Paríž – Montpellier 0:0 (kon.) | Angers – Saint-Étienne 0:0 (kon.) | Bordeaux – GFC Ajaccio 1:1 (kon.)
Lille – Remeš 2:0 (kon.) | Nice – Troyes 2:1 (kon.) | Bastia – Lorient 0:0 (kon.)
koniec
Angers SCO
0:0 (0:0)
AS Saint-Étienne
cz Sobota 05.03.2016, 20:00 • Stade Jean Bouin (Angers) • Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítám vás u devětadvacátého kola francouzské Ligue 1, v němž se střetne Angers SCO a AS Saint-Étienne. V tomto půjde o souboj z hodní poloviny tabulky.
     
    AS Saint-Étienne

    Hostující tým vypadl z Evropské ligy a může se soustředit na domácí soutěž, v níž mu patří sedmé místo. AS získalo jednačtyřicet bodů a na pohárovou Evropu mu schází pouhý bod. Případná výhra by ASSE mohla dostat až na třetí pozici. Ovšem v posledních zápasech se Saint-Étienne nedaří, když tři zápasy čeká na výhru. Nejlepším střelcem celku je Nolan Roux, jenž se prosadil čtyřikrát.
     
    Angers SCO

    Angers je nováčkem nejvyšší soutěže, který se dlouho držel za vedoucím PSG, ale v posledních týdnech se mu nedaří. V současné době najdeme domácí tým na devátém místě s osmatřiceti body. Co je pro SCO horší, to je bilance v posledních pěti zápasech, kdy si tento tým připsal pouhý jeden bod. Nejlepším střelcem týmu je Cheikh N'Doye, jenž rozvlnil síť soupeřů sedmkrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Letellier – Manceau, I. Traoré, Thomas, Andreu – Saïss – Sunu, Diers, Mangani, Bouka Moutou – Ketkeophomphone.
    Náhradníci: Petrić – Angoula, Bourillon, Auriac, Yattara, Karanovic, Benrahma.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Pierre-Gabriel, Théophile-Catherine, Bayal Sall, Tabanou – Clément – Eysseric, Lemoine, Cohade, Monnet-Paquet – Maupay.

    Rozhodčí: Gautier – Gaillard, Jeanne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí dal pokyn k zahájení prvního poločasu, který zahájili domácí hráči. Ti zkoušeli hned vyslat dlouhý pas na pravou stranu, kde si situaci pohlídal Tabanou.
     
    2
    Do dnešního utkání nastoupilo Angers v bílo-černých pruhovaných dresech a naopak soupeř zvolil pro sebe tradiční zelenou sadu dresů.
     
    3
    Hned v úvodu zápasu registrujeme první ofsajdovou situaci, kdy přišla přihrávka na hostujícího útočníka. Ovšem celou situaci dobře vyhodnotil pomezní sudí, což potvrdil i opakovaný záběr.
     
    4
    Sledujeme kombinací domácího celku, která se z útočné poloviny dostala až zpátky mezi obránce. V tomto momentu se vám omluvím, že jsem vám neprozradil náhradníky AS a hned, jak to bude možné, tak vše uvedu do pořádku.
     
    5
    Ovšem nyní už se pojďme věnovat samotnému dění na hrací ploše, kde ASSE vybojovalo míč a snaží se kombinací mezi obránci vylákat soupeře z bloku.
     
    6
    Saint-Étienne zkusilo na konci páté minuty pas, který odvrátil odkopem Manceau. Jenže jeho odkop zamířil opět k hráčům v zelených dresech, kteří jsou opět v kombinaci.
     
    7
    V úvodu zápasu jsou u míče častěji hosté, ti ovšem nemohou najít recept na obranu soupeře. Angers se v letošní sezóně prezentuje defenzivním stylem, k němuž přidává rychlé protiútoku. Zejména v první polovině soutěže to nováčkovi Ligue 1 vycházelo.
     
    8
    V ochozech panuje velmi dobrá atmosféra a na zeleném pažitu sledujeme domácí v útoku. Navíc Bouka Moutou vybojoval na levé straně rohový kop.
     
    8
    Domácí hráči zahráli rohový kop na krátko a k centru se dostal Ketkeophomphone, jehož pas skončil vysoko nad branku. Jenže odhaduji, že měl mířit k zadní tyči, kde byli hned dva jeho spoluhráči.
     
    10
    Nováček soutěže vytahuje presing proti soupeři hodně vysoko, ten se ale postupnou kombinací dostal až na polovinu soupeře.
     
    11
    Cohade byl očividně faulován, ale hlavní sudí ukázal, že se má hrát dál. Hostující hráč si pustil usu na špacír a hned přišlo napomenutí ze strany hlavního sudího.
     
    12
    Pěkná pas za obranu dostal Maupay, který si nejprve odclonil soupeře, ale následný pokus postrádal přesnost i razanci.
     
    13
    Zatím sledujeme spíše taktickou bitvu než nějaký pohledný fotbal. Ovšem stále jsme na začátku a vše se může změnit z minuty na minutu.
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Letellier – Manceau, I. Traoré, Thomas, Andreu – Saïss – Sunu, Diers, Mangani, Bouka Moutou – Ketkeophomphone.
    Náhradníci: Petrić – Angoula, Bourillon, Auriac, Yattara, Karanovic, Benrahma.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Pierre-Gabriel, Théophile-Catherine, Bayal Sall, Tabanou – Clément – Eysseric, Lemoine, Cohade, Monnet-Paquet – Maupay.
    Náhradníci: Moulin – Assou-Ekotto, Perrin, Søderlund, F. Pogba, Pajot, Selnaes.

    Rozhodčí: Gautier – Gaillard, Jeanne.
     
    14
    Na levé straně přesprintoval soupeře Cohade, jehož následný centr odvrátil z malého vápna jeden ze stoperů Hra se nám začíná přelévat ze strany na stranu.
     
    15
    Pořádně naloženo nyní dostal Andreu , jenž se rozběhl podél lajny až ho sestřelil Pierre-Gabriel. K rozehrání přímého kopu se postavil Ketkeophomphone.
     
    16
    Obrovská šance domácího celku! Ketkeophomphone vyslal z přímého kopu nepříjemné zakončení, které vyrazil Ruffier. Míč si dvakrát poskočil na břevně a následnou dorážku už bránící hráči nepřipustili. Ovšem to byla gólová možnost a je jen škoda, že branka nepadla.
     
    19
    Aplaus si teď zasloužil Thomas, který byl jako poslední před vlastním brankářem a navíc byl tísněn. Jenže domácí zadák předvedl pěknou otočku a soupeři míč nepůjčil.
     
    19
    Bayal Sall mohl být prvním skórujícím hráčem. Ovšem hostující stoper si neporadil po centru, kdy se objevil sám před brankářem, ale balon z jeho kopačky letěl trestuhodně vysoko nad branku.
     
    21
    Na hrací ploše je patrná nervozita a na obou soupeřích je vidět, že potřebují uspět. V tomto okamžiku se faulu dopustil hostující Lemoine.
     
    22
    Na hrací plochu spěchají lékaři obou celků a zatímco Lemoine už je na nohách, tak Saïss je stále ošetřován. Navíc na zelený pažit přichází také nosítka.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Fabien Lemoine (AS Saint-Étienne). Hlavní sudí si celou situaci ještě jednou přehrál v hlavě a nakonec ukazuje hostujícímu hráči první žlutou kartu zápasu.
     
    25
    Na hrací ploše se poněkud jiskří a další žlutý kartónek uvidí domácí hráč.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Gilles Sunu (Angers SCO). Ten si pomohl u postranní čáry zatažením za dres a po žlutém kartónku se hodně vztekal.
     
    26
    Obrovská šance ASSE! Domácí brankář vyrazil míč na malé vápno, kde byl osamocený Maupay, jenže jeho pokus šel jen do hlavy Théophilea-Catherinea. Ten v posledním okamžiku nebyl schopný míč už usměrnit mezi tři tyče.
    26. Obrovská šance hostujícího celku
     
    29
    Hra se přelévá ze strany na stranu, což se domácí celek snaží změnit a volí raději pomalejší rozehrávku. To se nelíbí hráčům v zelených dresech, ale ti se u míče moc neohřáli.
     
    30
    Ve hře se objevuje stále více nepřesností a nic nezmění ani Saint-Étienne. Zadáci hostujícího celku vymysleli nákop na útočníka, jenže ten byl příliš dlouhý a skončil až v rukavicích Letelliera.
     
    31
    Domácí SCO vybojovalo rohový kop, který mířil na první tyč. Jenže hlavička domácího hráče byla zastavená hned prvním bránícím hráčem.
     
    32
    Ve hře je stále spousta nepřesností a obě obrany už několikrát zvolily nákop za obranu soupeře. Ovšem to není přechod, který by slavil úspěch.
     
    34
    Boj u půlící čáry vyhrál hostující středopolař, který zvolil přihrávku až na svého brankáře. Následuje kombinace mezi obránci a ASSE se pomalu posouvá vpřed.
     
    35
    Autové vhazování mířilo do šestnáctky na Maupaye, který si tělem odstavil soupeře, ale zakončení z otočky minulo zadní tyč.
     
    36
    Théophile-Catherine a Ketkeophomphone se ve vzdušném souboji srazili hlavami, což posoudil hlavní sudí jako faul hostujícího hráče.
     
    37
    Dlouho to vypadalo, že Pierre-Gabriel nestíhá svého soupeře. Ovšem hostující krajní obránce skluzem míč zasáhl a nabídl soupeři další rohový kop.
     
    38
    Další pořádná šance domácího celku. Centr od rohového praporku byl na první tyči prodloužen k zadní tyči, kde byl u balonu o něco dříve soupeř.
     
    41
    Další útok hostujícího celku končí na obraně soupeře, která velmi dobře pracuje. Hráči v zelených dresech stále hledají recept na obranu soupeře, ale vypadá to, že gól v prvním poločase nepadne.
     
    43
    U balonu jsou mírně častěji hráči Saint-Étienne. Ovšem rozhodující faktor zápasu je nerozhodný. Uvidíme, co si hráči pro nás přichystají v následujících minutách.
     
    44
    Čtyřicet metrů od branky byl faulován Ketkeophomphone, ale následný centr z volného kopu byl odvrácený. U míče zůstali domácí hráči, kteří si nepohlídali ofsajdovou linii.
     
    45
    K postranní čáře přichází čtvrtý sudí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát o pouhou minutu déle.
     
    45+1
    Přihrávku na domácího brankáře vystihl Maupay, jenž trefil právě Letellier a do nohy. Manceau v tomto okamžiku může brankáři děkovat, že celou situaci zvládl a nepustil ASSE do vedení.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme viděli hned několik velkých příležitostí, ale úvodní branky jsme se nedočkali. Mírně lepším týmem bylo hostující ASSE, které mělo několik šancí a dvakrát mu chybělo velmi málo. Naopak Angers hraje se zabezpečenou obranou a čeká na brejky, což se vlastně čekalo už před zápasem. Uvidíme, co nám borci nabídnou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlvní sudí už zahájil druhý poločas, který rozehráli hráči hostujícího celku. Ti první útok začínají postupným útokem, ale zatím jsou stále na své polovině.
     
    47
    Fanoušci Saint-Étienne odpálili hned několik světlic a dýmovnic. Jejich tým stále kombinuje, ale už se posunul na polovinu soupeře.
     
    48
    Při pohledu na hrací plochu zjistíme, že ani jeden z hlavních trenéru nesáhl ke střídání, a tak se pokračuje v základních sestavách.
     
    49
    Ještě pro připomenutí. Angers nastoupilo k zápasu v bílo-černých dresech a hostující AS zvolilo zelenou sadu dresů. Ovšem teď už se věnujme samotnému dění na zeleném pažitu.
     
    50
    Domácí hráči dlouho otáleli s autovém vhazováním a navíc ho zahráli tak špatně, že míč končí na kopačkách hráčů v zelených dresech.
     
    51
    Bohužel Angers volí pouhé odkopy, čímž trpí celá hra. Na domácích je vidět, že chtějí udržet hlavně čisté konto. Naopak ASSE si s tímto stylem hry zatím neví rady.
     
    52
    Z pravé strany přišel sice centr Pierra-Gabriela, ale ten končí jen v moci domácího brankáře, který se při této situaci ani moc nezapotil.
     
    54
    Ve druhém poločasu zatím nesledujeme hru, kterou bychom chtěli vidět. Ve hře je spousta nepřesností a hraje se spíše jen ve středu hrací plochy.
     
    55
    Za domácí tým napadá rozehrávku soupeře jen Ketkeophomphone. V druhém poločase se hraje hodně nezáživný fotbal.
     
    56
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Charles Diers, přichází Mohamed Yattara.
     
    59
    Aktivní Yattara si narazil míč se spoluhráčem, jenže ke zpracování narážečky mu chyběl dobrá půl metr.
     
    60
    Střelecký pokus Romaina Saisse byl sražen na roh, hra se přesunula následně na druhou stranu, kde bude zahrávat roh Eysseric.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Thomas Mangani (Angers SCO), jenž z boku dohrál soupeře. Faul se udál u postranní čáry, takže zbytečná žlutá karta.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Romain Thomas (Angers SCO).
     
    67
    K rozehrávce z 31 metrů se postavil Cohade, jehož centr mířil do pokutového území, tam se ale míče zmocnil brankář domácích.
     
    68
    Za tvrdý zákrok u půlící čáry vidí žlutý kartonek Valentin Eysseric (AS Saint-Étienne).
     
    69
    Hraje se poměrně tvrdě, nyní nařizuje hlavní arbitr přímý kop ve prospěch Angers.
     
    70
    Střelu Ketkeophomphoneho si pohlídal brankář Ruffier a má míč v náručích.
     
    72
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Renaud Cohade, přichází Vincent Pajot.
     
    73
    Domácímu gólmanovi se vůbec nepovedla rozehrávka a pouze poslal míč nákopem do zámezí.
     
    73
    Yattara měl míč kousek od své kopačky v pokutovém území, ke střele se však nedokázal dostat.
     
    74
    Eysseric rozehrál roh z pravé strany na bližší tyč, odkud soupeř poslal míč do bezpečí.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Billy Ketkeophomphone (Angers SCO).
     
    76
    Žlutých karet začíná přibývat, další vidí Romain Saïss (Angers SCO).
     
    78
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Kévin Monnet-Paquet, přichází Alexander Søderlund.
     
    79
    Domácí obrátili hru ke svému brankáři, který dlouhým nákopem posílá míč směrem k půlící čáře.
     
    80
    Po sražené střele se k rozehrávce rohu z pravé strany staví Eysseric.
     
    80
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Gilles Sunu, přichází Goran Karanovic.
     
    81
    Fotbalisté Angers kombinují u půlící čáry a chystají se na postupný útok.
     
    83
    Hra se už přesunula na druhou stranu hřiště, kde rozehraje roh Eysseric.
     
    84
    Domácí brankář byl poslán k zemi poté, co už měl míč v rukavicích. Rozhodčí raději na malou chvíli přerušil hru.
     
    87
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Fabien Lemoine, přichází Ole Selnaes.
     
    87
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Arnold Bouka Moutou, přichází Olivier Auriac.
     
    89
    Rozhodčí dal výhodu domácím, kteří mohli podniknout zajímavý útok, jenže to se jim ideálně nepodařilo.
     
    90
    Sudí Gautier nastaví tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+3
    Jérémy Clément (AS Saint-Étienne) za svůj šlapák u půlící čáry vidí žlutou kartu.
     
    90+3
    Míč je u středu hřiště, rozhodčí každou chvíli ukončí tento zápas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Angers měli šanci se dotáhnout na svého dnešního soupeře v tabulce, jenže to se jim nepodařilo, jelikož každý z celků si připisuje za remízu bod.
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše, na počtenou. (21:54:31)

    Adam Joska

    Michal Luxa

    Góly:

    Karty:   26. Sunu (AGR), 63. Mangani (AGR), 66. Thomas (AGR), 75. Ketkeophomphone (AGR), 76. Saïss (AGR) – 23. Lemoine (SET), 68. Eysseric (SET), 90+3. Clément (SET)


    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:5.
    Angers SCO: Letellier – Manceau, I. Traoré, Thomas, Andreu – Saïss – Sunu (80. Karanovic), Diers (56. Yattara), Mangani, Bouka Moutou (87. Auriac) – Ketkeophomphone.
    Náhradníci: Petrić – Angoula, Bourillon, Auriac, Yattara, Karanovic, Benrahma.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Pierre-Gabriel, Théophile-Catherine, Bayal Sall, Tabanou – Clément – Eysseric, Lemoine (87. Selnaes), Cohade (72. Pajot), Monnet-Paquet (78. Søderlund) – Maupay.
    Náhradníci: Moulin – Assou-Ekotto, Perrin, Søderlund, F. Pogba, Pajot, Selnaes.

    Rozhodca: Gautier – Gaillard, Jeanne