TK FK Viktoria Žižkov (kon.) | Tisková konference FK Baník Sokolov (kon.)
TK nejlepší handicapovaný sportovec roku 2015 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Viktoria Žižkov

cz Štvrtok 03.03.2016, 15:00Tlačové konferencie
     
    Díky za pozornost, na serveru onlajny.com máte také možnost sledovat pravidelně zápasy jarní části České fotbalové ligy, stejně jako dalších předních tuzemských soutěží. (15:28:21)
     
    Oficiální část tiskové konference byla ukončena.
     
    Michal Dyml a Zdeněk Hašek o možnosti odkladu nedělního zápasu: Pevně věřím, že plocha bude připravená. Věřím, že se bude hrát. Sice předtím hraje Vyšehrad, ale musíme říci, že se plocha jeví velmi dobře. Uvidíme, kde budou chtít mít předzápasový trénink. Já bych ale byl rád, abychom odehráli zápas tady. Pro naše mužstvo by asi jiná plocha byla problémem.
     
    Jiří Rýva: Aktuálně jsme však farmou Slavie. Sparta tu farmu měla u Loko Vltavínu. Do Vlašimi teď přeposílá tři čtvrtš hráčů pro Spartu tato třetí liga nebyla aktuálně k jednání. Slavie nikoho takového neměla, a tak jsme s ní navázali spolupráci. Jsou tady Kodr, Salašovič, Soukup či Hůrka. Neměl by tady asi zůstat Kodr. U zbylých máme do budoucna zájem o přestup. Jinak jsme ale Slavii vděční za to, že nám podala pomocnou ruku. Na druhou stranu i my jsme měli vytipovaných pár hráčů ze Sparty, ale bohužel se to nepovedlo dotáhnout. Jsme ve třetí lize a nemůžeme si moc vyskakovat.
     
    Jiří Rýva o kádru: Máme radost, že se nám povedla věc s angažováním Dana Twardzika. Pomůže nám, vybral si Viktorku. I z tohoto je cítit, že Viktoria nějaké jméno má a ti kluci zde jsou schopni se do toho zapojit.
     
    Důležitý je pro Viktorii Žižkov začátek jarní části, kdy by Pražané měli hrát celkem čtyřikrát doma. Pro utkání s Královým Dvorem by měl být vstup zdarma. Aktuální ztráta na první místo činí rovných deset bodů.
     
    Jiří Rýva: Pro jarní sezonu bychom měli zůstat v Horních Měcholupech. Předzápasový trénink a zápas by se měl odehrát klasicky na hřišti Viktorky.
     
    Zdeněk Hašek o mladých fotbalistech: Máme na soupisce dva velmi mladé hráče a reprezentanty mladých kategorií. Martin Klán (2000) a Bartoloměj Fucimán (1997) jsou v kádru proto, abychom jim umožnili snazší přesun do dospělého fotbalu. Oba dva mají individuální studijní plán, ale hrají primárně za dorost. Chceme ale, aby všichni viděli, že táhneme za jeden provaz.
     
    Zdeněk Hašek o mapě hry: Chceme hrát útočně, protože potřebujeme vyhrávat. Chceme se často cpát do zakončení, máme na to rozestavení 4-3-3, počet útočníků na soupisce odpovídá tomuto systému.
     
    Zdeněk Hašek o posilách: O postup si to asi budeme rozdávat s Chrudimí a Vltavínem. Byl jsem se na jeden zápas Vltavínu podívat. Co do posil jsou na tom asi stejně. Já se ale soustředím na nás, musíme zvládnout začátek, a mít nějakou šanci, že se můžeme porvat o přední pozice v tabulce. Oba tyto soupeře však nějak detailně nesleduji.
     
    Rýva: Tato kauza se táhla od roku 2009. Pro klub to je jeden z důležitých stimulů k tomu, že se opět může opřít o FAČR. Viktorka má ve FAČR oporu. Nešlo pravda o malé peníze, teď právě tyto finanční prostředky Viktorce pomohou narovnat vztahy, které předtím byly nějakým způsobem nabourány. To, že se povedlo vyhrát tento spor, že jsme to dotáhli k dohodě, je pro nás veliký impuls, že Viktoria může pokračovat dál.
     
    Jiří Rýva o Hušbauerovi: Je tady dohoda s Ostravou, která začíná být naplňována. První část smlouvy o narovnání je ale již splněna.
     
    Miroslav Podrazký (kapitán): S klukama v kabině se těšíme. Chceme samozřejmě hrát nahoře a prát se o to. Budeme bojovat o to, aby Viktorka postoupila do druhé ligy, kam určitě patří.
     
    Zdeněk Hašek (trenér): Já bych začal změnami v kádru. Přišlo devět nových hráčů. Mužstvo se začalo přebudovávat. Ke konci podzimu si mužstvo sedlo. Herní styl, který jsme chtěli aplikovat, jsme praktikovali velmi dobře. V zimě jsme vyměnili celou lavičku. Místo náhradníků přišli noví hráči, ti by měli patřit do kádru, který se bude rvát o postup výš. Vedení nám umožňuje podmínky k tomu, abychom to mohli splnit. Hráči mají za sebou od 3. ledna celkem 55 tréninkových jednotek s 11 přípravnými jednotkami. Zkoušeli jsme spoustu hráčů, výsledky ze začátku přípravy s Duklou nebo Českými Budějovicemi neodpovídaly kvalitě toho kádru. Je však potřeba vidět tyto nové hráče v soubojích s týmy, které patří do vyšších soutěží.
     
    Michal Dyml (sportovní ředitel): Dneska tu sedíme proto, že jsme zvládli půl roku v době, kdy nikdo moc nečekal, že to zvládneme. Jedním z dloudobých cílů byla práce s fanoušky a také médii. Snad jsme udělali kus práce. Někteří hráči odešli, jiní přišli. Jaro bychom chtěli zahájit vítězstvími a zároveň se co nejvíc přiblížit postupovým místem. Určitě chceme hrát hodně nahoře. Naše nová kolekce se nám hodně líbí.
     
    Rýva: Dále jsme se po několika letech rozloučili s Adidasem a měla by nás oblékat firma Uhlsport. Dneska navíc proběhne jednání na městě, kde se dohadují věci ohledně narovnání stavu tak, abychom měli na papíře vyřešeny vztahy s městem. Jsou tady také změny v kádru, někteří hráči přišli, jiní odešli. Buduje se navíc nový web, který by měl fungovat během 14 – 15 dnů. Ten by měl být brzy k dispozici.
     
    Jiří Rýva (statutární ředitel): Viktoria se postupně dopracovává k oddlužení klubu. Během jednoho či dvou měsíců už by tato věc měla být v pořádku, dostali jsme se ale z nejhoršího a klub může žít svým životem. Další důležitou věcí je to, že jsme se dohodli na rozšíření týmu o marketingového ředitele Václava Čičatku.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Díky dobrému závěru podzimní části je aktuálně Žižkov na sedmém místě tabulky ČFL.

    Radek Barkman