Leverkusen – Dortmund 0:1 (kon.) | Schalke – Stuttgart 1:1 (kon.) | Hannover – Augsburg 0:1 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
0:1 (0:0)
Borussia Dortmund
Nedeľa 21.02.2016, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držanie lopty: 51 % : 49 %.
    Strely na bránu: 2:2. Strely mimo: 7:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:10. (17:55:53)
     
    Je dobojované, Dortmund sa stáva dnešným víťazom, rozhodol tak jediný gól Aubameyanga. Druhý polčas bol poriadne nervózny, rozhodca dokonca na 8 minút prerušil zápas, no hostia to napokon zvládli a zaslúžene zvíťazili.

    Po dnešnom zápase tak tímy zotrvajú na svojich priečkach, i keď Leverkusen to bude mať v bojoch o pohárovú Európu ťažšie.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci hráči boli vytlačení do menej nebezpečných pozícii, do konca zostávajú už iba sekundy, zdá sa, že Dortmund odolá.
     
    90+2
    Leverkusen tlačí na súpera, no ten odoláva, všetci hráči v žltom sa nachádza v alebo pred svojou šestnástkou a všetky snahy o strely včas blokujú.
     
    90+1
    Obrovská šanca na vyrovnanie! Bellarabi dotiahol loptu k šestnástke Dortmundu, tam našiel celkom voľného Hernández, ktorý však premárnil ideálny okamih na strelu z prvej, no mal toľko času, že sa stihol aj raz otočiť až napokon trestuhodne páli nad!
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať 3 minúty navyše.
     
    90
    Priamy kop sa hráčom Dortmundu nevydaril, no to ich až tak mrzieť nemusí, dôležitejšie je pre nich udržať loptu na tejto polovici ihriska čo najdlhšie.
     
    89
    Po zisku lopty okamžite dopredu vyštartovala hneď trojica hostí, takmer na hranici pokutového územia musel situáciu za cenu žltej karty zachraňovať Wendell.
     
    88
    Stále sa hrá ďaleko od Bürkiho brány, hostia súperovi kazia hru, ich brankár nemusel zasahovať. Zdá sa, že hostia to už dnes zvládnu.
     
    87
    Reus sa dostal do úniku, z ničoho nič sa objavil v šestnástke súpera, snažil sa to hodiť Lenovi pomedzi nohy, no domáci brankár výborne zasiahol!
     
    86
    Domáci tím takmer podnikol rýchly protiútok, ten aj za cenu žltej karty zastavil Durm.
     
    86
    Faulov sme dnes videli naozaj neúrekom, Bellarabi si na svoje konto pripísal ďalší, Dortmund zahrával priamy kop, no hráči viac menej hrali iba o čas.
     
    85
    A tak minúty plynú, po drobnom kontakte s Aubameyangom sa na zemi zvíja André Ramalho, zbytočne tak svoj tím oberá o vzácny čas.
     
    84
    Po individuálnej, no nie príliš nebezpečnej akcii Bellarabiho získal Leverkusen aspoň roh, no dnes to hráčom v útoku jednoducho nejde.
     
    83
    Wendell aj naďalej ide do súbojov poriadne tvrdo, aj keď už jednu žltú kartu má. Hrá sa stále prevažne v strede ihriska.
     
    82
    Ďalšie posotenie od Wendella, ten sa takto dnes prezentoval už niekoľkokrát. Sú to úplne zbytočne zákroky, pretože to rozhodca okamžite vidí a nemusí ani len rozmýšľať, či faul odpíska.
     
    81
    Ďalšie nedorozumenie na domácej strane, Hernández posielal loptu iba na Bürkiho, v jeho blízkosti sa nenachádzal nikto z Leverkusenu.
     
    80
    Na domácich hráčoch je naopak vidieť, že zrejme až moc chcú a v útoku sa im od prerušenia hry absolútne nedarí.

    Andrej Marienka

    Góly: 64. Aubameyang

    Karty:   25. Kampl (LEV), 53. J. Hernández (LEV), 56. Papadopoulos (LEV), 58. Bellarabi (LEV), 66. Kießling (LEV), 89. Wendell (LEV) – 86. Durm (DOR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:10.
    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj (57. Hilbert), Tah, Toprak (46. Papadopoulos), Wendell – Bellarabi, Kramer, Kampl (46. Ramalho), Mehmedi – Kießling, J. Hernández.
    Náhradníci: Krešić – Ramalho, Papadopoulos, Hilbert, Brandt, R. Kruse, Frey.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos (77. Subotić), Hummels, Durm – Ginter, S. Bender (69. Weigl), Leitner – Pulisic (46. Reus), Aubameyang, Mchitarjan.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Reus, Ramos, Kagawa, Schmelzer, Weigl.

    Rozhodca: Zwayer – Schröder, Achmüller