Doneck – Anderlecht 3:1 (kon.) | Bazilej – Sevilla 0:0 (kon.) | Dortmund – Tottenham 3:0 (kon.)
Fenerbahce – Braga 1:0 (kon.) | Liverpool – Manchester United 2:0 (kon.) | Villarreal – Leverkusen 2:0 (kon.)
Bilbao – Valencia 1:0 (kon.) | Sparta Praha – Lazio 1:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:0 (1:0)
Manchester United
Štvrtok 10.03.2016, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Víťazom zápasu dvoch rivalov medzi Liverpoolom a Manchestrom United sa tak stávajú domáci zverenci Jurgena Kloppa, ktorí si po skvelom výkone prinášajú do odvety dvojgólovú výhodu.

    Vedenia sa Reds ujali už v prvom dejstve keď sa po faule Depaya presadil z pokutového kopu útočník Sturridge. Na konečných 2:0 uzavrel skóre v polčase druhom dobre hrajúci Firmino po chybe Carricka. (22:55:24)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Rozhodca nadstavuje k tomuto zápasu už len dve posledné minútky.
     
    89
    Loptu má pod kontrolou domáci Liverpool a hostia tak dnešný zápas nemôžu považovať za podarený gól. Odveta bude o to ťažšia pretože bez vstreleného gólu na ihrisku súpera sa stále postupuje veľmi ťažko.
     
    88
    Dokonca stretnutia už len dve minútky a zápas sa zrejme bude už len dohrávať.
     
    85
    Po peknej centrovanej lopte Schweinsteigera sa k hlavičke v pokutovom území dostal Fellaini. Ani jeho pokus ale netrafia bránku Mignoleta.
     
    84
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Divock Origi.
     
    82
    V strede poľa faulovaný Coutinho. Previnil sa belgický záložník Fellaini a ten môže byť v tomto prípade rád, že nevidí druhú žltú kartu.
     
    81
    Dokonca zápasu ostáva ešte posledných desať minút, lepším tímom v stretnutí boli domáci hráči a tak je dvojgólové vedenie viac ako zaslúžené.
     
    80
    Dvojité striedanie United, odíde Mata so Schneiderlinom, naopak na ihrisko prichádzajú Herrera s Bastym Schweinsteigerom.
     
    76
    Napriek dvojgólovému vedeniu v zápase je naďalej lepším mužstvom na trávniku domáci celok, tentokrát pohrozil aktívny Coutinho. Z tejto akcie napokon plynie rohový kop.
     
    75
    Na Anfiled Road už prebiehajú búrlivé oslavy ale pre domáci tím Kloppa bude dôležité v posledných 15 minútach riadnej hracej doby udržať čisté konto. V prípade, že sa to podarí budú mať Reds do odvetného zápasu skvelú výhodu.
    73. Roberto Firmino (LIV) - 2:0
     
    73
    Liverpool dal gól!
    Zaslúžený druhý gól v sieti španielskeho brankára konečne prišiel. Po obrovskej hrubke Carricka sa dostal k lopte Lallana, ten našiel FIRMINA a ten konečne prestrelil už spomínaného gólmana hostí! 2:0.
     
    72
    Táto štandartná situácia ale brazílčanovi vôbec nevyšla, na kĺzkom teréne sa pošmykol a lopta ani nedoletela k bráne De Geu.
     
    71
    Pre domácich prichádza ďalšia príležitosť z priameho kopu. Lopta je približne na hranici šestnástky a pri lopte stojí klasicky Coutinho.
    70.
     
    70
    Veľká príležitosť pre kapitána Reds Hendersona! Všetko to začalo práve dobrou prácou spomínaného angličana, následne výborne zapracoval Lallana a strela Hendersona tesne míňa bránku hostí.
     
    67
    Po dlhšom čase ale strelecký pokus na strane domáceho Liverpoolu, autorom delovky z veľkej vzdialenosti bol Clyne ale opäť spoľahlivý De Gea.

    Rastislav Štrauch

    Góly: 20. Sturridge (pen.), 73. Firmino

    Karty:   2. Henderson (LIV), 43. Lovren (LIV), 49. Coutinho (LIV) – 19. Depay (MAN), 45. Rashford (MAN), 60. Fellaini (MAN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:16.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, M. Sakho, A. Moreno – Henderson (C), Can, Lallana – Coutinho, Sturridge (64. Allen), Firmino (84. Origi).
    Náhradníci: D. Ward – K. Touré, Benteke, Allen, Origi, Smith, Ojo.

    Manchester United: de Gea – Varela, Smalling, Blind, Rojo – Fellaini, Mata (C) (80. A. Herrera), Schneiderlin (80. Schweinsteiger) – Martial, Rashford (46. Carrick), Depay.
    Náhradníci: Romero – Carrick, A. Herrera, Schweinsteiger, Weir, Darmian, Riley.
    Štvrtok 17.03.2016
    Manchester United - Liverpool 1:1

    Góly: 32. Martial (pen.) – 45. Coutinho

    Karty:   33. Blind (MAN), 50. Fellaini (MAN), 80. Schweinsteiger (MAN) – 42. Coutinho (LIV), 52. Clyne (LIV), 83. Firmino (LIV)

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 9:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:11.