TK FK Viktoria Žižkov (kon.) | Tisková konference FK Baník Sokolov (kon.)
TK nejlepší handicapovaný sportovec roku 2015 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Baník Sokolov

cz Štvrtok 03.03.2016, 15:00Tlačové konferencie
     
    Žádné další dotazy již od přítomných novinářů nevzešly, a tak se tisková konference blíží ke konci. (15:24:59)
     
    Daniel Šmejkal: "Působil tady Bidje Manzia, který dal pět branek. Vojta Přeučil tady už působil, vstřelil osm branek a já doufám, že na své předchozí angažmá naváže."
     
    Vítězslav Hejret: "Sháněli jsme stopera a navíc se zranil Ludvík Tůma. Jednali jsme s kluby první ligy – Jihlava, Teplice a podobně. V Teplicích jsme pomalu spěli k dohodě, ale David Jablonský to nebyl. Jednalo se o Honzu Hoška. Ten si nakonec vybral Karvinou. A v té chvíli se objevila možnost získat Davida Jablonského. Pro nás bezvadná událost. Je to kvalitní hráč a navíc je místní."
     
    David Jablonský: "Ty soutěže nejsou od sebe tak daleko. Některé týmy z druhé ligy by v první hrály vyrovnanou partii a myslím si, že by to zvládly."
     
    David Jablonský: "Tréninky můžu chválit, je to něco jiného než v Teplicích."
     
    David Jablonský: "Teplice mě v rámci první ligy nikam jinam pustit nechtěly, i když ty nabídky byly."
     
    David Jablonský: "Měl jsem dvě nabídky z východu. Ta jedna bohužel padla, protože se kluby nedomluvily. Jednalo se o Dinamo Minsk. Poté se ozval Baník, domluvil se s Teplicemi a já jsem rád, že se ozval zrovna Baník."
     
    David Jablonský: "Vrátil jsem se po 11 letech. Z A žáků jsem přešel do Teplic, poté následovalo několik hostování, až jsem zakotvil v prvoligových Teplicích."
     
    Daniel Šmejkal: "Většina z nově přichozích by se měla objevit v základní sestavě."
     
    Daniel Šmejkal: "K výsledkům v přípravě zase takovou váhu nedávám. Spíše se dívám na to, jak hrajeme a plníme úkoly na hřišti."
     
    Daniel Šmejkal: "Měli jsme v přípravě problém s kádrem, kdy nám nečekaně někteří hráči vypadli. To, co jsme si naplánovali, jsme splnili, nemáme zásadní zdravotní potíže a také nám poměrně vycházelo počasí."
     
    Daniel Šmejkal: "Spolupracujeme s dorosteneckou kategorií. Momentálně se s námi připravovali Rosťa Vokáč a Honza Kalina. V této spolupráci chceme pokračovat."
     
    Na řadu přichází hlavní trenér A mužstva Dan Šmejkal.
     
    Vítězslav Hejret: "Čtyři kategorie hrají nejvyšší české soutěže, kde se porovnáváme s nejlepšími českými týmy. Pro nás je to ohromná zkušenost. V současnosti hrajeme v dolních patrech tabulky, ale chtěli bychom v těchto soutěžích působit dlouhodobit."
     
    Vítězslav Hejret: "Posledním odchodem byl David Vaněček a to kvůli tomu, aby měl větší herní vytížení, které u nás neměl. Na jaře bude pomáhat Tachovu ve třetí lize."
     
    Vítězslav Hejret: "Byli jsme v časovém presu ohledně postu středního obránce. Nakonec se vše podařilo vyřešit."
     
    Vítězslav Hejret: "Chodí k nám mladí hráči na pomezí první a druhé ligy. V zimě jsme počítali pouze s tím, že odejde Bidje Manzia zpět do Dukly. U Laca Takácse a Vaška Proška jsme počítali, že u nás zůstanou. Byli jsme s nimi i domluveni. Bohužel jsme na jejich nečekané odchody museli reagovat. Jako náhradu jsme nechtěli průměrné nebo podprůměrné hráče. I proto jsme v přípravě nepřistoupili na testy hráčů."
     
    Nyní dostává slovo sportovní ředitel klubu, který bude hovořit o složení A-týmu.
     
    Tomáš Provazník: "Komise pro stadiony udělila našemu trávníku hodnocení D, to znamená nevyhovující. Na její rekonstrukci se chceme soustředit. A doufáme, že v letošním roce zahájíme stavbu nové budovy, kde sídlí mládež a vedení klubu."

    Lukáš Švéda