrá Kometa.
     
    46:17
    Brno dáva gól!
    Kometa využíva presilovú hru, keď puk z hokejky Štencla dotlačil v bránkovisku za chrbát Poggea dôrazný HYNEK ZOHORNA. Asistencie: Jan Štencel a Ondřej Němec.
     
    46:56
    Gulaši a Chipchura si vymieňali názory, no hra bude pokračovať na oboch stranách s plným počtom hráčov.
     
    47:09
    Káňa poslal pozdrav do masky Poggea, hra prerušená nie je, gólman hostí aj túto situáciu zvládol.
     
    47:51
    Hlinka poslal puk z ostrého uhla na bránku domácich, gólman Čiliak pri svojom zákroku posunul bránku, na chvíľku tak hrať nebudeme.
     
    47:59
    Defenzíva hostí teraz domácich v obrannom pásme k ničomu nepustila a Slovan sa aj v tejto fáze hry ubránil.
     
    48:49
    Slovan zblokoval puk z hokejky Štencla a môže tak založiť svoju útočnú akciu.
     
    49:32
    Cheechoo neuspel v súboji so Štenclom a teraz do útoku zavelili hráči Komety.
     
    49:36
    Poggeho lapačka bola v akcii, hra je prerušená, Kometa však získala pásmo na vhadzovanie.
     
    49:51
    Pred Čiliakom sa chcel presadiť Chipchura, puk mal ale na dlhú hokejku a tak sa hostia ani po tejto ich akcii radovať nemôžu.
     
    51:15
    Slovan Bratislava dal gól!
    Po chybe domácich sa krásnym gólom prezentoval TOMÁŠ ZIGO, ktorý z medzikružia vymietol pavučinu pod brvnom Čiliakovej bránky. Asistencia: Samuel Petráš.
     
    52:11
    Slovan je pri chuti, cez defenzívu domácich sa pred bránku s pukom preštrikoval Jonathan Cheechoo, no jeho puk tesne minul pravú žrď bránky.
     
    53:41
    Brno dáva gól!
    Diváci na tribúnach sa radujú a právom, PATRIK KOCH sa na modrej oprel do puku a prestrelil všetko, čo mu v ceste stálo. Asistencia: Marcel Haščák.
     
    54:08
    Vidovič ako na podnose naservíroval puk Zigovi, ten si však druhý presný zásah dnes do štatistík nezapíše, Čiliak ho vychytal.
     
    55:14
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan teraz pomotal domácej defenzíve hlavy a na konci jeho peknej kombinačnej akcie puk do bránky Komety poslal RADEK SMOLEŇÁK. Asistencie: Jeff Taffe a Nick Plastino.
     
    55:27
    Arbitri nariadili trestné strieľanie, keď Lušňáka v akcii fauloval Gulaši.
     
    55:27
    Patrik Lušňák trestné strieľanie v kontaktný gól nepretavil, Čiliak ho vychytal.
     
    55:57
    Pogge schoval puk pod svoju lapačku a upokojil tak hru na ľadovej ploche.
     
    56:16
    Zohorna dostal dve minúty za napadnutie a Slovan dostal výhodu v podobe presilovej hry.
     
    56:30
    Káňa teraz nedovolil hrať s pukom Cheechoovi a akcia Slovana sa bude musieť zopakovať.
     
    57:10
    Malec posiela puk mimo obranné pásmo a Kometa sa na chvíľku oslobodzuje spod tlaku hostí.
     
    57:28
    Cheechoo pred bránkou tečoval nahadzovaný puk, no usmernil ho tesne nad hornú žrď Čiliakovej svätyne.
     
    58:10
    Puk schoval do výstroja Čiliak a prerušil akciu svojho súpera.
     
    58:16
    Domáci v plnom počte, Slovan presilovú hru na kontaktný gól pre prípadný záverečný tlak nevyužil.
     
    58:35
    Dnešné stretnutie sleduje 5.212 divákov. Po prerušení hry vhadzujeme po pravici Čiliaka.
     
    59:10
    Čermák a Káňa sa dostali do prečíslenia, no prihrávka kapitána domácich Čermáka svojho spoluhráča nenašla.
     
    59:58
    Cheechoo to ešte v závere skúsil z ostrého uhla, Čiliak cez rameno puk poslal do bezpečia.
     
    Koniec zápasu.
     
    Po dohode oboch tímov po skončení zápasu nasleduje séria troch samostatných nájazdov.
     
    Marek Kvapil prestrelil bránku Poggea.
     
    Jonathan Cheechoo svoj nájazd premenil, keď prestrelil Čiliaka v domácej bránke.
     
    Martin Zaťovič za pomoci žrde skóruje a vyrovnáva.
     
    Jeff Taffe si položil Čiliaka na ľad, svoj pokus však nevyužil.
     
    Tomáš Havránek svoji forhendovým blafákom míňa bránku súpera.
     
    Radek Smoleňák to skúsil na kľučku, jeho bekhend bol bez úspechu.
     
    Kyle Chipchura strieľa len do betónov Čiliaka.
     
    Hynek Zohorna puk potiahol do veľkého uhla, neuspel.
     
    Adam Růžička strelou pod brvno prestrelil Čiliaka.
     
    Marcel Haščák to predviedol rovnako úspešne ako pred chvíľou Růžička.
     
    Jonathan Cheechoo prestrelil bránku ponad brvno.
     
    Vojtěch Němec pri nájazde spadol, Pogge bol bez práce.
     
    Adam Růžička svojim blafákom posiela puk len do lapačky Čiliaka.
     
    Martin Erat prestrelil Poggea a ukončil tak sériu samostatných nájazdov.
     
    V Brne videli diváci gólovú nádielku a po záverečnom klaksóne si pozreli aj dlhú sériu samostatných nájazdov. Kometa dnes položila základ svojho úspechu v prvých dvoch tretinách a Slovan v naháňačke za gólmi ťahal za kratší koniec. Najlepšími hráčmi zápasu boli vyhlásení: v tíme hostí Jonathan Cheechoo, v tíme domácich Martin Erat. Oba tímy sa spolu stretnú v utorok podvečer, dejiskom zápasu však bude Aréna Ondreja Nepelu v Bratislave a Slovan bude mať možnosť vrátiť svojmu súperovi dnešnú prehru. Lúči sa s vami Vladimír Korduliak a zároveň vás pozývam na utorňajší zápas v Bratislave. Pekný večer. (20:41:48)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 16. Kvapil (Erat, V. Němec), 36. Zaťovič (Hruška, Erat), 41. V. Němec (Hruška), 47. Zohorna (Štencel, O. Němec), 54. Koch (Haščák) – 41. Taffe (Cheechoo, Smoleňák), 52. Zigo (Petráš), 56. Smoleňák (Taffe, Plastino)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Štencel, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Koch – Kvapil, Zohorna, Erat – Zaťovič, Hruška, V. Němec – Káňa, Čermák (C), Haščák – Havránek, Dočekal, Dymáček
    HC Slovan Bratislava: Pogge (Pavlas) – Plastino, Švarný, Luža, Němeček, Bačík, Pokorný, Vidovič, Šiška – Smoleňák (C), Taffe, Cheechoo – Lušňák, Chipchura, Skalický – Vopelka, Růžička, Hlinka – Galis, Zigo, Petráš

    Rozhodca: Čech, Dědek – Lainka, Měkýš

    Diváci: 5.212