FC Ural – S. Moskva 0:1 (kon.) | Groznyj – Perm 2:0 (kon.) | FK Dinamo Moskva – Rostov 1:3 (kon.)
koniec
FK Achmat Groznyj
2:0 (2:0)
Amkar Perm
cz Štvrtok 12.05.2016, 18:00 • Ahmat Arena, Groznyj. Kapacita: 30,597 diváků. • Ruská Premier Liga • 28. kolo
Predzápasové kurzy

     
    Fotbalisté Těreku potěšili své příznivce dvougólovým vítězstvím nad hráči Amkaru Perm a stále tak mohou živit naději na účast v pohárové Evropě. Amkar si prvoligovou příslušnost ještě nezajistil a o vyhnutí se baráži bude muset zabojovat v dalším kole. (19:59:07)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Za faul ještě obdržel žlutou kartu Gheorghe Grozav (FK Těrek Groznyj).
     
    90+2
    Neúspěšný střelecký pokus vyprodukoval Gigołajew, který nedokázal vměstnat míč mezo tři tyče.
     
    90+1
    Nad rámec řádné hrací doby byly nastaveny tři minuty.
     
    90
    V závěru utkání přichází na řadu třetí střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Maciej Rybus, na poslední minutky nastupuje Gheorghe Grozav.
     
    89
    U postranní čáry se strhla menší strkanice mezi Lebeděnkem a Butkem, oba aktéry hlavní arbitr rozdělil od sebe slovním pokáráním.
     
    88
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází střelec druhého gólu Ablaye Mbengue, na jeho místo nastupuje Zaur Sadajew.
     
    86
    Tým z města ležícího na východě evropské části Ruské federace se snaží o vstřelení kontaktní branky, Groznyj ale brání velice zarputile.
     
    85
    Na centr di na zadní tyči nabíhal Dzachov, avšak byl střežen Pírizem, a proto nedokázal přesně zacílit. Hráč Permu si sice stěžuje, že jeho soupeř zahrál rukou, ale na verdiktu hlavního sudího už nic nezmění. Ten totiž nařídil pouze odkop od brány.
     
    83
    K útočné akci zavelel Prudnikov a u levého rohu vápna ho jen za cenu faulu a následné žluté karty zastavil Ablaye Mbengue (FK Těrek Groznyj). Skluz zezadu byl velmi zákeřný a klidně za něj mohlo následovat i vyloučení.
     
    81
    Domácí teď vrhli své síly dopředu, zaměstnali obranu Permu a vybojovali rohový kop. Defenziva hostujícího celku zůstala ostražitá a nabíhajícím soupeřům nedovolila zakončit.
     
    79
    Ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele Butko a jeho skákavá rána zamířila pouze do prostoru, v němž se vyskytoval Gorodov, který tak měl jednoduchou práci.
     
    77
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: dnes má odpracováno Ismaïl Aissati, kterého nahradí Igor Lebeděnko.
     
    76
    Kousek od levého rohu velkého vápna Těreku došlo k nedovolenému zákroku, míč ale znovu trefil jen hráče stojícího ve zdi.
     
    75
    Do konce řádné hrací doby zbývá odehrát nějakých patnáct minut, čas se tak fotbalistům hostujícího celku začíná velmi rychle krátit.
     
    73
    Po Balanovičově stříleném centru z levé strany odklidil míč na roh Gorodov. Po jeho rozehrání došlo k nepřesné střele a hra tak bude navázána odkopem od brány.
     
    71
    Míč po přímém střeleckém pokusu Prudnikova trefil Ivanova, stojícího ve zdi, do choulostivých míst. Tento zásah určitě není pro ruského záložníka příjemný.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 14. Rybus, 34. Mbengue (Ivanov)

    Karty:   44. Ivanov (GRZ), 83. Mbengue (GRZ), 90+3. Grozav (GRZ) – 66. Zajcev (AMP), 68. Šavajev (AMP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:21.
    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Ucijev, Plijev, Semjonov, Rybus (90. Grozav) – Adílson, Kuzjajev – Píriz, Ivanov, Aissati (77. Lebeděnko) – Mbengue (88. Sadajew).
    Náhradníci: Godzjur – Ojala, Ken, Kadyrov, Sadajew, Mohammadi, Mirzov, Kanu, Lebeděnko, Grozav, Achjadov, Mitrišev.

    Amkar Perm: Selichov – Idowu, Zajcev, Džikija, Zanev – Butko, Šavajev, Gol (64. Gigołajew), Balanovič – Miščenko (46. Prudnikov), Bright Dike (51. Dzachov).
    Náhradníci: Gerus – Anene, Prudnikov, Gigołajew, Komolov, Dzachov, Salugin, Pantsyrev.